Quantcast
Connect with us

ΚΑΙΡΟΣ

Ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας – Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας είναι προ των πυλών και οι πρώτες εκτιμήσεις για τον καιρό έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους.

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, με ανάρτησή του στο Facebook, δίνει μία πρώτη εικόνα για την τάση του καιρού.

«Φίλες και φίλοι πολλά τα ερωτήματα σας όσον αφορά την εξέλιξη του τριημέρου της καθαράς Δευτέρας: Σύμφωνα λοιπόν και με τα τελευταία- σημερινά προγνωστικά στοιχεία σας παραθέτω μετά από ένα φιλτράρισμα των κυριότερων προγνωστικών μοντέλων, την πιθανή εξέλιξη του καιρού για την Κυριακή (1 Μαρτίου) αλλά και για την Καθαρά Δευτέρα (2 Μαρτίου): (Κάντε κλικ σας παρακαλώ πάνω στους χάρτες για μεγέθυνση και ρίξτε μία ματιά την αντιστοιχία των χρωμάτων με τα οποία φαινόμενα ή όχι αυτά αφορούν για την περιοχή σας!)

Με βάση λοιπόν τα διαθέσιμα στοιχεία, θα σας έλεγα πώς πως η τάση του καιρού για το συγκεκριμένο τριήμερο είναι να παραμείνει αυτός στις περισσότερες περιοχές σε γενικές γραμμές καταρχήν μαλακός (μέγιστες θερμοκρασίες στους χάρτες βροχής) με νοτιάδες, λίγο πιο ενισχυμένους τοπικά την Καθαρά Δευτέρα (δείτε τους χάρτες ανέμων) ευνοώντας κατά πάσα πιθανότητα το πέταγμα του χαρταετού σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ υπάρχει και πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών κατά τόπους (δείτε στους προγνωστικούς χάρτες ποιες περιοχές αφορά περισσότερο αυτή η πιθανότητα).

Για οτιδήποτε νεότερο για την εξέλιξη του καιρού του τριημέρου φυσικά θα υπάρξουν λεπτομέρειες και από εδώ αλλά και από τα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 από Δευτέρα έως και Παρασκευή στις 21:45 το βράδυ!

Για να μη χάνετε τον… καιρός σας»

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό της Καθαράς Δευτέρας:

Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες μέρες

Τετάρτη 26-07-2020

Τοπικές βροχές στα δυτικά κυρίως στα βορειοδυτικά, όπου θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα πελάγη 5 με 6 και το μεσημέρι στο βόρειο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία στη δυτική Μακεδονία θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και σταδιακά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι στο Θρακικό 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 01 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά, όπου από το απόγευμα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ οι οποίοι από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στις Κυκλάδες 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις στα βόρεια και βαθμιαία και στα Δωδεκάνησα.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πέμπτη 27-02-2020

Στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

Από το απόγευμα βαθμιαία τα φαινόμενα στα δυτικά θα σταματήσουν, τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν.

Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πρόσκαιρες τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ στρεφόμενοι γρήγορα σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση και από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Στα ανατολικά θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και βόρεια, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Παρασκευή 28-02-2020

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές και βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά, κυρίως της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Σάββατο 29-02-2020

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα, όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν και από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή 01-03-2020

Στα δυτικά και τα βόρεια αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Καθαρά Δευτέρα 02-03-2020

Στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΙΡΟΣ

Ο καιρός σήμερα 28/3/2024

Οι τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και βόρεια με γρήγορη βελτίωση θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα, Πέμπτη 28/3. Πιθανότητα για τοπικές βροχές θα υπάρχει στα νότια ενώ πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί στα δυτικά και νότια. Μεταφορά Σαχαριανής σκόνης θα υπάρχει στα ανατολικά και νότια ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 6-7 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 αναμένονται αρχικά τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια με γρήγορη βελτίωση. Πιθανότητα για τοπικές βροχές υπάρχει στα νότια νησιωτικά τμήματα. Σημαντική μεταφορά σκόνης αναμένεται κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 2 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 5 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στα Επτάνησα από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ, ενώ σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ, εκτός από το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου αναμένονται νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 3 μποφόρ.

Στην Καβάλα περιμένουμε ελαφριές νεφώσεις τις πρωηνές ώρες μεταβαλλόμενος σε ηλιοφάνεια το απόγευμα και αίθριος ή μερικώς νεφελώδη μετά τα μεσάνυχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές γενικά διευθύνσεις με ένταση έως 1 μποφόρ (5 χλ./ωρα) και σχεδόν άπνοια το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά του νομού και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 και τοπικά στα ανατολικά έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25-26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά νεφώσεις με γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Πηγές: newsbeast.gr, meteokav.gr

Continue Reading

ΚΑΙΡΟΣ

Ο καιρός σήμερα 27/3/2024

Τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές στα βόρεια, άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα, μεταφορά Σαχαριανής σκόνης και άνεμοι έως 6-7 μποφόρ είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 αναμένονται τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές στα ορεινά της βόρειας χώρας, σύμφωνα με το meteo. Επίσης, αναμένεται μεταφορά Σαχαριανής σκόνης που θα είναι εντονότερη στα δυτικά και νότιας της χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 21 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 5 έως 27 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 5 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στα Επτάνησα από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 12 έως 21-22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά τους 30-31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και στο Αιγαίο θα πνέουν γενικά νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ, ενώ στα βορειότερα τμήματα του Βορείου Αιγαίου αναμένονται βορειοανατολικοί-ανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25-26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Καβάλα περιμένουμε μερικές παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Πηγές: newsbeast.gr, weather.com

Continue Reading

ΚΑΙΡΟΣ

Ο καιρός σήμερα 26/3/2024

Οι τοπικές βροχές και οι καταιγίδες στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα, Τρίτη 26/3. Άνοδος της θερμοκρασίας θα σημειωθεί στα νότια. Μεταφορά σαχαριανής σκόνης θα έχουμε κυρίως στα δυτικά και νότια ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 6 με 7 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024 αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά οι οποίες μετά τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται να ενταθούν και θα σημειωθούν και τοπικές καταιγίδες. Στα δυτικά και νότια αναμένεται μεταφορά Σαχαριανής σκόνης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 17 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 2 έως 22 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 3 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στα Επτάνησα από 10 έως 19-20 βαθμούς Κελσίου και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 8 έως 20-21 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά τους 25-26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν γενικά νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο αναμένονται νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19-20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16-17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Καβάλα περιμένουμε νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 3 μποφόρ (14 χλμ/ώρα)

 

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en