Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Σημαντικές διακρίσεις του Τμήματος Χημείας στα Health & Safety Awards 2024

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης κερδίζει Χρυσό Μετάλλιο με το έργο Erasmus+ SETOFF στα Health & Safety Awards 2024

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ανακοινώνει με μεγάλη χαρά ότι το έργο Erasmus+ με τίτλο SETOFF (2021-1-EL01-KA220-VET-000033026), στο οποίο το Τμήμα Χημείας είναι ο επικεφαλής εταίρος με επιστημονικά υπεύθυνο τον Επ. Καθηγητή Μιχάλη Χάλαρη, κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο στην κατηγορία Health & Safety Culture / Industry Logistics της Ενότητας 3: Δραστηριότητες Εμπέδωσης Κουλτούρας Υγείας & Ασφάλειας / Activities for Building Health & Safety Culture των Health & Safety Awards 2024, ενός καταξιωμένου θεσμού που διοργανώνεται αδιαλείπτως τα τελευταία 10 χρόνια από την BOUSSIAS Events.

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα με γενικό τίτλο SETOFF δημιουργήθηκε από κοινοπραξία 8 εταίρων με επικεφαλής το Τμήμα Χημείας και το θεσμοθετημένο Εργαστήριο Ήφαιστος – του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης- στοχεύοντας στη βελτίωση της ετοιμότητας και της υγείας και ασφάλειας στην εργασία, τόσο του προσωπικού Πολιτικής Προστασίας όσο και του Προσωπικού ασφάλειας και προστασίας του ιδιωτικού τομέα, έναντι μελλοντικών κρίσεων και καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Η διάκριση αυτή αποτελεί σημαντική αναγνώριση των συλλογικών προσπαθειών όλων των εταίρων και αναδεικνύει τη σημασία της συνεργασίας για την επίτευξη εξαιρετικών αποτελεσμάτων.

Η ομαδική εργασία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για αυτή την επιτυχία. Μέσα από τη συνεργασία και τη σκληρή δουλειά, προάγεται η καινοτομία και η αποτελεσματικότητα, οδηγώντας σε επιδόσεις που ξεπερνούν τις προσδοκίες.

Η συνέργεια αυτή δημιουργεί ισχυρότερο και πιο δυναμικό σύνολο, το οποίο συμβάλλει καθοριστικά στη βελτίωση των συνθηκών υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης είναι υπερήφανο για την ηγετική του θέση στο έργο SETOFF και για τη σημαντική συμβολή του στη διαμόρφωση πιο ασφαλούς και υγιούς εργασιακής κουλτούρας.

Η αναγνώριση αυτή υπογραμμίζει τη δέσμευση του Πανεπιστημίου στην αριστεία και την καινοτομία στην εκπαίδευση και την έρευνα. Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν μέσα από την εκπαιδευτική μας πλατφόρμα σε πέντε (5) διαφορετικές γλώσσες, μεταξύ των οποίων Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά και απευθύνεται σε πληθώρα στελεχών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όπως τους υπαλλήλους της κεντρικής διοίκησης και τοπικής αυτοδιοίκησης (Δήμος, Περιφερειακή και κεντρική κυβέρνηση), Πρώτους αποκριτές (Πυροσβεστική Υπηρεσία, Αστυνομία, ΕΚΑΒ, ΛΣ-ΕΛΑΚΤ), Προσωπικό Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας (Ι.Ε.Π.Υ.Α.), Τεχνικούς ασφαλείας, Εκπαιδευτές, Πραγματογνώμονες, Εθελοντές κ.α. Καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν τα αποτελέσματα και τις εξελίξεις του έργου SETOFF.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο και τις δραστηριότητές του, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του έργου setoff-project.eu ή επικοινωνήστε με το Τμήμα Χημείας.

 

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης κερδίζει σημαντική διάκριση στα Health & Safety Awards 2024

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ανακοινώνει με υπερηφάνεια την επιτυχία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) «Χημική Βιομηχανία: Διαχείριση Ποιότητας, Περιβάλλοντος, Υγείας και Ασφάλειας», του Τμήματος Χημείας, το οποίο βραβεύτηκε ως «Winner» στην κατηγορία Εκπαίδευση / Education της Ενότητας 1: Εταιρείες, Φορείς & Οργανισμοί / Companies & Organizations των Health & Safety Awards 2024, ενός καταξιωμένου θεσμού που διοργανώνεται αδιαλείπτως τα τελευταία 10 χρόνια από την BOUSSIAS Events.

Αυτή η διάκριση υπογραμμίζει αφενός την αφοσίωση του πανεπιστημίου στην παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης, αφετέρου την έμπρακτη αναγνώριση της αγοράς εργασίας για τη ζωτική σημασία του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού προγράμματος.

Το Π.Μ.Σ. «Χημική Βιομηχανία: Διαχείριση Ποιότητας, Περιβάλλοντος, Υγείας και Ασφάλειας» συνδυάζει τη θεωρητική γνώση με την πρακτική εφαρμογή, προετοιμάζοντας τους φοιτητές για μια επιτυχημένη καριέρα σε εύρος εργασιών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Το πρόγραμμα καλύπτει κρίσιμα θέματα, όπως η διαχείριση ποιότητας, η περιβαλλοντική προστασία, η ασφάλεια και η υγεία στο χώρο εργασίας, η φυσική ασφάλεια εξασφαλίζοντας ότι οι απόφοιτοι είναι άρτια καταρτισμένοι και έτοιμοι να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής.

Η αναγνώριση αυτή αποδεικνύει τη δέσμευση του ΠΜΣ, του Τμήματος Χημείας και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στη διαρκή βελτίωση και την καινοτομία στον τομέα της εκπαίδευσης.

Το βραβείο επιβεβαιώνει την υψηλή ποιότητα των προγραμμάτων σπουδών του και τη σημαντική συμβολή του στην ανάπτυξη εξειδικευμένων επαγγελματιών που είναι ικανοί να διαχειριστούν τις προκλήσεις και τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής.

Καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους φοιτητές που επιθυμούν να ενταχθούν σε ένα καινοτόμο και διεθνώς αναγνωρισμένο πρόγραμμα σπουδών να ανακαλύψουν το Π.Μ.Σ. «Χημική Βιομηχανία: Διαχείριση Ποιότητας, Περιβάλλοντος, Υγείας και Ασφάλειας».

Ελάτε να γίνετε μέρος ενός πανεπιστημίου που διαπρέπει και να συμβάλλετε στη διαμόρφωση ενός ασφαλέστερου και υγιέστερου μέλλοντος για όλους. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τις εγγραφές, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Π.Μ.Σ. «Χημική Βιομηχανία: Διαχείριση Ποιότητας, Περιβάλλοντος, Υγείας και Ασφάλειας», Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ή επικοινωνήστε με τη γραμματεία του Π.Μ.Σ.

 

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αναταραχές στο ΠΑΣΟΚ – “Βόμβες” Νίκου Παππά για κοινό ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει έντονη κινητικότητα, με τηλεφωνήματα, μυστικά ραντεβού, βολιδοσκοπήσεις, συνεννοήσεις, παζάρια για αλλαγή στρατοπέδων, αλλά και συμμαχίες. Όλοι αναμένουν τις κινήσεις του κ. Ανδρουλάκη, ο οποίος θα ανοίξει τα χαρτιά του σήμερα, με τη συνέντευξή του στην ΕΡΤ και στον Γιώργο Κουβαρά, δύο 24ωρα πριν ξεκινήσει το κρίσιμο Πολιτικό Συμβούλιο όπου θα διεξαχθεί η πρώτη εσωκομματική «αναμέτρηση».

Η αρχική άποψη της Χ. Τρικούπη είναι «διαδικασίες με βάση το καταστατικό», που σημαίνει τον Οκτώβριο του 2025. Είναι προφανές ότι ένα τέτοιο κλίμα δεν μπορεί να σέρνεται επί ενάμιση χρόνο, ως εκ τούτου άπαντες αναμένουν μια συμβιβαστική λύση περί τον Οκτώβριο – Νοέμβριο 2024.

Η τολμηρή πρόταση να στηθούν αιφνιδιαστικά κάλπες μέσα στον Ιούλιο, που δέχθηκε ως εισήγηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δείχνει να «καίγεται», καθώς άπαντες την απορρίπτουν λόγω φόβου μικρής συμμετοχής. Οι αμφισβητίες απαντούν «εκλογές όποτε θέλει, μέσα στο 2024, εκτός φυσικά από Ιούλιο-Αύγουστο». Υπάρχει ακόμη σκέψη στη Χ. Τρικούπη να προταθούν εκλογές στην εκπνοή του έτους, μετά την ψήφιση του Προϋπολογισμού και με κλειστή Βουλή, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, η οποία ωστόσο επίσης δεν γίνεται δεκτή από τους διαφωνούντες.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Υπό μερικό έλεγχο φωτιά στο Χαλκερό Καβάλας

Το μεσημέρι της Δευτέρας 17 Ιουνίου, ξέσπασε φωτιά σε οικόπεδο στο Χαλκερό Καβάλας, η οποία εξαπλώθηκε σε διπλανά οικόπεδα.

Τρία πυροσβεστικά οχήματα έφτασαν άμεσα στο σημείο και έθεσαν την πυρκαγιά υπό μερικό έλεγχο.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Συνάντηση της Δημάρχου Σερρών με τον Πρύτανη του ΑΠΘ

Η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα επισκέφθηκε τον Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Χαράλαμπο Φείδα, συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο Διοικητικού Σχεδιασμού και Αναδιάρθρωσης κ. Νικόλαο Κουφοτόλη.

Τη συνάντηση προκάλεσε η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, καθώς στις Σέρρες λειτουργεί το Πανεπιστημιακό τμήμα και συγκεκριμένα το ΤΕΦΑΑ

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν και επισφραγίστηκαν τρόποι περαιτέρω συνεργασίας του Δήμου και του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, προς όφελος όλων των φοιτητών και φοιτητριών.

Η κ. Μητλιάγκα, ανέφερε ότι το ΤΕΦΑΑ έχει μια πολύχρονη παρουσία και σημαντική προσφορά στη πόλη των Σερρών, τονίζοντας ότι ο Δήμος στηρίζει τη λειτουργία της πανεπιστημιακής δομής και θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθειά της.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en