Παραχωρεί οικόπεδο στο ΕΚΑΒ ο Δήμος Θάσου

Η πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου κατέληξε σε μια ομόφωνη απόφαση που ανταποκρίνεται στο αίτημα του ΕΚΑΒ για αναβάθμιση της παρουσίας του στο νησί. Το ΕΚΑΒ επιθυμεί να μεταφέρει τον τομέα ευθύνης του από το Κέντρο Υγείας Πρίνου σε έναν νέο, κατάλληλο χώρο που θα εξασφαλίζει καλύτερες συνθήκες στέγασης του προσωπικού και στάθμευσης των ασθενοφόρων.

Ο Δήμος Θάσου προτείνει την παραχώρηση ενός οικοπέδου 800 τετραγωνικών μέτρων στην περιοχή Δασύλλιο Πρίνου, κοντά στο κέντρο του νησιού και σε μικρή απόσταση από τον υγειονομικό σχηματισμό, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για την άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες των ασθενών. Η παραχώρηση του οικοπέδου αυτού θα είναι για 99 χρόνια, δίνοντας τη δυνατότητα στο ΕΚΑΒ να δημιουργήσει τις απαραίτητες υποδομές για τη βέλτιστη λειτουργία του.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, αν και δεν έχει κατ’ αρχήν αντίρρηση για την παραχώρηση του οικοπέδου, καλεί το ΕΚΑΒ να συνεργαστεί στενά με τις δημοτικές αρχές ώστε να καθοριστούν οι λεπτομέρειες και να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. Αυτή η συνεργασία είναι κρίσιμη για να διασφαλιστεί ότι οι ανάγκες του ΕΚΑΒ θα καλυφθούν πλήρως και ότι η παροχή προνοσοκομειακής φροντίδας στο νησί θα ενισχυθεί αποτελεσματικά.