Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Πρώτη συνεδρίαση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας για το 2024

Στη πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου για το νέο έτος συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, τα στοιχεία της εμπορικής κίνησης στην πόλη μας. Τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την εικόνα που συγκεντρώθηκε είναι:

Η εμπορική κίνηση στα καταστήματα της πόλης μας παρουσίασε μια αξιοσημείωτη άνοδο την εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα η οποία συνεχίστηκε με μικρότερη ένταση την εβδομάδα πριν την πρωτοχρονιά. Τα είδη που είχαν την σημαντικότερη κίνηση ήταν, κατά σειρά, τα τρόφιμα ενώ ακολούθησαν η ένδυση – υπόδηση και τα είδη δώρων – παιχνίδια. Σε καμία περίπτωση η όποια αύξηση της κίνησης δεν ισοσκελίζει τις ετήσιες απώλειες τζίρου των ατομικών εμπορικών επιχειρήσεων. Το μεγαλύτερο κομμάτι της κατανάλωσης κατευθύνθηκε και φέτος στις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα. Η επιβάρυνση των εισοδημάτων των πολιτών από την υπερβολική φορολόγηση και από την καλπάζουσα ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης περιορίζουν ασφυκτικά την κατανάλωση που προσδοκούμε. Συνεχίζουν να αποτελούν σημαντική «πληγή» στο εισόδημά μας οι χρεώσεις των τραπεζών που σχετίζονται με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Ελπίζουμε η εκπτωτική περίοδος που ξεκίνησε να φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα και μια καλύτερη εμπορική χρονιά για όλους τους συναδέλφους.

Το Συμβούλιο εκτιμώντας ότι έχουμε μπροστά μας μια χρονιά με πολλές υποχρεώσεις (αναβάθμιση ηλεκτρονικών συναλλαγών, πληθωρισμό κλπ.) και ένα νέο φοροληστρικό νόμο στο εισόδημά μας, εύχεται στα μέλη του Συλλόγου και όλους τους επαγγελματίες υγεία, δύναμη και αντοχή σε αυτές τις συνθήκες.

Καβάλα, 11/01/2024

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: «Είμαι υπερήφανος για όσα έχουμε πετύχει για τους ψαράδες των λιμνοθαλασσών της Κεραμωτής»

Στο 1ο Συνέδριο Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας, που διοργανώνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και διεξάγεται στην Ελευσίνα παρέστη ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

Στο περιθώριο των εργασιών, συναντήθηκε με μέλη της Οργάνωσης Παραγωγών Αλιέων Λιμνοθαλασσών Κεραμωτής, με τους οποίους διατηρεί ισχυρούς δεσμούς, έχοντας κατά καιρούς συμβάλλει στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων τους.

Ο κ. Λαζαρίδης συζήτησε με τους αλιείς τις προκλήσεις και τις προοπτικές του κλάδου, όπως άλλωστε τις έχουν διατυπώσει και οι ίδιοι στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τους έχει επισκεφθεί δύο φορές, στο πλαίσιο περιοδειών του στην Καβάλα.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Λαζαρίδης έκανε την εξής δήλωση:

«Επέλεξα αυτό το Σαββατοκύριακο να βρεθώ εδώ, στην ιστορική Ελευσίνα, στο 1ο  συνέδριο Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας.

Αλλά πρωτίστως επέλεξα να είμαι εδώ, δίπλα στους φίλους μου, ψαράδες των λιμνοθαλασσών της Κεραμωτής, δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου.

Είμαι πολύ υπερήφανος γιατί την τελευταία πενταετία έχουμε καταφέρει να πετύχουμε σημαντικά πράγματα τα οποία οδηγούν στην ανάπτυξη και των ιδίων και του τόπου μας». 

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με απόφαση Τοψίδη προχωρούν έργα αξίας 70.000 ευρώ στο γήπεδο “Ανθή Καραγιάννη”

Η απόφαση Τοψίδη αναφέρει:

«Η παρούσα πράξη περιλαμβάνει την εκτέλεση επειγουσών εργασιών αποκατάστασης φθορών και συντήρησης στο Στάδιο Ανθή Καραγιάννη με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών πρόσβασης, παραμονής εντός του σταδίου και άθλησης για αθλητές, διαιτητές, προπονητές και κοινό.

Οι κύριες εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν είναι οι παρακάτω:

1. Μόνωση αρμών διαστολής του γηπέδου.

2. Αντικατάσταση υαλοστασίων, επισκευή διαβρωμένων ή κατεστραμμένων κιγκλιδωμάτων και βαφή πλαισίων και κιγκλιδωμάτων.

3. Επισκευές σε WC.

4. Επισκευή μηχανισμού ανοίγματος κεντρικών θυρών κοινού.

5. Επεμβάσεις-επισκευές σε ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

6. Αντικατάσταση κλειδαριών σε εσωτερικές πόρτες WC και αποδυτηρίων με νέες με ενιαίο κλειδί.

7. Αντικατάσταση εσχαρών.

8. Επιδιόρθωση με επισκευαστικό κονίαμα σε θέσεις αποκάλυψης οπλισμών».

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Περιστατικό ξυλοδαρμού στην Καβάλα | “Είχαν βάλει κάτω έναν νεαρό και τον χτυπούσαν στο κεφάλι..!”

Επεισόδιο ξυλοδαρμού σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 22 Φεβρουαρίου 2024 λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ στο κέντρο της Καβάλας.

Συγκεκριμένα, στο Δημοτικό Κήπο, περαστικοί εντόπισαν ομάδα νεαρών να χτυπά και να γρονθοκοπεί έναν άλλο νεαρό που βρισκόταν στο έδαφος.

Όπως ανέφερε μάρτυρας του περιστατικού στο ENA Channel οι δράστες που ξεπερνούσαν τους 5 σε αριθμό είχαν ρίξει κάτω στο πάτωμα έναν νεαρό και τον χτυπούσαν στο κεφάλι συνεχώς..!

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en