Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

O πρώην Δήμαρχος Δράμας Τζίμας επισκέφτηκε την Τσανάκα

Μια φιλική, μια ανθρώπινη επίσκεψη ήταν αυτή που δέχθηκε την Δευτέρα  το πρωί στο πολιτικό της γραφείο, η Δήμαρχος Καβάλας, κ. Δήμητρα Τσανάκα. Ο πρώην Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης και πρώην Δήμαρχος Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας, μαζί με την σύζυγο του, την αγαπημένη καλλιτέχνιδα Μελίνα Μποτέλη, συνεχάρησαν δια ζώσης τη νικήτρια των εκλογών του Μαΐου, ευχόμενοι αμφότεροι καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχει από εδώ και πέρα.

Αυτοδιοικητικά, πολιτιστικά και τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας, περιελάμβανε η αντζέντα της φιλικής και χαλαρής συζήτησης που ακολούθησε με τον κ. Τζίμα να μοιράζεται στιγμές αλλά και εμπειρίες του από τα δημαρχιακά πράγματα με την κ. Τσανάκα ενώ οι πολιτιστικού περιεχόμενου παρεμβάσεις της κ. Μποτέλη, έδωσαν έναν αισιόδοξο τόνο στην όμορφη αυτή παρέα, από όπου και τα φωτογραφικά στιγμιότυπα.

Οι επαφές της κ. Τσανάκα συνεχίσθηκαν χθες με αμείωτο ρυθμό μια και η επικαιρότητα τρέχει, η ενημέρωση είναι αναγκαία, προκειμένου η ανάληψη δράσης από την 1η Σεπτεμβρίου να είναι ουσιαστική και ουχί τυπική.

ΚΕΔΚΕ

Σήμερα εξάλλου η Δήμαρχος Καβάλας, βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να παρακολουθήσει σεμινάριο για τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους. Πιο συγκεκριμένα, συνεχίζονται οι ημερίδες ενημέρωσης νέων αιρετών που πραγματοποιεί η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών και την ΕΕΤΑΑ.

Ειδικότερα σήμερα 9 Ιουλίου πραγματοποιείται  ενημερωτική ημερίδα στη Θεσσαλονίκη (Makedonia Palace), στην οποία  θα συμμετάσχουν νεοεκλεγέντες αιρετοί από τις περιφέρειες Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Δ. Μακεδονίας και Κ. Μακεδονίας.

Τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν στη διοίκηση, στη διαχείριση και λειτουργία των Δήμων, στην καταστατική θέση των αιρετών, στο προσωπικό των Δήμων, στο οικονομικο – κοινωνικό περιβάλλον και στη νέα προγραμματική περίοδο  ΣΕΣ 2014 – 2020.

Να σημειωθεί ότι ήδη έγιναν τρεις ημερίδες, στο Ηράκλειο της Κρήτης και στην Αθήνα, ενώ μετά τη Θεσσαλονίκη  ακολουθούν:

Στις 11 Ιουλίου στη Λάρισα για τους νεοεκλεγέντες αιρετούς στις Περιφέρειες  Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Στις  16 Ιουλίου στην Πάτρα,  για τους νεοεκλεγέντες αιρετούς στις Περιφέρειες της Δ. Ελλάδας, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Βραβείο σε εκπαιδευτικούς που έσωσαν τη ζωή μαθητών

Βραβεύτηκαν από το υπουργείο Παιδείας τρεις εκπαιδευτικοί που έσωσαν τη ζωή παιδιών που βρέθηκαν σε κίνδυνο, όπως αναφέρει ο Κυριάκος Πιερρακάκης σε ανάρτησή του.

Στην ανάρτηση, ο υπουργός Παιδείας κ. Πιερρακάκης ευχαριστεί τους τρεις εκπαιδευτικούς «για το σπουδαίο παράδειγμα που δίνουν σε όλους μας!».

Η ανάρτηση του Κυριάκου Πιερρακάκη

Σήμερα είναι μια πραγματικά ξεχωριστή ημέρα για το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, καθώς απονείμαμε σε τρεις εκπαιδευτικούς μας έπαινο ως ηθική αμοιβή για εξαιρετικές πράξεις κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, σώζοντας τη ζωή παιδιών που βρέθηκαν σε κίνδυνο.ADVERTISEMENT

Στα πρόσωπα της Αντωνίας Βαγενά, του Γεωργίου Παπαδαντωνάκη και του Ιωάννη – Ερρίκου Τρουμούλη επιβραβεύουμε τη γνώση, την ετοιμότητα και το γνήσιο ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών για τα παιδιά μας. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς για το σπουδαίο παράδειγμα που δίνουν σε όλους μας!

Στο ολοήμερο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών, η υπεύθυνη εκπαιδευτικός, Αντωνία Βαγενά, κλήθηκε να παράσχει πρώτες βοήθειες σε έναν μικρό μαθητή, ο οποίος πνιγόταν και δεν μπορούσε να σηκωθεί από τη θέση του. 

«Δεν ένιωσα τίποτα, παρά μόνο ανακούφιση που σώθηκε ο μαθητής. Ευτυχώς, γνώριζα πρώτες βοήθειες και έκανα τη λαβή Heimlich», ανέφερε και πρόσθεσε ότι μετά το περιστατικό, δημιουργήθηκαν στενοί δεσμοί εμπιστοσύνης, αγάπης και ασφάλειας μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών.

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Πανάγιος Τάφος | Εκδήλωση για την αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου στον Ναό της Αναστάσεως

Το ΤΕΕ ΑΜ, η Ιερά Μητρόπολις Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, το Κέντρο Καππαδοκικών Μελετών και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και τον Δήμο Καβάλας, διοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα «Ο Πανάγιος Τάφος-Το Μνημείο και το Έργο: Η Αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα».

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Παρουσία πλήθους κόσμου το αφιέρωμα στον Βασίλη Βασιλικό

Στις 30 Νοεμβρίου 2023 «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο βραβευμένος συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός.

Ο Βασιλικός διατηρούσε ισχυρούς δεσμούς με την πατρογονική γη, αφού επισκέπτονταν το νησί της Θάσου κάθε καλοκαίρι, διαμένοντας με τη σύζυγό του στο εξοχικό σπίτι που διατηρούσε.

Λίγους μήνες μετά τον θάνατό του, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας που φέρει το όνομά του διοργάνωσε μία σημαντική εκδήλωση μνήμης και τιμής στον συγγραφέα, με τη συνεργασία του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας και της Εταιρείας Συγγραφέων.

Ανάμεσα στους εκλεκτούς ομιλητές από τον χώρο της Λογοτεχνίας βρεθηκε και ο παγκόσμιος σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, επιστήθιος φίλος του Βασιλικού και δημιουργός της εμβληματικής ταινίας «Ζ» που βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en