Connect with us

ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες 2019 | Οι απαντήσεις των θεμάτων στη Νέα Ελληνική Γλώσσα

Δημοσιεύτηκε

στις

Στο μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας εξετάστηκαν την Παρασκευή, πρώτη ημέρα πανελληνίων 2019 για τα Γενικά Λύκεια, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Τα θέματα βασίστηκαν στο απόσπασμα από το βιβλίο του Νορμπέρτο Μπόμπιο (Norberto Bobbio), Ιταλού πολιτικού επιστήμονα και φιλοσόφου, «Το μέλλον της Δημοκρατίας», με τίτλο: «Επίκληση των αξιών της Δημοκρατίας».

Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να αναπτύξουν τη δράση των ενεργών πολιτών, ως βάση της σύγχρονης Δημοκρατίας. Έπρεπε να παρουσιάσουν τεκμηριωμένα, σε μορφή άρθρου, τις θέσεις τους για τις ενέργειες με τις οποίες ο πολίτης κάνει πράξη τη Δημοκρατία στην καθημερινότητά του, και για τις δράσεις με τις οποίες το σχολείο μπορεί να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενεργών πολιτών με δημοκρατικό ήθος.

Δείτε εδώ τις απαντήσεις στα θέματα από το Νέο Φροντιστήριο

Για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, οι Πανελλαδικές θα συνεχιστούν τη Δευτέρα, 10 Ιουνίου, με μαθήματα Προσανατολισμού: Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) και Μαθηματικά (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Το Σάββατο 8 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν στο μάθημα της Άλγεβρας.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΒΡΟΣ

Αλεξανδρούπολη | Νηπιαγωγείο με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά

Δημοσιεύτηκε

στις

Υπεγράφη σήμερα το πρωί από τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και την ανάδοχο εταιρεία η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Κατασκευή 1ου Νηπιαγωγείου στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης».

Το 1ο Νηπιαγωγείο θα κατασκευαστεί στην αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου και θα είναι έκτασης περίπου 600 τμ. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτήριο με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά, που αυτό και μόνο το χαρακτηρίζει μοναδικό!

Το νέο κτήριο προυπολογισμού 1.300.000 ευρώ θα φιλοξενήσει τα παιδιά  του 1ου και 8ου Νηπιαγωγείου και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 16 μήνες.

Δείτε όλες τις λεπτομέρειες στο video που ακολουθεί:

 

.e-evros

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΔΡΑΜΑ

Σύλλογος Καθηγητών Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μ.Ε. Νομού Δράμας: Ημερίδα με θέμα “Επιλέγω σπουδές και επάγγελμα”

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Σύλλογος Καθηγητών Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μ.Ε., Ν. Δράμας συνδιοργανώνει με το Δήμο Δράμας «Διημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού»με θέμα «Επιλέγω Σπουδές και Επάγγελμα, Συμπληρώνω έξυπνα το Μηχανογραφικό μου» το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019.

Το Σάββατο 22/06, 18:00-21:00 θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων (ισόγειο Δημαρχείου) ομιλία από τον κ. Γεώργιο Γατούδη, Σύμβουλο Σταδιοδρομίας της εταιρείας EMPLOYκαι μέλος της συγγραφικής ομάδας της σειράς οδηγών Σπουδών «ΕΠΙΛΕΓΩ Σπουδές & Επάγγελμα» από τις Εκδόσεις Πατάκη. Ο κ. Γατούδης θα ενημερώσει τους μαθητές και τους γονείς για όλες τις νέες αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στο σύστημα εισαγωγής, για όλα τα νέα δεδομένα αναφορικά με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, αλλά και τη νέα κατανομή των σχολών στα 4 επιστημονικά πεδία, βοηθώντας στην έξυπνη επιλογή ομάδας προσανατολισμού. Επίσης, θα παρέχει αναλυτική ενημέρωση για τις σχολές και τα επαγγελματικά δικαιώματα των τμημάτων του μηχανογραφικού, λύνοντας απορίες και σε ειδικά δεδομένα, όπως είναι οι Ειδικές Κατηγορίες Υποψηφίων, οι Μετεγγραφές, οι Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, το Μηχανογραφικό Κύπρου κ.ά. Τέλος, μέσα από πρωτοποριακές έρευνες, θα συζητηθούν οι σύγχρονες τάσεις της αγοράς εργασίας, τα επαγγέλματα του μέλλοντος και θα παρουσιαστούν καινοτόμες ειδικότητες και εξειδικεύσεις.

Την Κυριακή, 23/06, 11:00-13:30 στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας (αίθουσες διδασκαλίας) οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν με επαγγελματίες από την πόλη της Δράμας, σχετικά με τη φοίτηση στις αντίστοιχες σχολές και την άσκηση των επαγγελμάτων. Το πρόγραμμα της ομιλίας των διαφόρων επαγγελματιών θα αναρτηθεί στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας και στο διαδίκτυο.

Με την παρούσα εκδήλωση ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μ.Ε., Ν. Δράμας και ο Δήμος Δράμας ευελπιστούν ότι θα βοηθήσουν τους μαθητές να ενημερωθούν σωστά, ώστε να κάνουν τις σωστές επιλογές σχολών στη συμπλήρωση των μηχανογραφικών τους δελτίων. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Καβάλα | Πρώτη δύναμη η Δ.Α.Κ.Ε. Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Δημοσιεύτηκε

στις

Στις εκλογές της 11ης Ιουνίου 2019 του Συλλόγου των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας για την ανάδειξη αντιπροσώπων για τις : 88η και 89η Τακτικές Γενικές Συνελεύσεις της Δ.Ο.Ε, που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα τον Ιούνιο του 2019 και 2010 αντίστοιχα,  η Δ.Α.Κ.Ε.  Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ (Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας) αναδείχθηκε πρώτη δύναμη και κατέκτησε τρεις έδρες.

Με την  ψήφο τους οι εκπαιδευτικοί της Π.Ε Καβάλας επιβράβευσαν τη συνέπεια, την αγωνιστικότητα, τις θέσεις των υποψήφιων της παράταξης της ΔΑΚΕ  και έστρεψαν την πλάτη στο λαϊκισμό και τους τεχνητούς διαχωρισμούς που αποδυναμώνουν και αποπροσανατολίζουν. Με αίσθημα ευθύνης οι εκπρόσωποι της παράταξης συνεχίζουν  να αγωνίζονται για τη στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης και τις παιδαγωγικές ανάγκες των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων. Εκλέγονται οι:

 

  • Παπαδοπούλου Ελένη, Δασκάλα 24ου Δ.Σ Καβάλας
  • Λαζαρίδου Αγγελική,  Φυσικής Αγωγής 1ου Δ.Σ Παγγαίου
  • Ιωσηφίδης Αλέξανδρος, Φυσικής Αγωγής Δ.Σ Ν. Καρβάλης

 

Δ.Α.Κ.Ε.  Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΒΡΟΣ

50 μαθητές & εκπαιδευτικοί από την Ευρώπη επισκέφθηκαν το 5ο δημ. σχολείο και άφησαν το “αποτύπωμά” τους!

Δημοσιεύτηκε

στις

Πενήντα μαθητές και εκπαιδευτικοί 5 χωρών της Ευρώπης (Βουλγαρία, Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία) φιλοξενήθηκαν την εβδομάδα από 27 έως 31 Μαΐου από την σχολική κοινότητα του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης στα πλαίσια του Erasmus+ προγράμματος με τον κωδικό 2018-1-ΙΤ02-ΚΑ229-048069_6 και τίτλο “Create, Share, Learn – CSL”.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης οι φιλοξενούμενοι γνώρισαν τη φύση, την ιστορία, τον πολιτισμό και την παράδοση της περιοχής με επισκέψεις στον αρχαιολογικό χώρο Μεσημβρίας – Ζώνης, στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, στο Μουσείο Μετάξης του Σουφλίου και στον Πλατανότοπο του Μαΐστρου.

Συμμετείχαν ενεργά στην γιορτή λήξης του σχολικού έτους όπου παρακολούθησαν τους μαθητές να παρουσιάζουν διάφορους χορούς και δρώμενα, παραδοσιακούς χορούς από τον σύλλογο ΠΕΣΤΑ και παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς των χωρών τους.

Στα πλαίσια της STEAM εκπ/σης δημιούργησαν video games με την γλώσσα προγραμματισμού Scratch στο νέο εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου, εξοπλισμένο με 12 Raspberry Pi υπολογιστές, μονάδες ρομποτικής, εκτυπωτή και σαρωτή 3D.

Συνεργάστηκαν μεταξύ τους και με τους μαθητές του σχολείου, έπαιξαν παιχνίδια γνωριμίας ακόμα και με τις μικρότερες τάξεις, έδωσαν συνεντεύξεις, γνώρισαν το εργαστήριο κατασκευών (maker space) και άφησαν το αποτύπωμα της επίσκεψης με την δημιουργία graffiti σε έναν από τους τοίχους του σχολείου.

e-evros

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
Island-thassos-banner
professional camera ad
filippidis marmara banner
nikos keramika banner
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ

Αρέσει σε %d bloggers: