Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ομιλία Αλέξη Τσίπρα από την Ξάνθη | Χτίσαμε θεμέλια για ίσες ευκαιρίες για όλους

Σε προεκλογική συγκέντρωση στην Ξάνθη και συγκεκριμένα στο κατάμεστο από κόσμο Κλειστό Γυμναστήριο του Εύμοιρου μίλησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Δευτέρας 6 Μαΐου 2019.

Παρουσία κυβερνητικών στελεχών, όπως της Έλενας Κουντουρά και του Παναγιώτη Κουρουμπλή, αλλά και των βουλευτών της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, μεταξύ αυτών και της Καβάλας κ.κ. Δημήτρη Εμμανουηλίδη και Κώστα Μορφίδη καθώς και υποψήφιων αυτοδιοικητικών, όπως του υποψήφιου Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Κώστα Κατσιμίγα και του υποψήφιου Δημάρχου Καβάλας Άρη Βέρρου, ο κ. Τσίπρας, ξεκινώντας την ομιλία του, είπε ότι «χτίσαμε θεμέλια για ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως θρησκείας και καταγωγής».

Στη συνέχεια εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης που κατά τα άλλα ισχυρίζεται ότι έχει ήδη κερδίσει τις εκλογές, κρύβεται από μια πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση. Τόσο πολύ πιστεύει ότι θα νικήσει».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης «πως η ψηφοθηρική εργαλειοποίηση της αναπηρίας που επιχειρεί ο κ. Μητσοτάκης είναι εξοργιστική. Μειώνει τα άτομα με αναπηρία. Δεν έπαθε καμία ηθική κρίση ο κ. Μητσοτάκης ούτε με τον κ. Κυμπουρόπουλο ή με το ξαναζεσταμένο φαγητό της πυρκαγιάς στο Μάτι. Κάλυψε τον Νίκο Γεωργιάδη για τη υπόθεση παιδοφιλίας».

«Μετατρέπουμε την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης. Siemens-Novartis-offshore θα συνοδεύουν τον κ. Μητσοτάκη», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Όσον αφορά στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή, είπε πως «δίνουμε ανάσα σε χιλιάδες επιχειρηματίες και επαγγελματίες».

«Πρόταση μομφής κάνουν οι πολίτες στον κ. Μητσοτάκη»

«Πρόταση μομφής κάνουν οι πολίτες στον κ. Μητσοτάκη», είπε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας πως στη Βουλή «θα μιλήσουμε για τη νέα οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Θα αναγγείλουμε μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης. Ό,τι κάνουμε το κάνουμε με πρόγραμμα. Τη δεύτερη τετραετία θα μοιράσουμε με δικαιοσύνη όχι τα βάρη αλλά τις δυνατότητες που δίνονται», ανέφερε ο κ.Τσίπρας.

«Δεν θέλουμε την παλινόρθωση του παλιού πολιτικού συστήματος. Το παλιό πολιτικό κατεστημένο δεν θέλει πολιτική αλλαγή», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Μέσω του ΕΣΠΑ, στην τετραετία 2015-2019 εγκρίθηκαν για τον Νομό Ξάνθης νέα έργα ύψους 37,6 εκατ. ευρώ, 14 φορές μεγαλύτερης χρηματοδότησης από την τετραετία 2010-2014» συνέχισε.

Τα δικαιώματα των γυναικών και η μειονότητα

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης στα δικαιώματα των γυναικών και είπε πως καταργήθηκε η υποχρεωτικότητα της Σαρίας, γεγονός με ιδιαίτερη σημασία για τα δικαιώματα της γυναίκας.

«Επανεξετάζουμε για πρώτη φορά το νομοθετικό πλαίσιο του νόμου 1920/1991, που αναγνωρίζουμε όλοι ότι είναι ξεπερασμένο και πρέπει να αλλάξει, πρέπει να αντικατασταθεί από μια διαδικασία για την ανάδειξη Μουφτήδων από σώμα θρησκευτικών λειτουργών της μειονότητας και που θα εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή τους από τη μειονότητα.

«Ο ανθέλληνας Βαυαρός πολιτικός είναι ο εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη»

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε και για τον Μάνφρεντ Βέμπερ υπογραμμίζοντας πως «ο ανθέλληνας Βαυαρός πολιτικός που καθύβριζε την Ελλάδα και τους Έλληνες, που τους χαρακτήριζε τεμπέληδες και χαραμοφάηδες, είναι σήμερα ο εκλεκτός του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για πρόεδρος της Κομισιόν».

«Έχουμε μπροστά μας δύσκολες μάχες, αλλά είμαστε σαν τα ψάρια μέσα στο νερό. Μας στηρίζει ο λαός και όχι οι ολιγάρχες και τα μίντια. Δεν λογοδοτούμε στα τζάκια και στους τραπεζίτες. Το 2015 κάναμε ένα βήμα πίσω, αλλά δεν γίναμε τα τσιράκια της παλιάς εξουσίας. Οι αυλοκόλακες του παλιού καθεστώτος είναι απέναντί μας γιατί δεν υποκύψαμε και δεν εξομοιωθήκαμε μαζί τους. Τις επόμενες ημέρες θα φανεί ότι κάνουμε το δίκαιο πράξη», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Δείτε φωτογραφίες από την ομιλία του πρωθυπουργού στην Ξάνθη

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Tον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φ.Ν.Θ. o Συλλόγος Τριτέκνων Καβάλας

Τον Σεβασμιότατο μητροπολίτη Φ.Ν.Θ. κ. Στέφανο, επισκέφθηκε το Δ.Σ. του Συλλόγου της Π.Ε. Καβάλας. Σε εγκάρδιο κλίμα η συζήτηση περιστράφη κυρίως γύρω από το μείζον θέμα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, το δημογραφικό. 

Συζητήθηκαν προτάσεις, για να αποφασίζουν ευκολότερα οι νέοι να κάνουν οικογένεια, αλλά και πως να στηριχθούν περισσότερο οι μεγάλες οικογένειες. Μνημονεύτηκαν οι βασικές προϋποθέσεις γι΄ αυτά, όπως εργασία, στέγη, κοινωνικές υποδομές και ουσιαστική βοήθεια από το κράτος. Ο Σεβασμιότατος ενημερώθηκε αναλυτικά και για το βασικό αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τριτέκνων, για την αναγνώριση της Τρίτεκνης οικογένειας ως Πολύτεκνης, όπως ισχύει στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, όπως και γενικότερα για τις δράσεις και τις επιδιώξεις του Συλλόγου μας σε τοπικό επίπεδο.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Εκτακτο | Εξαφάνιση άνδρα απο την Καβάλα

Ο 34χρονος χρήστος Θώμος από την καβάλα εξαφανίστηκε στις 27 Μαρτίου με τους συγγενεις του να τον αναζητούν.

Χάθηκε στις 10 π.μ, έχει ύψος 1,90 και φορούσε μαύρη ζακέτα north face με κουκούλα και κάτω φόρμα μαύρη η μπλε. Κουβαλάει ένα σακίδιο πλάτης. Παρακαλείτε όποιος τον έχει δει να επικοινωνήσει με τους οικείους του στο 6974341419 και τον πατέρα του χρήστου Θωμά Θωμο.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Συνάντηση Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια ΑΜΘ, δικηγόρο Κομοτηνής κ. Γιώργο Κυμπαρίδη, υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.

Ο κ. Τοψίδης εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στον κ. Κυμπαρίδη και του ευχήθηκε καλή και παραγωγική θητεία στην νέα του θέση. «Ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης είναι ένας θεσμός που σεβόμαστε και τιμούμε, καθώς η εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων αποτελεί μείζονα προτεραιότητα της Διοίκησής μας, η οποία έχει σαφή ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό», δήλωσε ο κ. Τοψίδης, επισημαίνοντας ακόμη ότι «στόχος μας είναι οι υποθέσεις που απασχολούν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις – σε σχέση πάντα με την Περιφέρεια ΑΜΘ- να επιλύονται άμεσα και με τον ενδεδειγμένο νομικό τρόπο και πιστεύω ότι ο κ. Κυμπαρίδης θα εκπληρώσει εξαιρετικά τις υποχρεώσεις του».

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης εξελέγη Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε ψηφοφορία που έγινε κατά τη διάρκεια της 4 ης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Τετάρτη 27/03/2024. Συγκέντρωσε 36 ψήφους σε σύνολο 39 ψηφισάντων Περιφερειακών Συμβούλων, η συνυποψήφια του, δικηγόρος κ. Γιαννούλα Τσιλιφίκα συγκέντρωσε δύο ψήφους και καταμετρήθηκε ένα λευκό ψηφοδέλτιο.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en