Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Σε ρυθμούς… 7ου Καλοκαιρινού Γλεντιού o Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμουδίων

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμουδίων σας περιμένει για ακόμη μια χρονιά για να διασκεδάσουμε σε ένα Παραδοσιακό Ελληνικό Γλέντι και να πηδήξουμε τις φωτιές του Αη Γιάννη του Κλήδονα.

Φορέστε την καλύτερή σας διάθεση το Σάββατο 22 Ιουνίου και ελάτε στην Πλατεία Ποταμουδίων στις 20:00.

Ζωντανή μουσική με ” Τα παιδιά της παράδοσης “

Είσοδος Ελεύθερη

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Χωρίς τηλέφωνο Διοικητήριο και Δημαρχείο Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

 Από την ΠΕ Καβάλας τίθεται υπ’ όψιν των πολιτών των ΠΕ Καβάλας και ΠΕ Θάσου, ότι λόγω βλάβης στο δίκτυο οπτικών ινών του Δήμου Καβάλας, υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας με τις υπηρεσίες της ΠΕ Καβάλας (ιστοσελίδα, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τηλεφωνικό κέντρο). 

Καταβάλλονται προσπάθειες για την αποκατάσταση του προβλήματος. Πραγματοποιήθηκε επικοινωνία με το Helpdesk του Syzefxis και έχει ήδη δηλωθεί η σχετική βλάβη. Από εκεί ενημερώθηκε το Τμήμα Πληροφορικής της ΠΕ Καβάλας ότι έχει κοπεί η οπτική ίνα που συνδέεται με την ΠΕ Καβάλας και τον Δήμο Καβάλας.  

Επισημαίνεται ότι η βλάβη υφίσταται έξω από τα όρια των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας ΑΜΘ και της ΠΕ Καβάλας. 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Επιμελητήριο Καβάλας | Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργιάς Νέων Τουριστικών ΜΜΕ

Δημοσιεύτηκε

στις

Επιστολή για την Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργιάς Νέων Τουριστικών ΜΜΕ απέστειλε το σώμα του Επιμελητηρίου Καβάλας στον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Ακολουθεί η επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να θέσουμε το σημαντικό ζήτημα καθυστέρησης υπογραφής, των συμπληρωματικών διαθέσιμων πόρων αναφορικά με την Δράση «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργιάς Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων επιχειρήσεων». 

Σύμφωνα με την 6η τροποποίηση της πρόσκλησης της 13/06/2019 με Α.Π. 3847/597/Β2 διαφαίνεται ότι η  Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μέσο του Επιχειρησιακού της προγράμματος,  έχει εκχωρήσει 25.000.000€ σε δύο φάσεις την μεν πρώτη στις 26.11.2018 ύψους 15.000.000€ και την μεν δεύτερη στις 18.03.2019 ύψους 10.000.000€, για την χρηματοδότηση των υποβαλλόμενων επενδυτικών σχεδίων. Για το πρώτο ποσό έχουν ολοκληρωθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες και έχει εκδοθεί και απόφαση ένταξης την 21η Δεκεμβρίου 2018. 

Δυστυχώς όμως δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα και δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία απόφασης ένταξης των υπολοίπων δεσμευμένων χρημάτων της Περιφέρειας μας, για τα εναπομείναντα επενδυτικά σχέδια.

Συνήθως σε παρόμοιες περιπτώσεις καταρτίζεται νέο ΤΔΕ για το έργο  από την ΕΥΔ ΕΠΑΝΕΚ. Η ενημέρωση που υπάρχει είναι ότι  για γραφειοκρατικούς/τεχνικούς λόγους παραμένει στάσιμη η διαδικασία. Αντιλαμβάνεστε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό καθώς περίπου επιπλέον 100 επενδυτικά σχέδια περιμένουν να ενταχθούν και να ξεκινήσουν έργα που θα ανέλθουν σε περίπου 20.000.000€, συμπεριλαμβανομένου την ιδία συμμετοχή, πόροι  που θα κρατήσουν ζωντανή την τοπική οικονομία αλλά και θα έχουν πολλαπλασιαστικά αναπτυξιακά αποτελέσματα στο εγγύς μέλλον.

Παρακαλούμε κύριε Υπουργέ, γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για θέματα  τόνωσης της επιχειρηματικότητας και ενίσχυσης των αναπτυξιακών πρακτικών της περιοχής μας, όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την ολοκλήρωση της απόφασης ένταξης των έργων και εκταμίευσης των 10.000.000 € 

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Μάρκος Δέμπας  

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Τ. Ελευθεριάδου | Δίνουν πολλά στους λίγους, θα συνεχίσουμε στο πλευρό των πολλών

Δημοσιεύτηκε

στις

Σε ερωτήματα προς την κυβέρνηση αναφορικά με τις φορολογικές ελαφρύνσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση προχώρησε μέσω δελτίου τύπου η βουλευτής Καβάλας του Σύριζα Τάνια Ελευθεριάδου.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

Οι εκλογές τελείωσαν όμως κατά το τριήμερο συζήτησης στη Βουλή, αντί προγραμματικών δηλώσεων ακούσαμε κυρίως επανάληψη προεκλογικών συνθημάτων.  

Ο πρωθυπουργός δηλώνει απόλυτη προσήλωση στην δέσμευση απέναντι στους δανειστές για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% και παραδέχεται ότι δεν υπάρχει άλλος δημοσιονομικός χώρος. Την ίδια ώρα, όσα υπόσχεται, κοστίζουν περί τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ. 

Ποιος δεν θέλει φορολογικές ελαφρύνσεις; Όλοι αναρωτιόμαστε όμως τι θα περικόψει η κυβέρνηση για να βρει αυτά τα χρήματα. Μιλούν για «εξορθολογισμό» επιδομάτων, που στη γλώσσα του ΔΝΤ σημαίνει «περικοπές». Κάνουν λόγο για «διεύρυνση της φορολογικής βάσης» που σημαίνει φορολόγηση των φτωχών. Δεν ανέφεραν ούτε μία φορά τη λέξη «αφορολόγητο». 

Την ίδια ώρα, επιβαρύνουν τα κρατικά ταμεία με ελαφρύνσεις για τους έχοντες. Στη νομοθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% στις μικρές ιδιοκτησίες, η κυβέρνηση της ΝΔ απαντά με επέκταση της μείωσης και στις μεγάλες ιδιοκτησίες. Έτσι τα χαμηλά εισοδήματα θα δουν ελαφρύνσεις της τάξεως των 100€ αλλά τα υψηλότερα εισοδήματα θα δουν ελαφρύνσεις 1.000€. 

Η ΝΔ έχει κάνει σαφές και ποιες επιχειρήσεις θέλει να ελαφρύνει, αφού προωθεί άμεση μείωση 50% στο φόρο για τα μερίσματα των ανωνύμων εταιριών. Με άλλα λόγια δίνουν «πολλά στους λίγους».

Κατά το τριήμερο των προγραμματικών δηλώσεων, δεν ακούσαμε κουβέντα για την αύξηση του κατώτατου μισθού, δεν ακούσαμε τίποτα για έννοιες όπως οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, οι κλαδικές συμβάσεις, η καταπολέμηση των παρανομιών επιχειρήσεων σε βάρος των εργαζόμενων, τα εργασιακά ωράρια-λάστιχο, τα δικαιώματα των εργαζόμενων. 

Ακούσαμε πάλι τα ίδια προεκλογικά σλόγκαν που χρησιμοποιήσε η ΝΔ και το 1990 και φέτος, για «δουλειές, δουλειές, δουλειές», για «καλές δουλειές» και για «ανάπτυξη», αλλά δεν ακούσαμε τίποτα για τη λέξη «μισθός». 

Κυρίως, όμως, δεν είπαν τίποτα συγκεκριμένο για το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Όσες φορές απάντησαν σε ερωτήσεις της αντιπολίτευσης για το κρυφό τους σχέδιο, επιβεβαιώνουν τις υποψίες ότι προωθείται η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ή και της κύριας ασφάλισης. Επανέλαβαν τώρα και στη Βουλή ότι σχεδιάζουν φοροαπαλλαγές για όσους στραφούν στην ιδιωτική ασφάλιση. Δηλαδή φοροαπαλλαγές για τους έχοντες.  

Μπορεί να σχημάτισαν αυτοδύναμη κυβέρνηση αλλά ακόμη και τώρα κρύβονται. Οι πολίτες δεν γνωρίζουν και πρέπει άμεσα να ενημερωθούν τι θα έρθει στη θέση του σημερινού ασφαλιστικού συστήματος που η ΝΔ θέλει να καταργήσει. 

Το ιδιωτικό ασφαλιστικό σύστημα που προωθούν, εγγυάται ότι οι σημερινοί συνταξιούχοι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τις συντάξεις τους; Ή θα συνδεθεί κι αυτό με κάποια «ρήτρα ανάπτυξης»; 

Η ΝΔ αφήνει όλες τις «λεπτομέρειες» για «μια άλλη φορά». Μπορεί να μιλούν συνεχώς για ασφάλεια, όμως το μόνο που προκαλούν για την ώρα είναι μια γενικευμένη ανασφάλεια. 

Οι πολίτες δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει. Ούτε αν θα συνεχίσουν να παίρνουν τα επιδόματα ενοικίου ή τέκνων, ούτε αν θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τη σύνταξή τους, ούτε αν θα μειωθεί ο μισθός τους. 

Οι Καβαλιώτες αλλά και μαθητές από όλη την Ελλάδα που συμπλήρωσαν μηχανογραφικό δελτίο τις τελευταίες ημέρες, δεν άκουσαν στις προγραμματικές δηλώσεις αν τελικά η κυβέρνηση θα υλοποιήσει την προεκλογική απειλή της να καταργήσει τις νέες Πανεπιστημιακές Σχολές του Διεθνούς Πανεπιστημίου. Ούτε λέξη και για τη Σιδηροδρομική Εγνατία, μια υποδομή που μπήκε μετά από δεκαετίες υποσχέσεων σε τροχιά υλοποίησης ως διακρατικό έργο.  

Θα είμαστε εδώ, παρόντες σε έναν διαρκή αγώνα, στο πλευρό των πολλών. 

Τάνια Ελευθεριάδου 

Βουλευτής Ν.Καβάλας ΣΥΡΙΖΑ 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

«Ο κατα φαντασίαν ασθενής» στο Αρχαίο θέατρο Φιλίππων

Δημοσιεύτηκε

στις

«Ο ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΑΣΘΕΝΗΣ» 

του Μολιέρου

Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδη

Τετάρτη 31 Ιουλίου 

στο ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ 

Το τελευταίο έργο του κορυφαίου Γάλλου δραματουργού σκηνοθετεί ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος υπογράφει τη μετάφραση μαζί με τον Δημήτρη Φιλιππίδη, κρατώντας παράλληλα τον πρωταγωνιστικό ρόλο, με έναν εξαιρετικό θίασο στο πλευρό του, που θα περιοδεύσει μαζί του σε μεγάλα φεστιβάλ ανά την Ελλάδα. Η κωμωδία του Μολιέρου αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα θεατρικά κείμενα και γοητεύει αιώνες το κοινό, καθώς αγγίζει την ανθρώπινη ψυχή προσπαθώντας να ξορκίσει μέσα από το γέλιο φόβους και αμφιβολίες.

Το έργο:

Ο Αργκάν είναι ένας υποχόνδριος, φιλάργυρος και αρρωστοφοβικός ηλικιωμένος, εξαρτημένος από τους γιατρούς και τα φάρμακα. Αισθάνεται συνεχώς ασθενής, αν και στην πραγματικότητα χαίρει άκρας υγείας! Αυτή η εμμονή του τον καθιστά εύκολο θύμα και οι γύρω του τον εκμεταλλεύονται. Μάλιστα, φτάνει στο σημείο να θέλει να παντρέψει την κόρη του, Ανζελίκ, με γιατρό προκειμένου να έχει δωρεάν ιατρική φροντίδα. Ο αδελφός του, όμως, σε συνεργασία με την υπηρέτρια του Αργκάν θα προσπαθήσουν να τον θεραπεύσουν από τις φαντασιοπληξίες του και ταυτόχρονα να τον οδηγήσουν να ανακαλύψει ποιος πραγματικά τον αγαπά και του είναι πιστός.

Ο Μολιέρος μέσα από τη συγκεκριμένη κωμωδία ασκεί με οξυδέρκεια κριτική στην κοινωνία και στα ήθη, στην ιατρική σοβαροφάνεια και στην απληστία, ενώ παράλληλα παρατηρεί την αιώνια διαμάχη των δύο φύλων για την «πρωτοκαθεδρία» μέσα στο σπίτι. Τέλος, κριτικάρει έντονα την τσαρλατάνικη ιατρική της εποχής του. Η ιδιαιτερότητα του έργου έγκειται και στο γεγονός ότι ο ίδιος ο Μολιέρος ερμήνευσε το ρόλο του Αργκάν και στην τέταρτη παράσταση του έργου, στις 17 Φεβρουαρίου 1673, κατέρρευσε με το κλείσιμο της αυλαίας, για να πεθάνει λίγο αργότερα σπίτι του.

 

Συντελεστές:

Μετάφραση-Απόδοση: Πέτρος Φιλιππίδης, Δημήτρης Φιλιππίδης

Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης

Σκηνικά-Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ

Μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης

Χορογραφίες-Κινησιολογία: Ελπίδα Νίνου

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Μουσική διδασκαλία: Παναγιώτης Τσεβάς

Βοηθός χορογράφος: Ζωή Πολυχρονιάδη

Βοηθός σκηνοθέτη: Χάρης Χιώτης

Παραγωγή: ΤΑΓΑΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 

Παίζουν:

Πέτρος Φιλιππίδης (Αργκάν), Μυρτώ Αλικάκη (Μπελίν), Τάκης Παπαματθαίου 

(Μπεράλντ), Τάσος Γιαννόπουλος (κος Ντιαφουαρύς), Αντίνοος Αλμπάνης (Τομά Ντιαφουαρύς), Λαέρτης Μαλκότσης (Μπονφουά), Ιωάννα Ασημακοπούλου (Τουανέτ), Νεφέλη Κουρή  (Ανζελίκ), Ρένος Ρώτας (Κλεάντ), Θάλεια Σταματέλου (Λουιζόν), Χάρης Χιώτης (κος Φλεράν), Βαγγέλης Κυπαρίσσης (κος Πυργκόν).  

Ώρα έναρξης :  9.30 μμ

Τιμές εισιτηρίων:  20€ κανονικό και 15€  (φοιτητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ και παιδικό από 6 έως 12 ετών)

Προπώληση εισιτηρίων:  Σημεία Προπώλησης Φεστιβάλ  &  viva.gr

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
aigaion
Island-thassos-banner
professional camera ad
filippidis marmara banner
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ