ΘΑΣΟΣ
Πολιτιστικός Σύλλογος Θάσου “Ο Γλαύκος” | «Του Γάμου τα παινέματα της Νύφης τα τραγούδια»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θάσου “Ο Γλαύκος” φιλοξενεί το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης και πιασμένοι χέρι-χέρι στον ίδιο κύκλο, παρουσιάζουν ένα απ’ τα σημαντικότερα γεγονότα της ζωής του ανθρώπου, το Γάμο.
Μια μοναδική παράσταση με την Μπάντα Τέτοια το Σάββατο 13 Απριλίου και ώρα 19:30, στο κλειστό γυμναστήριο Λιμένα Θάσου.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θάσου “Ο Γλαύκος” φιλοξενεί το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης και πιασμένοι χέρι-χέρι στον ίδιο κύκλο, παρουσιάζουν ένα απ’ τα σημαντικότερα γεγονότα της ζωής του ανθρώπου, το Γάμο.
Ήθη κι έθιμα από την Ήπειρο και το Ιόνιο, ως τη Μακεδονία, τη Θράκη και την Κρήτη, που περιλαμβάνουν τελετουργίες με χορούς & τραγούδια παρουσιάζονται σε ένα ψηφιδωτό που συνθέτει το γαμήλιο χάρτη της Ελλάδος. Σας προσκαλούμε, λοιπόν, σε μια μοναδική παράσταση με την Μπάντα Τέτοια / Band-a Tetoia το Σάββατο 13 Απριλίου και ώρα 19:30, στο κλειστό γυμναστήριο Λιμένα Θάσου.
ΕΠΙΚΑΙΡΑ
Οι κάτοικοι της Καλλιράχης ζητούν μηχάνημα ΑΤΜ στην Σκάλα Καλλιράχης

Ακολουθεί η ανακοίνωση από κατοίκους της Καλλιράχης
“Οι κάτοικοι της Καλλιράχης, ζητάμε από την Δημοτική αρχή, την οποία βοήθεια χρειάζεται, για την τοποθέτηση μηχανήματος ΑΤΜ, στην Σκάλα Καλλιράχη.
Η αυξημένη κίνηση κατά τους θερινούς μήνες, οι συνταξιούχοι, που αναγκάζονται να μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις, για την πληρωμή των συντάξεων, αλλά και οι υπόλοιποι κάτοικοι, για τις οικονομικές
τους συναλλαγές, καθιστούν απαραίτητη την εγκατάσταση ΑΤΜ, σε χώρο που θα υποδείξει η Δημοτική αρχή, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση.”
ΘΑΣΟΣ
Διακοπή ρεύματος στον Λιμένα Θάσου σε μέρα αιχμής

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στον επιχειρηματικό κόσμο της Θάσου ο προγραμματισμός του ΔΕΔΔΗΕ για πολύωρες διακοπές ρεύματος σε μία από τις πιο κρίσιμες τουριστικά ημέρες του Μαΐου. Συγκεκριμένα, για την Πέμπτη 15 Μαΐου — ημερομηνία κατά την οποία αναμένονται πάνω από 1.000 επισκέπτες στο νησί, κυρίως μαθητές μέσω εκπαιδευτικών εκδρομών — έχει προγραμματιστεί διακοπή ηλεκτροδότησης από τις 7:15 το πρωί έως τις 2:00 το μεσημέρι.
Η διακοπή επηρεάζει το σύνολο σχεδόν της ανατολικής πλευράς του νησιού, συμπεριλαμβανομένων των οικισμών Λιμένας, Παναγία, Ποταμιά, Σκάλα Παναγίας (Χρυσή Αμμουδιά), Σκάλα Ποταμιάς, Κοίνυρα, Αλυκή, Θυμωνιά και Αστρίδα, καθώς και τη βιοτεχνική και τουριστική ζώνη εξόρυξης μαρμάρου.
Οι επαγγελματίες του Λιμένα, ειδικά στον κλάδο της εστίασης και της φιλοξενίας, κάνουν λόγο για τεράστιες οικονομικές απώλειες, καθώς αρκετές επιχειρήσεις είτε έχουν ήδη ξεκινήσει τη σεζόν, είτε προετοιμάζονται για την υποδοχή τουριστών. Οι διακοπές ρεύματος — που περιλαμβάνουν και δυσλειτουργίες σε ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής — απειλούν να μπλοκάρουν πλήρως τη λειτουργία πολλών καταστημάτων.
Παρά τις παρεμβάσεις εκπροσώπων επαγγελματικών φορέων της Θάσου και αιτήματα αλλαγής της ημερομηνίας ή της διάρκειας της διακοπής, ο ΔΕΔΔΗΕ διατήρησε τον προγραμματισμό, επικαλούμενος την ανάγκη ηλεκτροδότησης νέων οικοδομών και τη συνεχιζόμενη ανοικοδόμηση στο νησί.
Η επιλογή του ΔΕΔΔΗΕ να πραγματοποιήσει τις συγκεκριμένες εργασίες κατά τον Μάιο — και όχι εντός Μαρτίου ή Απριλίου — γεννά ερωτήματα, ειδικά όταν η πλειοψηφία των αιτήσεων ηλεκτροδότησης για νέες οικοδομές είχε κατατεθεί πολλούς μήνες νωρίτερα.
Οι επαγγελματίες ζητούν τον μελλοντικό διαχωρισμό των δικτύων σε μικρότερες υποπεριοχές, ώστε οι απαραίτητες τεχνικές επεμβάσεις να μην οδηγούν σε γενικευμένες διακοπές ρεύματος που παραλύουν την τουριστική δραστηριότητα.
Το πρόβλημα φέρνει στο φως την ανάγκη για καλύτερο συντονισμό μεταξύ αναπτυξιακών έργων και της τουριστικής δραστηριότητας, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων και η θετική εμπειρία των επισκεπτών.
ΘΑΣΟΣ
Προγραμματισμένες Διακοπές Ρεύματος σε Καβάλα και Θάσο

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε διακοπές ηλεκτροδότησης σε περιοχές της Καβάλας και της Θάσου λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών στο δίκτυο.
Ο Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ενημερώνει τους κατοίκους της Καβάλας και της Θάσου για προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες, στο πλαίσιο αναβάθμισης και συντήρησης του δικτύου.
Αναλυτικά οι Διακοπές Ρεύματος
Πέμπτη 9 Μαΐου 2025
Ώρες: 7:30 π.μ. – 8:00 μ.μ.
Περιοχή:
-
Δυτικός οικισμός του Λιμένα Θάσου, από το Δημοτικό Κοιμητήριο έως τον Ταρσανά
-
Από την περιοχή «Γλυκάδι» έως την είσοδο του Λιμένα
Σάββατο 11 Μαΐου 2025
Ώρες: 7:30 π.μ. – 3:30 μ.μ.
Περιοχή:
-
Στην Καβάλα, η οδός Ύδρας και η οδός Αγίου Νικολάου από Ύδρας έως Σπετσών
Χρήσιμες Υπενθυμίσεις στους Καταναλωτές
Ο ΔΕΔΔΗΕ συνιστά στους πολίτες:
-
Να μην αγγίζουν καλώδια ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμη κι αν φαίνονται ακίνδυνα.
-
Να αποσυνδέσουν ευαίσθητες ηλεκτρικές συσκευές κατά τις ώρες των διακοπών.
-
Να ελέγχουν για πιθανές αλλαγές στην ανακοίνωση μέσω της ιστοσελίδας του ΔΕΔΔΗΕ.
Οι εργασίες συντήρησης κρίνονται αναγκαίες για την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του ηλεκτρικού δικτύου, γι’ αυτό και ζητείται η κατανόηση των κατοίκων για την προσωρινή ταλαιπωρία.