Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραδίδονται σε χρήση τα ανακαινισμένα χειρουργεία Νοσοκομείου Κομοτηνής, ανάγκη για προσλήψεις γιατρών

Παραδίδονται σε χρήση τα ανακαινισμένα χειρουργεία Νοσοκομείου Κομοτηνής, ενώ παραμένει η ανάγκη για προσλήψεις γιατρών στον τομέα της χειρουργικής. Όπως είναι γνωστό η ανακαίνιση των τεσσάρων χειρουργικών αιθουσών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του διασυνοριακού προγράμματος MediciNET ΙΙ, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικές συμμετοχές της Ελλάδας και της Βουλγαρίας μέσω του προγράμματος INTERREG Ελλάδα- Βουλγαρία 2014-2020. “Το αποτέλεσμα είναι αξιοθαύμαστο και μας δικαιώνει στην επιλογή μας να προβούμε σε αυτήν την ανακαίνιση και μάλιστα από πόρους που δεν είναι εθνικοί, είναι συγχρηματοδοτούμενοι από διασυνοριακό πρόγραμμα”, είναι το σχόλιο του διοικητή του Νοσοκομείου Κομοτηνής Γιώργου Φιλιππίδη.

Από το πρόγραμμα το Νοσοκομείο Κομοτηνής χρηματοδοτήθηκε με 800.000 ευρώ και το Νοσοκομείο του Κίρτζαλι Βουλγαρίας με 600.000 ευρώ για να προμηθευτούν ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Καθώς η ανακαίνιση ολοκληρώθηκε μόλις πριν μια εβδομάδα επισκέφτηκαν το Σισμανόγλειο στελέχη από τεχνικές υπηρεσίες διάφορων νοσοκομείων και της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος και, σύμφωνα με τον κο Φιλιππίδη, “πραγματικά δήλωσαν εντυπωσιασμένοι και για το χρονικό διάστημα που ολοκληρώθηκε, αλλά και για το αποτέλεσμα που είδαν”.

Με αφορμή την ανακαίνιση των χειρουργείων, ο διοικητής δεν παραλείπει να αναδείξει την ανάγκη ενίσχυσης σε προσωπικό. Παραδέχεται ότι “έχει γίνει μια σημαντική ενίσχυση τα τελευταία χρόνια” αλλά, προσθέτει “χρειαζόμαστε επιπλέον ενίσχυση από χειρουργούς φυσικά και από άλλες ειδικότητες και ευελπιστούμε να πιέσουμε λίγο τον υπουργό να μας δώσει και κάποιες θέσεις επιπλέον. Κυρίως ο χειρουργικός τομέας του νοσοκομείου μας πάσχει, έχει αρκετές αδυναμίες οπότε θα χρειαστούμε προσωπικό, χειρουργούς εξειδικευμένους γιατί το θέμα δεν είναι να κάνουμε μόνο χειρουργεία, είναι να γίνονται και επεμβάσεις και μάλιστα να γίνονται και επεμβάσεις που δεν γινόταν τόσα χρόνια στο νοσοκομείο μας. Το στοίχημα το μεγάλο είναι να κρατήσουμε εδώ τους ασθενείς. Ελπίζω μέσα στο 2019 να πάρουμε 2-3 θέσεις χειρουργών που έχουμε ζητήσει ήδη από το 2018 και να είναι μόνιμες θέσεις. Αν έρθει μόνιμο προσωπικό θα υπάρξει ουσιαστική αναβάθμιση, πέρα από το κτιριολογικό όπου έχει γίνει ένα έργο πραγματικά πάρα πολύ αξιόλογο μετά την ανακαίνιση των τεσσάρων χειρουργικών αιθουσών”. 

Στα εγκαίνια, που θα γίνει την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι, θα παραβρεθούν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο αν. γενικός γραμματέας υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός και ο διοικητής 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης Ευστράτιος Πλωμαρίτης. 

Παράλληλα το απόγευμα της ίδιας μέρας και συγκεκριμένα στις 6.30, στην αίθουσα του Μουσικού Γυμνασίου Λυκείου της Κομοτηνής, παρουσία του υπουργού, του γενικού γραμματέα και του διοικητή της 4ης ΥΠΕ θα γίνει σύσκεψη των εργαζομένων στις Τοπικές Μονάδες Υγείας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Εκεί οι εργαζόμενοι θα μπορέσουν να καταθέσουν τους προβληματισμούς τους, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις προοπτικές που υπάρχουν για αυτές τις δομές. 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Τράγος έκανε βόλτες στην περιοχή της Καλαμίτσας

Ένας τράγος έκανε την εμφάνιση του στην περιοχή της Καλαμίτσας και της Κηπούπολης το μεσημέρι της Πέμπτης.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ :

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ο Δήμος Παγγαίου τίμησε τον Ιωάννη Μελισσανίδη

Στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο της Ελευθερούπολης, ο Δήμος Παγγαίου, βράβευσε το απόγευμα της Τετάρτης 29 Ιουνίου 2022 τον χρυσό ολυμπιονίκη στην ενόργανη γυμναστική στην Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής το 1996, Ιωάννη Μελισσανίδη.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Α. Ιωσηφίδου | Θα είμαι υποψήφια για δήμαρχος Καβάλας

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Α. Ιωσηφίδου για Δήμαρχος στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές

Τους τελευταίους μήνες, μια ομάδα ανθρώπων που αντιλαμβάνονται την κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Καβάλας εξαιτίας των
συνεχών αδιεξόδων που δημιουργεί η σημερινή διοίκηση, εργάστηκε πάνω στην δημιουργία μιας νέας δημοτικής παράταξης ικανής να ανταποκριθεί στα
κελεύσματα της εποχής και στις ανάγκες του δήμου μας.

Σήμερα η προετοιμασία αυτή ολοκληρώθηκε και με ιδιαίτερη τιμή σας προσκαλούμε όλους στην επίσημη παρουσίαση της δημοτικής μας παράταξης
η οποία θα γίνει την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022 και ώρα 19:30 στον χώρο του πρώην εντευκτηρίου του ΝΟΚ (νυν FRIENDS).

 

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: