Connect with us

ΕΒΡΟΣ

Ο Έβρος ο πλουσιότερος νομός της Θράκης!

Δημοσιεύτηκε

στις

Εισόδημα κάτω από 9.000 ευρώ ετησίως δηλώνουν κατά μέσο οι φορολογούμενοι 14 νομών της χώρας, ορισμένοι από τους οποίους αποτελούν κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς.

Την ίδια στιγμή, οι εν λόγω κάτοικοι φαίνεται βάσει των φορολογικών δηλώσεων που υπέβαλαν πέρυσι να πληρώνουν τον μισό φόρο σε σύγκριση με όσα πληρώνει ο μέσος Έλληνας φορολογούμενος.

Ο Έβρος φαίνεται πως είναι ο πλουσιότερος νομός της Θράκης με μέσο εισόδημα 10.324 ευρώ, και ακολουθεί η Ξάνθη με 8.782 και η Ροδόπη με 8.628.

Πρόκειται για πολίτες που κατοικούν σε περιοχές οι οποίες εμφανίζονται στην εφορία τουλάχιστον ως “φτωχές” όσον αφορά τα εισοδήματα που δηλώνονται και τους φόρους που πληρώνονται και σε αυτές συγκαταλέγονται οι Νομοί Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Καστοριάς, Ευρυτανίας, Πέλλας Ροδόπης, Ζάκυνθος,Πιερίας, Λακωνίας, Ξάνθης, Σερρών,Κεφαλληνίας, Θεσπρωτίας και Ημαθίας.

Οι πιο «πονηροί»

Για την Εφορία οι πιο “πονηροί” φορολογικά Έλληνες θεωρούνται οι κάτοικοι του Νομού Ηλείας καθώς δηλώνουν τα χαμηλότερα εισοδήματα από όλους τους νομούς της χώρας, μαζί με τους κατοίκους της Αιτωλοακαρνανίας, της Καστοριάς, της Ευρυτανίας, της Πέλλας και της Ροδόπης, που όντως σε αυτούς τους Νομούς υπάρχουν αποδεδειγμένα περιοχές με φτωχούς πολίτες. Στην Ηλεία το μέσο εισόδημα που δήλωσαν πέρυσι ήταν μόλις 8.124 ευρώ, παρά την πλούσια παραγωγή που έχουν, πολύ χαμηλότερο από το εθνικό μέσο όρο που ήταν 11.556 όσον αφορά τα στοιχεία 6.370.099 φορολογικών.

Ωστόσο το ερώτημα αυτό αφορά και άλλες περιοχές της χώρας οι οποίες εμφανίζονται στον φορολογικό χάρτη ως φτωχές αλλά οι κάτοικοι τους ζουν πάνω από τον μέσο όρο. Στη Λάρισα για παράδειγμα όπου πριν από κάποια χρόνια είχε βρεθεί στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας για το γεγονός ότι είχαν πουληθεί τα περισσότερα Porshe Cayenne αυτοκίνητα σε όλη την Ευρώπη, το μέσο δηλωθέν εισόδημα 156.243 φορολογουμένων είναι 10.650 ευρώ και ο μέσος που προέκυψε για τους συγκεκριμένους φορολογουμένους ανήλθε το 2018 ( εισόδημα 2017 ) σε περίπου 950 ευρώ, όταν στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας το μέσο φορολογητέο εισόδημα (πραγματικό ή τεκμαρτό ) διαμορφώθηκε στις 11.556 ευρώ και ο μέσος σε 1.307 ευρώ.

Τα υψηλότερα εισόδημα

Τα υψηλότερα εισοδήματα δηλώνονται στους μεγάλους αριθμητικά νομούς, όπως είναι η Αττική και η Θεσσαλονίκη , ενώ από κοντά βρίσκονται οι φορολογούμενοι του Νομού Χίου όπου οι κάτοικοι του εν λόγω νησιού δηλώνουν το τέταρτο υψηλότερο μέσο εισόδημα σε σύγκριση με τους υπόλοιπους νομούς ή τις περιφερειακές ενότητες της χώρας. Και αν περίμενε κανείς ότι οι κάτοικοι των Κυκλάδων θα ήταν αρκετά υψηλά λόγω του έντονου τουρισμού που δέχονται, θα διαψευστούν, καθώς βρίσκονται κάτω από τον μέσο όρο του συνόλου της Ελλάδας αφού το μέσο δηλωθέν εισόδημα ανήλθε σε 11.072 ευρώ.

Δείτε τον πίνακα με τους πιο πλούσιους και τους πιο φτωχούς νομούς της χώρας, βάσει φορολογικών δηλώσεων 2018:

evros24

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΑΜΥΝΑ

ΥΕΘΑ από Καστανιές Έβρου | «Δεν λήγει ο συναγερμός, παραμένουμε σε εγρήγορση»

Δημοσιεύτηκε

στις

Τα Επιτηρητικά Φυλάκια και τα σύνορα στον Έβρο προκειμένου να επιθεωρήσει τα μέτρα ασφαλείας και να συνομιλήσει με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που επιχειρούν εκεί επισκέφθηκε σήμερα, ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος μετέβησαν στο ΕΦ Καστανεών, όπου είχαν ολοκληρωμένη ενημέρωση για την κατάσταση και την τήρηση των επαυξημένων μέτρων επιτηρήσεως.

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης δήλωσε από το ΕΦ1 στις Καστανιές Έβρου:

«Βρεθήκαμε εδώ στο φυλάκιο των Καστανεών πάλι, προκειμένου να κάνουμε μια ανασκόπηση της κατάστασης μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τη διάλυση του καταυλισμού μέσα στο έδαφος της Τουρκίας και την απομάκρυνση των μεταναστών. Επίσης είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας σε τοπικό επίπεδο, με τους ανθρώπους που διεκπεραίωσαν την αποστολή, φύλαξαν τα σύνορα, πέτυχαν να διατηρήσουν το απαραβίαστο των συνόρων όταν επιχειρήθηκε ο αιφνιδιασμός το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας και φυσικά να σχεδιάσουμε τις επόμενες κινήσεις.

Αυτό που οπωσδήποτε λέμε είναι ότι δεν λήγει ο συναγερμός. Οι Δυνάμεις παραμένουν σε εγρήγορση και απλά προσαρμόζονται, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν στο μέλλον -ακόμα πιο θωρακισμένοι, ακόμα πιο έτοιμοι, ακόμα πιο εξοπλισμένοι- ό,τι προκύψει.

Επίσης είχαμε την δυνατότητα να συζητήσουμε για τη λήψη μέτρων υγειονομικής προφύλαξης και λόγω του κορωνοϊού, να εξασφαλίσουμε δηλαδή ότι όλα τα Στελέχη εδώ είναι καλυμμένα πλήρως όσον αφορά στις προφυλάξεις που πρέπει να έχουν και βέβαια να μην το παραλείψω να συγχαρούμε διά ζώσης όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας, όλους αυτούς που έδωσαν αυτόν τον μεγάλο αγώνα και συνεχίζουν να τον δίνουν. Ήταν οι άγρυπνοι φρουροί στα τείχη και είναι καθόλα άξιοι γιατί πέτυχαν την αποστολή τους. Η αποστολή συνεχίζεται, η προσπάθεια διατήρησης του απαραβίαστου των συνόρων είναι διαρκής κι εμείς οφείλουμε να τους βοηθήσουμε να την φέρουν σε πέρας στο ακέραιο όπως έκαναν μέχρι τώρα».

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΒΡΟΣ

26 ακόμη φοιτητές στην Τουρκία επαναπατρίστηκαν και τέθηκαν σε απομόνωση σε ξενοδοχείο της Ξάνθης

Δημοσιεύτηκε

στις

Πριν λίγες ώρες έφτασε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Έβρου σε δεύτερο ξενοδοχείο της Ξάνθης, το οποίο μετέφερε 26 ακόμη νέους –επιπλέον των 72 που μεταφέρθηκαν προχθές στο πρώτο ξενοδοχείο- που σπουδάζουν στην Τουρκία και επαναπατρίστηκαν σήμερα κατεπειγόντως εν μέσω της κρίσης με τον κορονοϊό και της δυσμενούς κατάστασης που επικρατεί στη γείτονα. 

Για την υποδοχή των φοιτητών είχε υπάρξει από νωρίς κινητικότητα από καθαρίστριες του συγκεκριμένου ξενοδοχείου ενώ λίγο αργότερα μετέβη κλιμάκιο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης και στη συνέχεια αφίχθη το λεωφορείο με τους φοιτητές. Στο σημείο προσήλθαν και οι οικογένειες αυτών ώστε να τους συναντήσουν πριν τα παιδιά απομονωθούν για το διάστημα που προβλέπει η καθ’ όλα νόμιμη διαδικασία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. 

Το Xanthipress χρησιμοποιώντας την κοινή λογική, αξιοποιώντας τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ και της ΓΓΠΠ για την τήρηση αποστάσεων αλλά και για να μην παρεμποδίσει το έργο των Αρχών κατέγραψε βήμα-βήμα από απόσταση την διαδικασία υποδοχής των φοιτητών.  Στο σημείο υποδοχής και φιλοξενίας -και εν μέσω του πλήθους των φοιτητών που τίθενται σε καραντίνα- αναγνωρίστηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ξάνθης κ. Ευφραιμίδης φορώντας, βέβαια, την σχετική μάσκα και προκειμένου να υπηρετήσει την διαδικασία. 

Στο σημείο κατέφθασε και όχημα της ΓΓΠΠ στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ προκειμένου να καλύψει τις πρώτες διατροφικές ανάγκες των φοιτητών.

 

xanthipress

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

2ος Νεκρός από κορονοϊό στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε

στις

Άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό, αυξάνοντας στους 35 τους νεκρούς στην Ελλάδα. Πρόκειται για τρεις ηλικιωμένους: έναν που νοσηλευόταν στο Σωτηρία, έναν που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη και έναν ηλικιωμένο από την Ξάνθη, ο οποίος νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα (29.03.2020) τα ξημερώματα.

evrospress

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΒΡΟΣ

Κορονοϊός | Ένας ασθενής αποσωληνώθηκε & ένας πήρε εξιτήριο από το ΠΓΝΑ

Δημοσιεύτηκε

στις

Ένας ασθενής που νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝΑ κατάφερε με τη βοήθεια του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου, να ξεπεράσει τον θανάσιμο κίνδυνο από τις σοβαρές επιπλοκές που τον προκάλεσε ο κορονοϊός.

Λόγω της θετικής αυτής εξέλιξης αποφασίστηκε η αποσωλήνωσή του, ένα ιδιαίτερα θετικό γεγονός καθώς φαίνεται ότι ο ιός σε κάποιες περιπτώσεις δεν είναι ανίκητος.

Επίσης αξίζει να αναφερθεί πως ένας ασθενής που νόσησε με κορονοϊό θεραπεύτηκε και πήρε εξιτήριο σήμερα από το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Πριν λίγο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Παθολογίας – Λοιμώξεων Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε πως η κατάσταση μέχρι σήμερα διαμορφώνεται συνοπτικά ως εξής:

Καταγράφηκαν 95 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού SARS-CoV 2 (95 χθες).
Με αυτά, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.156 (1.061 χθες).
Τα περισσότερα εξακολουθούν να αφορούν κατοίκους της Αττικής.
69 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι (69 χθες).
Ο συνολικός αριθμός των θανάτων από τη νόσο COVID-19 ανέρχεται σε 38 (32 χθες).
Η μέση ηλικία όσων κατέληξαν ήταν τα 71 έτη (73 έτη χθες).
Έχουν διενεργηθεί 15.151 εξετάσεις για κορωνοϊό (14.363 χθες).

Τέλος να αναφερθεί πως σήμερα για αδιευκρίνιστους λόγους δεν θα υπάρχει επίσημη ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΠΓΝΑ.

e-evros

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ