Quantcast
Connect with us

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Οι δραστηριότητες του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας την πρώτη βδομάδα του μηνός

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 1 Μαΐου έως και Κυριακή 7 Μαΐου 2023, είχε την ακόλουθη δραστηριότητα:

 • Τρίτη 2 Μαΐου: Παρευρέθηκε στην τελετή του Αγιασμού για την επανέναρξη της λειτουργίας των συσσιτίων της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας, στο κτίριο σίτισης της Μητροπόλεως, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Δράμας. Η Τράπεζα Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως, που θα λειτουργεί χάρη στον εθελοντισμό των γυναικών των ενοριών της Δράμας θα σιτίζει 54 εμπερίστατους συνανθρώπους μας. Επιπλέον, συμμετείχε στην 8 η έκτακτη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ., δια περιφοράς και παρέστη στις ιπποδρομίες του Δοξάτου Δράμας.
 • Τετάρτη 3 Μαΐου: Συγκάλεσε και συντόνισε ως Πρόεδρος, τη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας για την αντιπυρική περίοδο 2023 με στόχο της έγκαιρη και
  αποτελεσματική αντιμετώπιση πυρκαγιών και άλλων φυσικών καταστροφών και φαινομένων.
 • Πέμπτη 4 Μαΐου: Προήδρευσε σε σύσκεψη με τους εμπλεκόμενους φορείς για τον αγώνα δρόμου Wine Trail που θα πραγματοποιηθεί ανάμεσα στα Οινοποιεία της Αδριανής και του Δοξάτου, την Κυριακή 28 Μαΐου, στο πλαίσιο της Δραμοινογνωσίας. Συμμετείχε στην 5 η Συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος, με τηλεδιάσκεψη. Ωστόσο, Παρευρέθηκε στην κοινωνική εκδήλωση, με Θέμα «Τεχνικής & Ασφαλούς
  Οδήγησης», από τον Πρωταθλητή αγώνων αυτοκινήτου, κ. Δημήτρη Μανωλόπουλο, προς τους μαθητές του 1 ου και του 2 ου Ε.ΠΑ.Λ, στην αίθουσα των Ε.ΠΑ.Λ Δράμας. Συμμετείχε στην 17 η Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., με τηλεδιάσκεψη.
 • Παρασκευή 5 Μαΐου: Είχε συνάντηση ουσίας, στο γραφείο του στο Διοικητήριο Δράμας, με τον Πρόεδρο του Σωματείου Χειριστών, κ. Κωνσταντίνο Μπαϊρακτάρη και συζήτησαν θέματα του Σωματείου τους.Παρευρέθηκε και απένειμε βραβεία στο 2 ο Τουρνουά Χειροσφαίρισης αγοριών που πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Δημοτικού
  Σχολείου Πετρούσας. Επιπρόσθετα, Παρευρέθηκε και χαιρέτησε την ξεχωριστή συναυλία που πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Πλατεία και στους εμπορικούς δρόμους της Καβάλας , όπου συμμετείχαν 100 μαθητές και μαθήτριες του
  Μουσικού Σχολείου Δράμας με μπλουζάκια της Δραμοινογνωσίας και 100 χορευτές και οργανοπαίχτες των Πολιτιστικών Συλλόγων του Βώλακα, των Πύργων, της Πετρούσας, της Καλής Βρύσης, του Ξηροποτάμου και του Μοναστηρακίου, δημιουργώντας για 3 ώρες μια μοναδική εορταστική ατμόσφαιρα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Άδοντες και ψάλλοντες» και της «Λευκής Νύχτας».
 • Σάββατο 6 Μαΐου: Παρέστη στα εγκαίνια της έκθεσης του Τμήματος Καλών Τεχνών, στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Μαΐου 2023 «Ιχνηλάτες της μνήμης», στην πλατεία στο κατάστημα της πρώην «Εμπορικής», στο Καλαμπάκι Δράμας.
 • Κυριακή 7 Μαΐου: Παρέστη στον αγώνα των ΚΑΟΔ – ΓΑΣ Κομοτηνής, στο Γήπεδο «Κραχτίδη», όπου νίκησε η ομάδα του ΚΑΟΔ και επέστρεψε στην Β’ Εθνική κι έπειτα, παρευρέθηκε στην Εσπερίδα, η οποία ήταν αφιερωμένη στο βίο και το έργο του Γιώργου Βιζυηνού, στην αίθουσα χορού του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμπακίου Δράμας.

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Π.Ε Δράμας | Πτώση δέντρων λόγω θυελλωδών ανέμων

Τα ξημερώματα της Πέμπτης προς Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 υπήρξαν έντονα καιρικά φαινόμενα με θυελλώδεις ανέμους οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση μεγάλων δέντρων σε σημείο του οδικού δικτύου από Δράμα προς Αρκαδικό.

Στο σημείο επιχείρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά δεν ήταν δυνατή η απομάκρυνση των ξεριζωμένων κορμών από το οδόστρωμα λόγω του πολύ μεγάλου όγκου τους και ζητήθηκε η συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας στις 02.00’. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση και δόθηκε εντολή από τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Μιχαήλ Μουρβετίδη να σπεύσει άμεσα στο σημείο προσωπικό και μηχανήματα έργου της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Με χρήση εκσκαφέα – φορτωτή και φορτηγού μπόρεσε να αποκατασταθεί το πρόβλημα με αποτέλεσμα στις 05.00’ τα ξημερώματα να μπορέσει να δοθεί ξανά από την Αστυνομία ο δρόμος στην κυκλοφορία.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μάκης Παπαδόπουλος | «Η διοίκηση του Δήμου Καβάλας βάζει αυξήσεις 50% στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ!»

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ προχωρά σε νέα οριζόντια αύξηση 50% στην πάγια χρέωση στα τιμολόγια του νερού, που φτάνει από τα 4 ευρώ στα 6 ευρώ τον μήνα για κάθε νοικοκυριό αδιακρίτως και άσχετα με την κατανάλωση που κάνει!

Δηλαδή το κάθε νοικοκυριό θα πληρώνει: 12 μήνες * 6 ευρώ = 72 ευρώ τον χρόνο!

Και συνολικά για τα 45.000 υδρόμετρα της ΔΕΥΑΚ, όλοι οι δημότες θα επιβαρυνθούν επιπλέον με 1.080.000 ευρώ τον χρόνο! Θα φτάσουμε δηλαδή να πληρώνουμε 3.240.000 ευρώ “χαράτσι” στη ΔΕΥΑΚ όλοι οι δημότες κάθε χρόνο, και κυρίως οι δημότες με χαμηλή κατανάλωση!

Αυτές είναι οι συνέπειες της κακοδιαχείρισης, της κατασπατάλησης χρημάτων, των ανεξέλεγκτων αναθέσεων δεκάδων χιλιάδων ευρώ! Δήμαρχος Καβάλας και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ δημιούργησαν χρέος στη ΔΕΗ 4.000.000 ευρώ!

Δήμαρχος Καβάλας και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ αδιαφόρησαν για τις ζημίες που συσσωρεύονταν κάθε χρόνο στα οικονομικά της επιχείρησης και έχουν φτάσει τα 32.500.000 ευρώ!

Με τον Θόδωρο Μουριάδη Δήμαρχο και τον Απόστολο Χρόνη Πρόεδρο στη ΔΕΥΑΚ, η δημοτική επιχείρηση εμφανίζει μόνο ζημίες! Οι ζημίες μόνο για το 2022 έφτασαν κοντά στις 900.000 ευρώ!

Η Διοίκηση του Δήμου έλεγε προεκλογικά ότι δε θα μετακυλήσει στους δημότες το κόστος των επιλογών της… Τώρα που πέρασαν οι δημοτικές εκλογές όμως, Δήμαρχος και
Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ έδειξαν το πραγματικό τους “πρόσωπο”…

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Έβρο | Συνελήφθη αλλοδαπός για παράνομη διακίνηση μεταναστών

Συνελήφθη την Πέμπτη (13-6-2024) το απόγευμα, στην Εθνική οδό Αρδανίου – Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, ένας αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας, μη νόμιμους μετανάστες.  

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι, ο δράστης  αρχικά στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα και συνέχισε την πορεία του οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ τελικά το όχημα εντοπίσθηκε να έχει εκτραπεί και ανατραπεί εκτός οδοστρώματος, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και δύο κινητά τηλέφωνα. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en