Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στάθης Γιαννακίδης | Ας μιλήσουμε ρεαλιστικά για το ΚΙΕΦ

Δημοσιεύτηκε

στις

Μετά από κάθε εκλογική κάθοδο του ανεξάρτητου μειονοτικού Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ), στις Ευρωεκλογές, εμφανίζονται στη δημόσια σφαίρα φωνές, είτε με γνώση των θεμάτων της Θράκης, είτε διάφοροι «θρακολόγοι» του κέντρου, που επιχειρούν να εκτιμήσουν το αποτέλεσμα, είτε εκφοβίζοντας την κοινή γνώμη επιμένοντας ότι «η Θράκη κινδυνεύει», είτε δαιμονοποιόντας τη μειονοτική ψήφο.

Είναι οι ίδιες φωνές που φροντίζουν να θεωρούν «κίνδυνο» την ψήφο Ελλήνων πολιτών όταν αυτή κατευθύνεται στο ΚΙΕΦ ή και την Αριστερά αλλά επιχαίρουν ή συγκαλύπτουν το γεγονός ότι η ίδια αυτή ψήφος κατευθύνεται συνήθως προς τα Δεξιά. Άλλωστε τόσο το 2014 όσο και στις πρόσφατες εκλογές, τα ίδια εκλογικά τμήματα και οι ίδιοι ψηφοφόροι που επιλέγουν το ΚΙΕΦ, επιλέγουν και τους αυτοδιοικητικούς σχηματισμούς της ΝΔ, δίνοντας την κρίσιμη μάζα που απαιτείται για την εκλογή τους.  Αν λοιπόν το ΚΙΕΦ κατέρχεται στις ευρωεκλογές προκειμένου να κάνει καταμέτρηση δυνάμεων για να διαπραγματευτεί με τα κόμματα -σύμφωνα με σενάριο που διακινείται- τότε σε αυτή τη χειραγώγηση συμμετέχει  και η ΝΔ.

Είναι χρήσιμο άλλωστε να θυμηθούμε ότι ο ιδρυτής του κόμματος, Αχμέτ Σαδίκ, είχε επικρατήσει να αποκαλείται ως ο «ακραίος εθνικιστής» και «εγκάθετος της Άγκυρας» αλλά ήταν ο ίδιος ως ανεξάρτητος βουλευτής που στήριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1990 – 1993 σε κρίσιμα νομοθετήματα και της έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης. Προηγουμένως, παρόλο που το πολιτικό κατεστημένο απέρριπτε όλα τα αιτήματα της μειονότητας, αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα της έκρυθμης κατάστασης, και καθιέρωσε την πολιτική της ισονομίας-ισοπολιτείας. Όμως 30 χρόνια μετά, η αυτονόητη κατάργηση των διοικητικών διακρίσεων, δεν μπορεί να αποτελεί κατάκτηση και αιτία εφησυχασμού. Άλλωστε δεν πρόκειται απλά για ένα δικαιωματικό θέμα αλλά για ένα ζήτημα οικονομικό- αναπτυξιακό με την ευρεία του διάσταση.

Η Αριστερά ακόμη και στις εποχές της σκληρής πόλωσης, μέσω του ΣΥΝ συγκρότησε το μόνο ρεαλιστικό προγραμματικό πλαίσιο για τα μειονοτικά ζητήματα της Θράκης, που παραμένει μέχρι σήμερα η πολιτική μας παρακαταθήκη. Πάνω σε αυτή την προγραμματική βάση, ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση επιχείρησε για πρώτη φορά, με τους υπάρχοντες συσχετισμούς, να αντιμετωπίσει τα βασικά ζητήματα της μειονότητας (μουφτειακά, βακουφικά, εκπαιδευτικά) και έκανε σημαντικά βήματα, πέτυχε διακομματικές συγκλίσεις, πλην όμως πρέπει να παραδεχτούμε ότι υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμη. Άλλωστε, έπρεπε πρώτα να αντιστρέψουμε την οπισθοδρόμηση που συντελέστηκε την περίοδο Σαμαρά με σκληρή και φοβική αντιμετώπιση των μειονοτικών ζητημάτων καθώς και τις δυνάμεις του βαθέως κράτους που επιμένουν στην όξυνση των σχέσεων.

 Η κάθοδος του ΚΙΕΦ τόσο το 2014 όσο και 2019, ενώ ο εκλογικός νόμος και το πλαφόν του 3% στερεί κάθε δυνατότητα εκπροσώπησης -είτε είναι ομολογία αδιεξόδου είτε επίδειξη δύναμης- αποδεικνύει ότι υπάρχει και άλλο δρόμος να διανυθεί και πολλές μεταρρυθμίσεις που ασφυκτιούν. Το γεγονός ότι ψηφίζεται συντριπτικά από τη μειονότητα, δείχνει ότι υπάρχει μια αντίδραση των ανθρώπων, στην οποία οφείλει να ενσκήψει το πολιτικό σύστημα. Η εύκολη και αφοριστική λογική ότι οι ψηφοφόροι του ΚΙΕΦ είναι “ακραίοι εθνικιστές” προφανώς και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή ως απολύτως διχαστική για την κοινωνία της Θράκης. Ειδικά από ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, οι μειονοτικοί εκπρόσωποι του οποίου έχουν αποδείξει ότι προσδιορίζονται πολιτικά και δεν περιχαρακώνονται σε αυτές τις ομαδοποιήσεις.

Η ανάλυση για την κάθοδο του ΚΙΕΦ δεν μπορεί να εξαντληθεί σε μια πολιτική αντιπαράθεση ή δαιμονοποίηση της μειονότητας. Πρέπει να αντιμετωπιστούν με μετριοπάθεια τα άλυτα ζητήματα  που υπάρχουν, κόντρα στην ωραιοποιημένη εικόνα που καλλιεργείται από κάποιους. Παρά τις διαφορετικές ιδεολογικές προσεγγίσεις, τα ζητήματα αυτά θα έρχονται διαρκώς στην επιφάνεια και θα πιέζουν την πολιτική εξουσία. Όσο θα αντιμετωπίζονται με σοβαρές μεταρρυθμίσεις, θα επιλύονται προβλήματα, όσο θα αντιμετωπίζονται με αφορισμούς και φαινομενικές αλλαγές που, στην ουσία, οδηγούν σε αναβίωση του φοβικού παρελθόντος, θα τροφοδοτούν φαινόμενα όπως το ΚΙΕΦ.

Αυτό που καταφέραμε να αποδείξουμε στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να γίνει κτήμα του πολιτικού συστήματος είναι πως τα μειονοτικά ζητήματα στη Θράκη, αποτελούν μέριμνα κάθε ελληνικής κυβέρνησης για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και όχι διμερές πεδίο αντιπαράθεσης.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Προσωρινή ρύθμιση της κυκλοφορίας στην πόλη της Καβάλας την 27-06-2019, λόγω επίσκεψης του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

       Έχοντας υπόψη:

1.- Τις διατάξεις των άρθρων 52 και 109 του Ν.2696/1999 «Περί κύρωσης Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροπ. με Ν.3542/2007.
2.- Το πρόγραμμα επίσκεψης στην Καβάλα του Πρωθυπουργού κ. ΤΣΙΠΡΑ Αλέξη, ο οποίος θα πραγματοποιήσει προεκλογική ομιλία στην Πλατεία Ελευθερίας Καβάλας, απογευματινές ώρες της 27-06-2019.
3.- Την υπ’ αριθ. 4420/19/1355896 από 26-06-2019 αναφορά του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας.
4.- Την ανάγκη διασφάλισης ομαλής και ασφαλούς διέλευσης του εν λόγω επισήμου.
-Αποβλέποντας στην αποφυγή της άσκοπης ταλαιπωρίας του κοινού και τη λήψη έκτακτων μέτρων για την ασφάλεια του εν λόγω επισήμου προσώπου στην πόλη της Καβάλας.

 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

 

ΑΡΘΡΟ 1ο

Την απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης παντός οδικού οχήματος στην πόλη της Καβάλας, από την 14.00΄ ώρα της 27-06-2019 και μέχρι την λήξη της ομιλίας και την αποχώρηση του επισήμου προσώπου στα παρακάτω σημεία:
α) Εκατέρωθεν της οδού Ομονοίας, από την οδό Γαλλικής Δημοκρατίας μέχρι την οδό Ίωνος Δραγούμη.
β) Εκατέρωθεν της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, από τη συμβολή της με την οδό Γαλλικής Δημοκρατίας μέχρι τη συμβολή της με την Ελληνικής Δημοκρατίας.
γ) Στην οδό Γαλλικής Δημοκρατίας, από τη συμβολή της με την οδό Ολυμπιάδος μέχρι τη συμβολή της με την οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού.
δ) Εκατέρωθεν της οδού Δοϊράνης, από την συμβολή της με την οδό Ελ. Βενιζέλου μέχρι και την συμβολή της με την οδό Ομονοίας.
ε) Εκατέρωθεν της οδού Ίωνος Δραγούμη, από την συμβολή της με την οδό Ομονοίας μέχρι και την συμβολή της με την οδό Ελ. Βενιζέλου.

 

ΑΡΘΡΟ 2ο

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, πλην των διαπιστευμένων, μία (1) ώρα πριν από την έναρξη της εν λόγω ομιλίας και έως την αποχώρηση των παρευρισκομένων ατόμων μετά το πέρας αυτής, ανάλογα με τις υποδείξεις που θα δίδονται από τους αρμόδιους αστυνομικούς τροχονόμους:
α) Στην οδό Ομονοίας, από τη συμβολή της με την οδό Κουντουριώτου έως τη συμβολή της με την οδό Ίωνος Δραγούμη
β) Στην οδό Γαλλικής Δημοκρατίας, από τη συμβολή της με την οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού έως τη συμβολή της με την οδό Ομονοίας.
γ) Στην οδό Δοϊράνης, από τη συμβολή της με την οδό Ελ. Βενιζέλου, έως τη συμβολή της με την οδό Ομονοίας
δ) Στην οδό Ίωνος Δραγούμη, από τη συμβολή της με την οδό Ομονοίας έως τη συμβολή της με την οδό Ελ. Βενιζέλου

 

ΑΡΘΡΟ 3ο

-Τη μεταφορά όλων των θέσεων στάθμευσης που εξυπηρετούν Ε.Δ.Χ. οχήματα (ταξί) περιμετρικά της Πλατείας Ελευθερίας, της οδού Δοϊράνης και Ίωνος Δραγούμη, στο χώρο στάθμευσης Ε.Δ.Χ. οχημάτων (πιάτσα ταξί) της κεντρικής νησίδας επί της οδού Ίωνος Δραγούμη (πλακόστρωτο), παραπλεύρως της τράπεζας ALPHA BANK.
ΑΡΘΡΟ 4ο
– Οι παραβάτες της παρούσας, η ισχύς της οποίας αρχίζει από την ανάρτησή της στο διαδίκτυο και την υλοποίησή της με την προβλεπόμενη από τον Κ.Ο.Κ. σήμανση από το Δήμο Καβάλας σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Καβάλας, τιμωρούνται με κράτηση ή πρόστιμο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 420 του Π.Κ. και των κατά περίπτωση άρθρων του Ν.2696/1999 «Περί Κ.Ο.Κ.», όπως τροπ. με Ν.3542/2007.

-Οι ανωτέρω ρυθμίσεις δύνανται να τροποποιηθούν τοπικά και χρονικά, ανάλογα με την επικρατούσα κατάσταση, κατ’ εκτίμηση του κ. Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας.

Δελτίο τύπου

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Επιμελητήριο Καβάλας | Συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Δημοσιεύτηκε

στις

Το Επιμελητήριο Καβάλας, μέλος του Ευρωπαϊκού δικτύου στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων Enterprise Europe Network, σας ενημερώνει  ότι θα συμμετέχει και φέτος στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία θα πραγματοποιηθεί 07-15 Σεπτεμβρίου 2019 .

Μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες παρουσίες επιχειρήσεων – μελών μας τις προηγούμενες χρονιές, σας καλούμε να συμμετέχετε στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Δεδομένου ότι τα οφέλη προβολής για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα είναι πολλαπλά, το Επιμελητήριο μας αποδέχθηκε και φέτος την πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕ) για συμμετοχή του σε stand στο περίπτερο 2 ή 3, όπου θα φιλοξενηθούν στο σύνολό τους τα Επιμελητήρια της χώρας. Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης η ΚΕΕ σχεδιάζει, όπως και πέρυσι από κοινού με τη ΔΕΘ ΑΕ, τη διοργάνωση Ημέρας Αφιερωμένης στα Επιμελητήρια, με εκδηλώσεις και γεγονότα σχετικά με το ρόλο και το έργο τους καθώς επίσης και Ημέρας Γευσιγνωσίας Τροφίμων και Ποτών.

Σημειώνεται ότι η 84η ΔΕΘ στην οποία θα συμμετέχει ως τιμώμενη χώρα η Ινδία, θα πλαισιωθεί από ένα πλούσιο επιχειρηματικό, πολιτιστικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, τα δε οφέλη προβολής για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα είναι πολλαπλά.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν θα πρέπει να συμπληρώσουν το ειδικό έντυπο – αίτηση συμμετοχής  στο Επιμελητήριο Καβάλας, το αργότερο έως την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019.

Το Επιμελητήριο θα καλύψει όλες τις δαπάνες που αφορούν το περίπτερο και την έκθεση των προϊόντων-δειγμάτων δηλ.: ενοικίαση χώρου, κατασκευή και βασική διαμόρφωση περιπτέρου και μεταφορά δειγμάτων.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Η Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου στο εργοστάσιο ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ ΑΦΟΙ AE. – “ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΕΥΚΑ ΜΑΡΜΑΡΑ”

Δημοσιεύτηκε

στις

Η κυρία  Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου , υποψήφια βουλευτής της ΝΔ επισκέφθηκε το εργοστάσιο ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ ΑΦΟΙ AE. – “ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΕΥΚΑ ΜΑΡΜΑΡΑ”, που εδρεύει στην Χρυσούπολη και ενημερώθηκε από τους Ιωάννη και Παύλο Δερμιτζάκη, που την υποδέχτηκαν,για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο του μαρμάρου, από την εξόρυξη, την επεξεργασία και την εμπορία του.
Στάθηκαν ιδιαιτέρως στα γραφειοκρατικά κωλύματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά, όπως είναι και αυτό της αδειοδότησης από τις διάφορες υπηρεσίες (πολεοδομία, δασαρχείο και λοιπά) θέματα που καθιστούν σχεδόν αδύνατη- μια αδειοδότηση απαιτεί 5-10 χρόνια- την επιχειρηματική επένδυση στον τομέα αυτό. Τόνισαν πως η επιτάχυνση των διαδικασιών πρέπει να γίνει κομμάτι του προγράμματος της ΝΔ.
Η κυρία Χατζηκωνσταντίνου με την σειρά της τους ενημέρωσε πως το πρόγραμμα της ΝΔ και του κυρίου Μητσοτάκη δίνει ήδη ιδιαίτερη βαρύτητα στον φυσικό ορυκτό πλούτο της Καβάλας αφού σαν εξαγώγιμο προϊόν θα μπορούσε να αποτελέσει μια από τις κυριότερες πλουτοπαραγωγικές πηγές της περιοχής.
Εν συνεχεία η κυρία Χατζηκωνσταντίνου ξεναγήθηκε από τον υπεύθυνο παραγωγής σε όλο τον χώρο του εργοστασίου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θερινές εκπτώσεις 2019 | Αντίστροφη μέτρηση, πότε ξεκινούν

Δημοσιεύτηκε

στις

Τον Ιούλιο ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Πιο συγκεκριμένα οι εκπτώσεις φέτος θα κάνουν πρεμιέρα στις 8 Ιουλίου και οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι προσεχτικοί στην αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, ενώ επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Είχαν προηγηθεί οι ενδιάμεσες εκπτώσεις από τις 2-15 Μαΐου.

Επιχειρησιακοί στόχοι της Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή

α) Η προστασία του καταναλωτικού κοινού στο πλαίσιο εφαρμογής του ν. 2251/1994 και ειδικότερα η προστασία των οικονομικών συμφερόντων των καταναλωτών όσον αφορά συναλλαγές τους σε σχέση με την αγορά καταναλωτικών αγαθών, αλλά και την παροχή υπηρεσιών.

β) Η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και η καταστολή των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών προς όφελος τόσο των καταναλωτών όσο και του υγιούς ανταγωνισμού των επιχειρήσεων.

γ) H παρακολούθηση και εποπτεία εφαρμογής της νομοθεσίας για τη λειτουργία των Εταιρειών Ενημέρωσης Οφειλετών και την προστασία της προσωπικής σφαίρας και προσωπικότητας των οφειλετών από αθέμιτες πρακτικές είσπραξης των απαιτήσεων.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
Island-thassos-banner
professional camera ad
filippidis marmara banner
nikos keramika banner
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ

Αρέσει σε %d bloggers: