Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση κερκίδων στο κάστρο της Καβάλας

Οι εργασίες τοποθέτησης κερκίδων στο υπαίθριο θέατρο του Κάστρου της Καβάλας ολοκληρώθηκαν με επιτυχία. Αυτό σηματοδοτεί την ετοιμότητα του χώρου να φιλοξενήσει παραστάσεις και συναυλίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελεί μέρος της ευρύτερης προσπάθειας για τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του εμβληματικού τοπόσημου της πόλης της Καβάλας. Σύμφωνα με την Προγραμματική Σύμβαση Πολιτιστικής Ανάπτυξης, που έχει υπογραφεί μεταξύ του ΥΠΠΟΑ, του Δήμου Καβάλας και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι εργασίες αυτές περιλαμβάνουν επίσης:

  • Την κατασκευή διαδρομών για Άτομα με Αναπηρία (ΆμεΑ) και εμποδιζόμενα άτομα.
  • Εργασίες συντήρησης και ανάδειξης του κτηρίου της Φρουράς, της Φυλακής και του παλιού Τζαμιού.

Η ολοκλήρωση αυτών των έργων αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά την πολιτιστική κληρονομιά και την προσβασιμότητα του χώρου, προσφέροντας παράλληλα στους κατοίκους και επισκέπτες της Καβάλας έναν εξαιρετικό χώρο για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Μακάριος Λαζαρίδης | «28 νέοι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής στην Π.Ε. Καβάλας»

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης ενημερώνει ότι οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης της Π.Ε. Καβάλας ενισχύονται με 28 νέους εκπαιδευτικούς.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει, «κατανεμήθηκαν οι 1.555 οργανικές θέσεις του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), όπως προβλέπεται στο Ν. 5120/2024, που ψήφισε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Στην Καβάλα οι 13 θέσεις αφορούν τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και οι 15 θέσεις αφορούν τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η Παιδεία για την Κυβέρνηση παραμένει πρώτη προτεραιότητα», καταλήγει στην ανάρτησή του ο κ. Λαζαρίδης.

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ανακοίνωση Αναβολής Μουσικής Εκδήλωσης της Άλκηστης Πρωτοψάλτη

Λόγω δυσεπίλυτων προβλημάτων με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος εντός της Ανακτορούπολης και των συνεχών διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος και πτώσεων τάσης στον οικισμό της Νέας Περάμου, αποφασίζουμε την αναβολή της προγραμματισμένης για την Παρασκευή 26-7-2024 μουσικής εκδήλωσης της κ. Άλκηστης Πρωτοψάλτη.

Νεότερη ημερομηνία θα καθορισθεί μετά την επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων.

Οι πολυπληθείς φίλοι που προχώρησαν σε αγορά εισιτήριων μπορούν να τα εξαργυρώσουν στα φυσικά σημεία προπώλησης, από τα όποια τα έχουν προμηθευτεί, καθώς και ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας more.com. Η επιστροφή των χρημάτων έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί σε 3 έως 5 μέρες.

Ζητάμε ειλικρινή συγγνώμη για την ταλαιπωρία σας.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Τρία drones θα επιτηρούν Δάση της Περιφέρειας ΑΜΘ στο πλαίσιο της πρόληψης πυρκαγιών

Χριστόδουλος Τοψίδης: «Προτεραιότητα μας, ο εξοπλισμός της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και για το λόγο αυτό θα γίνει δαπάνη 10 εκ ευρώ από το ΕΣΠΑ»

Τρία ολοκληρωμένα συστήματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) θα συνδράμουν πλέον στην προσπάθεια πρόληψης πυρκαγιών στην επικράτεια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπως δήλωσε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Περιφερειάρχης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης. Τα drones θα επιτηρούν στην ΠΕ Έβρου σε περιοχές του Δήμου Σουφλίου (με έδρα το στρατόπεδο Παρασκευούδη στο Μεγάλο Δέρειο), το νησί της Θάσου (με έδρα στο Κάστρο) και περιοχές της ΠΕ Ροδόπης στο Δήμο Αρριανών (με έδρα στο Δημοτικό Σχολείο Οργάνης).

Παράλληλα, «μέσω των drones θα λαμβάνονται τοπογραφικές πληροφορίες και πληροφορίες για τον καιρό, συμβάλλοντας στην καλύτερη λήψη αποφάσεων για την αντιμετώπιση τυχόν συμβάντων» εξήγησε ο κ. Περιφερειάρχης, υπογραμμίζοντας και την προτεραιότητα που δίνει η Διοίκηση στην προστασία του φυσικού πλούτου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Μανώλης Ταπατζάς, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜΘ κ. Κωνσταντίνος Χουβαρδάς και ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας της Ζυθοποιίας Μακεδονίας – Θράκης (Βεργίνα) κ. Νίκος Μπήλιος.

Σημειώνεται ότι η υπηρεσία χρήσης των δύο drones θα καλυφθεί με δαπάνη από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ η δαπάνη για το τρίτο drone θα καλυφθεί ως χορηγία από την Ζυθοποιία Μακεδονίας – Θράκης με το ποσό των 30.000 ευρώ (+ΦΠΑ).

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Μανώλης Ταπατζάς σε συνέχεια των λεγομένων του κ. Περιφερειάρχη εξήρε τη χορηγία της «Βεργίνα» υπενθυμίζοντας την πολλαπλή προσφορά της Ζυθοποιίας στο παρελθόν και από κοινού με τον κ. Τοψίδη προέτρεψαν τους κατοίκους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να ενισχύουν τις τοπικές επιχειρήσεις και να στηρίζουν τη βιωσιμότητά τους, ώστε να παραμένει κατά το δυνατόν αδιατάρακτη η τοπική οικονομική αλυσίδα.

Ο κ. Χουβαρδάς με τη σειρά του, σημείωσε ότι με βάση τα κλιματολογικά δεδομένα, αλλά και τη μορφολογία του εδάφους, ο χρόνος απόκρισης σε ένα συμβάν είναι πολύ σημαντικός και με την χρήση των drones θα μειωθεί σημαντικά, επομένως θα υπάρχει γρηγορότερη επέμβαση των δυνάμεων και άρα γρηγορότερη διαχείριση της κατάστασης.

Ο κ. Μπήλιος, τέλος, εξήγησε ότι «η ‘Βεργίνα’ αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον της και το drone θα αποτελέσει ένα σημαντικό όπλο προστασίας της βιοποικιλότητας της περιοχής, αλλά και του τοπικού πληθυσμού» και σημείωσε ότι η Ροδόπη είναι ο «γενέθλιος τόπος της εταιρίας μας» για τον οποίο η Ζυθοποιία ενεργεί υποστηρικτικά, και μάλιστα ανακοίνωσε ότι σύντομα θα υπάρξουν και άλλες συνεργασίες με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο πάντα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου ο Περιφερειάρχης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης ανακοίνωσε ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα η Διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα εξετάσει και θα σχεδιάσει τη διάθεση 10.000.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας με αναγκαίο και σύγχρονο εξοπλισμό, επενδύοντας έτσι τα μέγιστα στον τομέα της Πρόληψης φυσικών καταστροφών.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en