Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Ο Γιάννης Ιακωβίδης ζητά κατανόηση και υπομονή για τα εκτελούμενα έργα

Γιατί άλλο; Για τα διάφορα έργα στην Καβάλα- δημοτικά και μη-μίλησε στην Πρωινή ο αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καβάλα κ. Γιάννης Ιακωβίδης 

Η κεντρική ιδέα όσων διατύπωσε είναι ότι οι πολίτες θα πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν υπομονή και ειδικά τα έργα των υποδομών πρέπει να γίνουν. Για να ξεμπερδεύει όπως εξηγεί η πόλη για τις επόμενες δεκαετίες. Περισσότερο αναφέρεται σε μη δημοτικά έργα. Σε αυτά του ΔΕΔΔΗΕ, του φυσικού αερίου και των οπτικών ινών. 

Ξεχωρίζει τα έργα του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ καθώς τα θεωρεί πολύ σημαντικά. Γιατί όπως τονίζει το υπόγειο δίκτυο ρεύματος είναι προστατευμένο από τα καιρικά φαινόμενα κι ως εκ τούτου πιο αξιόπιστο. Σύμφωνα με τον κ. Ιακωβίδη ως το Καλοκαίρι του 2024 τουλάχιστον θα συνεχιστούν τα έργα του φυσικού αερίου και οπτικών ινών. 

Για τα πεζοδρόμια στην Κουντουριώτου και Ύδρας (ergo Open Mall) είπε ότι κατασκευάζονται και θα τελειώσουν σύντομα. Μετά τις εκλογές, προς το τέλος Οκτώβρη, θα επεκταθεί –σημείωσε- το έργο στα σοκάκια της αγοράς του Αγίου Νικολάου. Για την πλατεία Καπνεργάτη δήλωσε ότι το έργο θα τελειώσει το 2024 ενώ εντός μηνός (ή αρχές του επόμενου) θα στρωθεί με το προβλεπόμενο από τη μελέτη του τμήματος της Κασσάνδρου που μετατρέπεται σε πεζόδρομο.

 Το σχολείο των Κρηνίδων θα τελειώσει το Καλοκαίρι και για την αυλή- πλατεία των Ποταμουδίων δήλωσε ότι η Άνοιξη το έργο που είναι ορατό και σε ένα πρώτο ικανοποιητικό επίπεδο ώστε τμήμα του έργου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους μαθητές και τους περιοίκους.

 Ο κ. Ο Ιακωβίδης είπε ότι όταν τελειώσουν τα έργα των υποδομών (φυσικό αέριο, ίνες κτλ) τότε θα δρομολογηθεί από το Δήμο Καβάλας έργο εκτεταμένων ασφαλτοστρώσεων για να λυθούν προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο οδόστρωμα. 

Όπως είπε ο κ. Ιακωβίδης ο Δήμος Καβάλας προσπαθεί συνεχώς και με χίλιους δύο τρόπους να αυξήσει με έμμεσο και προσωρινό τρόπο το προσωπικό της τεχνικής της υπηρεσίας. Για την αυξημένη διαδικασία σε κάθε έργο, από την αρχή ως το τέλος του κάθε έργου, επέρριψε ευθύνες στο κράτος. 

Αυτό όπως είπε βάζει τη γραφειοκρατία σκόπιμα επειδή δεν θεωρεί αξιόπιστη την αυτοδιοίκηση. 

Για την εμπειρία του στο Δημοτικό Συμβούλιο και στη διοίκηση του Δήμου τόνισε ότι «… εξαιτίας της κακής αντιπολίτευσης που κάποιοι έκαναν χάσαμε 2-3 ευρωπαϊκά προγράμματα». Ενώ πρόσθεσε «… η αντιπολίτευση έπρεπε να δείξει πνεύμα σύμπνοιας ώστε να καθοριστούν τα ανταποδοτικά τέλη». Για τη διοίκηση Μουριάδη σχολίασε: «Πάντα αποφασίζουμε την καλύτερη δυνατή λύση». Ο Γιάννης Ιακωβίδης ζήτησε και ως προς τα έργα κατανόησης των πολιτών και υπομονή.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Νέα Πρόεδρος του Δ.Σ των Κατασκηνώσεων της Νέας Περάμου η Μυρσίνη Χρυσαφούδη

Όπως ανάρτησε η κ.α Χρυσαφούδη :

“Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα η απόφαση του Δημάρχου Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης να με ορίσει Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου των Κατασκηνώσεων της Ν. Περάμου.

Τον ευχαριστώ θερμά και δεσμεύομαι να φανώ αντάξια των απαιτήσεων. Αποτελεί μία ιδιαίτερα υπεύθυνη και απαιτητική θέση που αποσκοπεί στην κοινωνικοποίηση, τη ψυχαγωγία και τη δημιουργία ευχάριστου περιβάλλοντος για τα παιδιά, αλλά και τους ενήλικες κατασκηνωτές, κατά τη διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου.

Βασική προϋπόθεση για την επίτευξη των προαναφερθέντων είναι η ύπαρξη των κατάλληλων υποδομών, που ο Δήμος μας διαθέτει. Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται οι απαραίτητες ενέργειες για την ύπαρξη σύγχρονων και λειτουργικών υποδομών, καθώς και εξοπλισμού. Οι κατασκηνώσεις μας φιλοξενούν μικρούς και μεγάλους, παρέχοντας τους πλήρες πρόγραμμα ψυχαγωγίας με ειδικούς ψυχαγωγούς (αθλητισμός, μουσική, χειροτεχνία κ.α.). Επιπλέον, διαθέτουμε 2 ναυαγοσώστες και ιατρό για την ασφάλεια και περίθαλψη των κατασκηνωτών.

Επίσης, υπάρχει ειδική μέριμνα για τα άτομα ΑμεΑ, διαθέτοντας τις απαραίτητες υποδομές για την άρτια φιλοξενία και ψυχαγωγία τους. Αξίζει να αναφερθεί η ύπαρξη ειδικής ράμπας Sea Access, η οποία χρησιμοποιείται από άτομα με περιορισμένη κινητικότητα ΑμεΑ, ώστε να έχουν ασφαλή και αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα. Τέλος, οι κατασκηνώσεις μας έχουν όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά, καθώς οι εκθέσεις των ελέγχων είναι άριστες! Ένα αποτέλεσμα των πολυετών προσπαθειών του Δήμου Παγγαίου, καθώς και του προηγούμενου προέδρου Τάσος Μεταξάς , οι οποίοι κατάφεραν να δημιουργήσουν μία από τις καλύτερες κατασκηνώσεις πανελλαδικά.

Με λίγα λόγια… καλή κατασκηνωτική περίοδο να έχουμε!”

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Διαδικτυακό κάλεσμα για ψήφισμα “διάσωσης” των παλιών Δικαστηρίων και της παλιάς Μεραρχίας Καβάλας

Η πόλη της Καβάλας βρίσκεται στο επίκεντρο μιας σημαντικής πρωτοβουλίας για τη διάσωση και την ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς της, καθώς οι πολίτες ενώνουν τις δυνάμεις τους μέσω ενός διαδικτυακού καλέσματος και μιας εκστρατείας συγκέντρωσης υπογραφών για τη διατήρηση του Παλιού Δικαστικού Μεγάρου και της Παλιάς Μεραρχίας.

Αυτή η πρωτοβουλία ξεκίνησε από την ανησυχία πολιτών της πόλης για την κατάσταση των δύο ιστορικών κτιρίων και πιο συγκεκριμένα των Κωστή Σιμιτσή, Γιώργου Τσακίρη και Ανδρέα Καραγιώργη.

Το Παλιό Δικαστικό Μέγαρο, με την επιβλητική νεοκλασική αρχιτεκτονική του, και η Παλιά Μεραρχία, που φέρει έντονα τα σημάδια της στρατιωτικής ιστορίας της πόλης, κινδυνεύουν να χαθούν αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση και την προστασία τους.

Μπορείτε να υπογράψετε και εσείς πατώντας εδώ

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: «Η Κυβέρνηση αλλάζει το τοπίο στην Εκπαίδευση»

Συνεχίζοντας την προβολή και επικοινωνία του κυβερνητικού έργου μέσω οπτικοποιημένων παρεμβάσεών του, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, με δήλωσή του, αναφέρεται σε όσα έχουν γίνει από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στον τομέα της Παιδείας.

Σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Πέντε χρόνια τώρα η Κυβέρνηση αλλάζει το τοπίο σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο αυτό, προσλάβαμε πάνω από 25.000 εκπαιδευτικούς. Διευρύναμε το ωράριο στα ολοήμερα σχολεία.

Προσθέσαμε ψηφιακά εργαλεία και από τον προσεχή Σεπτέμβριο όλες οι τάξεις από την Ε’ Δημοτικού μέχρι και την Γ’ Λυκείου θα είναι εφοδιασμένες με διαδραστικούς πίνακες.

Ψηφίσαμε τον εμβληματικό – ιστορικό νόμο για την ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων ΑΕΙ στη χώρα μας. Θέσαμε σε λειτουργία την Ειδική Ψηφιακή πλατφόρμα υποβολής καταγγελιών (stop-bullying.minedu.gov.gr) και ξεκίνησε η εκστρατεία ενημέρωσης για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού από το Υπουργείο Παιδείας.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en