Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Παρεμβάσεις καλλωπισμού στο οδικό δίκτυο από και προς το αεροδρόμιο από την Π.Ε Καβάλας

Με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, έχοντας ήδη καταγεγραμμένα και ιεραρχημένα τα προβλήματα αλλά και τις καλύτερες – κατά περίπτωση – τεχνικές επιλογές, συνεχίζει απρόσκοπτα την υλοποίηση του επεμβατικού της σχεδιασμού σε περιοχές όλων των Ο.Τ.Α. Αξιολογώντας συνδυαστικά το δείκτη επικινδυνότητας και την
διαθεσιμότητα μηχανικών μέσων και του ανθρώπινου δυναμικού των υπηρεσιών της.

Στο πλαίσιο αυτό τις προηγούμενες ημέρες έλαβαν χώρα οι παρακάτω δράσεις – παρεμβάσεις:

1) Συντήρηση και καθαρισμός της παρόδιας βλάστησης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο από τον κόμβο στην Εθνική Οδό Καβάλας – Χρυσούπολης προς το αεροδρόμιο και μέχρι την Κεραμωτή, με δασοτεχνικές εργασίες κοπής και διαμόρφωσης δέντρων και θάμνων παραπλεύρως του δρόμου,

2) Συντήρηση – βελτίωση σε συγκεκριμένα σημεία της εν λόγω επαρχιακής οδού, ώστε να διασφαλιστεί η ενιαία επίπεδη μορφή του οδοστρώματος και να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων,

3) Καθαρισμός βλάστησης γύρω από τις ενημερωτικές πινακίδες, όπως είναι αυτές της σήμανσης, των προορισμών και των τοπωνυμίων. Η συγκεκριμένη εργασία – παρέμβαση ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή (12/5/2023) από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Καβάλας και η υλοποίησή της συνέτεινε στην εκπλήρωση ενός διττού στόχου. Στην βελτιστοποίηση των συνθηκών ασφαλούς οδήγησης σε συνδυασμό με την αισθητική αναβάθμιση της διαδρομής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δράση έχει βαρύνουσα σημασία με δεδομένη και την έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου, καθώς αναμένεται αυξημένος αριθμός επισκεπτών – τουριστών, οι οποίοι διά της εν λόγω διαδρομής, μέσω δηλαδή του Αερολιμένα “Μέγας Αλέξανδρος” θα κατευθυνθούν τόσο προς διάφορες περιοχές της Π.Ε. Καβάλας, όσο και προς την
Θάσο.  Και συνεπώς θα έχουν μια ακόμη πρόσθετη δυνατότητα να απολαύσουν το φυσικό κάλλος σε όλη την προαναφερθείσα διαδρομή στην καλύτερη εκδοχή του,

4) Ασφαλτικές παρεμβάσεις, όπως επί παραδείγματι αποκατάσταση βλαβών στο οδόστρωμα και γέμιση εν συνεχεία με ψυχρή πίσσα κατά μήκος του εθνικού δρόμου Καβάλας – Χρυσούπολης, από το Ποντολίβαδο μέχρι τον κόμβο της Χρυσούπολης,

5) Ανάλογες με τις παραπάνω τεχνικές επεμβάσεις διενεργήθηκαν και στην ευρύτερη περιοχή των Πηγών και του Αγιάσματος. Σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό, αντίστοιχες εργασίες θα λάβουν χώρα και την τρέχουσα εβδομάδα, πάλι σε επιλεγμένες περιοχές του Δήμου Νέστου, με έμφαση κυρίως στις διαδρομές:

               α) Από τον κόμβο της Ζαρκαδιάς προς την Χρυσούπολη.

               β) Από την Χρυσούπολη προς την Κεραμωτή. Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξης Πολίτης θα συνεχίσουν με την ίδια ένταση όλες εκείνες τις παρεμβάσεις που στοχεύουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και ταυτόχρονα της εικόνας της περιοχής μας προς τους επισκέπτες της, και κατά συνέπεια του τουριστικού
προϊόντος που απολαμβάνουν.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Στην καβάλα το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο Voyager of the Seas

Μεταφέροντας περίπου 4.000 επιβάτες, κυρίως αμερικάνικης και κινεζικής υπηκοότητας, κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης 18 Ιουνίου 2024 στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» το θηριώδες κρουαζιερόπλοιο Voyager of the Seas της Royal Caribbean Cruises.

Η εταιρεία αυτή διαθέτει στον στόλο της και το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, το Symphony of the Seas.

Λόγω του μεγέθους του, το Voyager of the Seas παρέμεινε αρόδο έξω από το λιμάνι, και οι επιβάτες μεταφέρονταν στην πόλη με μικρές βάρκες (λάντζες). Η χερσόνησος της Παναγίας κατακλύστηκε από χιλιάδες τουρίστες. Το Voyager of the Seas είναι το μεγαλύτερο πλοίο που έχει προσεγγίσει ποτέ την Καβάλα.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Πλησιάζει η διορία για ταμειακές μηχανές IRIS και POS | Βαρύ το πρόστιμο

Να ενεργοποιήσουν το σύστημα αμέσως πληρωμών IRIS. Πρόκειται για 600.000 επαγγελματίες οι οποίοι ακόμη δεν έχουν προχωρήσει στην εν λόγω -απαραίτητη- ενέργεια και σε αντίθετη περίπτωση θα είναι αντιμέτωποι με αυτοτελές πρόστιμο 1.500 ευρώ, ενώ στους υπόχρεους που δεν προχωρήσουν στη δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού στην ΑΑΔΕ θα επιβάλλεται έξτρα διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ.

Αξίζει να αναφερθεί πως το υπουργείο Οικονομικών έχει αποκλείσει νέα παράταση στο χρονοδιάγραμμα ενώ σχεδιάζει τη σταδιακή επέκταση του IRIS σε όλες τις επιχειρήσεις μέχρι τον Μάρτιο του 2025.

Πότε λήγει η προθεσμία για τη σύνδεση ταμειακών μηχανών με τα POS

Υπενθυμίζεται πως στο τέλος του τρέχοντος μηνός εκπνέει και η προθεσμία για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που είναι υπόχρεες διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS με εξαίρεση όσες δεν κατέστη δυνατόν να διασυνδεθούν λόγω ασυμβατότητας των ηλεκτρονικών συστημάτων τους. Πρόκειται για επιχειρήσεις με παλαιά συστήματα ταμειακών και για τις οποίες υπάρχει ελαστικότερο χρονοδιάγραμμα.

Ειδικά οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ταμειακό σύστημα με συγκεκριμένο λογισμικό (πρόκειται για το ERP το οποίο αφορά τη συνολική λειτουργία της επιχείρησης από χρηματοοικονομικά μέχρι ανθρώπινο δυναμικό) και έχουν προγραμματίσει τεχνικές εργασίες με τον ειδικό συνεργάτη τους εντός του Ιουνίου θα πρέπει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία μέχρι το τέλος του μήνα. Για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις που ανήκουν σε αυτή τη κατηγορία η προθεσμία έχει ήδη λήξει.

Επίσης θα πρέπει οι περίπου 30.000 εποχικές επιχειρήσεις να έχουν την πρώτη ημέρα λειτουργίας τους, έτοιμη τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS.

Για 3.000 επιχειρήσεις που δεν μπορούσαν να προμηθευτούν τερματικά POS λόγω χαμηλής πιστοληπτικής αξιολόγησης, καθώς είναι στη λίστα του «Τειρεσία», το ζήτημα αντιμετωπίσθηκε με νομοθετική ρύθμιση.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, μέχρι το τέλος του 2025 οι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών δεν μπορούν να απορρίψουν πρόταση επιχείρησης για κατάρτιση σύμβασης για υπηρεσίες αποδοχής καρτών πληρωμών, παροχής τερματικών ΡOS κ.λπ. επικαλούμενοι χαμηλή πιστοληπτική αξιολόγηση ή ικανότητα της προτείνουσας οντότητας κ.λπ., όταν η πρόταση περιλαμβάνει επαρκείς τρόπους εξασφάλισης απαιτήσεων των παρόχων.
Σε περίπτωση παράβασης, επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ από την ΑΑΔΕ.

Τα πρόστιμα

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τη νομοθεσία, στις υπόχρεες επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδέσει τις ταμειακές μηχανές με τα POS επιβάλλονται πρόστιμα που ανέρχονται σε 10.000 ευρώ, εφόσον τηρούν απλογραφικό λογιστικό σύστημα και σε 20.000 ευρώ, εφόσον τηρούν διπλογραφικό λογιστικό σύστημα.

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Άσκηση για σεισμικό κίνδυνο στην Π.Ε. Εβρου “Κάδμος & Αρμονία 2024”

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΑΜΘ) σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας  (Ο.Α.Σ.Π.) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας διοργανώνει την επιχειρησιακή άσκηση επι χάρτου με την ονομασία “ΚΑΔΜΟΣ ΚΑΙ ΑΡΜΟΝΙΑ 2024”.

Η άσκηση έχει ως στόχο την ενίσχυση της ετοιμότητας για την αντιμετώπιση σεισμικών φαινομένων, τόσο προσεισμικά όσο και μετασεισμικά, στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, με έμφαση στους Δήμους Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου και Σαμοθράκης.

Το πρόγραμμα της άσκησης περιλαμβάνει:

 • Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024:
  • 09:00 – 14:00: Αίθουσα διαλέξεων “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΡΗΤΗ” στο Νομαρχείο (Βασ. Αλεξάνδρου), Αλεξανδρούπολη
 • Τρίτη 18 Ιουνίου 2024:
 • 11:00 – 15:00: Πνευματικό Κέντρο “ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΑΡΔΥΣ”, Σαμοθράκη
 • 20:00 – 21:00 Εσπερίδα για θέματα διαχείρισης σεισμικού κινδύνου. Εμπειρίες και διδάγματα (Φιδέλειο Πνευματικό Κέντρο)

Στην άσκηση θα συμμετάσχουν φορείς, υπηρεσίες και εθελοντές από διάφορους τομείς, με στόχο την εξάσκηση σε:

 • Συντονισμό και επικοινωνία
 • Διαχείριση κρίσεων
 • Αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών
 • Παροχή βοήθειας σε πληγέντες
 • Αποκατάσταση ζημιών

Η άσκηση “ΚΑΔΜΟΣ ΚΑΙ ΑΡΜΟΝΙΑ 2024” αποτελεί σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της ετοιμότητας της περιοχής έναντι σεισμικών φαινομένων και την προστασία των πολιτών.

 

 

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en