Connect with us

ΛΗΜΝΟΣ

Στην Αθήνα για το μεταναστευτικό ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και οι δήμαρχοι των νησιών

Στην Αθήνα θα βρίσκονται την Πέμπτη (23/01) ο περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου και όλοι οι δήμαρχοι των νησιών, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συγκεντρώσεων για το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα και τις επιπτώσεις του στους νησιώτες.

Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έχει προγραμματισθεί για αύριο και η επίδοση του ψηφίσματος των συγκεντρώσεων στο Μέγαρο Μαξίμου και στη συνέχεια στη Βουλή και στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σημειώνεται ότι, οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και αύριο με κλείσιμο των δήμων, αλλά και απεργία που έχουν κηρύξει πολλοί συνδικαλιστικοί φορείς, όπως ο Δικηγορικός Σύλλογος Μυτιλήνης του οποίου τα μέλη θα απέχουν από τα καθήκοντα τους.

Το ψήφισμα των σημερινών κινητοποιήσεων που θα επιδοθεί αναφέρει:

«Οι κάτοικοι της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου προκειμένου τα νησιά της να σταματήσουν να είναι αποθήκες ψυχών ξεριζωμένων ανθρώπων ενώνουμε της φωνές μας και απαιτούμε από την κυβέρνηση και την Ευρώπη. Άμεση αποσυμφόρηση και μεταφορά των προσφύγων μεταναστών σε χώρους με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Καμία νέα δομή στα νησιά και κλείσιμο των υπαρχουσών δομών. Έλεγχο όλων των ΜΚΟ. Αποτελεσματική φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων. Μέτρα στήριξης για τα νησιά προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά που έχουν υποστεί».

Να σημειωθεί ότι ο περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου επικεφαλής της πορείας που ακολούθησε, μετέβη στην κλειστή λόγω της απεργίας των εργαζομένων, Γενική Γραμματεία Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής όπου και θυροκόλλησε το ψήφισμα.

Μάλιστα, προχώρησε και στην ακόλουθη δήλωση: «Δεν γίνεται να ερχόμαστε σε κυβερνητικό κτήριο και να βρίσκουμε κλειστές πόρτες. Η κυβέρνηση οφείλει να ακούει τα αιτήματά μας. Αύριο θα πάμε στην Αθήνα να επιδώσουμε στο Μέγαρο Μαξίμου, στην Βουλή και το υπουργείο Εσωτερικών το ψήφισμά μας. Δεν κάνουμε πίσω».

Continue Reading
Click to comment

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Στο «πράσινο» η Θάσος στον δείκτη θετικότητας

Ξανά στο «πράσινο» βρίσκεται η Θάσος στον δείκτη θετικότητας (κάτω από το 4%), ενώ η εικόνα είναι καλύτερη και στον σύνθετο δείκτη, σύμφωνα με τους νεότερους εβδομαδιαίους χάρτες του ECDC. Πράσινο όμως, και για το νησί της Λήμνου καθώς με την ανακοίνωση των «πράσινων» νησιών, ανοίγει και η είσοδος για τους βρετανούς τουρίστες που κατά την επιστροφή τους δεν θα είναι υποχρεωμένοι να τεθούν σε κατ’οίκον απομόνωση.

 

Continue Reading

ΛΗΜΝΟΣ

Souvlaki.gr | Ο πρώτος και ο τελευταίος σου σταθμός στην Λήμνο

Στο κέντρο της Μύρινας λοιπόν από το Νοέμβριο του 2016 ο κ. Κώστας Ζαφείρης αποφασίζει να επενδύσει και να ανοίξει το δικό του κατάστημα εστίασης.

Στην ερώτηση της δημοσιογραφικής μας λοιπόν για ποιόν λόγο αποφάσισε να επενδύσει στο νησί η απάντηση είναι απλή έπρεπε να μείνω στην οικογένεια μου και στον τόπο μου. Τα διλήμματα ωστόσο ήταν πολλά.. όταν ήρθε και η πρόταση να μεταναστεύσει στην Αμερική για να εργασθεί με καλές αποδοχές ωστόσο το συναίσθημα νίκησε.

Ο κ. Ζαφείρης για τους επισκέπτες και τους μόνιμους κατοίκους του νησιού είναι ο δικός τους άνθρωπος, η καθημερινή καλησπέρα τους στο στενό της Μύρινας και αυτό το έχει κερδίσει γιατί είναι αυτός που έχει κερδίσει με το χιούμορ του, την ευγένεια και τον αληθινό του χαρακτήρα να κλέβει καθημερινά το Χαμόγελο του καθενός.

Ένας άνθρωπος που από 17 ετών έχει περάσει από πολλά πόστα εργασίας ακόμη και στην Αθήνα, ωστόσο σήμερα το 2021 βρίσκεται με την οικογένεια του στον τόπο του.. Στην ερώτηση λοιπόν τί είναι η Λήμνος γι αυτόν η απάντηση ήταν άμεση “ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΣΠΊΤΙ ΜΟΥ”.

Το συμπέρασμα λοιπόν και το μυστικό για το πως μία επιχείρηση μπορεί να πετύχει εκτός από την ποιότητα στην πρώτη ύλη, στην γεύση και στην ποιότητα που μπορεί να βρεις στο souvlaki. gr, είναι μάλλον ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από αυτήν.

Διεύθυνση Φωτογραφίας – Φωτογράφος | Γιάννης Ζάχαρης – ENA CHANNEL

Λήψεις | Γιάννης Ζάχαρης – ENA CHANNEL

Ρεπορτάζ | Μαρία Παπάζογλου – Δημοσιογράφος – Αρχισυντάκρια ENA CHANNEL

Continue Reading

ΛΗΜΝΟΣ

Κατενίδης | Η Λήμνος αποκτά σιγά σιγά ένα δυνατό brand name στον τουρισμό

Σε μία από τις ελάχιστες τηλεοπτικές του συνεντεύξεις ο σύμβουλος τουρισμού της ΑΜΚΕ Λήμνος Τουριστική Κώστας Κατενίδης, μεταφέρει στο ENA CHANNEL τον αγώνα συνολικότερα των φορέων τα τελευταία 7 χρόνια Για την ανάδειξη της Λήμνου στον τομέα του τουρισμού.

Ο κ. Κατενίδης τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Λήμνος αποκτά σιγά σιγά ένα δυνατό brand name στον τομέα του τουρισμού και φυσικά να “χτίσει” μια δυνατή φήμη και να προσελκύσει ακόμη περισσότερους τουρίστες.

Ένα νησί που διαθέτει πολλά και μπορεί να προσφέρει μία δυνατή εμπειρία στον κάθε επισκέπτη και να μείνει στην μνήμη του καθενός. Έχει δοθεί ταυτοχρόνως τονίζει ο κ. Κατενίδης μία τεράστια προσπάθεια από τους επιχειρηματίες του νησιού να στηρίξουν και να προωθήσουν τα τοπικά προϊόντα του νησιού και να τα κάνουν ακόμη πιο γνωστά στις διεθνείς αγορές και να μεταφέρουν φυσικά τον γαστρονομικό πλούτο της Λήμνου σε όλο τον κόσμο.

Έχουν να γίνουν ακόμη βήματα αναφέρει ο κ. Κατενίδης για την τουριστική και όχι μόνο ανάπτυξη της Λήμνου, ωστόσο υπάρχει μεράκι και αγάπη σ αυτό το νησί και μπορούν να γίνουν ακόμη περισσότερα “θαύματα” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Κώστα Κατενίδη πρόκειται να προβληθεί στο ENA LIVE NEWS στο ENA Channel

Διεύθυνση Φωτογραφίας – Φωτογράφος | Γιάννης Ζάχαρης – ENA CHANNEL

Λήψεις | Γιάννης Ζάχαρης

Ρεπορτάζ | Μαρία Παπάζογλου – Δημοσιογράφος – Αρχισυντάκτρια ENA CHANNEL

 

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: