Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ροδόπη | Κλείνουν ή υπολειτουργούν μεγάλες επιχειρήσεις, πλήττεται η τοπική οικονομία

Δημοσιεύτηκε

στις

Υπολειτουργούν τα Κλωστήρια Θράκης (Ακκάς), απλήρωτοι εργαζόμενοι από τον περασμένο Φεβρουάριο, έκλεισε το ξενοδοχείο Αρκάδια.

Μεγαλώνει η ανεργία όπως και η μετανάστευση στο εξωτερικό, επιτακτική ανάγκη να στηριχτεί η τοπική οικονομία με πραγματικές επενδύσεις .

Υπολειτουργούν τα Κλωστήρια Θράκης (Ακκάς), έκλεισε το ξενοδοχείο Αρκάδια. Οι παραπάνω εξελίξεις σηματοδοτούν τα διαδοχικά πλήγματα που δέχεται η τοπική οικονομία της Ροδόπης, με την ανεργία να καλπάζει και τα μηνύματα κάθε άλλο παρά ευοίωνα να είναι. Σε διάρκεια περίπου ενός μήνα έγινε γνωστό ότι μία μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα έβαλε τέλος στην λειτουργία της, ενώ παράλληλα ένα εργοστάσιο της βιομηχανικής περιοχής έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους για πολλούς μήνες και λειτουργεί οριακά με ελάχιστο προσωπικό. Τις παραπάνω αρνητικές εξελίξεις επιβεβαιώνει στον «Χ» ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής Παντελής Μαγαλιός, περιγράφοντας τις ενέργειες που γίνονται εκ μέρους της διοίκησης.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο για τα Κλωστήρια Θράκης
Την εξέλιξη για τα Κλωστήρια Θράκης έκανε γνωστή το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής. Εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία “στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στο εργοστάσιο των Κλωστηρίων Θράκης (Ακκάς), οι οποίοι χάνουν τη δουλειά τους μετά την απόφαση της εργοδοσίας να κλείσει το εργοστάσιο. Για ακόμη μία φορά η εργοδοτική «βουλιμία» αλλά και η κυβερνητική ανοχή οδηγούν στο να αυξηθεί η λίστα των ανέργων στη χώρα μας. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στα Κλωστήρια Θράκης, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις, με στόχο να υπερασπιστούν τη δουλειά τους και κατ΄ επέκταση τη ζωή τη δική τους και των οικογενειών τους”.

Σε επίσχεση εργασίας από 9 Μαΐου, απλήρωτοι από τον Φεβρουάριο
Ένα ενδεχόμενο λουκέτο στα Κλωστήρια Θράκης (Ακκάς) στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, θα σημάνει  ότι περισσότεροι από 100 άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά. Σήμερα οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του “Χ” είναι απλήρωτοι από τον περασμένο Φεβρουάριο. Το εργοστάσιο όπως μας ενημερώνουν αρμοδίως δεν έχει κλείσει, αλλά υπολειτουργεί αφού στο προσωπικό ανακοινώθηκε ότι για κάποιους μήνες δεν χρειάζεται να απασχοληθεί το σύνολο των εργαζομένων, αλλά μόνο μέρος αυτών.  Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας από τις 9 Μαΐου 2019, ενώ βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με την διοίκηση του εργοστασίου, ώστε τόσο να πληρωθούν τα δεδουλευμένα όσο και να λειτουργήσει πλήρως η επιχείρηση.

«Βιώνουμε ένα καθεστώς ομηρίας, δεν μπορούμε να δεχτούμε κάποιοι να πάνε για δουλειά και κάποιοι άλλοι όχι», μας λέει εργαζόμενος. Το γεγονός ότι προ κάποιου διαστήματος το εργοστάσιο δεν διέθετε καθόλου πρώτη ύλη και είχε παύσει εντελώς την λειτουργία του, οδήγησε τους εργαζόμενους στο να προχωρήσουν στην επίσχεση και έτσι να διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους. Σήμερα το εργοστάσιο παράγει μία ποσότητα νήματος, αλλά μικρή σε σχέση με την δυναμικότητα του εργοστασίου.

Έκλεισε το ξενοδοχείο Αρκάδια
Το λουκέτο στο ξενοδοχείο Αρκάδια επιβεβαίωσε στον «Χ» ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής Παντελής Μαγαλιός. Πρόκειται για μία ακόμη ξενοδοχειακή μονάδα που τίθεται εκτός λειτουργίας στο νομό Ροδόπης τα τελευταία χρόνια, μετά από το Ξενία και το Φιλία. Οι αρνητικές ειδήσεις για την τοπική οικονομία της Ροδόπης διαδέχονται η μία την άλλη. Οι τοπικές, δημοτικές και περιφερειακές εκλογές πέρασαν χωρίς κανένας να μιλήσει επί της ουσίας για το μεγαλύτερο πρόβλημα της περιοχής, την ανεργία. Στις βουλευτικές εκλογές που έρχονται οι “άρχοντες” οφείλουν να αναλάβουν επιτέλους σοβαρές πρωτοβουλίες για την περιοχή, προκειμένου να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα.

 

 

xronos

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καβάλα | Απομακρύνθηκε η στάση στα Ποταμούδια, παραμένει το πρόβλημα στη Σερδάρογλου

Δημοσιεύτηκε

στις

Η γκρεμισμένη στάση λεωφορείου στα Ποταμούδια στην πόλη της Καβάλας, στο ύψος των ΚΑΠΗ  τελικά απομακρύνθηκε, όμως στην ουσία αποτελεί την αιχμή ενός μεγαλύτερου προβλήματος, το οποίο απασχολεί τους καταστηματάρχες και τους κατοίκους της περιοχής εδώ και περίπου έναν χρόνο.

Ο λόγος για την οδό Σερδάρογλου, η οποία έχει στενέψει στο σημείο από το 11ο Δημοτικό Σχολείο μέχρι και τα ΚΑΠΗ, λόγω της ειδικής σήμανσης η οποία τοποθετήθηκε για να κρατάει μακριά τους πεζούς -και δη τα παιδιά- από το τοιχίο ενός διατηρητέου κτιρίου, προκειμένου να μην υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες, όμως της περιοχής υποστηρίζουν η σήμανση προκαλεί περισσότερα προβλήματα από όσα δυνητικά λύνει, καθώς δεν προστατεύει τους πεζούς από μια πιθανή πτώση του τοιχίου, ενώ στενεύει έναν πολυσύχναστο δρόμο από τον οποίο περνάνε καθημερινά εκατοντάδες αυτοκίνητα, βαριά οχήματα και λεωφορεία.

Παραλίγο σοβαρό ατύχημα με λεωφορείο με μικρά παιδιά

Σύμφωνα με περιοίκους, η στάση του λεωφορείου δεν έπεσε από… μόνη της. Τουριστικό λεωφορείο το οποίο μετέφερε μικρά παιδιά και ανέβαινε την οδό Τσολάκη έστριψε στη Σερδάρογλου, με τον οδηγό να στρίβει απότομα δεξιά για να αποφύγει ένα αυτοκίνητο το οποίο έρχονταν από την αντίθετη κατεύθυνση και βγήκε στο άλλο ρεύμα, λόγω του στενέματος του δρόμου στο σημείο της σήμανσης. Το αποτέλεσμα ήταν το λεωφορείο να πέσει πάνω στη στάση, η σκεπή της οποίας έσπασε τα τζάμια του οχήματος, χωρίς -ευτυχώς- να τραυματιστεί κάποιο παιδί, ωστόσο τόσο ο οδηγός όσο και τα παιδιά τρόμαξαν από το περιστατικό.

Κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ατύχημα στον εν λόγω δρόμο, ενώ τα κυκλοφοριακά «εμφράγματα» είναι ακόμη πιο συχνά και ζητούν να δοθεί άμεση λύση με τη σήμανση στο συγκεκριμένο σημείο, ήτοι την απομάκρυνσή της και την τοποθέτηση μεγάλων λαμαρινών, μια πρακτική η οποία -όπως λένε- εφαρμόζεται κατά κόρον σε τέτοιες περιπτώσεις ετοιμόρροπων τοιχίων πάνω σε δρόμους.

πηγη:kavalapost

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Το δελτίο τύπου της Εταιρίας για το εργατικό δυστύχημα στην Καβάλα

Δημοσιεύτηκε

στις

Σε δελτίο τύπου προχώρησε η εταιρία που συνέβη το εργατικό δυστύχημα στα Αμισιανά Καβάλας.

Η εταιρία ΒΙΚΡΕ Α.Ε. δηλώνει την βαθιά της λύπη για την απώλεια ζωής εργαζόμενου σε εργολαβική εταιρία, η οποία είχε αναλάβει βιομηχανικές εργασίες στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στα Αμισιανά Καβάλας.

Το ατύχημα συνέβη σήμερα, Τρίτη 10/12/19 περί ώρα 10:00 π.μ.. Το προσωπικό της εταιρίας ΒΙΚΡΕ που εργαζόταν εκείνη την στιγμή έδρασε τάχιστα, καλώντας ασθενοφόρο και ενημερώνοντας ταυτόχρονα τον υπεύθυνο της εργολαβικής εταιρίας.

Η Διοίκηση και το προσωπικό της εταιρίας εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του αποθανόντος.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΒΙΚΡΕ Α.Ε.
ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΕΛΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Νεκρός 50χρονος εργαζόμενος στα Αμισιανά Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Νεκρός μετά από πτώση γερανού στα Αμισιανά Καβάλας εκεί όπου εργαζόταν εντοπίστηκε ένας εργαζόμενος σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΑΒ ο θανατος του εργαζόμενου από την πτώση ηταν ακαριαιος.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ο συγκεκριμένος εργαζόμενος ήταν γύρω στα 50 ετων.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στις εκπομπές και στα δελτία ειδήσεων του ENA Channel.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η απονομή του βραβείου σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ για την υπέροχη ενέργειά τους με τις Μυρτώ και Τόνια

Δημοσιεύτηκε

στις

Στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ κατέληξε από κοινού το βραβείο «ευ αγωνίζεσθαι» στα ετήσια βραβεία του ΠΣΑΤ για τους κορυφαίους αθλητές της χρονιάς.

Οι δύο ομάδες βραβεύτηκαν για την υπέροχη ενέργεια τους να προσκαλέσουν στο μεταξύ τους ντέρμπι (8η αγωνιστική) στο «Γ. Καραϊσκάκης» τη φίλαθλο των «ερυθρολεύκων», Τόνια και τη φίλη της «Ένωσης», Μυρτώ, οι οποίες μάλιστα βρέθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής, όπου πραγματοποιήθηκε η Γιορτή των Κορυφαίων του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου.

Το βραβείο παρέλαβαν μαζί οι διευθυντές επικοινωνίας των δύο ΠΑΕ, Νίκος Γαβαλάς και Ανδρέας Δημάτος.

Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ανδρέας Δημάτος μετά τη σχετική βράβευση ανέφερε: «Δεν ανήκει στην ΠΑΕ Ολυμπιακός ούτε στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Ανήκει σ’ αυτές τις κοπέλες και στον αγώνα που δίνουν, γιατί αποτελούν έμπνευση. Οφείλω ένα ευχαριστώ στο Νίκο Γαβαλά γιατί δική του ήταν η ιδέα.

Βραβευόμαστε για το αυτονόητο. Ζούμε σε ένα χώρο και εκπροσωπούμε ένα χώρο ιδιαίτερα πολεμικό και υψηλού ανταγωνισμού. Όσοι κάνουμε αυτή τη δουλειά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ήμασταν και παραμένουμε δημοσιογράφοι».

Από την μεριά του ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Γαβαλάς επισήμανε: «Είμαι μεγάλη η τιμή για εμάς. Θέλω να ευχαριστήσω τον Ανδρέα Δημάτο, διότι χωρίς το δικό του ενδιαφέρον δεν θα ολοκληρωνόταν αυτή η ενέργεια. Όταν έσβησαν τα φώτα στο γήπεδο, είδα την Μυρτώ η οποία ήταν γεμάτη συναισθήματα χαράς.

Επίσης, η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν συναισθηματικά φορτισμένη. Το γεγονός πως η Τόνια και η Μυρτώ είδαν δίπλα-δίπλα το ντέρμπι είναι ένα μήνυμα προς όλους. Πρέπει να αναδείξουμε όλα όσα μας ενώνουν».

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

REVOIL

teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ