Connect with us

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Σέρρες | Δεν θα είναι υποψήφιος ο Αν. Μεγαλομύστακας

Δημοσιεύτηκε

στις

Την απόφαση να μην είναι υποψήφιος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές ανακοίνωσε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων  Αναστάσιος Μεγαλομύστακας.

Όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε :

Μετά από την επίσημη ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Ένωσης Κεντρώων θα ήθελα να γνωστοποιήσω και ο ίδιος την απόφασή μου να μην κατέλθω ως υποψήφιος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Πρόκειται για μια απόφαση ειλημμένη από καιρό, για λόγους πολιτικούς αλλά και προσωπικούς, την οποία ωστόσο δε θέλησα να επικοινωνήσω νωρίτερα, προκειμένου να μην πλήξω την εικόνα της Ένωσης Κεντρώων. Είναι λογικό και θεμιτό, σε μια ομάδα, όπως είναι και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ένωσης Κεντρώων, να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Εν προκειμένω, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλαμε, δεν καταφέραμε να βρούμε τη χρυσή τομή, η οποία θα οδηγούσε στην επίλυση των δημιουργηθεισών διαφωνιών και στη συνέχιση της κοινής μας πορείας. Σε κάθε περίπτωση, δηλώνω ότι εξακολουθώ να είμαι παρών, αφουγκραζόμενος τις ανάγκες της κοινωνίας μας, πρόθυμος να συνδράμω με την παρουσία μου σε ό,τι χρειαστεί. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την Ένωση Κεντρώων για την δυνατότητα που μου έδωσε να εκπροσωπήσω τον ελληνικό λαό στο Κοινοβούλιο.

Με εκτίμηση,

Αναστάσιος Μεγαλομύστακας

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Προγράμματα on-line κατάρτισης για ηλεκτρονικά καταστήματα E-shop απο το Επιμελητήριο Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Το Επιμελητήριο Καβάλας, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων, σας ενημερώνει για την πραγματοποίηση δύο προγραμμάτων on-line κατάρτισης στα εξής θέματα:
– On line Course: Εισαγωγή στις Ηλεκτρονικές Πωλήσεις – E-shop Basics,
Δευτέρα 15/06/2020, 18:00-20:00

– On line Course: Διαφήμιση, Προβολή & Προώθηση για Ιδιοκτήτες E-shop,
Τετάρτη 24/06/2020, 18:00-20:00

Εισηγητής των προγραμμάτων είναι ο κ. Αγγελάκης Ιωάννης. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να έχουν μια εικόνα σχετικά με το πώς μπορούν ν’ αξιοποιήσουν το internet και τις νέες τεχνολογίες προκειμένου να διαθέτουν (τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους) ηλεκτρονικά και σε όσους διατηρούν e-shops και επιθυμούν να εξελίξουν, ανανεώσουν και ενισχύσουν την
ηλεκτρονική τους παρουσία μέσω σύγχρονων προωθητικών ενεργειών με στόχο την αύξηση των ηλεκτρονικών πωλήσεων.

Τα Διαδικτυακά (On-line) Εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιούνται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.zoom.us. Γίνονται σε πραγματικό χρόνο και καλύπτουν όλη την θεματολογία με ερωτήσεις – απαντήσεις και διαδραστικές ασκήσεις.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα παρέχονται δωρεάν από το Επιμελητήριο Καβάλας για τα μέλη του. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος δίνεται πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής μέχρι Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020 με αποστολή της αίτησης συμμετοχής στο info@chamberofkavala.gr. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Επιμελητήριο Καβάλας στο τηλέφωνο 6932526096 κ. Ιωάννη Κούτρα, υπεύθυνο Γ.Ε.ΜΗ-Υ.Μ.Σ.-Κ.Υ.ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Επιμελητηρίου, στο τηλέφωνο 2510 222212 (εσωτ. 4) κα. Σούζη Μαυρομμάτη ή στο (εσωτ. 11) κα. Δέσποινα Παρασύρη και στο email info@chamberofkavala.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

K.K.E. Kαβάλας: κάλεσμα προς τους εργαζομενους στα Πετρελαια Καβάλας:

Δημοσιεύτηκε

στις

Η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του Κ.Κ.Ε. εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση – κάλεσμα προς τους εργαζομενους στα Πετρελαια Καβάλας:

Συνάδελφοι,

Το ΚΚΕ απευθύνεται σε εσάς που όλα αυτά τα χρόνια παλεύετε καθημερινά για το μεροκάματο σε μια κρίσιμη, στρατηγικής σημασίας για τη χώρα, παραγωγική μονάδα, στη μοναδική μέχρι σήμερα εξορυκτική πετρελαιοπαραγωγική μονάδα, που σε διαφορετικές συνθήκες θα αποτελούσε σημαντική εφεδρεία για τις εγχώριες ενεργειακές ανάγκες και θα διασφάλιζε σε εσάς και τις οικογένειές σας αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, συγκροτημένα δικαιώματα, σιγουριά για το μέλλον. Όλα αυτά βέβαια σε μια ριζικά διαφορετική κοινωνική, πολιτική και οικονομική οργάνωση, με τα μέσα παραγωγής κοινωνικοποιημένα, την παραγωγή να διευθύνεται από κεντρικό πανεθνικό επιστημονικό σχεδιασμό και την εξουσία στα χέρια των εργατών. Σε αυτό το πλαίσιο το κριτήριο της παραγωγής θα ήταν οι ανάγκες του λαού.

Σήμερα είμαστε αντιμέτωποι με την καπιταλιστική οικονομία και τους νόμους της, με υπέρτατο αυτόν του κέρδους για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Για αυτό και ο δικός σας μόχθος φέρνει εκατομμύρια στις τσέπες μιας χούφτας μετόχων της εταιρείας και σε εσάς ανασφάλεια, την απειλή να χάσετε τη δουλειά σας, επίθεση στα εργασιακά και μισθολογικά σας δικαιώματα. Την ίδια ώρα η περιοχή μας κάνει πρωταθλητισμό στην ενεργειακή φτώχεια με το λαό να ξεπαγιάζει το χειμώνα, με τις ανάγκες του να βρίσκονται στο περιθώριο.

Οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος με τις άμεσες και έμμεσες απειλές της «Ενεργειακής» για λουκέτο αποδεικνύουν ότι όσες θυσίες και να καταθέσετε στο όνομα της «κοινής προσπάθειας εργαζομένων και εταιρείας», αυτές δεν είναι αρκετές για αυτούς που θησαυρίζουν από τον ιδρώτα των εργατών. Σήμερα σας ζητούν να βάλετε για μια ακόμα φορά πλάτη και να αποδεχτείτε μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων, χωρίς να αποκλείονται στο μέλλον απολύσεις. Τα ζητούν από εσάς που όλα τα τελευταία χρόνια είδατε μισθούς και δικαιώματα να μειώνονται, που με θυσίες κρατήσατε ανοιχτά τα πετρέλαια («αυτοδιαχείριση» και «εξυγίανση»), κάθε νέα πρόσληψη συναδέλφου αφορούσε εργολαβικές εταιρείες με σαφώς χειρότερους όρους. Σας ζητούν να κάνετε υπομονή γιατί τάχα «τα μέτρα αυτά θα είναι προσωρινά», για μερικούς μήνες. Ο λαός μας όμως σοφά λέει «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού» και αυτό αποδείχθηκε και με τις απολύσεις («οικειοθελείς αποχωρήσεις») των συναδέλφων σας από το γεωτρύπανο που απέσυρε η εταιρεία.

Επικαλούνται την άσχημη «συγκυρία» με την πτώση των τιμών του πετρελαίου διεθνώς λες και για αυτό ευθύνεστε εσείς! Προβάλουν τις επενδύσεις που έκαναν λες και τις έκαναν για εσάς και όχι για να ανεβάσουν τη δική τους κερδοφορία! Θυμήθηκαν τώρα «τη συμβολή της εταιρείας στην τοπική κοινωνία και οικονομία», την «κοινωνική εταιρική ευθύνη» που επιδεικνύουν, αναζητώντας άλλοθι για να στείλουν το λογαριασμό σε εσάς!

 

ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΔΑΝΑΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΦΕΡΟΝΤΑΣ

Συνάδελφοι,

Ξέρετε από την πείρα σας ότι έχετε απέναντί σας μια σκληρή ταξική πολιτική. Όπως οι προηγούμενες έτσι και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ δεν βρίσκονται στο πλευρό σας. Απόδειξη για αυτό αποτελεί η στάση «Πόντιου Πιλάτου» που κρατά (επί της ουσίας στέκεται στο μέρος του εργοδότη) στην υπόθεση των 130 εργαζομένων της ΒΦΛ. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με τα εξαπτέρυγά τους μας φόρτωσαν με 3 μνημόνια, συνηγορούν στο να ξεπεράσουμε τη νέα καπιταλιστική κρίση που επιτάχυνε η πανδημία «όλοι μαζί», δηλαδή τα σπασμένα να τα ξαναπληρώσει ο λαός! 

Αυτό επιβεβαιώθηκε και στη συζήτηση στη βουλή της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε το ΚΚΕ. Ο υφυπουργός, αφού δικαιολόγησε πλήρως την τακτική της εταιρείας, επικαλούμενος την «αύξηση» του κόστους εξόρυξης, δήλωσε πως «το κοίτασμα θα συνεχίσει την αδιάλειπτη παραγωγή». Ωστόσο, δεν έδωσε την παραμικρή δέσμευση για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων, περιοριζόμενος να αναφέρει πως η κυβέρνηση θα κάνει ανακοινώσεις όταν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την εταιρεία.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την εταιρεία στις δικές σας πλάτες τα νέα «δώρα», προνόμια, φοροαπαλλαγές, ζεστό κρατικό χρήμα, νέες «επενδύσεις» (στο τραπέζι είναι και η υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου).

Απέναντι σε όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε να «αντιπαρατεθεί» γιατί … «ο υφυπουργός δεν γνωρίζει το θέμα, είναι αναρμόδιος» και άλλα παρόμοια φαιδρά. Φυσικά για την ταμπακέρα … κατάπιε τη γλώσσα του αφού την ίδια πολιτική της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας υπηρέτησε ως κυβέρνηση και υποστηρίζει και σήμερα ως αντιπολίτευση. Μια πολιτική που παραδίνει τον πλούτο της χώρας και του λαού μας στα μονοπωλιακά μεγαθήρια και καταδικάζει το λαό στη φτώχεια και την ανασφάλεια.

 

Συνάδελφοι, 

Μην αποδεχτείτε να θυσιαστείτε εσείς για τα κέρδη της εταιρείας. Αυτοί που είναι έτοιμοι να σας προτείνουν για … λίγους μήνες περικοπές των μισθών!!! δεν στέκονται στο πλευρό σας αλλά στρογγυλοκάθονται ήδη στις καρέκλες της εταιρείας.

Με το δικό σας αγώνα και με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της Καβάλας και το λαό στο πλευρό σας μπορούμε να βάλουμε φρένο στα αντεργατικά σχέδια!

 

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ! 

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ βλάπτει πολύ σοβαρά την Θάσο»

Δημοσιεύτηκε

στις

Για «απίστευτη σπέκουλα, η οποία εκμεταλλεύεται την ειλικρινή ανησυχία των αυτοδιοικητικών στελεχών και των κατοίκων της Θάσου, αλλά και συνολικά των νησιών μας», κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, με αφορμή τις εικαζόμενες «ζώνες επικινδυνότητας», στις οποίες δήθεν η Κυβέρνηση έχει χωρίσει τα νησιά μας, εν όψει της τουριστικής περιόδου.Όπως ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της «Πρωινής 93,7» και το δημοσιογράφο κ. Ν. Γενικόπουλο, παρά τις επανειλημμένες διαψεύσεις του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια και του υφυπουργού Τουρισμού Μάνου Κόνσολα, καθώς και το σαφές σχέδιο επανεκκίνησης του τουρισμού τηςΚκυβέρνησης στο οποίο δεν υπάρχει κανείς απολύτως διαχωρισμός των νησιών, «οι κομματικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, και μερικοί βουλευτές του, οι οποίοι προφανώς δεν έχουν την πολιτική παιδεία να αντιληφθούν το κακό που οι ίδιοι κάνουν στην Θάσο και στα άλλα νησιά της πατρίδας μας, επιμένουν δυστυχώς στο ίδιο τροπάριο. Πραγματικά εύχομαι να πάψουν ορισμένοι να παίζουν με την εύλογη ανησυχία των συμπολιτών μας και φυσικά τη νοημοσύνη μας! Τελικά, ο ΣΥΡΙΖΑ βλάπτει πολύ σοβαρά την Θάσο».

Η Κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Λαζαρίδης, «φυσικά και δεν διαχωρίζει τα νησιά σε λιγότερο ή περισσότερο «επικίνδυνα. Το Υπουργείο Υγείας έχει ένα ενιαίο σύστημα διαχείρισης και πρωτοκόλλων για όλα τα νησιά της χώρας. Όπως αντιμετωπίσαμε την κατάσταση το χειμώνα και την άνοιξη, έτσι θα κάνουμε και το καλοκαίρι. Φυσικά και δεν υπάρχουν ζώνες επικίνδυνες, λιγότερο και περισσότερες».

Αναφερόμενος στην Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Σουλτάνα Ελευθεριάδου και στη δήθεν διαβεβαίωση που έλαβε από τον υφυπουργό Υγείας, κ. Κοντοζαμάνη ότι όντως υπάρχουν αυτές οι κατηγοριοποιήσεις στα νησιά, ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε:

«Ψέματα. Ασύστολα ψέματα της κυρίας Ελευθεριάδου, η οποία στην προσπάθειά της να σπεκουλάρει εναντίον της Κυβέρνησης, δεν καταλαβαίνει τη ζημιά που κάνει στην Θάσο. Βάζει τα όποια πολιτικά οφέλη πιστεύει ότι μπορεί να αποκομίσει το κόμμα της, πάνω από την Θάσο. Και το λέω αυτό, καθώς ο κ. Κοντοζαμάνης – και μου ζήτησε να το μεταφέρω στην Καβάλα – δεν είπε ποτέ κάτι τέτοιο στην κυρία Ελευθεριάδου. Όλα αυτά είναι στη φαντασία της! Θα πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί όταν ασχολούμαστε με τέτοια θέματα. Και το κυριότερο να μην παρασυρόμαστε. Δεν κάνουμε πολιτική με δημοσιεύματα».          

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Εγκαίνια της Μεγάλης Λέσχης με την παρουσίαση του προγράμματος του Cosmopolis

Δημοσιεύτηκε

στις

Το πρωί της Πέμπτης 28 Μαϊου 2020 εγκαινιάστηκε για την πρώτη συνέντευξη τύπου η Μεγάλη Λέσχη στην Καβάλα. 

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Καβάλας μαζί με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Τάκη Αγγελίδη, τον καλλιτεχνικό διευθυντή κ. Ζοπόγλου αλλά και τον Πρόεδρο των Ξενοδόχων Αντώνη Μιτζάλη παρουσίασαν από κοινού το πρόγραμμα του Cosmopolis 2020 το οποίο θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Menoume Spiti

Monopolio Delivery

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ