Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πού Καίει Τώρα: Ύφεση στα Περισσότερα Πύρινα Μέτωπα

image_print

Ύφεση παρουσιάζει η πυρκαγιά στις Αφίδνες, όπου πλέον δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, όμως ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων. Από το πρώτο φως της ημέρας πραγματοποιούνται ρίψεις νερού σε Κρυονέρι και Δροσοπηγή, λόγω διάσπαρτων εστιών.

Την ίδια στιγμή, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές στην Εύβοια, τη Μεσσηνία, τα Κύθηρα και την Κρήτη, με τις αρχές να κάνουν λόγο για εξαιρετικά δύσκολη ημέρα.

Απόκοσμες εικόνες – Δεκάδες νέες εστίες

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, 52 νέες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο. Οι ειδικοί προειδοποιούν για έναν ακόμη επικίνδυνο κύκλο πυρκαγιών, λόγω του παρατεταμένου καύσωνα και των ισχυρών ανέμων, που διατηρούν 11 περιοχές σε πορτοκαλί συναγερμό (πολύ υψηλός κίνδυνος).

Πύρινος εφιάλτης στην Εύβοια – Σκηνές τρόμου

Στην Εύβοια, η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη, με δύο μεγάλα μέτωπα να κατακαίνε δασικές και αγροτικές εκτάσεις. Εμφανίστηκε πύρινος ανεμοστρόβιλος, καθιστώντας την κατάσταση ακόμη πιο επικίνδυνη και απρόβλεπτη.

Καταστροφές σε Κρήτη και Κύθηρα

Στην Κρήτη, η φωτιά στα Χανιά βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο, ωστόσο οι ζημιές είναι τεράστιες: καμένα σπίτια, μελίσσια, κοπάδια και μία εκκλησία συνθέτουν το σκηνικό της καταστροφής.

Αντίστοιχη εικόνα καταγράφεται και στα Κύθηρα, όπου η πύρινη λαίλαπα προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε δάση και υποδομές, με τις αρχές να δίνουν μάχη για να περιορίσουν τις φλόγες.

Διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές

Οι πυρκαγιές έχουν προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, με συνέπεια διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές, κυρίως στην Αττική, την Εύβοια και την Πελοπόννησο.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Στο Electra Palace ο Κυριάκος Μητσοτάκης

image_print

Στο ξενοδοχείο Electra Palace στη Θεσσαλονίκη έφτασε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της παρουσίας του στην πόλη ενόψει της 90ής ΔΕΘ.

Ο πρωθυπουργός θα παραστεί σε συνάντηση με δημοσιογράφους που διοργανώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στην αυριανή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, όπου αναμένεται να παρουσιάσει τις βασικές κυβερνητικές εξαγγελίες και τις προτεραιότητες για την επόμενη περίοδο.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κ.Γκιουλέκας : Έργα και ανάπτυξη στην ΑΜΘ – Στο μικροσκόπιο η ΔΕΘ

image_print

Στις αναπτυξιακές προοπτικές της Βόρειας Ελλάδας, τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και στις εξαγγελίες που αναμένονται από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Γκιουλέκας.

Ο κ. Γκιουλέκας υπογράμμισε τον στρατηγικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Μακεδονία και η Θράκη, αξιοποιώντας τη γεωγραφική της θέση και ενισχύοντας τη συνδεσιμότητα με τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Όπως ανέφερε, η Βόρεια Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει σημαντικό αναπτυξιακό κόμβο, με την ενίσχυση των υποδομών και την προσέλκυση επενδύσεων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στα έργα που αλλάζουν σταδιακά την εικόνα της Θεσσαλονίκης και ευρύτερα της Βόρειας Ελλάδας. Μεταξύ αυτών βρίσκεται και η επέκταση του Μετρό προς τα δυτικά, την οποία ο υφυπουργός χαρακτήρισε ως το «επόμενο μεγάλο βήμα» για το συγκοινωνιακό δίκτυο της πόλης.

Παράλληλα, ο Κώστας Γκιουλέκας αναφέρθηκε στη σημασία της ΔΕΘ ως σημείου αναφοράς για την οικονομία και την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας. Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, με την επιχειρηματική και παραγωγική κοινότητα να αναμένει συγκεκριμένες παρεμβάσεις και μέτρα.

Στο επίκεντρο, όπως σημείωσε ο υφυπουργός, βρίσκεται η ανάγκη να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και να προχωρήσουν οι απαραίτητες υποδομές, ώστε η Βόρεια Ελλάδα να ενισχύσει τον ρόλο της ως γέφυρα μεταξύ αγορών, χωρών και οικονομιών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

ΕΣΗΕΜ-Θ : Διαβούλευση για την ασφάλεια των δημοσιογράφων

image_print

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε η 2η Περιφερειακή Ημερίδα Διαβούλευσης για το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων», με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Πολιτείας και των δημοσιογραφικών ενώσεων, μεταξύ των οποίων και η ΕΣΗΕΜ-Θ.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η προστασία των δημοσιογράφων και η ανάγκη δημιουργίας ενός ασφαλέστερου περιβάλλοντος για την άσκηση του επαγγέλματος, τόσο σε φυσικό όσο και σε ψηφιακό επίπεδο.

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης περιλαμβάνει 84 συγκεκριμένες δράσεις σε οκτώ θεματικούς άξονες, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας των ανθρώπων της ενημέρωσης και την αντιμετώπιση φαινομένων όπως οι απειλές, η βία, η διαδικτυακή παρενόχληση και οι καταχρηστικές αγωγές.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη καλλιέργειας κουλτούρας ασφάλειας, αλλά και στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων προστασίας για τους δημοσιογράφους που εργάζονται σε συνθήκες αυξημένου κινδύνου.

Η διαβούλευση αποτελεί μέρος της προσπάθειας για την οριστικοποίηση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου προστασίας των δημοσιογράφων, με βασική παραδοχή ότι η ασφάλεια των δημοσιογράφων συνδέεται άμεσα με την ελευθερία της ενημέρωσης και τη λειτουργία της δημοκρατίας.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en