Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σέρρες | «Το νερό στο Σκούταρι πίνεται» Η απάντηση της ΔΕΥΑΣ στους κατοίκους

Δημοσιεύτηκε

στις

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Χωρίς τηλέφωνο Διοικητήριο και Δημαρχείο Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

 Από την ΠΕ Καβάλας τίθεται υπ’ όψιν των πολιτών των ΠΕ Καβάλας και ΠΕ Θάσου, ότι λόγω βλάβης στο δίκτυο οπτικών ινών του Δήμου Καβάλας, υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας με τις υπηρεσίες της ΠΕ Καβάλας (ιστοσελίδα, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τηλεφωνικό κέντρο). 

Καταβάλλονται προσπάθειες για την αποκατάσταση του προβλήματος. Πραγματοποιήθηκε επικοινωνία με το Helpdesk του Syzefxis και έχει ήδη δηλωθεί η σχετική βλάβη. Από εκεί ενημερώθηκε το Τμήμα Πληροφορικής της ΠΕ Καβάλας ότι έχει κοπεί η οπτική ίνα που συνδέεται με την ΠΕ Καβάλας και τον Δήμο Καβάλας.  

Επισημαίνεται ότι η βλάβη υφίσταται έξω από τα όρια των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας ΑΜΘ και της ΠΕ Καβάλας. 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Επιμελητήριο Καβάλας | Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργιάς Νέων Τουριστικών ΜΜΕ

Δημοσιεύτηκε

στις

Επιστολή για την Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργιάς Νέων Τουριστικών ΜΜΕ απέστειλε το σώμα του Επιμελητηρίου Καβάλας στον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Ακολουθεί η επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να θέσουμε το σημαντικό ζήτημα καθυστέρησης υπογραφής, των συμπληρωματικών διαθέσιμων πόρων αναφορικά με την Δράση «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργιάς Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων επιχειρήσεων». 

Σύμφωνα με την 6η τροποποίηση της πρόσκλησης της 13/06/2019 με Α.Π. 3847/597/Β2 διαφαίνεται ότι η  Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μέσο του Επιχειρησιακού της προγράμματος,  έχει εκχωρήσει 25.000.000€ σε δύο φάσεις την μεν πρώτη στις 26.11.2018 ύψους 15.000.000€ και την μεν δεύτερη στις 18.03.2019 ύψους 10.000.000€, για την χρηματοδότηση των υποβαλλόμενων επενδυτικών σχεδίων. Για το πρώτο ποσό έχουν ολοκληρωθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες και έχει εκδοθεί και απόφαση ένταξης την 21η Δεκεμβρίου 2018. 

Δυστυχώς όμως δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα και δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία απόφασης ένταξης των υπολοίπων δεσμευμένων χρημάτων της Περιφέρειας μας, για τα εναπομείναντα επενδυτικά σχέδια.

Συνήθως σε παρόμοιες περιπτώσεις καταρτίζεται νέο ΤΔΕ για το έργο  από την ΕΥΔ ΕΠΑΝΕΚ. Η ενημέρωση που υπάρχει είναι ότι  για γραφειοκρατικούς/τεχνικούς λόγους παραμένει στάσιμη η διαδικασία. Αντιλαμβάνεστε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό καθώς περίπου επιπλέον 100 επενδυτικά σχέδια περιμένουν να ενταχθούν και να ξεκινήσουν έργα που θα ανέλθουν σε περίπου 20.000.000€, συμπεριλαμβανομένου την ιδία συμμετοχή, πόροι  που θα κρατήσουν ζωντανή την τοπική οικονομία αλλά και θα έχουν πολλαπλασιαστικά αναπτυξιακά αποτελέσματα στο εγγύς μέλλον.

Παρακαλούμε κύριε Υπουργέ, γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για θέματα  τόνωσης της επιχειρηματικότητας και ενίσχυσης των αναπτυξιακών πρακτικών της περιοχής μας, όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την ολοκλήρωση της απόφασης ένταξης των έργων και εκταμίευσης των 10.000.000 € 

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Μάρκος Δέμπας  

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα | Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Δημοσιεύτηκε

στις

Ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αίτησης για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος των 1.000 ευρώ (ακαδημαϊκού έτους 2018-19), από την Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019 έως και την Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους εδώ.

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από την ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet.

Η ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση στεγαστικού επιδόματος υποβάλλεται από τον δικαιούχο του επιδόματος, δηλαδή το πρόσωπο που θεωρείται ότι βαρύνει ο φοιτητής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11 του ν. 4172/2013 (Α’ 167).

Στην περίπτωση συζύγων οι οποίοι έχουν υποβάλει χωριστές φορολογικές δηλώσεις, υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος ο ένας μόνο γονέας δικαιούχος του επιδόματος, ο οποίος στη φορολογική του δήλωση θα πρέπει να έχει δηλώσει το σύνολο των τέκνων που τον βαρύνουν (εξαρτώμενα μέλη) ώστε να διαμορφωθεί σωστά το οικονομικό κριτήριο.

Σε περίπτωση διαζευγμένων ή εν διαστάσει συζύγων, δικαιούχος του επιδόματος είναι ο γονέας τον οποίο βαρύνει ο φοιτητής και τον εμφανίζει ως προστατευόμενο μέλος.

Κατ` εξαίρεση, δικαιούχος θα είναι ο ίδιος ο φοιτητής εφόσον:

α) είναι ορφανός από τους δύο γονείς ή

β) οι γονείς του είναι κάτοικοι εξωτερικού ή

γ) είναι πάνω από είκοσι πέντε (25) ετών, δηλαδή να έχει γεννηθεί έως την 31/12/1992) ή

δ) είναι υπόχρεος σε υποβολή φορολογικής δήλωσης και δεν θεωρείται εξαρτώμενο μέλος, σύμφωνα με το άρθρο 11 του ν. 4172/2013 (Α’ 167).

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Το φρικτό τροχαίο του Αλέξανδρου Ζαχαριά και το παιχνίδι της μοίρας

Δημοσιεύτηκε

στις

Τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το θανατηφόρο τροχαίο με τον γιο του επιχειρηματία Ζαχαριά, ιδιοκτήτη της αλυσίδας καταστημάτων παιχνιδιών, προσπαθούν να διαπιστώσουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί της Τροχαίας, θέλουν να έχουν ξεκάθαρη εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη την Τρίτη το βράδυ στη λεωφόρο Τραπεζούντος στον Άγιο Στέφανο όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Αλέξανδρος Ζαχαριάς, εξετράπη δεξιά της πορείας του και «καρφώθηκε» σε κολόνα με αποτέλεσμα ο 23χρονος να βρει τραγικό θάνατο προκαλώντας ανείπωτη θλίψη στην οικογένειά του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο θάνατός του πρέπει να ήταν ακαριαίος ενώ αφού τον απεγκλώβισαν οι διασώστες διακομίστηκε στο πιο κοντινό νοσοκομείο που ήταν το ΚΑΤ.

Εκεί σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το παιχνίδι της μοίρας

Πριν από πέντε χρόνια, το 2014, πατέρας και γιος είχαν καταφέρει να ξεγελάσουν τον θάνατοκαθώς κατάφεραν να γλιτώσουν από ένα σοβαρό τροχαίο που ενεπλάκησαν.

Συγκεκριμένα το τροχαίο είχε γίνει στην περιοχή της Εκάλης όταν ο πατέρας Ζαχαριάς οδηγώντας την Ferrari του με τον 17χρονο τότε γιο του συνοδηγό στη προσπάθειά του να αποφύγει δύο αυτοκίνητα που είχαν συγκρουστεί μπροστά του είχε καρφωθεί σε προστατευτικά κιγκλιδώματα στη συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Αγίων Σαράντα.

Η κόκκινη Ferrari του επιχειρηματία, αφού πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας κατέληξε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα. Τότε οι δύο επιβαίνοντες είχαν βγει από το στραπατσαρισμένο όχημα με μικροτραυματισμούς.

Το τροχαίο που ξύπνησε μνήμες…

 

 

Μετά τον τραγικό θάνατο του 23χρονου Αλέξανδρου Ζαχαριά γιο του γνωστού επιχειρηματία, Ζαχαριά, που δραστηριοποιείται στον χώρο του παιχνιδιού, ξύπνησαν τραγικές μνήμες από το σοκαριστικό τροχαίο με εμπλεκόμενο τον γιο του Mr. Jumbo, Γιώργο Βακάκη που είχε χάσει τη ζωή του τον Φεβρουάριο του 2017.

Και αυτό γιατί  υπάρχει μία τραγική σύμπτωση που με έναν θλιβερό τρόπο συνδέει τις δύο οικογένειες. Δυο οικογένειές, δυο επιχειρηματίες, δυο ισχυρά ονόματα στον χώρο του παιδικού παιχνιδιού. Jumbo και Ζαχαριάς είναι δυο από τις μεγαλύτερες αλυσίδες στον χώρο του παιχνιδιού. Οι οποίοι μπορεί να είναι ανταγωνιστές επιχειρηματικά ωστόσο συνδέονται με ανάλογα χτυπήματα της μοίρας στην προσωπική τους ζωή.

Η ανάγνωση της τραγικής σύμπτωσης ήταν αναπόφευκτη μόλις η είδηση του θανάτου του νεαρού Αλέξανδρου έγινε γνωστή.

Αμέσως ξύπνησαν μνήμες από το σοκαριστικό τροχαίο το οποίο στέρησε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους και είχε πρωταγωνιστή τον γιο του επιχειρηματία και ιδιοκτήτη αλυσίδας παιδικών παιχνιδιών, τον 24χρονο τότε Γιώργο Βακάκη, γιο του Mr Jumbo.

Ήταν 26 Φεβρουαρίου του 2017 όταν η Porsche του Γιώργου Βακάκη ξέφυγε της πορείας της στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας και βρέθηκε στον παράδρομο. Το αυτοκίνητο έπεσε με υπερβολική ταχύτητα πάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο το οποίο βρισκόταν έξω από τις τουαλέτες σε πάρκινγκ της εθνικής οδού.

Από τη σφοδρή σύγκρουση, έχασαν τη ζωή τους τότε, τέσσερις άνθρωποι, ο γιος του Mr Jumbo, Γιώργος Βακάκης, ο φίλος του και συνοδηγός Ανδρέας Γεωργακόπουλος, η 33χρονη τότε σύζυγος του Υπάτιου Πατμάνογλου, Αποστολία που βρισκόταν μέσα στο σταθμευμένο όχημα και ο τριών χρόνων γιος τους, Παύλος.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
aigaion
Island-thassos-banner
professional camera ad
filippidis marmara banner
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ