Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνος Σκουρλέτης για ΔΕΗ: «Η μεγαλύτερη επιχείρηση εξαπάτησης της κοινής γνώμης»

Δημοσιεύτηκε

στις

«Η κυβέρνηση προωθεί χωρίς σχέδιο την πώληση των πιο δυναμικών κομματιών της επιχείρησης»

«Μια ξεθυμασμένη πρόταση με παλιές αποτυχημένες συνταγές, βγαλμένες από τα νεοφιλελεύθερα μπαούλα της προ κρίσης εποχής», χαρακτηρίζει το αναπτυξιακό προφίλ της κυβέρνησης ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε άρθρο του στα Νέα Σαββατοκύριακο.

«Τα πρώτα δείγματα», τονίζει, «παραπέμπουν σε μια πρόταση παρωχημένη, σε βάρος του περιβάλλοντος, του κόσμου της εργασίας και των μεσοστρωμάτων, ραμμένη στα μετρά των πολύ λίγων και ενίοτε των κολλητών».

Για το θέμα της ΔΕΗ, ο κ. Σκουρλέτης κάνει λόγο για «τη μεγαλύτερη επιχείρηση εξαπάτησης της κοινής γνώμης», ενώ η κυβέρνηση προωθεί «χωρίς σχέδιο την πώληση των πιο δυναμικών κομματιών της επιχείρησης».

Για τον τομέα των εργασιακών, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «επαναφέρει ισοπεδωτικά και αντεργατικά μέτρα που δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν και υποστήριζε με σθένος το ΔΝΤ, κατά την περίοδο του πρώτου και δεύτερου Μνημονίου. Μέτρα που υπονομεύουν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, διευκολύνουν τις απολύσεις και οδηγούν στη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα».

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει, επίσης, ότι επανέρχονται «ξεχασμένες, φαραωνικές και επιβλαβείς για το περιβάλλον προτάσεις», όπως η εκτροπή του Αχελώου, οι εξορύξεις χρυσού στη Θράκη και οι παρεμβάσεις στους αιγιαλούς «που θίγουν τον δημόσιο χαρακτήρα τους και επιφέρουν σημαντικές επιβαρύνσεις».

Αναφερόμενος, τέλος, στην αξιοποίηση του παλαιού αεροδρομίου, επισημαίνει ότι το ερώτημα δεν είναι ποιος είναι υπέρ ή κατά της επένδυσης, αλλά με ποιους όρους θα γίνει και ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις των εμπλεκόμενων.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σήμερα η απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά 2,5 εκατ. συνταξιούχων

Δημοσιεύτηκε

στις

Η ώρα που περίμεναν περίπου 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχοι έφθασε. 

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, αναμένεται σήμερα να ανακοινώσει την σημαντική απόφασή στην οποία έχει καταλήξει και με βάση την οποία οριστικά και αμετάκλητα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο στο μέτωπο  των αναδρομικών διεκδικήσεων για τους συνταξιούχους. Η απόφαση του ΣτΕ, που έρχεται μετά την «πιλοτική δίκη»,  η οποία προηγήθηκε ύστερα από σχετικό αίτημα του ΕΦΚΑ,  αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους , ενώ όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι θα έχει και δημοσιονομικό αντίκτυπο.

Το πιθανότερο σενάριο προβλέπει τη δικαίωση των συνταξιούχων για αναδρομικές διεκδικήσεις 11 μηνών, που αντιστοιχούν στο διάστημα από την πρώτη απόφαση του ΣτΕ (Ιούνιος 2015) έως και την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου, τον Μάιο του 2016. Ωστόσο, όπως εμφατικά σημείωναν, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά πάνω στην έδρα του Ανώτατου Δικαστηρίου μέχρι και την ώρα της επίσημης ανακοίνωσης της απόφασης. Κι΄αυτό γιατί, όπως εξηγούσαν οι ίδιες πηγές, «κάθε λέξη στην απόφαση έχει το δικό της βάρος».  Αγνωστη παραμένει μέχρι στιγμής αν η πολυαναμενόμενη απόφαση θα καταλαμβάνει το σύνολο των συνταξιούχων , των οποίων οι αξιώσεις παραμένουν «ζωντανές» και δεν έχουν παραγραφεί ή μόνο εκείνους ,οι οποίοι μέχρι και την ημέρα δημοσίευσής της είχαν ασκήσει προσφυγή  ενώπιον της δικαιοσύνης.   Σύμφωνα πάντως με εκτιμήσεις  στα δικαστήρια έχουν προσφύγει από τον Ιούνιο του 2015 και μετά περίπου 200.000 με 250.000 συνταξιούχοι. Το πιθανότερο είναι η  απόφαση να επεκτείνεται  σε όλους τους συνταξιούχους και εν τέλει για την  καταβολή των αναδρομικών ,το «μπαλάκι» να περάσει στην κυβέρνηση, καθώς σε μία τέτοια περίπτωση θα απαιτηθεί  νομοθετική ρύθμιση.

Στο μεταξύ νέα γενιά  αναδρομικών φέρνει η  διάταξη για  αύξηση των προσωρινών συντάξεων (από το  50%  στο 80%) ενώ το Νοέμβριο  θα  καταβληθούν  τα αναδρομικά  ενός έτους για όσους  έχουν πάνω από 30 συντάξιμα έτη σε εφαρμογή του νόμου Βρούτση.

Ουσιαστικά μαζί με την απόφαση του ΣτΕ εκκρεμεί η καταβολή αναδρομικών τριών ταχυτήτων. Πιο συγκεκριμένα:

Αναδρομικά  έως 6.000 ευρώ έρχονται από τον Οκτώβριο ή Νοέμβριο για δεκάδες χιλιάδες εν αναμονή συνταξιούχους που υπέβαλαν αίτηση από 13/5/2016 και δεν έχει βγει η οριστική τους σύνταξη.

Αναδρομικά 12 μηνών (από 1.9.2019 μέχρι 1.9.2020) θα λάβουν  τον Νοέμβριο οι δικαιούχοι κύριων συντάξεων, με  30 και άνω συντάξιμα  έτη,   αφού το  υπουργείο  Εργασίας μετέθεσε την ημερομηνία  καταβολής  των  αναδρομικών. Επίσης τον  ερχόμενο Οκτώβριο  θα γίνει η  καταβολή των κύριων συντάξεων αυξημένων με τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης όπως αυτά νομοθετήθηκαν με τον ν.4670/2020 που θα γίνει τον Οκτώβριο του 2020.Θα  αφορά όσους συνταξιούχους  έχουν πάνω από 30  συντάξιμα έτη, σε  εφαρμογή του νόμου Βρούτση (ισχύει  από τις  28/2/2020). Η αύξηση κινείται από 12 ευρώ  έως 252 ευρώ. Θα αφορούν τόσο τους «παλιούς», όσο και τους «νέους» συνταξιούχους. Ωστόσο, αυξήσεις στις καταβαλλόμενες συντάξεις θα αφορούν προπαντός τους «νέους» συνταξιούχους. Όσο περισσότερα έτη ασφάλισης έχει κάθε συνταξιούχος τόσο μεγαλύτερη αύξηση θα δει. Επίσης, η αύξηση θα είναι μεγαλύτερη όσο μεγαλύτερες είναι συντάξιμες αποδοχές, δηλαδή οι αποδοχές επί των οποίων υπολογίζονται οι συντάξεις. Η  μέγιστη αύξηση θα ανέλθει στα 252 ευρώ (11,8%). Η αύξηση με 40 έτη ασφάλισης θα είναι μικρότερη, όσο μικρότερες είναι οι συντάξιμες αποδοχές. Το ελάχιστο ποσοστό της ανέρχεται σε 6,8% (με 700 ευρώ συντάξιμες αποδοχές).

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ιστορία του κρασιού ανήκει και στην Λήμνο μέσα από την οικογένεια Χατζηγεωργίου

Δημοσιεύτηκε

στις

Μια υπερσύγχρονη μονάδα οινοποιείας με πολλά βραβεία στον χώρο του κρασιού που που κάνει γνωστό το νησί της Λήμνου αλλά και το κρασί του σε όλο τον κόσμο.

Οι μοναδικές ποικιλίες κρασιού που έχουν γίνει γνωστές στην αγορά της Ελλάδας αλλά και σε χώρες της Ευρώπης αποτελούν μία μεγάλη προσπάθεια από ανθρώπους που αγάπησαν τόσο πολύ την Λήμνο και μάλιστα επέστρεψαν ξανά πριν από γενιές σ αυτή για να επενδύσουν!

Μην χασετε το αφιέρωμα στο νησί της Λήμνου από την εκπομπή Κρυμμένοι Θησαυροί μόνο στο  ΈΝΑ CHANNEL.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένα ταξίδι στις γεύσεις της Λήμνου μέσα από την οικογένεια Χρυσάφη

Δημοσιεύτηκε

στις

Μία οικογένεια που έβαλε την δική της υπογραφή και το καλαθάκι της Λήμνου και πολλά ακόμη προϊόντα της εταιρείας ταξίδεψαν τις γεύσεις της Λήμνου.

Μία οικογένεια που κάνει γνωστή την Λήμνο σε όλο τον κόσμο σε Ευρώπη, Αμερική αλλά και Αυστραλία!
Οι Κρυμμένοι Θησαυροί σας ετοιμάζουν το μεγαλύτερο ταξίδι στις γεύσεις του νησιού της Λήμνου, γεύσεις που αποτελούν σε αρκετούς ακόμη άγνωστες.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη Λήμνο η γυναικεία επιχειρηματικότητα έχει μέλλον

Δημοσιεύτηκε

στις

Το μαγικό ταξίδι των Κρυμμένων Θησαυρών συνεχίζεται στην μαγική Λήμνο και συναντά μία οικογένεια που μέτρα 5 γενιές γεμάτη ιστορία, αναμνήσεις και μέλλον και φυσικά μιλούμε για την οικογένεια Ποριάζη, μία οικογένεια που αγάπησε όσο τίποτα άλλο το σιτάρι και κατάφερε να αφήσει το δικό της στίγμα στην Λήμνο αλλά και φυσικά στην Ελλάδα.

Πλέον όμως μετά από 5 γενιές αναλαμβάνουν γυναίκες που είναι έτοιμες για μεγαλύτερα όνειρα και οράματα και φυσικά ήδη μετρούν τα πρώτα τους βραβεία. Τα υπόλοιπα θα τα ερευνήσετε στο επεισόδιο των Κρυμμένων Θησαυρών το οποίο θα είναι αφιερωμένο στο υπέροχο νησί της Λήμνουτο οποίο θα είναι αφιερωμένο στο υπέροχο νησί της Λήμνου.

Ανταπόκριση από Λημνο Παπάζογλου Φωτογραφία Γιάννης Ζαχαρης

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Monopolio Delivery

Δημοφιλή

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Mladen Group 17

Mladen Group 18

Mladen Group 19

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ