Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις: Παίρνει θέση σε θέματα κυνηγιού και νομοθεσίες ζώων

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις, ύστερα από αποφάσεις που έχουν παρθεί πάνω σε συγκεκριμένα ζητήμα περί ζώων, έρχεται σε θέση να τα σχολιάσει και να εκφράσει τα δικά της “θέλω” και “πρέπει”.

Περί ανακοινώσεων που έκανε η ΕΛ.ΑΣ για τις κακοποιήσεις ζώων

Η κατάσταση στα ΑΤ της χώρας συνεχίζει να είναι η ίδια ως προς το ενδιαφέρον της αστυνομίας στις υποθέσεις κακοποίησης ζώων, αστυνομικοί με πλήρη άγνοια της νομοθεσίας, είρωνες προς τους πολίτες που ασχολούνται με τη προστασία των ζώων, μη συνεργαζόμενοι ή που προσπαθούν να αποτρέψουν τους πολίτες από το να κάνουν καταγγελίες.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις ζητά:

 • Δημιουργία ειδικού σώματος Αστυνομίας Ζώων σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας με αποκλειστική αρμοδιότητα τις υποθέσεις αυτές.
 • Επιμόρφωση όλων των αστυνομικών με κρατική μέριμνα από ειδικούς καθηγητές ευζωίας και ηθικής απέναντι στα ζώα.
 • Η κακοποίηση των ζώων να γίνει βασικότατος στόχος της αντεγκληματικής πολιτικής της ΕΛΑΣ
 • Προσθήκη κανονικού μαθήματος στις σχολές δικαστών για τη νομοθεσία για τα ζώα ξηράς, θάλασσας και αέρα.
 • Πρόστιμα, που βεβαιώνονται, αλλά δεν εισπράττονται είναι σα να μην υπάρχουν. Τα ποσά των προστίμων πρέπει να μειωθούν για να μπορούν να εισπράττονται και για να βάλει ο κακοποιητής το χέρι στη τσέπη και να τον
  “τσούξει”.

Περί της εισόδου των σκύλων σε αρχαιολογικούς χώρους

Μέχρι τώρα το φιλοζωικό κίνημα είχε καταφέρει να καταργήσει στην πράξη ένα Προεδρικό Διάταγμα του 2004, το οποίο απαγόρευε την είσοδο των μη αστέγων κατοικίδιων ζώων στους Αρχαιολογικούς Χώρους.’Όλοι οι νόμοι όμως,που αναφέρονταιειδικά στα ζώα συντροφιάς, δεν απαγόρευαν την είσοδό τους σε αρχαιολογικούς χώρους.

Τώρα με τη γνωμοδότηση του ΚΑΣ, από φιλοζωική ομοσπονδία, εισάγονται περιορισμοί, που δεν ανταποκρίνονται στη σύγχρονη αντίληψη για τη σχέση ανθρώπινων και μη ζώων, διαιωνίζοντας απαρχαιωμένες πεποιθήσεις.

Παρατηρούνται τα παρακάτω:

 1. Προστίθεται μια ακόμη περίπτωση, διάκρισης και κατηγοριοποίησης των Ελλήνων πολι-
  τών, σε αυτούς που έχουν μικρόσωμο και σε αυτούς που έχουν μεγαλόσωμο κατοικίδιο . Μέχρι τώρα είχαμε τα ΜΜΜ, τώρα έχουμε και τους αρχαιολογικούς χώρους.
 2. Σε 110 αρχαιολογικούς χώρους θα φτιαχτούν κλουβιά, όπου θα πρέπει να τοποθετείται ο μεγαλόσωμος σκύλος, για όση ώρα θα χρειαστεί ο κηδεμόνας του να περιηγηθεί τον χώρο, ίσως και πολλές ώρες, και αυτό το ονομάζουμε πολιτισμό και βήμα θετικό.
 3. Άνθρωποι αναρμόδιοι και ακατάλληλοι, ίσως και χωρίς μόρφωση, θα καλούνται στην είσοδο να “διαβάζουν” ένα βιβλιάριο για να πιστοποιήσουν αν ο σκύλος είναι εμβολιασμένος.
 4. Δεν έχουμε παρατηρήσει ποτέ στην είσοδο των αρχαιολογικών χώρων να αναγράφεται αν είναι αναπεπταμένος ή όχι ο συγκεκριμένος χώρος.

 

Περί νοοτροπίας κυνηγών

Διαβάζουμε αυτές τις μέρες σε πολλά δημοσιεύματα οι κυνηγετικοί φορείς πως είναι εξοργισμένοι και βάλλουν κατά του Αναπληρωτή Υπουργού του ΥΠΕΣ κ. Πέτσα που όμως, όλα αυτά που αναφέρουν στις ανακοινώσεις τους προβλέπονται ήδη από το Σεπτέμβριο του 2021.

Φαίνεται οι κυνηγοί, να προσπαθούν να κερδίσουν παραπάνω προνόμια από τα ήδη ισχύοντα, αυτήν την προεκλογική περίοδο, για να παγώσουν τις στειρώσεις.

Η Ομοσπονδία δηλώνει καθαρά:

 • Κατ αυτό το τρόπο πιέζουν Κόμματα και Κυβέρνηση για περισσότερες υποχωρήσεις μετά τις εκλογές.
 • Επιχειρούν να δώσουν “πόντους” στη σημερινή κυβέρνηση, εμφανίζοντάς την δήθεν ως αντικυνηγετική , για να παραπλανήσουν αντικυνηγετικές ομάδες ψηφοφόρων.

 

Click to comment

Απάντηση

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μητσοτάκης από Καβάλα: Η μείωση των φόρων οδηγεί στην ανάπτυξη

Εκλογές 2023: «Εμείς σας μειώσαμε τους φόρους και εσείς μεγαλώνετε» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε επαγγελματίας

Τις νέες εγκαταστάσεις του ιχθυοπωλείου του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Κεραμωτής Καβάλας, που αναμένεται να λειτουργήσει σε περίπου ένα μήνα, επισκέφτηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Σταύρο Αρβανιτάκη και μέλη της διοίκησης.

«Βάλαμε και εμείς λίγο το χεράκι μας για να γίνει το ιχθυοπωλείο», είπε, μόλις έφτασε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού συμπλήρωσε: «Δεν το βάλατε λίγο, το βάλατε πολύ».

«Αυτό το έργο είναι μία έμπρακτη απόδειξη για το ότι η μείωση φόρων οδηγεί στην ανάπτυξη. Εμείς σας μειώσαμε τους φόρους και εσείς μεγαλώνετε», παρατήρησε ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στους χώρους του ιχθυοπωλείου, όπου όχι μόνο θα πωλούνται ψάρια, αλλά θα ψήνονται κιόλας επιτόπου, και αμέσως μετά η διοίκηση του συνεταιρισμού τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του και του πρόσφερε τσίπουρο με μεζέ, ενώ τον κάλεσε να παραστεί στην τελετή για τα εγκαίνια λειτουργίας του ιχθυοπωλείου.

Το ιχθυοπωλείο, πού εκτός από το πωλητήριο διαθέτει και χώρους συσκευασίας των ψαριών, κόστισε περίπου 400.000 ευρώ και χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Ο συνεταιρισμός αριθμεί 27 μέλη και όπως μας είπε ο πρόεδρός του Σταύρος Αρβανιτάκης είναι η πρώτη φορά που αποκτά ιδιόκτητο ιχθυοπωλείο. Η ετήσια παραγωγή του συνεταιρισμού ψαριών είναι περίπου 70 με 80 τόνους ενώ στις παλιές καλές εποχές έφτανε και τους 180 τόνους.

Αμέσως μετά το ιχθυοπωλείο ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε ψαράδες, την ώρα της δουλειάς τους, στο αλιευτικό καταφύγιο, στο λιμάνι της Κεραμωτής, και συζήτησε για λίγο μαζί τους. Στη συνέχεια περπάτησε στον παραλιακό δρόμο της Κεραμωτής, ώσπου επιβιβάστηκε στο πλοίο για να τον μεταφέρει στη Θάσο.

Ο κ. Μητσοτάκης συνοδευόταν από τη σύζυγό του Μαρέβα, τους υποψήφιους βουλευτές Καβάλας Νίκο Παναγιωτόπουλο και Μακάριο Λαζαρίδη, τον περιφερειάρχη ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο και τον Δήμαρχο Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη.

 

Πηγή: protothema.gr

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ντιμπέιτ στις 15 Ιουνίου: Οι ενότητες, η ελεύθερη ερώτηση και η διαφορά από την πρώτη τηλεμαχία

Νέα συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής την Πέμπτη

Στις 15 Ιουνίου θα διεξαχθεί τελικώς το ντιμπέιτ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, όπως αποφάσισε η Διακομματική Επιτροπή που συνεδρίαση σήμερα, Τρίτη 6 Ιουνίου, υπό την προεδρία της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών, καθηγήτριας Καλλιόπης Σπανού.

Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν ο καθορισμός του πλαισίου διεξαγωγής του νέου ντιμπέιτ. Με ομόφωνη απόφαση η ημερομηνία αποφασίστηκε να είναι η 15η Ιουνίου στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.

Η θεματολογία θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες:

1η Θεματική Ενότητα: Οικονομία – Ανάπτυξη – Απασχόληση

2η Θεματική Ενότητα: Εξωτερική Πολιτική – Άμυνα

3η Θεματική Ενότητα: Κράτος – Θεσμοί – Διαφάνεια

4η Θεματική Ενότητα: Υγεία – Παιδεία – Κοινωνικό Κράτος

5η Θεματική Ενότητα: Περιβάλλον – Ενέργεια

6η Θεματική Ενότητα: Νέα Γενιά

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ερωτήσεων επί των θεματικών ενοτήτων, οι αρχηγοί των κομμάτων θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε σύντομη καταληκτική τοποθέτηση.

Με βάση και την κριτική που είχε γίνει στο προηγούμενο ντιμπέιτ από τους δημοσιογράφους, προτάθηκε να δοθεί δυνατότητα στους εκπροσώπους των ΜΜΕ για μια ερώτηση ελεύθερης επιλογής προς κάθε πολιτικό αρχηγό. Η τοποθέτηση των κομμάτων ήταν αρχικά θετική, όμως το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου την Πέμπτη, στη νέα συνεδρίαση της διακομματικής στην οποία θα πάρουν μέρος και οι εκπρόσωποι των καναλιών.

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα είναι 5, καθώς ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής καθώς βρέθηκε εκτός Βουλής στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ενώ το θέμα του δεύτερου ντιμπέιτ μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα, τέθηκε μεν, δεν προχώρησε δε.

 

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα

Στη δημοσιότητα έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τους υποψηφίους του για τις εκλογές της 25 Ιουνίου 2023. Υπενθυμίζεται ότι στην επερχόμενη κάλπη δεν υφίσταται σταυρός προτίμησης στους υποψηφίους και η εκλογή των βουλευτών γίνεται με λίστα.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΑ (ΤΑΝΙΑ) του Παύλου
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ιωάννη
ΚΑΡΑΣΑΒΒΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Γεωργίου
ΞΟΥΛΟΓΗΣ ΦΙΛΗΜΩΝ του Χρήστου
ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ του Ιωάννη
ΧΩΜΑΤΑ ΖΩΗ του Χρήστου

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: