Connect with us

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Πέτσας | Ποια είναι τα νέα μέτρα που σκέφτεται η κυβέρνηση

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαβάστε παρακάτω τα κυριότερα σημεία συνέντευξης του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα στο δελτίο ειδήσεων της «ΕΡΤ 1» και τη δημοσιογράφο Αντριάνα Παρασκευοπούλου για τα νέα μέτρα που σκέφτεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση για να καθυστερήσει την μετάδοση του κορωνοϊού.

Για το νέο τηλεοπτικό μήνυμα του Πρωθυπουργού

Σήμερα ακούσαμε τον Πρωθυπουργό να λέει δύο πράγματα: Το ένα είναι ότι πρέπει όλοι μας να μην εφησυχάζουμε. Η Ελλάδα πήρε νωρίτερα από άλλες χώρες πολύ αυστηρά μέτρα και κατάφερε αυτή τη στιγμή να είναι σε μια καλύτερη κατάσταση, από ό,τι είναι άλλες χώρες, ιδίως γειτονικές μας. Αυτό δεν πρέπει να το χάσουμε. Άρα, πρέπει να μείνουμε στο σπίτι, να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών και να τηρούμε απαρέγκλιτα τους κανόνες προσωπικής υγιεινής και προστασίας. Το δεύτερο που ανακοίνωσε είναι ένα μεγάλο πακέτο μέτρων, τα οποία δεν ήμασταν σε θέση να  ανακοινώσουμε χθες. γιατί δεν είχαμε το Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης. Η Ελλάδα κατάφερε, έχοντας αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη, με την προσωπική σφραγίδα του Πρωθυπουργού, να μπει στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και να έχει ένα μεγάλο ποσό, περίπου 12 δις ευρώ, για να ενισχύσει την ρευστότητα της οικονομίας. Γι’ αυτό ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε μέτρα περίπου 10 δις ευρώ, τα οποία θα στηρίξουν όλους τους κλάδους της οικονομίας που πλήττονται. Πάρα πολλοί άνθρωποι μας που δεν έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους, θα τύχουν της ενίσχυσης και των ευεργετημάτων, που ανακοινώθηκαν χθες από το οικονομικό επιτελείο.

Για το ενδεχόμενο νέων μέτρων κατά του ιού

Εξετάζουμε μέτρα περιορισμού στην δυναμικότητα των πλοίων σε ό,τι αφορά την τη μεταφορά προς τα νησιά μας. Ενδεχομένως και για τα αεροσκάφη μας ιδίως στις πτήσεις του εξωτερικού. Αυτά όμως είναι θέματα που θα εξειδικευτούν τις επόμενες ημέρες. Ακολουθούμε ένα δυναμικό πρόγραμμα που εξελίσσεται, που αξιολογείται καθημερινά στις συσκέψεις που κάνει ο Πρωθυπουργός με το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Οικονομικών, τα άλλα συναρμόδια υπουργεία και φυσικά με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Εξετάζονται όλα τα δεδομένα και παίρνουμε αποφάσεις, για να έχουμε τον μεγαλύτερο δυνατό αυτοπεριορισμό, που είναι, αυτή τη στιγμή, απ’ όσο λένε οι ειδικοί, η βασική μας άμυνα, το βασικό μας όπλο, απέναντι στη διασπορά του ιού.

Για το ενδεχόμενο καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας

Αν δείξουμε όλοι την υπευθυνότητα η οποία χρειάζεται αυτή τη στιγμή, δεν θα χρειαστούν τέτοια περιοριστικά μέτρα. Δυστυχώς, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο είχαμε δει εικόνες οι οποίες δεν ήταν αυτές που θέλαμε. Ελπίζουμε αυτό το Σαββατοκύριακο να μην ξαναδούμε τέτοιες εικόνες. Αν όλοι επιδείξουμε αυτοσυγκράτηση, περιορισμό στο σπίτι μας τότε δεν θα χρειαστούν τέτοια μέτρα. Αυτό που σίγουρα χρειάζεται -και το ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός- είναι να στηρίξουμε αυτούς που δίνουν καθημερινά τον αγώνα, τους ήρωες, όπως είπε, με τις πράσινες και λευκές μπλούζες και τους ανθρώπους της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Δηλαδή νοσηλευτές, γιατρούς και  προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, που νυχθημερόν εργάζονται για να είμαστε οι υπόλοιποι υγιείς και ασφαλείς. Ας μείνουμε και εμείς στο σπίτι για να τους βοηθήσουμε.

Για επιπλέον μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων

Το πακέτο που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός σε συνδυασμό και με την καταβολή του επιδόματος Πάσχα στο χρόνο, που θα αναγγείλει αύριο το οικονομικό μας επιτελείο, είναι κάτι το οποίο αίρει την αβεβαιότητα και λέει σε όλους τους συμπολίτες μας, ότι το Κράτος είναι εδώ για να σας βοηθήσει. Είναι μια παροδική κρίση, ένα πρόβλημα δημόσιας υγείας και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει μια μόνιμη ουλή στην οικονομία μας. Άρα, εμπιστευτείτε μας. Θα στηρίξουμε την οικονομία και θα βγούμε από αυτή την κρίση, όλοι μαζί πιο ενωμένοι.

Για τις επικρίσεις ΣΥΡΙΖΑ

Αν ρωτήσετε σήμερα οποιονδήποτε συμπολίτη μας στον δρόμο, θα σας πει ότι ευτυχώς που κρατά το τιμόνι της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτή τη στιγμή της φουρτούνας. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση σε μικροπολιτικούς ανεύθυνους ισχυρισμούς. Κάνουμε μια σοβαρή προσπάθεια συνεννόησης με όλα τα πολιτικά κόμματα. Ήταν πολύ εποικοδομητική η συζήτηση που είχε γίνει στις τηλεδιασκέψεις του Πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων. Ελπίζουμε τα τελευταία φάλτσα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να είναι παροδικά. Γιατί δεν έχουν καμία ανταπόκριση στον κόσμο και υπονομεύουν τον εθνικό μας στόχο, όταν αφήνουν υπόνοιες για ανθρώπους οι οποίοι δίνουν καθημερινά τον αγώνα και έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων των Ελλήνων.

Για το ενδεχόμενο επιτάξεων και αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων

Αυτό που έχουμε συμφωνήσει από την πρώτη στιγμή και έχει περιληφθεί στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, είναι ότι θα χρησιμοποιήσουμε σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και τη δυναμικότητα που έχει το ιδιωτικό σύστημα υγείας στη χώρα. Μπορεί να μην χρειαστεί ποτέ η επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων, γιατί έχουμε μια άριστη συνεργασία μέχρι αυτή τη στιγμή. Αλλά θα δούμε πώς εξελίσσεται ο ιός. 

Τα ξενοδοχεία κλείνουν γιατί δεν θέλουμε να έχουμε συνωστισμό. Γίνεται επίσης ακόμη πιο αυστηρό το πλαίσιο του περιορισμού όσων έρχονται από το εξωτερικό, κατά 14 ημέρες. Άρα, αποθαρρύνεται, η επισκεψιμότητα της χώρας αυτό το διάστημα από το εξωτερικό.

 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Μόσιαλος | Μάσκες και τήρηση αποστάσεων δεν προσφέρουν απόλυτη προστασία από τον κορονοϊό

Δημοσιεύτηκε

στις

Ένα γράφημα αναφορικά με το πόσο αποτελεσματική είναι η χρήση μάσκας αλλά και οι αποστάσεις στον περιορισμό μετάδοσης του κορονοϊού δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics Ηλίας Μόσιαλος.

Ο καθηγητής στην ανάρτησή του παρουσιάζει μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις που προσφέρουν προστασία ως προς τη λοίμωξη ή τη μετάδοση της νόσου Covid -19. Η φυσική απόσταση αν δεν τηρείται στο 1 μέτρο το ποσοστό μετάδοσης είναι 12,8%, ενώ πάνω από ένα μέτρο απόσταση το ποσοστό μετάδοσης μειώνεται στο 2,6%.

Χωρίς τη χρήση μάσκας το ποσοστό μετάδοσης είναι στο 17,4%, ενώ με τη χρήση μάσκας μειώνεται στο 3,1%. Με την προστασία ματιών το ποσοστό μετάδοσης είναι στο 5,5%, ενώ χωρίς προστασία ματιών ανεβαίνει στο 16%.

Επίσης επισημαίνεται στο γράφημα που δημοσιεύει ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος, ακόμα και όταν εφαρμόζονται ορθά, ακόμα και όταν χρησιμοποιούνται συνδυαστικά, οι παραπάνω μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις δεν προσφέρουν απόλυτη προστασία ως προ τη λοίμωξη τη μετάδοση της νόσου Covid 19. Άλλα μέτρα προστασίας, όπως η υγιεινή των χεριών, επιβάλλεται να χρησιμοποιούνται για να μειωθεί η μετάδοση.

Gepostet von Ηλίας Μόσιαλος am Dienstag, 2. Juni 2020

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Ξεκινούν πάλι οι κλινικές δοκιμές υδροξυχλωροκίνης μετά από το δημοσίευμα «βόμβα» του Guardian

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε σήμερα την επανέναρξη των κλινικών δοκιμών υδροξυχλωροκίνης κατά του κορονοϊού, εννέα ημέρες μετά την αναστολή των δοκιμών αυτών, σε συνέχεια μιας μελέτης στο έγκριτο ιατρικό περιοδικό The Lancet σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μετά την ανάλυση των «διαθέσιμων δεδομένων για τη θνησιμότητα», τα μέλη της Επιτροπής Ασφάλειας και Παρακολούθησης έκριναν «ότι δεν υπάρχει λόγος τροποποίησης του πρωτοκόλλου» των κλινικών δοκιμών, ανακοίνωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ , Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους, σε μια διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

Guardian: ΠΟΥ και κράτη άλλαξαν πολιτική για τον κορονοϊό από ύποπτα στοιχεία μικρής εταιρείας

Δημοσίευμα του Guardian αναφέρει πως πολλά κράτη και ο ΠΟΥ παρασύρθηκαν στις αποφάσεις τους για τον κορονοϊό από τα στοιχεία μίας μικρής και αμφιλεγόμενης εταιρείας στατιστικής.

«Κυβερνήσεις και ΠΟΥ άλλαξαν την πολιτική για τον κορονοϊό με βάση ύποπτα δεδομένα μικρής εταιρείας των ΗΠΑ», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος.

Σύμφωνα με την έρευνα του Guardian η εταιρεία Surgisphere παρείχε στοιχεία για τον κορονοϊό σε πολλές μελέτες, δίχως να έχει εξηγήσεις για τα δεδομένο ή για τον τρόπο που ακολούθησε.

Μάλιστα, υπάλληλοι της εταιρείας φέρεται να είναι ένας συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας και ένα μοντέλο με περιεχόμενο που απευθύνεται σε ενήλικες.

Αυτά τα στοιχεία είχαν προκαλέσει την αλλαγή σε υγειονομικά πρωτόκολλα χωρών της Λατινικής Αμερικής. Επίσης τα αποτελέσματα των ερευνών της συγκεκριμένης εταιρείας επηρέασαν τις αποφάσεις του ΠΟΥ και ερευνητικών κέντρων για τη διακοπή των μελετών για την υδροξυχλωροκίνη.

Ενδεικτικό είναι πως το «The Lancet» και το «New England Journal of Medicine», δύο από τα κορυφαία ιατρικά περιοδικά είχαν μελέτες οι οποίες βασίστηκαν στην Surgishere.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Associated Press | Η Κίνα καθυστέρησε να δώσει στοιχεία στον ΠΟΥ για τον κορονοϊό

Δημοσιεύτηκε

στις

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press η Κίνα καθυστέρησε να δώσει στον ΠΟΥ τα στοιχεία για τον κορονοϊό, για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Το δημοσίευμα επικαλείται αρχεία και ηχογραφήσεις, όπου διαπιστώνεται ότι το Πεκίνο δεν έδωσε έγκαιρα στον Οργανισμό το γονιδίωμα του ιού. Αυτό συνέβη το διάστημα 10 με 11 Ιανουαρίου 2020, ενώ ο ΠΟΥ είχε ήδη προειδοποιηθεί από εργαστήρια άλλων χωρών για τις πρώτες λεπτομέρειες του κορονοϊού.

«Δεν έχουμε παρά ελάχιστες πληροφορίες» αναφέρει η επιδημιολόγος του οργανισμού Μαρία Φαν Κέρκοφ σε ηχογράφηση που επικαλείται το Associated Press.

Ενδεικτικό είναι πως ο Γκ. Γκαλεα (σ.σ. εκπρόσωπος του ΠΟΥ στην Κίνα), υποστήριξε ότι οι πληροφορίες λαμβάνονται 15 λεπτά πριν βγουν στα δελτία ειδήσεων.

Το AP σημειώνει πως η Κίνα φέρεται να ήξερε για το γονιδίωμα του κορονοϊού από τις 2 Ιανουαρίου, με τον ΠΟΥ να κυρήσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις 30 Ιανουαρίου και έτσι χάθηκε αρκετός χρόνος για να περιοριστεί η εξάπλωσή του.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Πάνω από 375.000 οι νεκροί σε όλο τον κόσμο από τον κορονοϊό

Δημοσιεύτηκε

στις

Η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 375.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, τα τρία τέταρτα εκ των οποίων ζούσαν στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, αφότου εμφανίστηκε στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου με βάση κυβερνητικές ανακοινώσεις ως σήμερα Τρίτη στις 08:50 (ώρα Ελλάδας).

Συνολικά, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων έχουν καταγραφεί 375.070 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε διεθνές επίπεδο επί συνόλου 6.258.474 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, εκ των οποίων 179.051 στην Ευρώπη (2.167.233 κρούσματα), την ήπειρο που έχει υποστεί το πιο βαρύ πλήγμα.

Η χώρα που μετρά τα περισσότερα θύματα στον πλανήτη είναι οι ΗΠΑ (105.160), ακολουθούμενη σε απόσταση από το Ηνωμένο Βασίλειο (39.045), την Ιταλία (33.475), τη Βραζιλία (29.937) και τη Γαλλία (28.833).

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Menoume Spiti

Monopolio Delivery

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ