Quantcast
Connect with us

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Olyra | Τα βιολογικά μπισκότα από την Αλεξανδρούπολη που κατακτούν τις ΗΠΑ

Από τη Whole Foods και τη Sprouts μέχρι την Publix και την αμερικανική Amazon, η Olyra, μια καινοτόμα start up από την Αλεξανδρούπολη, κατάφερε να βρει τη θέση της σε μια τεράστια αγορά, αυτή των ΗΠΑ, έχοντας μάλιστα κερδίσει ήδη μια σειρά διεθνών διακρίσεων.

Συνδύασε την αρχαιοελληνική διατροφική σοφία, την επιχειρηματική εμπειρία πέντε γενεών και μια καινοτόμα ματιά στο μέλλον και έφτασε να τοποθετήσει τα βιολογικά της μπισκότα πρωινού στα ράφια 5.000 καταστημάτων 45 αλυσίδων σούπερ μάρκετ των ΗΠΑ σε μόλις μία πενταετία.

Η Olyra, θυγατρική των Μύλων Θράκης, έχει στο τιμόνι της τον Γιάννη Βαρελά Ουζουνόπουλο, πέμπτη γενιά της επιχειρηματικής οικογένειας των αλεύρων, ο οποίος τόλμησε με συνεργάτη τον Γιώργο Μπένο ένα φιλόδοξο άνοιγμα στην αμερικανική αγορά με ένα διαφορετικό προϊόν και μάλιστα μέσω ενός δικού του δικτύου που στήθηκε στην κυριολεξία από το μηδέν.

Πολιορκητικός της κριός ήταν οι αρχαιοελληνικές ποικιλίες σιτηρών που αξιοποίησε για τη δημιουργία των βιολογικών της μπισκότων πρωινού και η βαθιά πίστη στην υψηλή διατροφική τους αξία. Η επιλογή του ονόματός της μάλιστα δεν ήταν τυχαία, αφού με τη λέξη όλυρα περιέγραφε ο Όμηρος μία από τις ποικιλίες σιτηρών που αξιοποιεί η βορειοελλαδική εταιρεία για τις πρώτες ύλες των μπισκότων της.

Τα ολικής άλεσης μπισκότα πρωινού της Olyra, μια αρμονική σύνθεση αρχαίων δημητριακών (όπως σπέλτα, βρώμη, κριθάρι και λούπινο), φρούτων και μπαχαρικών, χωρίς καμία τεχνητή προσθήκη διατίθενται σε έξι κωδικούς, απλά και γεμιστά.

Στόχος της Olyra είναι να τοποθετηθεί και με νέους κωδικούς στις αμερικανικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ όπου έχει ήδη παρουσία, αλλά και να επεκταθεί σε νέα δίκτυα διανομής, όπως αεροδρόμια, coffee shops, αυτόματους πωλητές, αλλά και convenience stores, τα λεγόμενα παντοπωλεία.

«Απαιτήθηκε πολύ σκληρή δουλειά, καθώς ξεκινήσαμε από το μηδέν και επιχειρήσαμε κάτι πολύ καινοτόμο σε όλα τα επίπεδα. Εντοπίσαμε μια νέα τάση και στήσαμε μόνοι μας το δίκτυό μας. Δεν κάναμε απλώς μια εξαγωγή. Κινηθήκαμε σαν να ήμασταν αμερικανική εταιρεία» λέει στη Voria o Γιώργος Μπένος, που είναι και ο υπεύθυνος ανάπτυξης και λειτουργιών της Olyra.

Η βαθιά γνώση των Μύλων Θράκης στον πρωτογενή τομέα και δη στα σιτηρά και τους σπόρους βρίσκεται στον πυρήνα της Olyra. Άλλωστε, αυτή η επαφή με τους παραγωγούς –μέσω του μεγαλύτερου προγράμματος συμβολαιακής γεωργίας στο μαλακό σιτάρι- αλλά και η ενασχόληση με ποικιλίες, όπως για παράδειγμα το σπέλτα, που έχει μια ιστορία χιλιάδων ετών, ήταν η σπίθα.

Μια επίσκεψη του Γιάννη Βαρελά Ουζουνόπουλου σε έκθεση τροφίμων στις ΗΠΑ έβαλε τη φωτιά, αφού εκεί διαπιστώθηκαν η αυξανόμενη καταναλωτική τάση γύρω από τα αρχαία σιτηρά, η μεγάλη ανάπτυξη του κλάδου των σνακς, αλλά και η ανάδειξη μιας νέας κατηγορίας, αυτής των breakfast biscuits (μπισκότα πρωινού) ως εναλλακτικής πρότασης στις μπάρες δημητριακών.

Έτσι, η ιδέα να δημιουργηθεί μια εταιρεία που θα φτιάχνει βιολογικά μπισκότα πρωινού με βάση αρχαίες ελληνικές ποικιλίες σιτηρών μπήκε στις ράγες. Επί μία διετία, από το 2015 έως το 2017, και μετά από πολλούς πειραματισμούς και δοκιμές, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, η Olyra ήταν έτοιμη να βγει στην αμερικανική αγορά στις αρχές του 2018.

Μάλιστα, για τις ανάγκες της νέας εταιρείας ο Γιάννης Βαρελάς Ουζουνόπουλος μετακόμισε στις ΗΠΑ. «Αυτό που κάνουμε είναι αυθεντικό και έχει μια ιστορία να πει που μετρά χιλιάδες χρόνια. Μάλιστα για την άλεση των δημητριακών χρησιμοποιούμε παραδοσιακό πετρόμυλο» εξηγεί ο Γιώργος Μπένος.

Πηγή: voria.gr

Click to comment

Απάντηση

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» | Δωρεάν Δράσεις Ολιστικής Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Παρέμβασης για τη σχολική κοινότητα της Αλεξανδρούπολης

Δωρεάν Δράσεις Ολιστικής Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Παρέμβασης για τη σχολική κοινότητα της Αλεξανδρούπολης από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το Εργαστήριο Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στη Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α) του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Κρήτης

  • Δράσεις Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης
  • Δωρεάν Προληπτικές Ιατρικές και Οδοντιατρικές Εξετάσεις για Παιδιά
  • 15 – 19 Απριλίου 2024, Πάρκο Ανεξαρτησίας Αλεξανδρούπολης

Από τη Δευτέρα 15 έως και την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το Εργαστήριο Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στη Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α) του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Κρήτης θα βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη, για να υλοποιήσουν από κοινού Δωρεάν Ολιστικές Δράσεις, για μικρούς και  μεγάλους.

Οι Ολιστικές Δράσεις περιλαμβάνουν εκπαιδευτικές και επιμορφωτικές δράσεις σε κρίσιμους τομείς που αφορούν τη ζωή και τα δικαιώματα των παιδιών στο πλαίσιο Συμφώνου Συνεργασίας του Οργανισμού με το Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α αλλά και δράσεις προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής που υλοποιούνται στο πλαίσιο της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» που υλοποιεί ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002,  με την αρωγή του ΟΠΑΠ.

Οι δράσεις στην Αλεξανδρούπολη υλοποιούνται με τη στήριξη πολλών φορέων που ενώνουν τις δυνάμεις τους και συγκεκριμένα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας & Θράκης, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, το Δήμο Αλεξανδρούπολης, τον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Έβρου και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Στο πλαίσιο της δράσης, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Αλεξανδρούπολης θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε:

  • Δράσεις Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης και συγκεκριμένα στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ασφαλής και Δημιουργική Πλοήγηση στο Διαδίκτυο».

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες να εξερευνήσουν βιωματικά τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους στο διαδικτυακό περιβάλλον, ενισχύοντας την κριτική τους σκέψη και αναπτύσσοντας αντανακλαστικά ανάληψης πρωτοβουλίας, ευθύνης και δράσης για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων. Ο ψηφιακός και ο πραγματικός κόσμος, έχουν ισοδύναμη θέση στο πλαίσιο του προγράμματος. Από δραστηριότητες που προσκαλούν τα παιδιά να συνεργαστούν, να ανακαλύψουν και να σκεφτούν κριτικά γύρω από θέματα του ψηφιακού κόσμου, όπως είναι τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και η προστασία τους, σε δραστηριότητες δημιουργίας με χειροπιαστά υλικά και δράσης στον πραγματικό κόσμο, τα παιδιά ενθαρρύνονται να διατηρούν μια ισορροπημένη και δημιουργική σχέση ανάμεσα στην ψηφιακή και πραγματική ζωή, αξιοποιώντας στοιχεία του πραγματικού κόσμου στον ψηφιακό και αντίστροφα. Μεθοδολογικά, το πρόγραμμα βασίζεται στη διερευνητική μάθηση, τη συνεργασία σε ομάδες, το παιχνίδι, καθώς επίσης τη δημιουργία με χρήση εργαλείων από τον ψηφιακό και τον πραγματικό κόσμο.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και του Εργαστηρίου Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στη Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α) του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από την επιστημονική ομάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με την καθοδήγηση και με την παιδαγωγική επιμέλεια του Εργαστηρίου Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στη Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α) του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Κρήτης και υλοποιείται στο πλαίσιο Συμφώνου Συνεργασίας που έχουν υπογράψει οι δύο φορείς, δεσμευόμενοι για από κοινού ανάπτυξη τεχνολογικών εργαλείων και παιδαγωγικών προσεγγίσεων που θα επιφέρουν λύσεις σε ζητήματα που απασχολούν τα παιδιά και τους νέους σήμερα και θα μιλούν στη γλώσσα των παιδιών, ώστε να προλάβουν σοβαρές καταστάσεις, όπως είναι η κακοποίηση, ο εκφοβισμός, η ασφάλεια στο διαδίκτυο κ.λπ.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ο οποίος θα βρίσκεται σταθμευμένος στο: Πάρκο Ανεξαρτησίας Αλεξανδρούπολης.

Ημερομηνίες & Ώρες: Δευτέρα 15 έως Παρασκευή 19 Απριλίου, 09:00π.μ.–17:00μ.μ. για τη συμμετοχή σχολικών ομάδων μαθητών/τριών και 17:30 – 19:30 μ.μ. για τη συμμετοχή ομάδων ενηλίκων (γονέων/κηδεμόνων ή/και εκπαιδευτικών)

Πληροφορίες και ραντεβού:

Για τις επισκέψεις των σχολικών ομάδων, καθώς επίσης των ενηλίκων (ατομικά ή ομαδικά), ο συντονισμός γίνεται σε απευθείας επικοινωνία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δήμου Αλεξανδρούπολης τηλ. 6933093794, 2551053043 και 2551022111.

  • Δωρεάν Προληπτικές Ιατρικές και Οδοντιατρικές Εξετάσεις για Παιδιά, στο πλαίσιο της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» που υλοποιεί ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002.

Η Δράση διοργανώνεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας & Θράκης, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, το Δήμο Αλεξανδρούπολης, τον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Έβρου, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, και υλοποιείται με την αρωγή του ΟΠΑΠ.

Για την υλοποίηση της Δράσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα διαθέσει το Κινητό Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» του Οργανισμού, στον οποίο καθημερινά θα βρίσκονται εθελοντικά Οδοντίατροι, Παιδίατροι, Οφθαλμίατροι, ΩΡΛ καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού.

Οι Ιατροί και οι Οδοντίατροι που εθελοντικά συμμετέχουν στο προληπτικό πρόγραμμα θα εξετάσουν δωρεάν όλα τα παιδιά που θα επισκεφτούν το Κινητό Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης».

Παράλληλα, θα γίνεται ενημέρωση σε κάθε παιδί και στον συνοδό του για την κατάσταση της υγείας του εξεταζόμενου και για τη σημασία της πρόληψης, παραδίδοντάς του και Ατομικό Δελτίο Εξέτασης.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιεί προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε όλα τα παιδιά, με έμφαση σε όσα ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα, βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό ή λόγω οικονομικών/άλλων δυσκολιών και δεν έχουν κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα. Από την έναρξη της δράσης (2002) μέχρι σήμερα έχουν υποστηριχθεί 163.116 παιδιά. Το Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τα ως άνω Υπουργεία, και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ Στη Γειτονιά», ο ΟΠΑΠ σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιούν Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις σε παιδιά με τη συνεργασία των κατά τόπους Ιατρικών και Οδοντιατρικών Συλλόγων και των τοπικών φορέων.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται με τα σύγχρονα Κινητά Πολυϊατρεία Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τα οποία επισκέπτονται Περιφέρειες σε ολόκληρη τη χώρα.

Ημερομηνίες & Ώρες: Δευτέρα 15 έως Παρασκευή 19 Απριλίου, 09:00π.μ.–17:00μ.μ.

Πληροφορίες και ραντεβού: Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης  Δήμου Αλεξανδρούπολης, τηλ. 6933093794, 2551053043 και 2551022111

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Αλεξανδρούπολη | «Απαράδεκτη η αστυνομία» λέει ο καθηγητής που συνελήφθη για ασέλγεια σε μαθήτρια

Στο Δικαστικό Μέγαρο Αλεξανδρούπολης οδηγήθηκε το πρωί, ο καθηγητής Γυμνασίου που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση και ασέλγεια σε βάρος μαθήτριας, με τον ίδιο ωστόσο να καταγγέλλει συκοφαντική δυσφήμιση, εξαπολύοντας αιχμές κατά της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ φορούσε χειροπέδες. «Ήρθα εδώ να κάνω καταγγελία και με συνέλαβαν. Θέλω συνέντευξη από δημοσιογράφο. Απαράδεκτη η συμπεριφορά της αστυνομίας», είπε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους.

«Βία και συκοφαντία, ντροπή για το ελληνικό κράτος, ντροπή. Τα θάβουν όλα στα Τέμπη και χειρότερα», προσέθεσε, προσερχόμενος στο κτήριο του Δικαστικού Μεγάρου και μάλιστα, δια του συνηγόρου του.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο εκπαιδευτικός –ενώ είχε άδεια– βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας 8 Απριλίου στο προαύλιο του Γυμνασίου στην Αλεξανδρούπολη. Σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday.gr, φέρεται να προσπάθησε επανειλημμένα να πλησιάσει την 16χρονη μαθήτρια, η οποία εμφανώς τρομαγμένη ενημέρωσε τη διευθύντριά της για το συμβάν.

Ακολούθως ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία και μέσα σε λίγα λεπτά ένα περιπολικό έσπευσε στο Γυμνάσιο, με τους αστυνομικούς να διαπιστώνουν πως ο εν λόγω καθηγητής περιφέρεται στο προαύλιο.

Συνελήφθη με την κατηγορία της διατάραξης λειτουργίας της υπηρεσίας (σ.σ. του Γυμνασίου), για απειλή και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, καθώς η μαθήτρια υποστήριξε ότι σε συστηματική βάση παρενοχλούνταν σεξουαλικά από τον συγκεκριμένο καθηγητή, ενώ επιχειρούσε να τη θωπεύσει σε ευαίσθητα σημεία.

Κατέθεσε ότι ο καθηγητής από τον Δεκέμβριο του 2023 ως και τον Μάρτιο του 2024 την θώπευσε δύο φορές στα γεννητικά της όργανα.

Στο Δικαστικό Μέγαρο βρίσκεται και ο πατέρας της ανήλικης.

Πηγή: newsit.gr

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Αλεξανδρούπολη | Μαθήτρια κατήγγειλε τον καθηγητή της για σεξουαλική παρενόχληση

Καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση υπέβαλε μαθήτρια σε βάρος καθηγητή στην Αλεξανδρούπολη, με τον εκπαιδευτικό να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Αστυνομικό Τμήμα με τη διαδικασία της προσαγωγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μαθήτρια Γυμνασίου συστηματικά -όπως κατήγγειλε- παρενοχλούνταν σεξουαλικά από τον συγκεκριμένο καθηγητή, ο οποίος είναι περίπου 55 ετών, και επιχειρούσε να τη θωπεύσει σε ευαίσθητα σημεία, ενώ της μιλούσε με απρέπεια προσβάλλοντας τη γεννετήσια αξιοπρέπειά της.

Η ίδια βρήκε το θάρρος και εκμυστηρεύτηκε σε συγγενικό της πρόσωπο τον εφιάλτη που ζούσε, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί άμεσα στο Τμήμα Ασφαλείας της Αλεξανδρούπολης όπου και υπέβαλε τη σχετική μηνυτήρια αναφορά.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές είναι πολύ πιθανό ακόμη και εντός ωρών η προσαγωγή να μετατραπεί σε σύλληψη, καθώς δεν αποκλείεται στα αυτιά των αστυνομικών να φτάσουν πληροφορίες και για άλλα περιστατικά με πρωταγωνιστή τον ίδιο καθηγητή. Και επειδή η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, ο ίδιος έχει προσλάβει ήδη δικηγόρο ώστε να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Πηγή: thesstoday.g

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en