Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Σέρρες | Υπεγράφη η χρηματοδότηση ύψους 1.800.000 ευρώ για το προπονητικό κολυμβητήριο

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έδωσε το «πράσινο φως» για τη δημιουργία προπονητικού κολυμβητηρίου στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας, στις Σέρρες. Την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, υπέγραψε την απόφαση έγκρισης χρηματοδότησης ύψους 1.800.000 ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης, μετά από πρόταση του Δήμου Σερρών.

Η δημιουργία του νέου προπονητικού κολυμβητηρίου, με προϋπολογισμό που περιλαμβάνει ΦΠΑ, αναμένεται να ολοκληρωθεί σε οκτώ μήνες. Το κολυμβητήριο θα χωροθετηθεί δίπλα στο υπό ανέγερση κολυμβητήριο του Αθλητικού Πάρκου Ομόνοιας.

Η Δήμαρχος Σερρών, κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, δήλωσε:

«Είναι μια σημαντική στιγμή για τις Σέρρες. Χθες υπεγράφη από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, η διαπιστωτική πράξη για τη χρηματοδότηση του αιτήματος που καταθέσαμε σχετικά με τη δημιουργία προπονητικού κολυμβητηρίου στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας. Η δημοτική αρχή, μ’ αυτή την πρόταση θέλει να δώσει λύση στα προβλήματα του υγρού στίβου προς όφελος των αθλητών και αθλητριών, μέχρι να αποκατασταθούν τα μεγάλα προβλήματα που έχει το Κολυμβητήριο της Κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων, αλλά και μέχρι να προχωρήσει η κατασκευή του νέου Κολυμβητηρίου στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας».

Η κ. Μητλιάγκα ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην θετική εξέλιξη:

«Ευχαριστώ τον νυν Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον απελθόντα κ. Δημήτρη Καιρίδη και τον Βουλευτή Σερρών κ. Αναστάσιο Χατζηβασιλείου, για την βοήθεια και για την θετική τους στάση. Επίσης, να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες του υπουργείου αλλά και τα στελέχη του Δήμου μας για τον αγώνα δρόμου που κάνανε για την επιτυχή έκβαση. Είμαστε σε μια ευθεία που μπορούμε να ευελπιστούμε ότι όχι μόνο θα επιστρέψει μια κανονικότητα στις αθλητικές υποδομές αλλά θα οραματιστούμε με ρεαλισμό μια νέα εποχή».

Η πρόταση του Δήμου Σερρών περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση βιομηχανοποιημένου κολυμβητικού κέντρου προπονητικού χαρακτήρα, το οποίο περιλαμβάνει:

  • Μια (1) ανοξείδωτη κολυμβητική δεξαμενή 25m, με τον ηλεκτρομηχανολογικό και γενικό εξοπλισμό της.
  • Ένα (1) προκατασκευασμένο κτίριο υποστηρικτικών εγκαταστάσεων με τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό του.
  • Μεταλλικές κερκίδες τεσσάρων (4) βαθμίδων μήκους 25m, χωρητικότητας 202 ατόμων.
  • Ένα (1) τηλεσκοπικό στέγαστρο κάλυψης της δεξαμενής ή ισοδύναμο στέγαστρο με επένδυση μεμβράνης κατασκευής «θόλος – μπαλόνι».
  • Εργασίες υποδομής για την εγκατάσταση των προαναφερόμενων στοιχείων.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: «Να μπορούν τα ΑμεΑ να ταξιδέψουν άνετα και χωρίς εμπόδια με επιβατηγά πλοία»

Ο βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, με αφορμή ένα πρόσφατο περιστατικό, κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστο Στυλιανίδη. Στην ερώτηση αυτή, ο κ. Λαζαρίδης ζητά να ληφθούν μέτρα ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των ΑμεΑ κατά τη μετακίνησή τους με επιβατηγά πλοία.

Ο κ. Λαζαρίδης αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου ένα παιδί ΑμεΑ ταξίδευε για 45 λεπτά κάτω από τον καυτό ήλιο στο γκαράζ ενός επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου της γραμμής Κεραμωτής-Θάσου. Σύμφωνα με τις συστάσεις, το παιδί θα έπρεπε να μεταφερθεί με καροτσάκι ή φορείο στον χώρο των επιβατών, κάτι που δεν συνέβη λόγω της έλλειψης ράμπας στο πλοίο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Λαζαρίδης ρωτά τον Υπουργό:

  1. Τι μέτρα θα ληφθούν ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια περιστατικά;
  2. Υπάρχει πρόθεση για την υποχρεωτική εγκατάσταση ραμπών και ανελκυστήρων στα επιβατικά πλοία για ΑμεΑ; Αν ναι, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα;
  3. Θα δημιουργηθούν κατάλληλοι μηχανισμοί και μέτρα για τη διευκόλυνση των ταξιδιών των ΑμεΑ με επιβατηγά πλοία;
  4. Θα αυστηροποιηθεί το νομικό πλαίσιο ώστε οι ναυτιλιακές εταιρείες να έχουν οικονομικές και διοικητικές κυρώσεις για τη μη τήρηση του νόμου;

Ο κ. Λαζαρίδης τονίζει την ανάγκη να παρέχονται στους συμπολίτες ΑμεΑ όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι θεμελιώδεις ελευθερίες χωρίς διακρίσεις και να διασφαλίζεται ότι θα μπορούν να ταξιδεύουν με αξιοπρέπεια και ασφάλεια.

4o

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Συνάντηση Γ. Πασχαλίδη με τον Υπουργό Υγείας για τα προβλήματα της Π.Ε. Καβάλας.

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας, κ. Γιάννης Πασχαλίδης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, για να συζητήσει τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και τα Κέντρα Υγείας της Π.Ε. Καβάλας.

Ο κ. Πασχαλίδης ενημέρωσε τον Υπουργό ότι το Γ.Ν. Καβάλας δεν διαθέτει οργανισμό, ο οποίος είναι απαραίτητος για την ορθή λειτουργία του νοσοκομείου. Επίσης, τόνισε την ανάγκη για τον διορισμό νέου Διοικητικού Συμβουλίου και την ίδρυση Ογκολογικής Κλινικής, για την αντιμετώπιση των πολλών περιστατικών καρκίνου που παρουσιάζονται στην περιοχή.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Καβάλα | Εργασίες Αντικατάστασης των προβολέων στο “Ανθή Καραγιάννη”

Ο χώρος είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Καβάλας και στεγάζει εκτός από τα ποδοσφαιρικά τμήματα, σχεδόν όλα τα τμήματα του στίβου, εσωτερικούς χώρους γυμναστηρίων και αποτελεί πόλο έλξης όχι μόνο για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής αλλά και των φιλοξενούμενων της δομής.

Οι εργασίες θα περιλαμβάνουν την αποξήλωση των υφιστάμενων προβολέων, την προμήθεια και τοποθέτηση των νέων, την σταθεροποίηση στη σωστή θέση και μέτρηση με ειδικά όργανα όλων των παραμέτρων που αφορούν τη ένταση και την ποιότητα του φωτισμού σε όλα τα σημεία του σταδίου για κατηγορία UEFA LEVEL B, την αντικατάσταση των καλωδίων τροφοδοσίας και όλων των αυτοματισμών που απαιτούνται για την σωστή και ασφαλή λειτουργία τους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en