Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Σχέδιο κατασκευής νέας προβλήτας στην Κεραμωτή προωθεί ο Σάββας Μιχαηλίδης

Το σχέδιο για την κατασκευή ενός νέου λιμανιού στην Κεραμωτή που θα επιδιωχθεί να είναι δημοτικό, παρουσίασε χθες μιλώντας στο ράδιο Πρωινή ο Δήμαρχος Νέστου-υποψήφιος στις εκλογές του Οκτώβρη- Σάββας Μιχαηλίδης

Αν και αναφέρθηκε στην κατασκευή νέας προβλήτας, το σχέδιο είναι μεγαλύτερο και αφορά τελικά τις νέες λιμενικές. Που απλώς θα ξεκινήσουν με τον προαναφερθέντα τρόπο. Η υλοποίηση του πλάνου που είναι σε εξέλιξη αφορά τον Αναπτυξιακό Οργανισμό του Δήμου Νέστου. Αυτός ωριμάζει τις διαδικασίες και με τη δημιουργία ενός Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, αυτού της Κεραμωτής. 

Ο κ. Ο Μιχαηλίδης είπε ότι η πρόταση θα κατασκευαστεί σε τέτοιο σημείο στην Κεραμωτή ώστε η κίνηση που θα υπάρξει να μην ενοχλεί το χωριό. Στη νέα προβλήτα θα εξυπηρετούνται τα φέρι μποτ ενώ το υπάρχον λιμάνι προτείνεται να φιλοξενήσει πλωτές εξέδρες.

 Ο κ. Ο Μιχαηλίδης για την προεκλογική περίοδο και τα άλλα θέματα δημοτικής επικαιρότητας μεταξύ άλλων δήλωσε: « Αυτήν τη φορά οι εκλογές άρχισαν αργά. Είναι πιο ήσυχες. Ο κόσμος είναι κατασταλαγμένος. Ο Μάλλον έχει επιλέξει έναν άλλο τρόπο λειτουργίας, του στην προεκλογική συζήτηση. 

Για μας υπήρξε το δυσάρεστο γεγονός της πυρκαγιάς. Καταστράφηκαν 62 οικήματα, δέντρα και καλλιέργειες. Γενικά είχαμε μεγάλες απώλειες. Η διαδικασία των αποζημιώσεων προχωρά καλά. Ειδικά σε ότι αφορά το Δήμο Νέστου. 

Πιστεύω και περιμένω άμεση χρηματοδότηση. Σας θυμίζω ότι ο Δήμος Νέστου διορθώνει οίκημα για να στεγάσει δύο ανθρώπους που σήμερα φιλοξενούνται σε συγγενείς τους. Προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε να επιστρέψουν σπίτι τους στο Διαλεκτό. 

Ταυτόχρονα συμπαραστεκόμαστε στη ζημία των εγκαταστάσεων που έπαθε κτηνοτρόφος. Για την 4ετία που τελειώνει ο Δήμος Νέστου εξασφάλισε έργα 51 εκ ευρώ. Έργα που εκτελούνται».

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Καβάλα | Σύλληψη για πώληση ελαιολάδου χωρίς άδεια και παραστατικά

 Ένας Έλληνας συνελήφθη σε οικισμό της Καβάλας, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης, διότι εντοπίστηκε να διαθέτει προς πώληση 56 δοχεία ελαιόλαδου, σε υπαίθριο χώρο, στερούμενος της νόμιμης άδειας πώλησης και των απαραίτητων παραστατικών αγοράς.

Τα συνολικού βάρους 280 λίτρων δοχεία ελαιόλαδου, κατασχέθηκαν.

Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Νέστου.

ertnews.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Αναβαθμίζεται με πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας

Ο Διοικητής της 4 ης ΥΠΕ Μακεδονίας & Θράκης ενέκρινε τη διενέργεια ανοικτής διαδικασίας για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου:

«ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ, ΑΝΑΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ, ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ», με αξιολόγηση μελέτης που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης- NextGeneration EU, εκτιμώμενης αξίας 2.471.000,00 € (πλέον Φ.Π.Α. ύψους 24% ανερχόμενου σε 539.040,00 €).

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΧΙΛΛΕΥΣ

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μάκης Παπαδόπουλος | Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού (5 Δεκεμβρίου), η δημοτική παράταξη Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ διοργανώνει εκδήλωση – αφιέρωμα στον Εθελοντισμό, με σκοπό να αναδείξει την αξία και την χρησιμότητα του Εθελοντισμού στην κοινωνία μας και να τιμήσει φορείς και πρόσωπα της Τοπικής μας Κοινωνίας που έχουν αποδεδειγμένο και καταξιωμένο έργο στον τομέα της εθελοντικής δράσης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023, στις 6.00 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας.

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Δελτίο τύπου

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: