Quantcast
Connect with us

ΔΡΑΜΑ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας, ένα γαστρονομικό γεγονός που ανέδειξε την πολυποίκιλη γαστρονομική κληρονομιά του Νομού Δράμας. Η διοργάνωση, που διήρκεσε από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2023, αποτέλεσε μια ευκαιρία για τους επισκέπτες να γνωρίσουν τους παραγωγούς, τα προϊόντα & να ανακαλύψουν τις νόστιμες γεύσεις της Δράμας.

Το Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας διοργανώθηκε από την Ένωση Ξενοδόχων Δράμας, το Επιμελητήριο Δράμας και τον Σύλλογο Επισιτιστών Δράμας. Ο σκοπός του φεστιβάλ διακρίθηκε φέτος από τον αλληλέγγυο χαρακτήρα του, καθώς μέρος των εσόδων διατέθηκε για τη στήριξη των πληγέντων από τις φυσικές καταστροφές στη Θεσσαλία και τον Έβρο.

Η Υφυπουργός Τουρισμού, κυρία Έλενα Ράπτη, παραβρέθηκε στην εκδήλωση και εξέφρασε την υποστήριξή της προς την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας τη σημασία της προώθησης του τοπικού γαστρονομικού πλούτου.

Χαιρετισμό απηύθυναν, με επιστολή του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρης Αυγενάκης και ο βουλευτής Δράμας κ. Αναστάσιος Νικολαΐδης.

Το φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους, οι βουλευτές Καστοριάς Μαίρη Αντωνίου, Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου και Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος, ο Πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Βασιλικός Αλέξανδρος, ο Πρόεδρος της ΠΟΞ κ Γρηγόρης Τάσιος καθώς οι Πρόεδροι από Ενώσεις Ξενοδόχων της Ελλάδας. Επίσης τίμησαν το φεστιβάλ με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος του
Επιμελητηρίου Τρικάλων και Οικονομικός Επόπτης της ΚΕΕΕ κ. Βασίλειος Γιαγιάκος, οι Πρόεδροι Καβάλας κ. Μάρκος Δέμπας, Έβρου κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, οι Αντιπρόεδροι Ηλείας κ.
Κωνσταντίνος Λεβέντης, Ημαθίας κ. Αναστάσιος Γιάγκογλου, Κοζάνης κ. Αντώνιος Πουγαρίδης, οι Οικονομικοί Επόπτες Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Δημήτριος Οικονόμου και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Αναστάσιος Λύκαρτσης, η Πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος κ. Λίνα Τσαλταμπάση.

Στη διάρκεια του φεστιβάλ παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, που ξεπέρασε τις τέσσερις χιλιάδες, από την Δράμα και τις γύρω περιοχές. Το φεστιβάλ περιλάμβανε πλούσιο πρόγραμμα με παρουσιάσεις μενού, masterclass, γευσιγνωσίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που ανέδειξαν τον πολυποίκιλο γαστρονομικό χαρακτήρα της περιοχής. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν γαστρονομικές δημιουργίες από τους καλύτερους σεφ της περιοχής, καθώς και να αγοράσουν τοπικά προϊόντα από παραγωγούς και επιχειρήσεις του Νομού Δράμας.

Επιπλέον, το μουσικό πρόγραμμα του φεστιβάλ προσέφερε αξέχαστες στιγμές με ζωντανές μουσικές εκτελέσεις, προσθέτοντας μια ακόμα διάσταση στη γαστρονομική απόλαυση και την πολιτιστική εμπειρία των επισκεπτών.

Η διοργανωτική ομάδα ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς μας, WONDERPLAND, Autoparts, Golden Meat, Βαράνος κατεψυγμένα, JOHNNIES beer, Παπαδόπουλος Σταύρος – Οπωρολαχανικά, ΠΟΙΜΕΝΙΔΗΣ Κωνσταντίνος Τεχνικό Πολυκατάστημα, ΠΑΝΗΛΕΚΤΡΙΚΗ, Ένωση Οινοπαραγωγών Δράμας, Auto Κοσκερίδης, N.L.F – Αφοί Φωτιάδη, Infotrust και ΚΔΑΠ – ΜΕΑ ΑγκαλιαΖΩ. Τους επισκέπτες, τους συνεργάτες, τους επιχειρηματίες και τους πολιτιστικούς φορείς που συνέβαλαν στην επιτυχία του φεστιβάλ. Με την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας, μπορούμε να φέρουμε ανακούφιση και ελπίδα σε όσους το έχουν ανάγκη.

Κλείνοντας, το 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας μας υπενθυμίζει τη σπουδαιότητα της εξωστρέφειας και της συνεργασίας. Με κάθε πιάτο που δοκιμάσαμε, με κάθε προϊόν που γνωρίσαμε και με κάθε στήριξη που προσφέρθηκε στους πληγέντες, επιβεβαιώσαμε πόσο ισχυρή μπορεί να είναι η περιοχή μας όταν συνεργάζεται για κοινό σκοπό.

Είμαστε περήφανοι που ανήκουμε σε αυτήν την αλληλέγγυα και δυναμική κοινότητα και ελπίζουμε ότι αυτό το πνεύμα
συνεργασίας θα συνεχίσει να μας ενώνει και να μας εμπνέει σε όλες μας τις προσπάθειες για ένα καλύτερο μέλλον.

Σας ευχαριστούμε για αυτήν την υπέροχη εμπειρία, και ανυπομονούμε να σας συναντήσουμε ξανά του χρόνου, με ακόμη περισσότερες ευκαιρίες για εξωστρέφεια, συνεργασία και δράση για το κοινό καλό.

Στέφανος Γεωργιάδης | Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας

Άγγελος Καλλίας | Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας

Ανέστης Τοπαλίδης | Πρόεδρος Συλλόγου Επισιτιστών Δράμας

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Καραβάκια των ευχών και πατροπαράδοτο γλύκισμα βαρβάρα η Ένωση Κυριών γιορτάζει την Πολιούχο

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου μετά την περιφορά της εικόνας

Με καραβάκια και το πατροπαράδοτο γλύκισμα

Η Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. γιορτάζει την Πολιούχο Αγία Βαρβάρα

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου αμέσως μετά την περιφορά της εικόνας μέλη, φίλοι και εθελοντές θα προσφέρουν σε όλο τον κόσμο το πατροπαράδοτο γλύκισμα «βαρβάρα». Επίσης με πολύ διάθεση και αγάπη κατασκευάστηκαν τα «καραβάκια των ευχών» από το τμήμα δημιουργικής απασχόλησης των ηλικιωμένων, εθελοντών και ωφελουμένων του φορέα.  Η κατασκευή αυτών των καραβιών πραγματοποιείται στα πλαίσια των εορτασμών της πολιούχου Δράμας και προστάτιδας του πυροβολικού, Αγ. Βαρβάρας. Τα καραβάκια μας θα διατεθούν με πολύ αγάπη στα παιδιά των ωφελουμένων οικογενειών, για να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο έθιμο της πόλης μας. 

Το έθιμο συνοδεύεται από μια ιστορία.  Σύμφωνα μ’ αυτή την ιστορία στη θέση της σημερινής λίμνης βρίσκονταν η εκκλησία της Αγ. Βαρβάρας, την οποία κατεδάφισαν οι Τούρκοι με σκοπό να χτίσουν τζαμί. Όταν επιχείρησαν να χτίσουν το τζαμί, στα θεμέλια της παλιάς εκκλησίας, την μέρα της γιορτής της Αγίας Βαρβάρας άρχισε να αναβλύζει νερό από την περιοχή καλύπτοντας τα θεμέλια της εκκλησίας. Το σημείο αυτό είναι σήμερα η μικρή λίμνη που αποδίδουμε τα καραβάκια στη τιμή της πολιούχου μας. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Ένωση Κυριών Δράμας | Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διήμερες δράσεις «ViaDrama»

Ηχηρά μηνύματα κατά της βίας από μαθητές και σπουδαστές

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διήμερες δράσεις «ViaDrama» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της βίας των γυναικών

Η Ένωση Κυριών Δράμας- Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας σε συνεργασία με την Επιτροπή Ισότητας Φύλων του Δήμου Δράμας, την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και το 1Ο Επαγγελματικό Λύκειο διοργάνωσε την εκδήλωση, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της δραμινής κοινωνίας. Θέλοντας να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα συμπαράστασης προς όλες τις κακοποιημένες γυναίκες πραγματοποίησε την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Δράμας, με τους συμμετέχοντες να φορούν σκούρα ρούχα και ένα κόκκινο χ στο στόμα, ως ένδειξη της σιωπής πολλών γυναικών, για την κακοποίηση τους. Το δικό τους μήνυμα έστειλαν και οι μαθητές του 3ου  και 4ου  Γενικού Λυκείου, του Γενικού Λυκείου Καλαμπακίου και του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Δράμας μέσα από την παρουσίαση των δικών τους προσωπικών έργων, την Παρασκευή στις 24 Νοεμβρίου. Σε μια κατάμεστη αίθουσα και με την παρουσία σημαντικών λειτουργών της εκπαίδευσης αλλά και της πολιτικής, οι μαθητές των παραπάνω λυκείων μετέδωσαν το μήνυμα της μηδενικής ανοχής στην βία, μέσα από βίντεο, ποιήματα ακόμα και διαδικτυακών εφαρμογών για την εξάλειψη της έμφυλης βίας στο διαδίκτυο. Η Κοσμήτορας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης  Χατζηφωτίου Σεβαστή παρουσίασε δυο από τα σημαντικότερα προγράμματα της Ένωσης Κυριών Δράμας Σ.Α.Φ., που σχετίζονται με την υποστήριξη των θυμάτων αλλά και την αντιμετώπιση φαινομένων βίας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Δράμας κ. Αναστασία Τόλιου, ο Διευθυντής της Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Σπύρος Κιουλάνης, ο υποδιευθυντής της Αστυνομικής Δ/νσης Δράμας κ. Αναστάσιος Δραγουδάκης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Στέλιος Μελισσινός και άλλοι  υπηρεσιακοί παράγοντες. 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ-Σ.Α.Φ.

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ | ΄΄ Η Φωνή της Δράμας ακούγεται παντού΄΄

Στο Συνέδριο  της  Ένωσης  Περιφερειών  Ελλάδας (ΕΝ.Π. Ε)  που έγινε στα  Γιάννενα,  ο  Αντιπεριφερειάρχης  της  Π.Ε. Δράμας   Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ  εκπροσώπησε  την  Περιφερειακή  Ενότητα  Δράμας και είχε  τη δυνατότητα να συναντήσει  και να συνομιλήσει με  την Υπουργό Εσωτερικών  Νίκη Κεραμέως  και  τον  Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο. Επίσης στο Συνέδριο  παρευρέθηκε  και μίλησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών  Νίκος Παπαθανάσης για το ρόλο των  Περιφερειών  στο νέο  ΕΣΠΑ  και  στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Στις συζητήσεις του με τους δύο Υπουργούς ο Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ  έθεσε μεταξύ άλλων τα εξής 3 θέματα: 

  1. Την επέκταση  του προγράμματος  «55-67,  12+12 μήνες» του   ΟΑΕΔ   που δίνει  μεγάλη  ανάσα  στο  πρόβλημα  της  υποστελέχωσης  των  ΟΤΑ  αλλά και  τη  δυνατότητα  εργασίας  σε  πολλούς  συμπολίτες  μας.   
  2. Την  πραγματοποίηση  συνεδριάσεων της  Οικονομικής Επιτροπής μέσω τηλεδιάσκεψης.
  3. Την αύξηση του προϋπολογισμού των ΤΟΕΒ με στόχο τη μεγαλύτερη αντιπλημμυρική θωράκιση των οικισμών και των καλλιεργειών με βάση τα νέα δεδομένα της κλιματικής αλλαγής.

-Σημαντική ήταν και η συνάντησή του με την Υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και  Οικογένειας, Βουλευτή Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα, σε σχέση με τα θέματα των πολυτέκνων και των τριτέκνων.

Επίσης στη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη  Κεντρικής  Μακεδονίας και  Πρόεδρο  της ΕΝ.Π.Ε. Απόστολο Τζιτζικώστα  επιβεβαιώθηκε η ανάγκη  διατήρησης της επικοινωνίας τους  σε προσωπικό και  πολιτικό επίπεδο.

Θερμές  ευχαριστίες οφείλονται  στον Περιφερειάρχη  Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη  για την άψογη  διοργάνωση του Συνεδρίου, αλλά  και  την ζεστή  φιλοξενία

Με αφορμή τη συμμετοχή του στο Συνέδριο της ΕΝ.Π.Ε. ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ δήλωσε: ΄΄Κοινός στόχος όλων η συμμετοχή της ΕΝ.Π.Ε στην επικείμενη Συνταγματική Αναθεώρηση και το πέρασμα από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση με ξεκάθαρη διάκριση των αρμοδιοτήτων και ενίσχυση των οικονομικών πόρων΄΄.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΡΑΜΑΣ

ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΠΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: