Quantcast
Connect with us

ΕΒΡΟΣ

SAOS FERRIES | Η Διοίκηση του ΟΛΑ αναζητεί ευκολόπιστους και όχι καλόπιστους

image_print

Η απάντηση της ναυτιλιακής εταιρείας SAOS FERRIES στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης σχετικά με την αξιοποίηση του ανταποδοτικού τέλους επιβατών.

Σε συνέχεια της κοινής συνεδρίασης των Δημοτικών Συμβουλίων Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης, με θέμα την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, όπου η Διοίκηση της Ο.Λ.Α. Α.Ε. έλαμψε δια της απουσίας της, περιμέναμε την τοποθέτησή της στα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την λειτουργία των λιμένων Αλεξανδρούπολης, Καμαριώτισσας και Θέρμων.

Αντί αυτού επιλέγει να «θολώσει τα νερά» με το σημερινό δημοσίευμα στα Μέσα Μαζικής – Ηλεκτρονικής Ενημέρωσης, αναζητεί ευκολόπιστους και όχι καλόπιστους σχετικά με την καταβολή και την αξιοποίηση του ανταποδοτικού τέλους. Υποκρύπτει την πραγματικότητα, αφήνοντας να υπονοηθεί πως η SAOS FERRIES δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της που απορρέουν από την καταβολή των ειδικών ανταποδοτικών τελών επιβατών και οχημάτων.Προς αποκατάσταση της αλήθειας και με την επιφύλαξη της εκ μέρους μας άσκησης όλων των μέσων για τη διαφύλαξη της φήμης, του κύρους και των συμφερόντων μας, ενημερώνουμε ότι το δημοσίευμα της Ο.Λ.Α. Α.Ε.:

A. Δεν αναφέρει ρητά πως η διαφορά των 61.798,34 €, σύμφωνα με τα βεβαιωθέντα και καταβληθέντα ποσά που δημοσιεύθηκαν για τη ελεγχθείσα διετία 2014 – 2015, αφορά ποσό το οποίο έχει ρυθμιστεί ως προς την τμηματική καταβολή του, ρύθμιση η οποία τηρείται – εξυπηρετείται απαρεγκλίτως.

B. Δεν αναφέρει πως τα αντίστοιχα τέλη του έτους 2016, τα οποία ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 121.100,85 €, έχουν εξοφληθεί ολοσχερώς, χωρίς καμία καθυστέρηση στη καταβολή τους.

Συμπερασματικά, η SAOS FERRIES έχει καταβάλει το σύνολο των υποχρεώσεών της για τα τρία έτη και μικρό μέρος εξυπηρετεί τμηματικά και εμπρόθεσμα, σύμφωνα πάντα με τη ρύθμιση.

Ως εκ των άνω καλούμε τη Διοίκηση της Ο.Λ.Α. Α.Ε., προς αποφυγή των επικείμενων νομικών ενεργειών μας, να αποκαταστήσει δημοσίως την ζημία που κακόβουλα προκαλεί στη φήμη της εταιρεία μας με το σημερινό δημοσίευμά της.

Ως SAOS FERRIES οφείλουμε να τονίσουμε πως η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία στη περιοχή περνά σε μία καινούρια εποχή που απαιτεί έναν Οργανισμό Λιμένα Αλεξανδρούπολης παραγωγικό, συνεργάσιμο που θα λύνει προβλήματα. Η επιλογή της συκοφάντησης της μόνης εταιρείας που τακτικά χρησιμοποιεί τις κακής ποιότητας υπηρεσίες της Ο.Λ.Α. Α.Ε. δεν θα μας σταματήσει να ζητάμε χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των απαραίτητων έργων για την ασφάλεια επιβατών και πληρωμάτων και την ποιότητα των υπηρεσιών στους λιμένες.

Θέσαμε στη κοινή συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων την ανάγκη υλοποίησης των παρακάτω έργων:

  1. Εκβάθυνση λιμενολεκάνης Καμαριώτισσας προς αποφυγή πρόκλησης ατυχήματος, αλλά και προς παροχή δυνατότητας εισόδου και ελλιμενισμού των Ε/Γ-Ο/Γ και ταχύπλοων Ε/Γ πλοίων σε επιπλέον θέσεις από την συνηθισμένη του Ε/Γ – Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ.
  2. Διάνοιξη και εκβάθυνση λιμένα Θέρμων προς παροχή δυνατότητας πρόσδεσης, επιβίβασης / αποβίβασης επιβατών και ελλιμενισμού του συνόλου των ταχύπλοων – επιβατηγών πλοίων.
  3. Κατασκευή και εγκατάσταση ικανού αριθμού ραμπών (σταθερών ή πλωτών) σε αμφότερους τους λιμένες Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης για την απρόσκοπτη από/επιβίβαση επιβατών από τα ταχύπλοα επιβατηγά σκάφη, ανεξαρτήτως της μεταβαλλόμενης στάθμης θαλάσσιου ύδατος εντός των λιμένων.
  4. Κατασκευή χώρων αναμονής επιβατών σε Καμαριώτισσα Σαμοθράκης και Αλεξανδρούπολη, για την παροχή αυτονόητης προφύλαξης από κακοκαιρία και έντονα φαινόμενα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Σήμερα προκύπτει επιπλέον, η ανάγκη για δημόσια ενημέρωση σχετικά με τα έργα υποδομών της διετίας 2014 – 2015, των οποίων η χρηματοδότηση προήλθε από τα καταβληθέντα ανταποδοτικά τέλη της SAOS FERRIES, και η δαπάνη υλοποίησης ανήλθε σε 194.440,59 €.

Κλείνοντας, ελπίζουμε η Διοίκηση της Ο.Λ.Α. Α.Ε. να συνεχίσει σταθερά να επιδεικνύει την ίδια διάθεση υπεράσπισης των συμφερόντων του Οργανισμού με τον ίδιο τρόπο βεβαίως απέναντι σε όλους τους συναλλασσόμενους με αυτή.

alexpolisonline

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΕΒΡΟΣ

Σ. Κελέτσης: Αυστηροποιείται το πλαίσιο για το Μεταναστευτικό

Σταύρος Κελέτσης – Ομιλία στη Βουλή για το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου
image_print

Εισηγητής του νομοσχεδίου για την ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο του νέου «Ευρωπαϊκού Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου» ορίστηκε ο βουλευτής Έβρου, Σταύρος Κελέτσης.

Κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Κελέτσης αναφέρθηκε στο μέγεθος και στη δυσκολία διαχείρισης του μεταναστευτικού ζητήματος, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα διαρκές και σύνθετο πρόβλημα, με κοινωνικές, οικονομικές, πολιτικές και ανθρωπιστικές διαστάσεις.

Ο βουλευτής Έβρου τόνισε ότι το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου διαμορφώνει πλέον κοινή ευρωπαϊκή γραμμή στη διαχείριση του ζητήματος, αναγνωρίζοντας την αρχή της αλληλεγγύης και προβλέποντας στήριξη προς χώρες όπως η Ελλάδα, που δέχονται μεταναστευτικές πιέσεις.

Όπως ανέφερε, το νομοσχέδιο αναδιαμορφώνει το εθνικό νομικό πλαίσιο για τη μεταναστευτική πολιτική, ενόψει της εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Συμφώνου μετά τις 12 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον κ. Κελέτση, το νέο πλαίσιο στοχεύει στην αποτελεσματικότερη προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων, στην επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και στην επιστροφή όσων δεν δικαιούνται διεθνή προστασία ή νόμιμη παραμονή.

Παράλληλα, σημείωσε ότι αυστηροποιούνται οι έλεγχοι στα σύνορα, επιταχύνονται οι διαδικασίες εξέτασης αιτημάτων ασύλου και προβλέπονται διαδικασίες επιστροφής για όσους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις παραμονής.

Ο βουλευτής χαρακτήρισε σημαντική και την πρόβλεψη για δημιουργία σημείων φιλοξενίας, τα λεγόμενα return hubs, είτε σε χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της αλληλεγγύης είτε σε τρίτες χώρες κατόπιν συμφωνιών.

Ο Σταύρος Κελέτσης υπογράμμισε ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου βρίσκονται σε αρμονία με την κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για το Μεταναστευτικό και σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις διεθνείς συνθήκες για πρόσφυγες και μετανάστες.

Κλείνοντας, ανέφερε ότι το νέο νομικό πλαίσιο θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για την Πολιτεία στην άσκηση μεταναστευτικής πολιτικής και θα ενισχύσει τη θέση της χώρας απέναντι σε ένα μεγάλο διεθνές ζήτημα.

DNews Widget
Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Αλεξανδρούπολη: Ολοκληρώθηκε η 1η Συνάντηση των Ελληνικών Εδρών UNESCO

Αλεξανδρούπολη – 1η Συνάντηση των Ελληνικών Εδρών UNESCO από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
image_print

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 5 Ιουνίου στην Αλεξανδρούπολη η 1η Συνάντηση των Ελληνικών Εδρών UNESCO, με τη συμμετοχή όλων των Εδρών UNESCO της χώρας, εκπροσώπων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, επιστημονικών φορέων και οργανισμών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, σε συνδιοργάνωση με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών και την Έδρα UNESCO Con-E-Ect του ΔΠΘ.

Στόχος της συνάντησης ήταν η διασύνδεση των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων που διαθέτουν Έδρες UNESCO με την κοινωνία, καθώς και η ανάδειξη του ρόλου της ακαδημαϊκής διπλωματίας στην προώθηση της ειρήνης, της βιώσιμης ανάπτυξης, της πολιτιστικής κατανόησης και της διεθνούς συνεργασίας.

Ο Πρύτανης του ΔΠΘ, Καθηγητής Φώτιος Μάρης, υπογράμμισε ότι τα πανεπιστήμια αποτελούν γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ των λαών και χώρους όπου αναπτύσσονται οι ιδέες που αφορούν το μέλλον των κοινωνιών.

Η επικεφαλής του προγράμματος Πανεπιστημιακών Εδρών και Δικτύων UNESCO, Inga Nachanian, αναφέρθηκε στις πολλαπλές κρίσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα και στη σημασία της διεπιστημονικής συνεργασίας για την αντιμετώπισή τους.

Ο Καθηγητής και Διευθυντής της Έδρας UNESCO Con-E-Ect του ΔΠΘ, Δημήτριος Εμμανουλούδης, τόνισε ότι η συνάντηση αποτελεί την απαρχή μιας οργανωμένης και διαρκούς συνεργασίας μεταξύ των ελληνικών Εδρών UNESCO, με σαφή ατζέντα σε ετήσια βάση.

Κατά τη διάρκεια της 1ης Συνάντησης, οι κάτοχοι και εκπρόσωποι των Ελληνικών Εδρών UNESCO και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO συνέταξαν και συνυπέγραψαν ομόφωνα ψήφισμα, προτείνοντας την καθιέρωση της συνάντησης ως θεσμού.

Στο ψήφισμα περιλαμβάνεται, επίσης, η συστηματική χαρτογράφηση της συμβολής των Ελληνικών Εδρών UNESCO στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης της Ατζέντας 2030, καθώς και η αποτίμηση της προόδου της Ελλάδας ως προς την επίτευξή τους.

Η Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη, αναφέρθηκε στον ρόλο των ΑΕΙ στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης και εξήρε τις δράσεις εξωστρέφειας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Η Γενική Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Μάιρα Μυρογιάννη, χαρακτήρισε τις Έδρες UNESCO σημαντικό εργαλείο δημόσιας διπλωματίας, ενώ η Αγγέλα Γιαννακίδου αναφέρθηκε στη σημασία της Θράκης ως τόπου ειρηνικής συνύπαρξης, πολιτιστικής διπλωματίας και βιοποικιλότητας.

Με αφορμή τη διοργάνωση, υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας για την ένταξη του Δήμου Διδυμοτείχου στο Δίκτυο Πόλεων Μάθησης της UNESCO και την υλοποίηση δράσεων για τη βιώσιμη και ψηφιακή ανάπτυξη της περιοχής.

Την εσπερίδα τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της UNESCO, της κυβέρνησης, της αυτοδιοίκησης, της Εκκλησίας, της ακαδημαϊκής κοινότητας, στρατιωτικών αρχών, δήμων, οργανισμών και πλήθος κόσμου.

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Περιφέρεια ΑΜΘ: Η «Αυθεντική Ελλάδα» στις ευρωπαϊκές τουριστικές αγορές

Αλεξανδρούπολη – Exclusive Greek Tourism Workshop της Περιφέρειας ΑΜΘ για την προβολή της Αυθεντικής Ελλάδας
image_print

Στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2026, το Exclusive Greek Tourism Workshop, μια σημαντική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την ενίσχυση της εξωστρέφειας του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Η διοργάνωση φιλοξενήθηκε στο Νομαρχείο και συμμετείχαν κορυφαίοι τουριστικοί πράκτορες και tour operators από τη Γερμανία, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Μολδαβία και την Τσεχία.

Στόχος της δράσης είναι η δημιουργία νέων διεθνών συνεργασιών, μέσα από συναντήσεις B2B μεταξύ εκπροσώπων της τουριστικής αγοράς και επιχειρήσεων της Περιφέρειας.

Παράλληλα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει γνωριμία των ξένων επαγγελματιών με τον προορισμό, ώστε να αποκτήσουν άμεση και βιωματική εμπειρία των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στο καλωσόρισμά του, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια υλοποιεί μια συνεκτική στρατηγική τουριστικής ανάπτυξης και διεθνούς προβολής, με κεντρικό μήνυμα την ανάδειξη της περιοχής ως «Αυθεντική Ελλάδα».

Ο κ. Τοψίδης στάθηκε στη σημασία της βιωματικής προσέγγισης, σημειώνοντας ότι οι σύγχρονοι ταξιδιώτες αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες, επαφή με τον πολιτισμό, τη φύση και τις τοπικές κοινωνίες.

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΠΑΜΘ, Παναγιώτης Αρχοντής, τόνισε ότι το workshop φέρνει σε άμεση επαφή τις επιχειρήσεις της περιοχής με σημαντικούς επαγγελματίες του τουρισμού από ευρωπαϊκές αγορές.

Στο πλαίσιο της φιλοξενίας τους, οι επαγγελματίες του τουρισμού έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Δέλτα του Έβρου, τη διασυνοριακή περιοχή του Έβρου, την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και το Σουφλί, καθώς και την τοπική γαστρονομία και παραγωγή.

Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται στην Αλεξανδρούπολη και στον Έβρο, ενώ εντάσσεται σε ευρύτερο σχεδιασμό της Περιφέρειας ώστε η δράση να φιλοξενείται διαδοχικά στις Περιφερειακές Ενότητες, αναδεικνύοντας κάθε χρόνο διαφορετικές περιοχές και τις τουριστικές τους δυνατότητες.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en