Quantcast
Connect with us

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Οι δραστηριότητες του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας την πρώτη βδομάδα του μηνός

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 1 Μαΐου έως και Κυριακή 7 Μαΐου 2023, είχε την ακόλουθη δραστηριότητα:

 • Τρίτη 2 Μαΐου: Παρευρέθηκε στην τελετή του Αγιασμού για την επανέναρξη της λειτουργίας των συσσιτίων της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας, στο κτίριο σίτισης της Μητροπόλεως, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Δράμας. Η Τράπεζα Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως, που θα λειτουργεί χάρη στον εθελοντισμό των γυναικών των ενοριών της Δράμας θα σιτίζει 54 εμπερίστατους συνανθρώπους μας. Επιπλέον, συμμετείχε στην 8 η έκτακτη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ., δια περιφοράς και παρέστη στις ιπποδρομίες του Δοξάτου Δράμας.
 • Τετάρτη 3 Μαΐου: Συγκάλεσε και συντόνισε ως Πρόεδρος, τη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας για την αντιπυρική περίοδο 2023 με στόχο της έγκαιρη και
  αποτελεσματική αντιμετώπιση πυρκαγιών και άλλων φυσικών καταστροφών και φαινομένων.
 • Πέμπτη 4 Μαΐου: Προήδρευσε σε σύσκεψη με τους εμπλεκόμενους φορείς για τον αγώνα δρόμου Wine Trail που θα πραγματοποιηθεί ανάμεσα στα Οινοποιεία της Αδριανής και του Δοξάτου, την Κυριακή 28 Μαΐου, στο πλαίσιο της Δραμοινογνωσίας. Συμμετείχε στην 5 η Συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος, με τηλεδιάσκεψη. Ωστόσο, Παρευρέθηκε στην κοινωνική εκδήλωση, με Θέμα «Τεχνικής & Ασφαλούς
  Οδήγησης», από τον Πρωταθλητή αγώνων αυτοκινήτου, κ. Δημήτρη Μανωλόπουλο, προς τους μαθητές του 1 ου και του 2 ου Ε.ΠΑ.Λ, στην αίθουσα των Ε.ΠΑ.Λ Δράμας. Συμμετείχε στην 17 η Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., με τηλεδιάσκεψη.
 • Παρασκευή 5 Μαΐου: Είχε συνάντηση ουσίας, στο γραφείο του στο Διοικητήριο Δράμας, με τον Πρόεδρο του Σωματείου Χειριστών, κ. Κωνσταντίνο Μπαϊρακτάρη και συζήτησαν θέματα του Σωματείου τους.Παρευρέθηκε και απένειμε βραβεία στο 2 ο Τουρνουά Χειροσφαίρισης αγοριών που πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Δημοτικού
  Σχολείου Πετρούσας. Επιπρόσθετα, Παρευρέθηκε και χαιρέτησε την ξεχωριστή συναυλία που πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Πλατεία και στους εμπορικούς δρόμους της Καβάλας , όπου συμμετείχαν 100 μαθητές και μαθήτριες του
  Μουσικού Σχολείου Δράμας με μπλουζάκια της Δραμοινογνωσίας και 100 χορευτές και οργανοπαίχτες των Πολιτιστικών Συλλόγων του Βώλακα, των Πύργων, της Πετρούσας, της Καλής Βρύσης, του Ξηροποτάμου και του Μοναστηρακίου, δημιουργώντας για 3 ώρες μια μοναδική εορταστική ατμόσφαιρα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Άδοντες και ψάλλοντες» και της «Λευκής Νύχτας».
 • Σάββατο 6 Μαΐου: Παρέστη στα εγκαίνια της έκθεσης του Τμήματος Καλών Τεχνών, στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Μαΐου 2023 «Ιχνηλάτες της μνήμης», στην πλατεία στο κατάστημα της πρώην «Εμπορικής», στο Καλαμπάκι Δράμας.
 • Κυριακή 7 Μαΐου: Παρέστη στον αγώνα των ΚΑΟΔ – ΓΑΣ Κομοτηνής, στο Γήπεδο «Κραχτίδη», όπου νίκησε η ομάδα του ΚΑΟΔ και επέστρεψε στην Β’ Εθνική κι έπειτα, παρευρέθηκε στην Εσπερίδα, η οποία ήταν αφιερωμένη στο βίο και το έργο του Γιώργου Βιζυηνού, στην αίθουσα χορού του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμπακίου Δράμας.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Μάκης Παπαδόπουλος: «Έχουμε συγκεκριμένη και ρεαλιστική πρόταση για την κατασκευή Περιμετρικής στο Παληό»

Με τη βοήθεια και τη συνεργασία του Συγκοινωνιολόγου και Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Νίκου Ηλιού, καταρτίσαμε ένα πρώτο, ρεαλιστικό σχέδιο για την κατασκευή Περιμετρικής στο Παληό

– Συνολικό μήκος της Περιμετρικής: 5 χιλιόμετρα περίπου.

Ο δρόμος εντάσσεται μέσα στο Σχέδιο Πόλης και θα διασυνδέεται με το οδικό δίκτυο του οικισμού.

– Πλάτος οδοστρώματος: 8 μέτρα.

– Πλάτος πεζοδρομίων εκατέρωθεν της οδού: 2,30 μέτρα μαζί με τα ρείθρα (καθαρό κυκλοφορούμενο πεζοδρόμιο 1,90 μέτρα).

– Τρεις (3) κυκλικοί κόμβοι, από τους οποίους ο ένας θα δώσει τη δυνατότητα σύνδεσης με τον ξεχασμένο κόμβο του Παληού στην Εγνατία οδό.

– Εκτιμώμενος Προϋπολογισμός του έργου: 5 εκατομμύρια ευρώ.

– Χρηματοδότηση: Προγράμματα Οδικής Ασφάλειας και Πολιτικής Προστασίας ΕΣΠΑ 2021-2027.

Η Περιμετρική θα έχει πολύ μεγάλη σημασία και αξία τόσο για το κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Παληό όσο και για τη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων Πολιτικής Προστασίας στην περιοχή.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Kεντρική Προεκλογική Ομιλία Υποψήφιου Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Δημήτρη Πέτροβιτς

Την κεντρική προεκλογική του ομιλία θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ ο Δημήτρης Πέτροβιτς, υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Εν Έργω Μαζί» θα μιλήσει στους δημότες και τις δημότισσες της Αλεξανδρούπολης στην παραλιακή οδό απέναντι από τον Φάρο (Βασ. Αλεξάνδρου & Μεσολογγίου).

Διαπιστώσεις τέλος. Σας προσκαλούμε για να μιλήσουμε για το σήμερα, αλλά κυρίως για το αύριο του Δήμου μας.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης του 2040 απαιτεί όραμα, δουλειά και συνέχεια.

Θα είμαστε όλοι εκεί!

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα: Εκτροπή οχήματος επι της Ερυθρού

Άγιοι είχαν οι επιβαίνοντες του ΙΧ αυτοκινήτου που σήμερα τα ξημερώματα εξετράπη της πορείας του επί της Ερυθρού καβάλησε τη νησίδα και προσέκρουσε στα κάγκελα σε μία κολώνα φωτισμού.

 

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: