Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Προκλητικός ο Μπαχτσελί, απείλησε να θάψει τον Αλέξη Τσίπρα στη θάλασσα

Δημοσιεύτηκε

στις

«Θα πρέπει να πάρει μαθήματα από τους παππούδες του, που ρίξαμε στη θάλασσα της Σμύρνης», δήλωσε σε μια άκρως επιθετική ρητορική κατά της Ελλάδας και του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος ΜΗP της Τουρκίας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Σύμφωνα, δε, με το Anadolu, ο ίδιος τόνισε πως η Ελλάδα «παίζει με τη φωτιά».

Σχολιάζοντας συγκεκριμένα τις δηλώσεις Τσίπρα πως η διενέργεια γεώτρησης στην Ανατολική Μεσόγειο θα έχει επιπτώσεις για την Τουρκία, ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων δήλωσε: «Η Ελλάδα παίζει με τη φωτιά. Ο Τσίπρας δήλωσε προκλητικά ότι αν επιμείνουμε στις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο θα υπάρξει τίμημα. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζει ότι δεν έχει γεννηθεί ακόμη ο πειρατής που θα ανακόψει την πορεία μας στη Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Ο Τσίπρας πρέπει να σταματήσει τις προκλήσεις και να κοιτάξει την ιστορία του. Θα πρέπει να λάβει μαθήματα από τους παππούδες του που τους πετάξαμε στη θάλασσα. Αν δεν τα πάρει, τότε πρέπει να είναι ήδη έτοιμος να γκρεμοτσακιστεί και να θαφτεί μέσα στη θάλασσα και να τον καταπιεί η θάλασσα. Δεν γνωρίζουμε Έλληνες… Ξέλληνες, όπου είναι να πάμε, θα πάμε. Θα συντρίψουμε όποιον μπαίνει στον δρόμο μας».

Τέλος, μεταξύ άλλων επισήμανε πως «τα γεωτρύπανά μας στη Μεσόγειο θα συνεχίσουν τη δράση τους, με θάρρος και ηρωικά, με βάση τα δικαιώματά μας. Οι λεβέντες μας δεν ξεχάστηκαν, όπως ο Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασάς δεν έχει πεθάνει στις καρδιές μας».

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Μακάριος Λαζαρίδης | «Μετά τη μάχη χρειάζεται Νέα Συμφωνία για Νέα Επανεκκίνηση»

Δημοσιεύτηκε

στις

«Η παρούσα κρίση έχει αναδείξει τα ελλείμματα της Ευρώπης. Έχει αναδείξει ταυτόχρονα, όμως, και το γεγονός ότι οι περισσότερες από τις προκλήσεις της σημερινής εποχής είναι κοινές για όλους. Υπό αυτή την έννοια οφείλουμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας να μειώσουμε τα ελλείμματα πολιτικής μέσα από την ενίσχυση της συνεργασίας μας». Αυτό υπογραμμίζει ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, σε άρθρο του στην ιστοσελίδα «Capital.gr».

Αυτό που τελικά θα χρειαστεί τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη για την επόμενη ημέρα, επισημαίνει, «είναι μία συνολική, πολυμέτωπη και δυναμική επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας. Χρειάζεται μία Νέα Συμφωνία. Ένα νέο New Deal. Χρειάζεται να μπολιάσουμε τις οικονομίες μας με νέο, φτηνό χρήμα το οποίο επιβάλλεται να ‘’γυρίσει’’ όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην πραγματική οικονομία και στις επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές. Τόσο για να απορροφηθούν οι κοινωνικοί κραδασμοί όσο και για να μπορέσουμε να επανακτήσουμε το ‘’momentum’’ της επενδυτικής μας ελκυστικότητας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Ο κ. Λαζαρίδης εκτιμά ότι «η συγκεκριμένη υγειονομική κρίση αποτελεί ευκαιρία να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και των ευθυνών μας – ατομικών και συλλογικών. Και είναι ευκαιρία να εμπνεύσουμε την αισιοδοξία για το αύριο που έρχεται μετά τη μεγάλη νίκη απέναντι στον ιό μέσα από μια αναβαθμισμένη αισιοδοξία που θα βασίζεται σε αυτή τη Νέα Συμφωνία».

Το ευχάριστο, τονίζει, «είναι ότι στην παρούσα δύσκολη συγκυρία για τη χώρα η ιστορία καταγράφει ότι υπάρχει Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο οποίος, είναι βέβαιο, ότι την ίδια υπευθυνότητα και εγρήγορση που δείχνει η Κυβέρνηση στην παρούσα φάση, θα τη δείξει και στην επόμενη φάση. Τη φάση της επανεκκίνησης».

Μετά τη μάχη χρειάζεται Νέα Συμφωνία για Νέα Επανεκκίνηση

Στη μεγάλη μάχη που δίνει η χώρα μας – και ο πλανήτης ολόκληρος – απέναντι στον «αόρατο εχθρό» του κωρονοϊού τα όπλα που διαθέτουμε είναι η επιστημονική γνώση και αφοσίωση, η έγκυρη και αξιόπιστη πληροφόρηση, η εμπέδωση της νέας συλλογικότητας που προτάσσει το «όλοι χωριστά» αντί για το «όλοι μαζί», και η έγκαιρη και αποτελεσματική στρατηγική της Kυβέρνησης.

Σίγουρα, ακόμα και η παραμικρή πρόθεση θριαμβολογίας οφείλει να μείνει αυστηρά στο περιθώριο της σκέψης μας, καθώς θα πρέπει να κερδίσουμε πολλές μάχες ακόμα για να μιλάμε για οριστική νίκη στον πόλεμο.

Ωστόσο, δεν είναι νωρίς να βγουν κάποια συμπεράσματα. Άλλωστε, θεωρώ ότι αποτελεί θεσμική ευθύνη για εμάς τους πολιτικούς να μπορούμε να περιγράφουμε την μεγαλύτερη εικόνα και να οδηγούμε την κοινωνία ένα βήμα πιο κοντά στην έξοδο από την εκάστοτε κρίση.

Το πρώτο συμπέρασμα που πανθομολογουμένως και αβίαστα βγαίνει είναι ότι o Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης πρωτοπόρησε σε ευρωπαϊκό επίπεδο και έκανε σε σωστό χρόνο τα σωστά βήματα σε όλα τα επίπεδα. Σε επίπεδο διαχείρισης κρίσεων με την τοποθέτηση της πολιτικής προστασίας στην κορυφή της πυραμίδας του κρατικού σχεδιασμού, και ασφαλώς «δίνοντας χώρο» στους ειδικούς, αναβαθμίζοντάς τους σε νέους … στρατηγούς!

Ο δεύτερος τομέας, στον οποίο η Κυβέρνηση επέδειξε εγρήγορση, ήταν η λήψη μέτρων για να στηριχθούν οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις. Έχουμε μέχρι τώρα ένα πακέτο 10 δις ευρώ άμεσης αντίδρασης τόσο από εθνικούς όσο και από ευρωπαϊκούς πόρους.. Από εκεί και πέρα, επειδή επικρατούν ειδικές συνθήκες, είναι βέβαιο ότι οι εξελίξεις είναι εκείνες που θα υποδείξουν την εξειδίκευση και την εντατικοποίηση των μέτρων προκειμένου να καλυφθούν κατά το δυνατό όλες και όλοι από τους συμπολίτες μας που θα το έχουν ανάγκη.

Δέσμευση του Πρωθυπουργού είναι ότι δεν θα μείνει κανείς πίσω μετά από αυτήν την κρίση.

Αυτά επί ελληνικού εδάφους. Θα ήταν αδύνατο να έχουμε ωστόσο την μεγαλύτερη εικόνα χωρίς να αφήσουμε ασχολίαστα όσα συμβαίνουν επί ευρωπαϊκού. Είναι άλλωστε αλληλένδετα. Η παρούσα κρίση έχει αναδείξει τα ελλείμματα της Ευρώπης. Έχει αναδείξει ταυτόχρονα, όμως, και το γεγονός ότι οι περισσότερες από τις  προκλήσεις της σημερινής εποχής είναι κοινές για όλους. Υπό αυτή την έννοια οφείλουμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας να μειώσουμε τα ελλείμματα πολιτικής μέσα από την ενίσχυση της συνεργασίας μας.

Αυτό φαίνεται να γίνεται αντιληπτό. Τα νέα μέτρα τόσο για δημοσιονομική ελευθερία όσο και για συμμετοχή στην ποσοτική χαλάρωση σημαίνουν πρακτικά την κάμψη της Γερμανικής εμμονής για δημοσιονομική πειθαρχία μπροστά στο φάσμα νέας ύφεσης, κάτι που στην παρούσα συγκυρία θα μπορούσε να ήταν δυνητικά οδυνηρό τόσο από οικονομικής όσο και από κοινωνικής άποψης.

Η αγορά τίτλων του δημοσίου από την Ε.Κ.Τ. και η ανάληψη μέρους του δημόσιου χρέους από την Ευρώπη – πέρα από το γεγονός ότι αποτελεί μια “άτυπη αναβάθμιση” της χώρας, η οποία μπαίνει στα οφέλη της επενδυτικής βαθμίδας – αποκλιμακώνει το κόστος δανεισμού της χώρας, και παρέχει τη δυνατότητα στις ελληνικές τράπεζες να προχωρήσουν ευκολότερα στην παροχή φθηνότερου δανεισμού προς τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη μας οδηγεί στο εξής συμπέρασμα. Αυτό που τελικά θα χρειαστεί τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη για την επόμενη ημέρα είναι μία συνολική, πολυμέτωπη και δυναμική επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας.

Χρειάζεται μία Νέα Συμφωνία. Ένα νέο New Deal.

Χρειάζεται να μπολιάσουμε τις οικονομίες μας με νέο, φτηνό χρήμα το οποίο επιβάλλεται να «γυρίσει» όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην πραγματική οικονομία και στις επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές. Τόσο για να απορροφηθούν οι κοινωνικοί κραδασμοί όσο και για να μπορέσουμε να επανακτήσουμε το «μομέντουμ» της επενδυτικής μας ελκυστικότητας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

«Σε κάθε γκρίζο σύννεφο υπάρχει μια ασημένια γραμμή» λένε οι Άγγλοι, εννοώντας ότι κάθε κρίση είναι και ευκαιρία ταυτόχρονα. Η συγκεκριμένη υγειονομική κρίση αποτελεί ευκαιρία να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και των ευθυνών μας -ατομικών και συλλογικών. Και είναι ευκαιρία να εμπνεύσουμε την αισιοδοξία για το αύριο που έρχεται μετά τη μεγάλη νίκη απέναντι στον ιό μέσα από μια αναβαθμισμένη αισιοδοξία που θα βασίζεται σε αυτή τη Νέα Συμφωνία.

Το ευχάριστο είναι ότι στην παρούσα δύσκολη συγκυρία για τη χώρα η ιστορία καταγράφει ότι υπάρχει Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο οποίος, είναι βέβαιο, ότι την ίδια υπευθυνότητα και εγρήγορση που δείχνει η Κυβέρνηση στην παρούσα φάση, θα τη δείξει και στην επόμενη φάση. Τη φάση της επανεκκίνησης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΜΥΝΑ

ΣΥΡΙΖΑ | Ερώτηση στην Κομισιόν για τις παραβιάσεις της εθνικής μας κυριαρχίας από την Τουρκία

Δημοσιεύτηκε

στις

Οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φέρνουν στην Κομισιόν, το ζήτημα της παραβίασης της εθνικής μας κυριαρχίας και του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία θέτοντας δύο βασικά ζητήματα…

  • «Ποια μέτρα και κυρώσεις θα λάβετε για τον τερματισμό των τουρκικών επιθετικών ενεργειών κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων δυο κρατών-μελών της ΕΕ, Ελλάδας και Κύπρου;
  • «Οι γεωγραφικές συντεταγμένες της τουρκικής ρηματικής διακοίνωσης στον ΟΗΕ, επικαλύπτουν την ελληνική υφαλοκρηπίδα και την Κυπριακή ΑΟΖ»

 Να αναλάβει δράση καλούν την Κομισιόν οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, Κώστας Αρβανίτης, Αλέξης Γεωργούλης, Πέτρος Κόκκαλης, Στέλιος Κούλογλου και Έλενα Κουντουρά, αναφορικά με  την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλουν το γεγονός ότι η Τουρκία «στις 18 Μαρτίου, κατέθεσε μονομερώς στον ΟΗΕ, ρηματική διακοίνωση με γεωγραφικές συντεταγμένες που επικαλύπτουν την ελληνική υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας», τονίζοντας προς την Κομισιόν ότι η ρηματική διακοίνωση αυτή βασίστηκε στο «παράνομο μνημόνιο οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με την Λιβύη, στο οποίο αντιτάχθηκε η ΕΕ με τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Δεκέμβριο του 2019», επειδή παραβιάζει κατάφωρα το δίκαιο της θάλασσας, σύμφωνα με το οποίο τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα.

Δεδομένου ότι οι επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας στρέφονται εναντίον δυο κρατών μελών της ΕΕ, η Κομισιόν καλείται να απαντήσει «τι μέτρα λαμβάνει για τον τερματισμό των τουρκικών επιθετικών ενεργειών κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων» Ελλάδας και Κύπρου.
Επιπρόσθετα, και δεδομένου ότι η Τουρκία έχει ανακοινώσει την έναρξη ερευνών και γεωτρήσεων στην περιοχή, οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να μάθουν «αν η Κομισιόν σκοπεύει να προβεί σε συγκεκριμένες, επιπρόσθετες κυρώσεις για ενέργειες εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο».

Ακολουθεί η πλήρης ερώτηση…

Θέμα: Παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων και διεθνούς δικαίου από την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο

Σε μια περίοδο πανδημίας του κορονοϊού, η τουρκική πολιτική ηγεσία εντατικοποιεί τις πολυεπίπεδες προκλήσεις της κατά της Ελλάδας, εκμεταλλευόμενη το προσφυγικό/μεταναστατευτικό πρόβλημα και κλιμακώνοντας τις παραβιάσεις του ελληνικού εθνικού εναερίου χώρου. Επιπλέον, στις 18 Μαρτίου, κατέθεσε μονομερώς στον ΟΗΕ, ρηματική διακοίνωση με γεωγραφικές συντεταγμένες που επικαλύπτουν την ελληνική υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η τουρκική ρηματική διακοίνωση βασίστηκε στο παράνομο μνημόνιο οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με την Λιβύη, στο οποίο αντιτάχθηκε η ΕΕ με τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Δεκέμβριο του 2019[1] και το οποίο παραβιάζει κατάφωρα το δίκαιο της θάλασσας, σύμφωνα με το οποίο τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας έχει ανακοινώσει ότι σύντομα η Τουρκία θα πραγματοποιήσει έρευνες και γεωτρήσεις σε αυτές τις περιοχές. Με αυτές τις ενέργειες, η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και υπονομεύει τις διερευνητικές συνομιλίες Ελλάδας-Τουρκίας για την υφαλοκρηπίδα, την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό και τον ευρωτουρκικό διάλογο.

Ερωτάται η Επιτροπή:

– Τι μέτρα λαμβάνει για τον τερματισμό των τουρκικών επιθετικών ενεργειών κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων κρατών-μελών, στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο;

– Σκοπεύει να προβεί σε συγκεκριμένες επιπρόσθετες κυρώσεις για ενέργειες εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο;

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Καβάλας | Επιπλέον μέτρα στήριξης για δημότες και επιχειρήσεις ζητά η αντιπολίτευση

Δημοσιεύτηκε

στις

Επιστολή έστειλε σύσσωμη η αντιπολίτευση του Δήμου Καβάλας με σκοπό την εισαγωγή εκτάκτου Θέματος στο αυριανό Δημοτικό Συμβουλίου σχετικά με έγκριση μέτρων στήριξης δημοτών και επιχειρήσεων λόγω υγειονομικής κρίσης.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι…”σύμφωνα με το άρθρο 37 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε στις 20 Μαρτίου 2020, το Υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε ότι:

α) αναστέλλεται για 3 μήνες η καταβολή μισθωμάτων σε καταστήματα που ανήκουν στον Δήμο,

β) με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος μπορεί να απαλλάσσει από τα τέλη καταλαμβανομένου χώρου τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού,

γ) με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμος μπορεί να απαλλάσσει τις πληττόμενες επιχειρήσεις από τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.

Θα περιμέναμε από τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει επειγόντως στην έγκριση των μέτρων αυτών από το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να προχωρήσουμε άμεσα στην υλοποίηση αυτών προς ανακούφιση των επιχειρήσεων και των συνδημοτών μας. Εξάλλου, η διοίκηση του Δήμου προέβη στην ανακοίνωση σχετικών μέτρων για τη στήριξη δημοτών και επιχειρήσεων σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε την Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020.

Δυστυχώς, διαπιστώνουμε ότι στην Ημερήσια Διάταξη της αυριανής 7ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, της πρώτης συνεδρίασης που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη μετά τη λήψη των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται Τακτικό Θέμα που να αφορά στην έγκριση των μέτρων που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση και για τα οποία απαιτείται απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μέτρα που θα ανακουφίσουν τους δημότες, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους.

Επειδή η λήψη των ανωτέρω μέτρων, ή και επιπλέον αυτών, αποτελεί ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ και δεν επιδέχεται καμία άλλη καθυστέρηση, ζητούμε η έγκριση των μέτρων να συμπεριληφθεί στην Ημερήσια Διάταξη της αυριανής 7ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, ως Έκτακτο Θέμα, για να μπορέσει ο Δήμος να προχωρήσει στην άμεση υλοποίησή τους.

Έχουμε την ευθύνη και οφείλουμε όλοι οι θεσμικοί παράγοντες του Δήμου Καβάλας, και κυρίως ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο που αποτελούν τα κορυφαία όργανα λήψης των αποφάσεων, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να συμπαρασταθούμε στους δημότες και στους επαγγελματίες του τόπου μας, αυτές τις δύσκολες στιγμές που διανύουμε, αλλά και στην κοινωνικο-οικονομική κρίση που θα βιώσουμε τους ερχόμενους μήνες.

Παρακαλούμε να προβείτε στις σχετικές ενέργειες”.

Την επιστολή υπογράφουν οι…

Δήμητρα Τσανάκα “ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ”

Μάκης Παπαδόπουλος “Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ”

Βαγγέλης Παππάς “ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ”

Άρης Βέρρος “ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ”

Νίκος Ξανθόπουλος “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ”

Μέχρι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει αντίδραση από την πλευρά της Διοίκησης του Δήμου, κάτι που περιμένουμε να γίνει το πρωί της Δευτέρας, διότι η συγκεκριμένη επιστολή έγινε γνωστή αργά το βράδυ της Κυριακής 30 Μαρτίου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σχέδιο για τόνωση της οικονομίας τον Απρίλιο | Θα ανακοινωθεί αύριο

Δημοσιεύτηκε

στις

Ολοκληρωμένο σχέδιο για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας για τον μήνα Απρίλιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από τον κορονοϊό, αποφασίστηκε σήμερα σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης από το Μέγαρο Μαξίμου.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Αθανάσιος Πετραλιάς και ο Προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Το ολοκληρωμένο Σχέδιο της κυβέρνησης, θα ανακοινωθεί αύριο Δευτέρα 30 Μαρτίου, στις 10:00 πμ, από τους Υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ