Connect with us

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ποια είναι η εφαρμογή που δίνει λύση στη γρήγορη εξυπηρέτηση στα beach bar

Δημοσιεύτηκε

στις

Δώστε την παραγγελία σας από απόσταση μέσω της εφαρμογής The Butler App για να εξυπηρετηθείτε όσο το δυνατόν γρηγορότερα και δίχως ταλαιπωρία στα beach bar της χώρας μας.    
H εφαρμογής που βάζει τέλος στον εκνευρισμό που δημιουργεί η πολύωρη αναμονή στα beach bar της χώρας μας

Ο εμπνευστής της εφαρμογής Νίκος Τσακνής αναφέρει ότι η δική του ταλαιπωρία σε beach bar της Χαλκιδικής έμελλε να είναι η απαρχή μίας εφαρμογής που βάζει τέλος στον εκνευρισμό που δημιουργεί η πολύωρη αναμονή στα beach bar της χώρας μας.

Τί αφορά η εφαρμογή The Butler App και που απευθύνεται;

Το The Butler App είναι μια εφαρμογή παραγγελιοληψίας η οποία ήρθε για να δώσει μια καινούργια μορφή εξυπηρέτησης στον πελάτη. Απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις εστίασης κατά κύριο λόγο όμως σε ξενοδοχεία, beach bar και καφέ. Η ολοκαίνουργια αυτή εφαρμογή δίνει την δυνατότητα στον πελάτη να δώσει απομακρυσμένα την παραγγελία του στην επιχείρηση για να έχει τη γρηγορότερη και καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση. Από την άλλη πλευρά, είναι το καταλληλότερο εργαλείο για μία επιχείρηση ώστε να δέχεται άμεσα τις παραγγελίες των πελατών χωρίς να χρειάζεται η φυσική παρουσία κάπου σερβιτόρου, από εκεί είναι εμπνευσμένο άλλωστε και το όνομα της εφαρμογής. Έχεις πλέον τον προσωπικό σου butler με ένα κλικ!

Γιατί κάποιος να την χρησιμοποιεί;

Το The Butler App δημιουργήθηκε για να βελτιστοποιήσει τη λειτουργεία της επιχείρησης, την εμπειρία του πελάτη καθώς και την μεταξύ τους αλληλεπίδραση. Ο μοντέρνος και πρωτοποριακός αυτός τρόπος παραγγελίας εξασφαλίζει στις επιχειρήσεις αποσυμφόρηση του φόρτου εργασίας καθώς και αύξηση της απόδοσης του προσωπικού. Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα προβολής των επιχειρήσεων (φωτογραφικό υλικό της εκάστοτε επιχείρησης) αλλά και τον κατάλογο τους απευθείας από την εφαρμογή και κάνει την επικοινωνία με τους ξενόγλωσσους πελάτες πολύ εύκολη λόγω της δυνατότητας επιλογής γλώσσας προβολής.

Για τον πελάτη είναι μια μοναδική εμπειρία καθώς μπορεί μέσα από την εφαρμογή να δει πληροφορίες για την επιχείρηση που έχει επιλέξει και να έχει όλο τον τιμοκατάλογο ανά πάσα στιγμή στην οθόνη του κινητού του. Η ακρίβεια της παραγγελίας του είναι εγγυημένη διότι το The Butler App δεν αφήνει περιθώρια λάθους. Ο πελάτης αποστέλλει την παραγγελία του όποτε θέλει ο ίδιος έχοντας όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται  όπως η διαθεσιμότητα και οι τιμές των προϊόντων στο κινητό του σε πραγματικό χρόνο.

Πόσο καιρό σας πήρε να την φτιάξετε;

Η ιδέα γεννήθηκε πέρσι το καλοκαίρι όταν σαν πελάτης προσπάθησα να σκεφτώ έναν τρόπο για να στείλω την παραγγελία μου άμεσα στην επιχείρηση που βρισκόμουν χωρίς να χρειαστεί να περιμένω να έρθει κάποιος σερβιτόρος. Από τότε σε συνεργασία και με την SOFTWeb Adaptive I.T. solutions δουλέψαμε πάνω στη δημιουργία μιας εφαρμογής όπου στο επίκεντρο βρίσκονται οι ανάγκες του πελάτη και της επιχείρησης. Και κάπως έτσι, 6 μήνες μετά το The Butler App πήρε σάρκα και οστά.

Πώς μπορεί κάποιος να την αποκτήσει; Τί κόστος έχει;

Με τον πιο απλό τρόπο! Η εφαρμογή κατεβαίνει εύκολα, άμεσα και χωρίς κόστος μέσα από το Play Store για συσκευές Android και σύντομα θα είναι διαθέσιμη και για συσκευές iOS.

Είναι δύσκολη στη χρήση της;

Η εφαρμογή πέρασε μέσα από πολλά στάδια ανάπτυξης καθώς στόχος μας ήταν όλες οι λειτουργίες και δυνατότητες της να είναι όσο πιο εύκολες και κατανοητές προς τον χρήστη γίνεται. Φροντίσαμε ώστε να μην χρειάζονται πολλά βήματα από το άνοιγμα μέχρι την αποστολή της παραγγελίας και σχεδιάσαμε το περιβάλλον του χρήστη με την απλότητα και την αμεσότητα κατά νου.

www.ka-business.gr

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στα χέρια Ελλήνων και Κυπρίων πέρασε πλέον ο χειρισμός του Hellas Sat 4

Δημοσιεύτηκε

στις

Είχε συμβεί το ίδιο και στο παρελθόν και με τους προηγούμενους δύο δορυφόρους.

Ο δορυφόρος Hellas Sat 4, που βρίσκεται σε τροχιά στα 36.000 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της Γης, ελέγχεται πλέον από τα κέντρα ελέγχου της Hellas Sat στο Κορωπί και στην Κοφίνου στην Κύπρο. Κοινώς, οι τεχνικοί στην Αθήνα, Έλληνες μηχανολόγοι μηχανικοί, ειδικοί στο aerospace engineering, μαθηματικοί, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί και φυσικοί, αφού το διάστημα χρειάζεται όλες τις ειδικότητες, ανέλαβαν πλέον τον χειρισμό του δορυφόρου, κάτι που συνέβη ήδη στο παρελθόν και με τον Hellas Sat 2 και με τον Hellas Sat 3 στο συγκεκριμένο αντίστοιχο στάδιο της διαδικασίας, που οδηγεί στον πλήρη επιχειρησιακό έλεγχο ενός δορυφόρου του είδους.

«Έχει ολοκληρωθεί η ειδική διαδικασία, δηλαδή να βρεθεί σε γεωστατική τροχιά ο δορυφόρος μετά την εκτόξευση. Ο δορυφόρος Hellas Sat 4 είχε βρεθεί στη γεωστατική τροχιά και δη στις 39 μοίρες ανατολικά από τα τέλη του περασμένου Μαΐου και όλο αυτό το διάστημα διενεργούσαμε τις λεγόμενες δοκιμές σε τροχιά, τα “in orbit tests”», εξήγησε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ο διευθύνων σύμβουλος της Hellas Sat, Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς.

Τι σημαίνει το handover σε Ελλάδα και Κύπρο

Mε τη διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί και τεχνικά τις τελευταίες ώρες, ο νέος Hellas Sat μπορεί πλέον «να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή, όπως και στη Νότιο Αφρική. Με την ύπαρξη του Hellas Sat 4 στη συγκεκριμένη τροχιακή θέση, από τη μια παρέχονται καινοτόμες υπηρεσίες, από την άλλη πλέον θα υπάρχουν δύο δορυφόροι στην τροχιακή θέση (στην ίδια θέση είναι από το 2017 ο επίσης νέος Hellas Sat 3), με τον έναν δορυφόρο να συμπληρώνει τον άλλον» σημειώνει ο κ.Πρωτοππαπάς, που μάλιστα εξήγησε πως η τροχιακή αυτή θέση “είναι πάρα πολύ ελκυστική για μετάδοση τηλεοπτικού προγράμματος”.

Σε ό,τι αφορά τώρα τα κέρδη για την ελληνική πολιτεία, ο κ.Πρωτοπαπάς περιέγραψε τις παραμέτρους αυτών των συμφωνιών με την Ελλάδα και την Κύπρο στις οποίες πλέον προσφέρει τις υπηρεσίες του ο δορυφόρος. «Με βάση τη σύμβαση που έχουμε υπογράψει ήδη με το ελληνικό δημόσιο από τον προπερασμένο χρόνο με τον Hellas Sat 4 θα ξεκινήσουμε να παρέχουμε πλέον τις υπηρεσίες προς το ελληνικό δημόσιο οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την άμυνα, και την παρακολούθηση συνόρων, και για τις τηλεπικοινωνίες έκτακτης ανάγκης του ίδιου του δημοσίου και πολλές άλλες χρήσεις. Μπορεί μετά από ένα π.χ σεισμό ή μια άλλη καταστροφή να υπάρξουν διακοπές στα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα, τότε όμως θα υπάρχει ο δορυφόρος μέσω του οποίου δεν μπορεί να διακοπεί η επικοινωνία με τίποτα», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Hellas Sat.

Η συγκεκριμένη διαδικασία και ειδικά η ολοκλήρωση της παράδοσης (handover) του δορυφόρου μέσα στον Ιούλιο αν και η εκτόξευση έγινε στις αρχές του έτους οφείλεται στο ότι ο Hellas Sat 4 χρησιμοποιεί και για τη μετακίνησή του στη θέση της Ελλάδας και της Κύπρουαλλά και «για την παραμονή του εκεί για 23 χρόνια» μια νέας, υψηλής τεχνολογίας τεχνολογία πρόωσης, «μια ηλεκτρική πρόωση», όπως τόνισε ο κ. Πρωτοπαπάς. Έτσι, από τη στιγμή της εκτόξευσής του ο Hellas Sat 4 «χρειάστηκε αυτό το χρονικό διάστημα για να βρεθεί σε τροχιά και στη θέση για την οποία προοριζόταν, θέση στις 39 μοίρες ανατολικά, μέσα από τη διαδικασία που είχαμε προβλέψει», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Hellas Sat.

Μάλιστα, πρόσθεσε πως από τον Μάιο μέχρι και σήμερα έγιναν οι έλεγχοι. Πρόκειται για ειδικούς ελέγχους «των τεχνολογικών διατάξεων, του σκάφους και του επικοινωνιακού φορτίου (payload), σε συνεργασία με την εταιρία που κατασκεύασε τον Hellas Sat 4», ελέγχων που ήταν απαραίτητοι για έναν επιπλέον ένα λόγο, καθότι πρόκειται για έναν τύπο δορυφόρου που διαθέτει επιπλέον των συμβατικών και στοιχεία τεχνολογικά που εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά σε έναν λειτουργικό τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο του είδους και της κατηγορίας του.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα 49 εκατ. χρηστών από λάθος του Instagram

Δημοσιεύτηκε

στις

Ένα λάθος, που είχε ως αποτέλεσμα να διαρρεύσουν προσωπικά δεδομένα 49 εκατομμυρίων χρηστών του, μεταξύ των οποίων και celebrities, έκανε το τεχνικό τμήμα του Instagram.

Οπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα “The Sun”, πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες διαρροές προσωπικών στοιχείων που έχουν καταγραφεί σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Η βάση δεδομένων που διέρρευσε στο κοινό περιείχε βιογραφικά, τηλεφωνικούς αριθμούς, email, διευθύνσεις και πολλά ακόμη ευαίσθητα στοιχεία. Το Facebook βαρύνεται με σειρά σκανδάλων διαρροής προσωπικών δεδομένων με αποκορύφωμα την Cambridge Analytica.

Τη διαρροή ανακάλυψε ο ειδικός ασφαλείας δικτύων Ανουραγκ Σεν. Ο Σεν διαπίστωσε ότι ήταν εκτεθειμένα τα προσωπικά δεδομένα (email, προσωπικοί αριθμοί τηλεφώνου, διευθύνσεις κ.ά.) 49 εκατ. χρηστών, και πως σταδιακά ο αριθμός αυτός αυξανόταν! Επικοινώνησε με την εταιρεία TechCrunch η οποία εντόπισε ως υπαίτια της διαρροής την ινδική εταιρεία marketing Chtrbox, που πληρώνει influencers προκειμένου να αναρτούν προϊόντα και υπηρεσίες εταιρειών στο Instagram.

26 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Η ινδική εταιρεία δημιούργησε μια βάση δεδομένων για να υπολογίζει τα ποσά που πρέπει να διαθέτει για κάθε influencer, βάσει των followers, των likes, των κλικ κλπ, και γι’ αυτό εκτιμάται ότι περισσότερο από τη διαρροή στο Instagram επηρεάστηκαν λογαριασμοί που έχουν μεγάλο αριθμό ακολούθων.

Facebook: Εξετάζουμε το θέμα

Η Facebook εξέδωσε μια ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «εξετάζουμε το θέμα για να καταλάβουμε αν τα δεδομένα που περιγράφηκαν -email και τηλεφωνικοί αριθμοί- σχετίζονται με το Instagram ή με άλλες πηγές». Η Facebook αναφέρει ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με τη Chtrbox για να διαπιστώσει από που προήλθαν όλα αυτά τα δεδομένα και πως έγιναν διαθέσιμα δημοσίως.

«Σε κάθε περίπτωση η πιθανότητα τρίτοι παράγοντες να κακοδιαχειρίστηκαν πληροφορίες χρηστών είναι και που παίρνουμε πολύ σοβαρά» προσθέτει η εταιρεία.

Σημειώνεται ότι ιδρυτής της Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, που βρέθηκε πρόσφατα και στη χώρα μας, επιθυμεί την περαιτέρω ενσωμάτωση των Instagram, Messenger και WhatsApp στο Facebook, κάτι που προκαλεί ανησυχίες για την ασφάλεια των δημοφιλών εφαρμογών.

 

Matt Navarra

@MattNavarra

Millions of Instagram influencers had their private contact data scraped and exposed – TechCrunch

A massive database containing contact information of millions of Instagram influencers, celebrities and brand accounts has been found online. The database, hosted by Amazon Web Services, was left…

techcrunch.com

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πόσο κοστίζουν πλέον κλήσεις και μηνύματα

Δημοσιεύτηκε

στις

Μείωση των χρεώσεων για κλήσεις και γραπτά μηνύματα εντός της Ε.Ε. εφαρμόστηκε από χθες Τετάρτη 15 Μαΐου.

Συγκεκριμένα νέες μειωμένες χρεώσεις ισχύουν από χθες για διεθνείς κλήσεις και διεθνή SMS, που πραγματοποιούνται από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, εντός της ΕΕ.

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΕΤΤ προς τους καταναλωτές, οι νέες μειωμένες χρεώσεις ισχύουν για διεθνείς κλήσεις και διεθνή SMS που πραγματοποιούνται από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) προς άλλη χώρα της ΕΕ, καθώς επίσης προς τη Νορβηγία, το Λιχτενστάιν και την Ισλανδία.

Ειδικότερα, οι καταναλωτές εντός της ΕΕ, θα πληρώνουν για κάθε κλήση από και προς σταθερό ή κινητό, έως 0,19 ευρώ/λεπτό προ ΦΠΑ και για κάθε SMS έως 0,06 ευρώ/SMS προ ΦΠΑ.

Σημειώνεται ότι η νέα αυτή ρύθμιση αφορά τους οικιακούς καταναλωτές που είναι κάτοχοι συμβολαίου και καρτοκινητής και δεν ισχύει για εταιρικούς πελάτες (επαγγελματίες και επιχειρήσεις).

«Η ΕΕΤΤ ελέγχει τη συμμόρφωση των τηλεπικοινωνιακών παρόχων στους νέους κανόνες και παρακολουθεί τις εξελίξεις στην αγορά των διεθνών κλήσεων εντός ΕΕ, σε συνεργασία με το Σώμα Ευρωπαίων Ρυθμιστών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (BEREC) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μετά την κατάργηση των τελών περιαγωγής τον Ιούνιο του 2017, αυτά τα νέα ανώτατα όρια τιμών για τις διεθνείς κλήσεις και τα SMS εντός της ΕΕ αποτελούν μέρος της αναθεώρησης των κανόνων για τις τηλεπικοινωνίες σε επίπεδο ΕΕ με σκοπό την ενίσχυση του συντονισμού των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και την αναβάθμιση του ρόλου του Φορέα Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες (BEREC).

«Τα ανώτατα όρια τιμών για κλήσεις εντός ΕΕ αποτελούν απτό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η ψηφιακή ενιαία αγορά συμβάλλει πραγματικά στην καθημερινή ζωή των πολιτών. Χάρη στη δημιουργία της ψηφιακής ενιαίας αγοράς, έχουν κατοχυρωθεί 35 νέα ψηφιακά δικαιώματα και ελευθερίες. Συνολικά, οι νέοι κανόνες για τις τηλεπικοινωνίες θα βοηθήσουν την ΕΕ να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες συνδεσιμότητας των Ευρωπαίων και θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα της ΕΕ», δήλωσε σχετικά ο Άντρους Άνσιπ, αντιπρόεδρος της Επιτροπής αρμόδιος για την ψηφιακή ενιαία αγορά.

Από την πλευρά της η Μαρίγια Γκαμπριέλ, επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, με την κατάργηση των τελών περιαγωγής το 2017 και τη μείωση των τιμών των διεθνών κλήσεων «οι Ευρωπαίοι καταναλωτές είναι πλέον πλήρως προστατευμένοι από φουσκωμένους λογαριασμούς όταν καλούν οποιονδήποτε ευρωπαϊκό αριθμό, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής, με τους νέους κανόνες για τις διεθνείς κλήσεις αντιμετωπίζονται οι μεγάλες τιμολογιακές αποκλίσεις που υπήρχαν μεταξύ των κρατών μελών. Κατά μέσον όρο, η συνήθης τιμή μιας ενδοενωσιακής κλήσης από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο ήταν τρεις φορές υψηλότερη από τη συνήθη τιμή μιας εγχώριας κλήσης και η συνήθης τιμή για την αποστολή μηνύματος SMS σε άλλη χώρα της ΕΕ ήταν πάνω από δύο φορές υψηλότερη σε σχέση με την τιμή για την εγχώρια αποστολή μηνύματος. Σε ορισμένες περιπτώσεις η συνήθης τιμή μιας ενδοενωσιακής κλήσης μπορεί να είναι μέχρι και δέκα φορές υψηλότερη από τη συνήθη τιμή για εγχώριες κλήσεις.

Σχετική έρευνα του Ευρωβαρόμετρου για τις διεθνείς κλήσεις δείχνει ότι τέσσερις στους δέκα ερωτηθέντες (42%) απάντησαν ότι επικοινώνησαν με κάποιον που βρισκόταν σε άλλη χώρα της ΕΕ κατά τον προηγούμενο μήνα. Επίσης, το 26% δήλωσε ότι χρησιμοποίησε σταθερό τηλέφωνο, κινητό τηλέφωνο ή SMS για να επικοινωνήσει με κάποιον σε άλλη χώρα της ΕΕ.

Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών σε ολόκληρη την ΕΕ θα πρέπει να ενημερώσουν τους καταναλωτές για τα νέα ανώτατα όρια τιμών. Οι κανόνες θα ισχύουν και στις 28 χώρες της ΕΕ από τις 15 Μαΐου, ενώ σύντομα θα τεθούν σε ισχύ και στη Νορβηγία, την Ισλανδία και το Λιχτενστάιν.

Το όριο της ανώτατης τιμής ισχύει μόνο για προσωπική χρήση, δηλαδή για ιδιώτες πελάτες. Οι εταιρικοί πελάτες αποκλείονται από την εν λόγω τιμολογιακή ρύθμιση, δεδομένου ότι αρκετοί πάροχοι διαθέτουν ειδικές προσφορές, οι οποίες είναι ιδιαίτερα ελκυστικές για τους εταιρικούς πελάτες.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Ο ανήλικος που χάκαρε τη NASA και το Πεντάγωνο για να σπάσει πλάκα

Δημοσιεύτηκε

στις

Από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο του 1999 εκτυλίχθηκαν μερικά από τα πιο σημαντικά επεισόδια στην ιστορία των ηλεκτρονικών εγκλημάτων. Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ και η NASA είδαν τα συστήματά τους να παραβιάζονται και να ανοίγουν «τρύπες» δισεκατομμυρίων ευρώ. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο σε αυτό το γεγονός είναι ότι ο εισβολέας ήταν ένας 15χρονος που το μόνο που ήθελε ήταν να… διασκεδάσει!

Ο Τζόναθαν Τζέιμς αποτελεί τον πρώτο ανήλικο χάκερ που καταδικάστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες για τις πράξεις του. Η ιδέα να περάσει τη ζωή του στη φυλακή ήταν κάτι που δεν άντεχε. «Προτιμώ να πεθάνω ελεύθερος» είχε γράψει σε ένα σημείωμά του λίγο πριν αυτοκτονήσει στο μπάνιο του σπιτιού του, φυτεύοντας μια σφαίρα στο κεφάλι του.

Η τρέλα για τους υπολογιστές και οι ηλεκτρονικές εισβολές

Η αγάπη του Τζόναθαν για τους υπολογιστές ξεκίνησε από την ηλικία των 6 ετών. Οι ώρες που πέρναγε μπροστά από την οθόνη ήταν πολλές και αυτός ήταν ένας από τους πιο συχνούς λόγους για τους τσακωμούς με τους γονείς του καθώς τα ξενύχτια ήταν συχνά. Στην ευαίσθητη ηλικία των 13 ετών οι γονείς του αποφάσισαν ότι έπρεπε να πάρουν δραστικά μέτρα και του απαγόρευσαν την πρόσβαση στον υπολογιστή. Τότε ήταν που ο Τζόναθαν το έσκασε από το σπίτι και απείλησε τη μητέρα και τον πατέρα του ότι αν δεν του επέστρεφαν τον υπολογιστή δεν θα επέστρεφε.

Μετά τη μίνι επαναστατική απόδραση από το σπίτι και την επιστροφή ο Τζόναθαν άρχισε να βουτάει στα σκοτεινά μονοπάτια του διαδικτύου. Μεταξύ 29 και 30 Ιουνίου ο Comrade, όπως ήταν το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε, κατάφερε να σπάσει την ασφάλεια της Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυπηγικής και Διαστήματος (NASA) και να κλέψει λογισμικό και δεδομένα αξίας 1,7 εκατομμυρίων δολαρίων, αναγκάζοντας την Υπηρεσία να κλείσει τα συστήματά της για 21 μέρες προκειμένου να κάνει επισκευές που κόστισαν συνολικά 41.000 δολάρια.

Μετά τη μεγάλη ζημιά που προκάλεσε έγινε γνωστό ότι το λογισμικό που είχε κλέψει από τη NASA έλεγχε τη θερμοκρασία και την υγρασία στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και άλλα σημαντικά στοιχεία του φυσικού περιβάλλοντος. Η διαστημική Υπηρεσία αναγκάστηκε να απενεργοποιήσει τα συστήματά της και να ενισχύσει την ασφάλειά της ξαναγράφοντας ένα κομμάτι του πηγαίου κώδικα.

Μέχρι τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς ο 16χρονος Τζόναθαν είχε χακάρει τα συστήματα της μεγάλης εταιρείας τηλεπικοινωνιών BellSouth, του κέντρου διαστημικών πτήσεων Marshall στο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα και του σχολικού συγκροτήματος Dade στο Μαϊάμι.

Αυτό όμως που θα άναβε φωτιές στις ΗΠΑ ήταν το χακάρισμα των υπολογιστών του Πενταγώνου. Ο επαναστάτης έφηβος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε παράρτημα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας το οποίο ανέλυε τους πιθανούς κινδύνους που θα αντιμετώπιζε η Αμερική. Όπως παραδέχτηκε αργότερα στις Αρχές είχε εγκαταστήσει ένα κακόβουλο λογισμικό σε έναν σέρβερ στη Βιρτζίνια που του επέτρεψε να βρει τα usernames και τα passwords που χρησιμοποιούσαν οι υπάλληλοι του υπουργείου και έτσι να διαβάσει πάνω από 3.000 μηνύματα. Μεταξύ των λογαριασμών ήταν και αυτοί 10 στρατιωτικών.

Η σύλληψη και το άδοξο τέλος

Μετά από σειρά ερευνών στις 26 Ιανουαρίου 2000 οι Αρχές εισέβαλαν στο σπίτι του Τζόναθαν. Στα 16 του ο νεαρός χάκερ κρίθηκε ένοχος για νεανική εγκληματικότητα και του επιβλήθηκε εξάμηνος κατ’ οίκον περιορισμός, απαγόρευση της χρήσης υπολογιστή έως την ενηλικίωσή του και υποχρεώθηκε να γράψει απολογητικά γράμματα για όσα είχε κάνει στη NASA και το Πεντάγωνο. Αν ήταν ενήλικας θα μπορούσε να είχε καταδικαστεί για το ηλεκτρονικό έγκλημα σε έως και 10 χρόνια φυλάκιση και εγγύηση πολλών χιλιάδων δολαρίων.

«Η κυβέρνηση στερείται μέτρων ασφαλείας στους υπολογιστές της και το γνωρίζει. Γνωρίζω το Unix και το C απέξω και ανακατωτά και αυτό γιατί έχω μελετήσει πολλά βιβλία και έχω μείνει κολλημένος μπροστά από έναν υπολογιστή για πολύ καιρό. Το πιο δύσκολο μέρος είναι να εισβάλλεις σε ένα σύστημα» είχε πει σε συνέντευξή του.

Λίγο πριν κλείσει τα 18 ο Τζόναθαν παραβίασε τους όρους αναστολής του κάνοντας χρήση ναρκωτικών και καταδικάστηκε σε έξι μήνες κράτησης στο σωφρονιστικό ίδρυμα ανηλίκων της Αλαμπάμα.

Τον Ιανουάριο του 2007 συνέβη μία από τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις στην ιστορία των ΗΠΑ. Μεγάλες εταιρίες όπως τα εστιατόρια Boston Market και Dave & Buster’s, τα καταστήματα ρούχων της Forever 21 και οι εταιρίες πώλησης προϊόντων TJX Companies και OfficeMax έπεσαν θύμα χάκερ, με αποτέλεσμα να βγουν στον αέρα τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων πελατών.

Πίσω από αυτή την επίθεση κρυβόταν ο χάκερ Άλμπερτ Γκονζάλες και κατά την ανάκρισή του αποκαλύφθηκαν και άλλα ονόματα, όπως του Κρίστοφερ Σκοτ, με τον οποίο ο Τζόναθαν ήταν φίλος.

Οι Αρχές έκαναν φύλλο και φτερό τα σπίτια του Τζόναθαν, του πατέρα του και της αγαπημένης του, χωρίς ωστόσο να βρουν κάποιο στοιχείο που να αποδείκνυε την εμπλοκή του στην συγκεκριμένη υπόθεση. Το μόνο που βρήκαν ήταν ένα όπλο, που κατείχε νόμιμα, και ένα σημείωμα μιας αποτυχημένης πρώτης αυτοκτονίας.

Τη δεύτερη φορά όμως δεν απέτυχε και στις 18 Μαΐου 2008 ο Τζόναθαν βρέθηκε νεκρός στο μπάνιο του σπιτιού του. Είχε στρέψει το όπλο στον εαυτό του βάζοντας τέλος στη ζωή του με μια σφαίρα στο κεφάλι. Στο σημείωμα που είχε αφήσει έγραφε:

«Δεν εμπιστεύομαι το σύστημα δικαιοσύνης, ίσως οι πράξεις μου και αυτό το γράμμα να στείλουν ένα δυνατό μήνυμα στον κόσμο. Έχασα τον έλεγχο της κατάστασης και αυτός είναι ο μόνος τρόπος να τον ανακτήσω. Δεν εμπλέκομαι σε αυτή την υπόθεση. Παρά το γεγονός ότι ο Σκοτ και ο Γκονζάλες είναι οι πιο επικίνδυνοι και καταστροφικοί χάκερ, εγώ έχω περισσότερο ενδιαφέρον για την κοινή γνώμη. Έτσι είναι η ζωή» έγραφε.

«Θυμηθείτε. Δεν έχει να κάνει με το “χάνω ή κερδίζω” αλλά με το τι θα κερδίσω ή θα χάσω αν κάτσω στη φυλακή για 20, 10 ή ακόμα και 5 χρόνια για ένα έγκλημα που δεν διέπραξα. Αυτός δεν είναι ο δικός μου τρόπος να κερδίσω, οπότε ας πεθάνω ελεύθερος» έγραφε ο Τζόναθαν.

Ένα χρόνο μετά την αυτοκτονία ο πατέρας του, Ρόμπερτ, μίλησε για το πάθος του γιου του για τους υπολογιστές και αποκάλυψε ότι ο Τζόναθαν έπασχε από κατάθλιψη. Μίλησε για ένα ιδιοφυές αγόρι με το οποίο όμως ποτέ δεν μπόρεσε να έρθει κοντά και παραδέχτηκε ότι ένιωσε περήφανος για την εισβολή του γιου του στη NASA και το Πεντάγωνο.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ