ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Σκωτία – Ελλάδα: Η Εθνική Ψάχνει Ανατροπή για την Άνοδο στην League A

Η Εθνική Ελλάδας ηττήθηκε 1-0 από τη Σκωτία στο πρώτο παιχνίδι των playoffs του Nations League, που διεξήχθη την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2025 στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Το μοναδικό γκολ σημειώθηκε με πέναλτι του Σκοτ ΜακΤόμινεϊ στο 33ο λεπτό. Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ελλάδα ανέβασε την απόδοσή της, δημιούργησε ευκαιρίες και είχε δοκάρι με τον Τζόλη στο 68′.
Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για σήμερα Κυριακή 23 Μαρτίου 2025 στο «Χάμπντεν Παρκ» της Γλασκώβης, με ώρα έναρξης 19:00. Η Εθνική μας ομάδα επιδιώκει την ανατροπή για την άνοδο στην League A του Nations League.
Για την αποστολή της Εθνικής, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν υπολογίζει τον Μανώλη Σιώπη, ο οποίος είναι τιμωρημένος, ενώ οι Κωστούλας, Μπακασέτας και Κουρμπέλης είναι τραυματίες. Στη θέση τους κλήθηκαν οι Κώστας Γαλανόπουλος και Κωνσταντίνος Καρέτσας, με τον τελευταίο να εντυπωσιάζει στο ντεμπούτο του στον πρώτο αγώνα.
Η Εθνική μας ομάδα θα έχει τη στήριξη περίπου 1.500 Ελλήνων φιλάθλων στο γήπεδο της Γλασκώβης, οι οποίοι αναμένονται να προσφέρουν δυναμική υποστήριξη στην προσπάθεια για την ανατροπή.
Για τον αγώνα ρεβάνς των playoffs του Nations League μεταξύ Σκωτίας και Ελλάδας, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 23 Μαρτίου 2025 στο «Χάμπντεν Παρκ» της Γλασκώβης, οι πιθανές ενδεκάδες έχουν ως εξής:
Σκωτία (3-4-2-1):
-
Τερματοφύλακας: Γκόρντον
-
Αμυντικοί: Ράλστον, Σούταρ, ΜακΚένα
-
Μπακ: Ρόμπερτσον
-
Κεντρικοί μέσοι: Γκίλμορ, ΜακΛίν, ΜακΤόμινεϊ
-
Επιθετικοί μέσοι: Φέργκιουσον, ΜακΓκιν
-
Επιθετικός: Άνταμς
Ελλάδα (4-2-3-1):
-
Τερματοφύλακας: Τζολάκης
-
Αμυντικοί: Ρότα, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Γιαννούλης
-
Κεντρικοί μέσοι: Ζαφείρης, Μάνταλος
-
Επιθετικοί μέσοι: Κωνσταντέλιας, Μασούρας, Τζόλης
-
Επιθετικός: Παυλίδης
Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Ιταλός Ντάβιντε Μάσα, με βοηθούς τους Φίλιππο Μέλι και Στέφανο Αλάσιο. Το VAR θα επιβλέπεται από τους Ντανιέλε Κίφι και Βαλέριο Μαρίνι.
Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Novasports Prime και τον Alpha
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Super League 2: Οι Διαιτητές της Τελευταίας Αγωνιστικής σε Play Off και Play Out

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (ΚΕΔ) της ΕΠΟ ανακοίνωσε τους διαιτητές που θα διευθύνουν τα κρίσιμα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2, τόσο για τα Play Off όσο και για τα Play Out.
Play Out – Όμιλος Υποβιβασμού
Α’ Δημοτικό Στάδιο Ηλιούπολης
Ώρα: 14:45
Μετάδοση: monobala.gr
Αναμέτρηση:
Διαγόρας Ρόδου – Α.Ο. Καβάλα
Διαιτητική Ομάδα:
-
Διαιτητής: Ευαγγέλου
-
Βοηθοί: Στεφανής, Σάββας
-
4ος Διαιτητής: Κουκούλας
-
Παρατηρητής Διαιτησίας: Ζαννετίδης
Η αναμέτρηση έχει ιδιαίτερη σημασία για τις δύο ομάδες, καθώς κρίνεται η τελική τους κατάταξη και – πιθανόν – η παραμονή τους στην κατηγορία. Η ΚΕΔ όρισε έμπειρους διαιτητές για να διασφαλιστεί η ομαλή και αντικειμενική διεξαγωγή του αγώνα.
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Στο γήπεδο της Ηλιούπολης ο τελικός παραμονής Διαγόρας – Καβάλα για τα playouts της Super League 2

Ένας αγώνας που μπορεί να κρίνει την παραμονή στην κατηγορία θα διεξαχθεί το Σάββατο (03/05, 14:45) στο γήπεδο της Ηλιούπολης, όπου ο Διαγόρας Ρόδου θα αντιμετωπίσει την Καβάλα στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής των playouts του Α’ Ομίλου της Super League 2. Ο αγώνας χαρακτηρίζεται τελικός παραμονής, καθώς οι δύο ομάδες βρίσκονται πολύ κοντά στη βαθμολογία και παλεύουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό.
Παράλληλα, την ίδια ημέρα θα διεξαχθούν και οι αναμετρήσεις Ηρακλής – Μακεδονικός και Καμπανιακός – ΠΑΣ Γιάννινα για τα playoffs του Α’ Ομίλου, ενώ η ΑΕΛ έχει ρεπό. Την Κυριακή (04/05) παίρνει σειρά ο Β’ Όμιλος, με τα ματς Καλαμάτα – Αιγάλεω και Κηφισιά – Ηλιούπολη να ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα των playoffs, ενώ ο Πανιώνιος έχει ρεπό.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής:
Α’ ΟΜΙΛΟΣ
PLAYOFFS – Σάββατο 03.05.2025
-
Ηρακλής – Μακεδονικός (14:45 / ΣΚΑΪ)
-
Καμπανιακός – ΠΑΣ Γιάννινα (14:45)
-
Ρεπό: ΑΕΛ
Βαθμολογία Playoffs
-
ΑΕΛ 42 (8 αγώνες)
-
Ηρακλής 33 (7)
-
ΠΑΣ Γιάννινα 24 (7)
-
Μακεδονικός 18 (7)
-
Καμπανιακός 17 (7)
PLAYOUTS – Σάββατο 03.05.2025
-
Διαγόρας – Καβάλα (14:45 / Γήπεδο Ηλιούπολης)
-
Νίκη Βόλου – ΠΑΟΚ Β’ (14:45)
-
Ρεπό: Εθνικός Ν. Κεραμιδίου
Βαθμολογία Playouts
-
ΠΑΟΚ Β’ 22
-
Καβάλα 21
-
Νίκη Βόλου 21
-
Διαγόρας 18
-
Εθνικός Ν. Κεραμιδίου 5
Υποβιβάζονται οι δύο τελευταίες ομάδες
Β’ ΟΜΙΛΟΣ
PLAYOFFS – Κυριακή 04.05.2025
-
Καλαμάτα – Αιγάλεω (14:45 / HYBRID ΣΚΑΪ)
-
Κηφισιά – Ηλιούπολη (14:45 / ΣΚΑΪ)
-
Ρεπό: Πανιώνιος
Βαθμολογία Playoffs
-
Κηφισιά 40
-
Καλαμάτα 38
-
Πανιώνιος 30
-
Αιγάλεω 15
-
Ηλιούπολη 13
PLAYOUTS – Κυριακή 04.05.2025
-
Παναργειακός – Παναχαϊκή (14:45)
-
Χανιά – Asteras Aktor B’ (14:45)
-
Ρεπό: AEK B’
Βαθμολογία Playouts
-
Χανιά 22
-
Παναχαϊκή 21
-
Αστέρας Τρίπολης Β’ 17
-
Παναργειακός 16
-
ΑΕΚ Β’ 16
Υποβιβάζονται οι δύο τελευταίες ομάδες
Ο συναρπαστικός επίλογος της Super League 2 πλησιάζει, με τις ομάδες να δίνουν τις τελευταίες μάχες για άνοδο, αλλά κυρίως για επιβίωση.
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Ο ΠΑΟΚ «ντριμπλάρει» στην Ισπανία: Συμφωνία με τον Θάσιο αναλυτή της Ρεάλ Μαδρίτης Παναγιώτη Τσίκνα

Σε μια σημαντική προσθήκη με ευρωπαϊκή εμπειρία προχωρά ο ΠΑΟΚ, ενισχύοντας το τμήμα μεταγραφών του με τον Παναγιώτη Τσίκνα, έναν από τους πλέον καταρτισμένους Έλληνες αναλυτές ποδοσφαίρου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στα τμήματα υποδομής της Ρεάλ Μαδρίτης.
Ο 31χρονος αναλυτής, γεννημένος στις 27 Νοεμβρίου 1993, κατάγεται από τον Ποτό Θάσου, όπου και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του πορεία στη Δόξα Θεολόγου-Ποτού. Από τα 13 του μέχρι και τα 18 του χρόνια αγωνίστηκε στις ακαδημίες της Ξάνθης, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ακαδημαϊκή πορεία στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στο Universidad Camilo José Cela στην Ισπανία.
Από τη Χετάφε στη «βασίλισσα»
Ο Τσίκνας ξεκίνησε την καριέρα του ως αναλυτής στην Κ17 της Χετάφε (2017-2018), προτού μετακινηθεί στη Ρεάλ Μαδρίτης, όπου από το 2018 εργάζεται στο τμήμα ανάλυσης της Κ17 των «μερένχες». Η εμπειρία του στην ισπανική αγορά, οι τεχνικές γνώσεις και η αναλυτική του προσέγγιση τον καθιστούν πολύτιμο εργαλείο για τον ΠΑΟΚ.
Στον ΠΑΟΚ από Ιούνιο
Οι ιθύνοντες του «δικεφάλου του Βορρά» προσέγγισαν τον Τσίκνα και ήρθαν σε προκαταρκτική συμφωνία, με τον Έλληνα αναλυτή να αναμένεται να αναλάβει ρόλο στο τμήμα μεταγραφών από τις αρχές Ιουνίου. Η προσθήκη του δείχνει τη στρατηγική στροφή του ΠΑΟΚ σε σύγχρονες μεθόδους scouting και data analysis για τον εντοπισμό ταλέντων και ποιοτικών μεταγραφικών στόχων, ειδικά από αγορές όπως η Ισπανική.
Νέα εποχή στο μεταγραφικό πλάνο
Η ένταξη του Παναγιώτη Τσίκνα στο τεχνικό επιτελείο αποτελεί μέρος της ευρύτερης προσπάθειας του ΠΑΟΚ να δημιουργήσει ένα ευρωπαϊκών προδιαγραφών δίκτυο scouting, με στόχο να παρακολουθεί και να εντοπίζει ανερχόμενα ταλέντα αλλά και παίκτες με προοπτική εξέλιξης.