Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στη Κυψέλη ψήφισε ο Αλέξης Τσίπρας – «Σήμερα είναι μια μέρα ελπίδας – Νέο ύφος και ήθος διακυβέρνησης»

Στο 27ο και 30ο δημοτικά σχολεία στην Κυψέλη ψήφισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας. Εξερχόμενος από το εκλογικό τμήμα δήλωσε ότι «οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα σήμερα να αλλάξει η χώρα» προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι «η αλλαγή έγινε στα χέρια του λαού μας».

Click to comment

Απάντηση

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης: Έχουμε τον αέρα στα πανιά μας και κοιτάμε ψηλά αλλά τα πόδια μας είναι στο έδαφος

«Σήμερα η χώρα χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση να την οδηγήσει με ασφάλεια στο μέλλον»

Σε συγκέντρωση πολιτών στη Νέα Ιωνία μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας τις περιοδείες του αφού ανάρρωσε από τον κορονοϊό. Ο Πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι η ΝΔ κέρδισε με 20 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ και και κάλεσε τους πολίτες να σπεύσουν και πάλι στην κάλπη γιατί όπως τόνισε εξαιτίας της απλής αναλογικής και των πειραματισμών κάποιων δεν έχει σήμερα η χώρα κυβέρνηση.

«Σας ζητώ να το κάνουμε τώρα για μια ισχυρή ΝΔ με άνετη πλειοψηφία διότι σήμερα η χώρα χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση να την οδηγήσει με ασφάλεια στο μέλλον», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην Τουρκία είπε ότι «έχει μια σταθερή ισχυρή κυβέρνηση και χρειαζόμαστε κι εμείς το ίδιο για να μπορέσουμε να υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με αποτελεσματικότητα και δικαιοσύνη να υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας στην ξηρά και στην θάλασσα».

«Αυτό», συνέχισε, «είναι το μεγάλο ζητούμενο των εκλογών αν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία ανόρθωσης κι εκσυγχρονισμού της χώρας και βέβαια η ισχυρή πλειοψηφία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη τις μεγάλες αλλαγές».

Τόνισε ακόμα ότι δεν επιδιώκει να είναι ένας απλός διαχειριστής της εξουσίας αλλά θέλει να κάνει μαζί με τους πολίτες μεγάλες αλλαγές για να αλλάξει η χώρα πίστα.

Αναφέρθηκε επίσης στον πήχη της αυτοδυναμίας σημειώνοντας ότι η επόμενη Βουλή ενδέχεται να έχει 6-7 κόμματα.

«Πρέπει να αυξήσουμε και άλλο τα ποσοστά μας έχουμε τον αέρα στα πανιά μας και κοιτάμε ψηλά αλλά τα πόδια μας είναι στο έδαφος», είπε χαρακτηριστικά.

Αφήνοντας αιχμές για τους πολιτικούς του αντιπάλους είπε: «Δεν είμαστε ούτε αλαζόνες ούτε υπερόπτες. Αφήνουμε αυτές τις συμπεριφορές για κάποιους που πάσχουν από το σύνδρομο του μικρομεγαλισμού επειδή κατάφεραν και πήραν με το ζόρι ένα διψήφιο ποσοστό νομίζοντας ότι πέτυχαν κάτι μεγάλο».

 

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αλέξης Τσίπρας: Είμαστε όρθιοι και αποφασισμένοι όσο ποτέ να δώσουμε τη μάχη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο

Κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη ότι αποφεύγει και τον διάλογο μαζί του

«Είμαστε όρθιοι και αποφασισμένοι όσο ποτέ, γιατί δεν δίνουμε αυτή τη μάχη για το κομματικό μας συμφέρον, αλλά δίνουμε αυτή τη μάχη διότι η κοινωνία έχει ανάγκη μία δύναμη να στηρίζει τα συμφέροντα της, που θα στέκεται όρθια, που θα παλεύει, που θα αγωνίζεται για το δημόσιο συμφέρον», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος σε πολίτες της Κατερίνης στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης.

«Θα μείνουμε όρθιοι και θα καλέσουμε τον ελληνικό λαό να μας στηρίξει, γιατί ο τόπος χρειάζεται να έχει μία ισχυρή δύναμη κοινωνικής αντίστασης στη λαίλαπα των ιδιωτικοποιήσεων, της ακρίβειας, της κοινωνικής λεηλασίας. Δεν θα αφήσουμε μία ανεξέλεγκτη και παντοδύναμη Δεξιά να τα αλώσει όλα», είπε ο κ. Τσίπρας και προσέθεσε:

«Θα δώσουμε τη μάχη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς. Γιατί γνωρίζουμε, το πάθαμε και εμείς στην προηγούμενη κάλπη, τέσσερις μέρες πριν οι δημοσκοπήσεις έδειχναν άλλους συσχετισμούς και πάνω στην κάλπη αποφάσισε το 20% των πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση όμως μία υπόσχεση δίνουμε ότι θα είμαστε εδώ μαζί, όρθιοι να δώσουμε τη μάχη για τον αγρότη, για τον κτηνοτρόφο, τον εργαζόμενο, τον μισθωτό, για τον άνεργο, για τις νέες και τους νέους».

Κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη ότι αποφεύγει και τον διάλογο μαζί του, ένα debate, και να δώσουν τα προγράμματά τους στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για κοστολόγηση.

Άσκησε κριτική στις άλλες προοδευτικές δυνάμεις για τη στάση τους απέναντι στην πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση συνεργασίας και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας:

«Σεβόμαστε τη λαϊκή ετυμηγορία της κάλπης της 21ης Μαΐου. Όμως αυτή ήταν η κάλπη με την απλή αναλογική στην οποία είχαμε όραμα, αλλά εγκλωβιστήκαμε στρατηγικά, να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα, είχαμε όραμα να έχουμε κυβέρνηση συνεργασίας στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων.

Αλλά όταν εμείς δίναμε το χέρι στις άλλες προοδευτικές δυνάμεις αυτές κοίταζαν πώς θα κόψουν το δικό μας χέρι και ‘κάναν μονομέτωπο ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ αντί να ασχολούνται με αυτόν που κυβερνά.

Σήμερα, λοιπόν, είναι μία άλλη κάλπη μπροστά μας με την ενισχυμένη αναλογική, η οποία λέει πως όποιος βγει πρώτος θα μας κυβερνήσει για άλλα τέσσερα χρόνια. Και τα μόνα σχέδια που αντιπαρατίθενται είναι αυτό του κ. Μητσοτάκη και αυτό του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία. Δεν βλέπω εναλλακτικό σχέδιο άλλων κομμάτων.

Το ΚΚΕ δεν ενδιαφέρεται για το πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος. Λέει “όλοι ίδιοι είναι”. Και αυτοί που εφαρμόζουν διάλυση των εργασιακών σχέσεων και αυτοί που θέλουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας και αυτοί που θέλουν αύξηση του μισθού. Το νοιάζει μονάχα να μεγαλώσουν το δικό τους το χωράφι.

Και βλέπω ότι το ΠΑΣΟΚ τα ίδια και χειρότερα. Το μόνο που τους νοιάζει είναι, λέει, κάποια στιγμή να ξαναγίνουν “χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη”. Δεν τους νοιάζει αν θα κυβερνά ο Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία. Καθόλου δεν τους νοιάζει, αν τους ένοιαζε θα δίνανε κι αυτοί το χέρι της συνεργασίας για να μη χάσουμε τη μεγάλη ευκαιρία της απλής αναλογικής. Μάλιστα είπαν και προεκλογικά ότι δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να συνεργαστούν με τη Νέα Δημοκρατία, μονάχα το πρόσωπο τους έλειπε».

Ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε και σε όσους δεν ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, αλλά «βλέπω να έρχονται δύσκολα χρόνια και θέλουν να εναντιωθούν σε μία παντοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», και τους κάλεσε αυτή τη φορά να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ειδική αναφορά στο περιστατικό με τη γυναίκα 63 χρονών που πέθανε σε καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου στην Κω, επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο, και σημείωσε:

«Είμαι σήμερα προβληματισμένος, καθώς διάβασα μία είδηση. Χθες στην Κω μία 63χρονη γυναίκα ξεψύχησε στην καρότσα ενός αγροτικού αυτοκινήτου καθώς τη μεταφέρανε στο νοσοκομείο. Και τη μετέφεραν με καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου στο νοσοκομείο- γιατί εμείς είχαμε φροντίσει να υπάρχουν τρία ασθενοφόρα ΕΚΑΒ αλλά σήμερα δεν υπάρχει προσωπικό για να τα λειτουργήσουν.

Και αναρωτιέμαι, είναι δυνατόν το 2023 να “φεύγουν” συνάνθρωποί μας, σαν το σκυλί πάνω σε μία καρότσα αγροτικού, επειδή δεν υπάρχει η έγνοια, η μέριμνα, τα κονδύλια, προκειμένου ο κάθε άνθρωπος, όπου κι αν βρίσκεται, σε κάθε γωνιά της χώρας, να αισθάνεται ασφαλής;

Να λοιπόν τι θα πει δίκαιη κοινωνία και να λοιπόν τι θα πει ευημερία για όλους, που είναι το σύνθημά μας σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση.

Το Δεκέμβριο του 2019 αφήσαμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας να το υπηρετούν 108.000 εργαζόμενοι, γιατροί και νοσηλευτές. Το Δεκέμβριο του 2022, πριν από 6 μήνες, από 108.000 μειώθηκαν στις 84.000, παρά το γεγονός ότι περάσαμε μία πανδημία. Συρρικνώθηκε το προσωπικό, δεν αντικαταστάθηκαν οι άνθρωποι που αποχώρησαν και τούτη την ώρα σε όλη την Ελλάδα βιώνουμε μία κατάσταση διάλυσης των δημόσιων νοσοκομείων».

Αναφέρθηκε, επίσης, στην απόπειρα έξωσης μητέρας με ανάπηρο παιδί στα Άνω Πετράλωνα και είπε πως τέτοιες εικόνες θα είναι η καθημερινότητα την επόμενη τετραετία με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Τσίπρας περπάτησε στον κεντρικό πεζόδρομο της Κατερίνης, μπήκε σε καταστήματα συζήτησε με καταστηματάρχες και καταναλωτές, αντάλλαξε χειραψίες οι πολίτες που εκείνη την ώρα έκαναν τη βόλτα τους και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Μετά την ομιλία συναντήθηκε με την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας και στη συνέχεια κατέθεσε ένα λουλούδι στο μνημείο για τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στην Κατερίνη.

Το πρωί επισκέφτηκε τον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους εκπαιδευτικών και γονέων οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα της εκπαίδευσης στην περιοχή.

 

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στο Βόλο το Σάββατο 10 Ιουνίου ο Αλέξης Τσίπρας

Το Βόλο θα επισκεφθεί το ερχόμενο Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας και θα περιοδεύσει σε διάφορες περιοχές, μεταξύ των οποίων και στη Ν. Ιωνία όπου πιθανόν να μιλήσει σε συγκεντρωμένους πολίτες.

Επιπλέον σχεδιάζεται περιοδεία στο κέντρο του Βόλου και στοχευμένες συναντήσεις. Το τελικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: