Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πλακιωτάκης για Blue Star Mykonos | Υπάρχουν ύποπτα συμπτώματα, περιμένουμε να επιβεβαιωθούν

Τις επόμενες ώρες αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων για να επιβεβαιωθεί αν είναι θετικός στον κορονοϊό μέλος πληρώματος του πλοίου «Blue Star Mykonos».

«Κάθε περιστατικό το αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Υπάρχουν ύποπτα συμπτώματα, περιμένουμε να επιβεβαιωθούν. Πιστεύω μέχρι το μεσημέρι θα έχουμε αποτελέσματα» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες το βράδυ μέλος πληρώματος παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα του ιού και τελικά αποβιβάστηκε στο λιμάνι της Καβάλας και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο απέπλευσε με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού του υγειονομείου της Καβάλας.

Η Τουρκία θέλει να δημιουργήσει επεισόδιο στο Αιγαίο

Ο υπουργός ρωτήθηκε για τον εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό στην Κω. «Είχαμε μια επικίνδυνη τακτική είναι προφανές ότι η Τουρκία θέλει να δημιουργήσει επεισόδιο στο Αιγαίο» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως σημείωσε ο κ. Γιάννης Πλακιωτάκης «τα μέλη του Λιμενικού Σώματος ακολουθούν την εθνική στρατηγική και αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν».

«Ασχέτως τι λέει ο Ερντογάν, διότι δεν έχει σταθερότητα, εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση» κατέληξε.

Δείτε το βίντεο:

 

Click to comment

Απάντηση

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πρόταση δυσπιστίας: Απορρίφθηκε με ψήφους 159 κατά έναντι 141 υπέρ

Στην απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά, Πλεύση Ελευθερίας) προχώρησε αργά το βράδυ της Πέμπτης (28/3) η Βουλή.

Στην ονομαστική ψηφοφορία, η κυβερνητική πλειοψηφία εμφάνισε αρραγές μέτωπο καθώς 159 βουλευτές καταψήφισαν. Μεταξύ αυτών και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χάρης Κατσιβαρδάς. Στον αντίποδα, θετικά στην πρόταση τοποθετήθηκαν συνολικά 141 βουλευτές, που αποτελούν και το σύνολο της δύναμης των κομμάτων της αντιπολίτευσης καθώς και 3 ανεξάρτητοι βουλευτές (Χουρδάκη, Παπαϊωάννου και Φλώκος). Υπενθυμίζεται, πως μετά την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας, η αντιπολίτευση δεν μπορεί να καταθέσει νέα πριν την πάροδο 6 μηνών.

Οι παραιτήσεις υπουργών σε πρώτο πλάνο
Ουσιαστικά, όμως, η πρόταση δυσπιστίας πέρασε σε δεύτερη μοίρα, αφού ουσιαστικά, οι δύο παραιτήσεις υπουργών ήταν που προκάλεσαν τους μεγαλύτερους κλυδωνισμούς στην Κυβέρνηση με αφορμή συνάντησή τους με επιχειρηματία το βράδυ της Κυριακής με την αντιπολίτευση να έχει βάλει ψηλά το δημοσίευμα περί «μονταζιέρας» στην υπόθεση των Τεμπών.

Έτσι, η «ρωγμή» στην κυβέρνηση για το «ανθρώπινο λάθος του σταθμάρχη στα Τέμπη» δεν ήταν η μόνη που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός ανέβηκε στο βήμα της Βουλής και κλήθηκε να απαντήσει και για τις δύο παραιτήσεις των υπουργών του Μπρατάκου και Παπασταύρου, οι οποίοι το βράδυ της Πέμπτης αποτέλεσαν παρελθόν.

Με μία ανακοίνωση που έπεσε σαν «βόμβα» και λίγο πριν στο βήμα ανέβει ο Νίκος Ανδρουλάκης, το Μαξίμου ανακοίνωσε πως ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους. Κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν πως η συμμετοχή τους σε μία κοινωνική εκδήλωση έστειλε το λάθος μήνυμα.

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος

Την παραίτησή τους υπέβαλαν στον πρωθυπουργό ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κύριοι Παπασταύρου και Μπρατάκος είχαν κληθεί από τον πρωθυπουργό στο γραφείο του στο Μαξίμου και εκεί του υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.

Όπως γνωστοποίησε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού οι παραιτήσεις έγιναν αποδεκτές με τον κ. Μητσοτάκη να τους ευχαριστεί για τη μέχρι τώρα συνεργασία τους.

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου:

«Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους. Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η παραίτησή τους ήλθε μετά από συμμετοχή τους σε κοινωνική εκδήλωση η οποία έστειλε το λάθος μήνυμα για την κυβέρνηση.

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων, Αθανάσιος Μπίνης, υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους.

Κύκλοι του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επισημαίνουν πως «για όσους βιάζονται να το συνδέσουν με την τραγωδία των Τεμπών, διευκρινίζεται ότι επικεφαλής αυτής της διερεύνησης είναι, εκ του νόμου, ο αναπληρωτής πρόεδρος του φορέα, με ειδίκευση στα σιδηροδρομικά ζητήματα».

Μάλιστα, τονίζεται ότι το αρμόδιο όργανο του οργανισμού, που απαρτίζεται από τρεις ερευνητές, ασχολείται με το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, διεξάγοντας έρευνα ανεξάρτητη από τη δικαστική, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.

Το θέμα έφερε εχθές στη Βουλή (27/03) με ερώτηση προς την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καραμέρος, κατά τη συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en