Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ | Γιατί δεν πρόκειται να καταδικαστεί ποτέ ο Αμερικανός πρόεδρος

Δημοσιεύτηκε

στις

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου η επικεφαλής των πλειοψηφούντων στην Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων Δημοκρατικών Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε ότι για το κόμμα της πια είναι δεδομένο ότι θα προχωρήσει κανονικά με τη διαδικασία παραπομπής του Ντόναλντ Τραμπ, κρίνοντας ότι η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή δικαστικών υποθέσεων του Κογκρέσου έχει ολοκληρωθεί και ξεπερνώντας τους ενδοιασμούς που εννιά μήνες πριν την είχαν οδηγήσει να δηλώσει ότι μια παραπομπή θα ήταν πολύ διαιρετική και δεν την ήθελε.

Στην επιλογή αυτή μέτρησε και η παράμετρος του χρόνου. Οι Δημοκρατικοί θέλουν η σχετική απόφαση παραπομπής να γίνει πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων και τη νέα χρονιά. Ούτως ή άλλως είναι σαφές ότι στη Βουλή των Αντιπροσώπων διαθέτουν την αναγκαία πλειοψηφία για να αποφασίσουν την παραπομπή.

 

 

Πάντως η ίδια η Πελόζι αρνήθηκε εμφατικά ότι κινείται με βάση κάποιο μίσος για τον Ντόναλντ Τραμπ. Τα αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η αλλαγή στάσης της Πελόζι, που ήταν αρκετά επιφυλακτική για την παραπομπή ακόμη και όταν βγήκε η έκθεση του ειδικού ερευνητή Ρόμπερτ Μύλερ για την φερόμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές, στηρίζεται στις νέες αποκαλύψεις για το πώς ο Τραμπ ζήτησε από την Ουκρανική κυβέρνηση στοιχεία που να εμπλέκουν και να ενοχοποιούν τον αντίπαλο του τέως Δημοκρατικό Αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Για τους Δημοκρατικούς μια τέτοια στάση δεν έχει καμία σχέση με το κύρος του αξιώματος και αποτελεί λόγο παραπομπής. Άλλωστε συμπίπτει με μια ιδιαίτερα πολωμένη προεκλογική εκστρατεία.

Ποια είναι η διαδικασία της παραπομπής;

Σύμφωνα με το αμερικανικό σύνταγμα η παραπομπή Προέδρου επιτρέπεται μόνο για έσχατη προδοσία και σοβαρά αδικήματα. Την παραπομπή την αποφασίζει η Βουλή των Αντιπροσώπων, όμως η δίκη γίνεται ενώπιον της Γερουσίας. Η τελευταία για να φτάσει σε ετυμηγορία χρειάζεται μια ισχυρή πλειοψηφία 2/3. Όμως στη Γερουσία ο συσχετισμός είναι ευνοϊκός υπέρ των Ρεπουμπλικάνων που έχουν την πλειοψηφία. Αυτό θεωρείται ότι είναι πιθανό να οδηγήσει τελικά στη μη καταδίκη του Τραμπ. Στη διαδικασία στη Γερουσία θα προεδρεύσει ο επικεφαλής δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου Τζων Ρόμπερτς.

Οι παραπομπές ως μέσο διαμόρφωσης πολιτικών συσχετισμών

Με βάση τις ιδιαιτερότητες του αμερικανικού πολιτικού συστήματος, η διαδικασία παραπομπής είναι μια δύσκολη διαδικασία που χρησιμοποιείται σε ακραίες περιπτώσεις.

Επιπλέον, πρόσφατες περιπτώσεις έχουν δείξει ότι χρησιμοποιείται για να διαμορφωθούν πολιτικοί συσχετισμοί.

Η παραπομπή του Ρίτσαρντ Νίξον, που τελικά οδήγησε στην παραίτησή του, μπορεί να έγινε στον απόηχο του σκανδάλου του Wartergate, όμως στην πραγματικότητα αντιστοιχούσε σε μια συνολικότερη επιθυμία του πολιτικού συστήματος να απαντήσει σε ένα αίτημα αλλαγής που έβγαινα μέσα από την ίδια την αμερικανική κοινωνία.

 

 

Αντίστοιχα, η παραπομπή του Μπιλ Κλίντον λίγο είχε να κάνει με το τυπικό της υπόθεσης και το εάν είχε ψευδομαρτυρήσει και παρακωλύσει τη δικαιοσύνη σε σχέση με τις εξωσυζυγικές του ερωτικές σχέσεις. Στην πραγματικότητα αποτελούσε τμήμα μιας αντεπίθεσης των Ρεπουμπλικάνων που ήθελαν να ανακαταλάβουν την εξουσία.

Έτσι και στην περίπτωση του Ντόναλντ Τραμπ ο τρόπος που σχεδόν εξαρχής οι Δημοκρατικοί επέλεξαν να αναζητήσουν στοιχεία για παραπομπή του έχει να κάνει με την ιδιαίτερα πολωμένη κατάσταση του αμερικανικού πολιτικού συστήματος και τα μεγάλα χάσματα, πολιτικά, ιδεολογικά και κοινωνικά που αποτυπώθηκαν στα αποτελέσματα των εκλογών του 2016.

Οι συσχετισμοί στη Γερουσία

Στη Γερουσία των ΗΠΑ για να καταδικαστεί ο Πρόεδρος πρέπει αυτή η απόφαση να συγκεντρώσει 67 ψήφους. Αυτή τη στιγμή η Γερουσία των ΗΠΑ έχει μια πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων που έχουν 53 γερουσιαστές έναντι 45 Δημοκρατικών και 2 ανεξαρτήτων.

Οι περισσότεροι Δημοκρατικοί γερουσιαστές έχουν ήδη βγει σαφώς υπέρ της παραπομπής και άρα αναμένεται να ψηφίσουν υπέρ της καταδίκης. Ωστόσο, ένας αριθμός δεν έχει τοποθετηθεί στο εάν επιθυμεί την καταδίκη.

Οι περισσότεροι Ρεπουμπλικανοί έχουν με σαφήνεια τοποθετηθεί υπέρ της απαλλαγής του αμερικανού προέδρου. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι που θα μπορούσαν ακόμη και να υπερψηφίσου την καταδίκη, όπως π.χ. ο γερουσιαστής της Γιούτα Μιτ Ρόμνεϊ, που ήταν ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία στις εκλογές του 2012.

Ακόμη κι έτσι σε αυτή τη φάση φαίνεται δύσκολο να υπάρξουν τόσες μετακινήσεις στην πτέρυγα των Ρεπουμπλικάνων που να οδηγήσουν σε καταδίκη.

Διαφορετικές τακτικές στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών

Στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για την τακτική που θα ακολουθηθεί. Ο ίδιος ο πρόεδρος Τραμπ όπως και οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής θα ήθελαν μια διαδικασία στην οποία να πάρουν το αίμα τους πίσω, καλώντας τους μάρτυρες που θέλουν και γενικά εκμεταλλευόμενοι το ότι η Γερουσία είναι πιο φιλικό έδαφος.

Όμως, τα στελέχη των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, όπως για παράδειγμα ο Λίντσεϊ Γκράχαμ, επικεφαλής της επιτροπής δικαστικών υποθέσεων της Γερουσίας και παραδοσιακός σύμμαχος του Τραμπ, έχουν κάνει σαφές ότι δεν επιθυμούν να γίνει ένα «σόου» η όλη υπόθεση αλλά να προχωρήσει κανονικά και στο τέλος να υπάρξει η ψηφοφορία που θα απαλλάσσει τον Τραμπ από την κατηγορία.

Η πίεση από την προεκλογική περίοδο

Με τις ΗΠΑ να εισέρχονται και επισήμως στον κύκλο της προεκλογικής χρονιάς, που ξεκινά με τις προκριματικές εκλογές, έχει μια πρώτη κορύφωση με τα συνέδρια των κομμάτων και ολοκληρώνεται με την καθαυτό προεκλογική εκστρατεία και τις εκλογές, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι και οι δύο πλευρές θα ήθελαν μια σχετικά γρήγορη διαδικασία. Ιδίως όταν η τελική ετυμηγορία θεωρείται αυτή τη στιγμή δεδομένα αθωωτική.

 

 

Οι Δημοκρατικοί φοβούνται μήπως η όλη κατάσταση τελικά κουράσει τους ψηφοφόρους και δεν έχουν το πολιτικό αποτέλεσμα που θέλουν, δηλαδή να φθείρουν πολιτικά τον Ντόναλντ Τραμπ. Επιπλέον, δεν είναι χωρίς σημασία το γεγονός ότι ορισμένοι εκ των διεκδικητών του χρίσματος των Δημοκρατικών είναι ταυτόχρονα και γερουσιαστές, όπως για παράδειγμα η Ελίζαμπεθ Γουόρεν και ο Μπέρνι Σάντερς και δεν θα ήθελαν να χάσουν πολύ χρόνο από τη μάχη των προκριματικών.

Οι Ρεπουμπλικάνοι θέλουν να αφήσουν την πλευρά Τραμπ να οργανώσει και παρουσιάσει την υπεράσπισή του, όμως και αυτοί δεν θέλουν μια μακρά διαδικασία όπου ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα είναι υπόδικος.

Η πόλωση και οι εκλογικές δυναμικές

Η διαδικασία αυτή έρχεται να θυμίσει τις βαθιές διαιρέσεις του αμερικανικού πολιτικού συστήματος που είναι ενεργές από ήδη από την προεκλογική εκστρατεία του 2016.

Οι διαιρέσεις αυτές αποτυπώνουν τις διαφορετικές στάσεις που διαπερνούν την αμερικανική κοινωνία, από τη στάση απέναντι στη μετανάστευση μέχρι τις απόψεις για παγκόσμιο εμπόριο και τον διεθνή προσανατολισμό των ΗΠΑ.

Οι Δημοκρατικοί επιμένουν ότι ακόμη και μόνο με τα στοιχεία για την Ουκρανία έχουν μια σαφή υπόθεση κατάχρησης εξουσίας. Οι Ρεπουμπλικάνοι αμφισβητούν την αξιοπιστία των «μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος» και επιμένουν ότι αυτό που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος ήταν μια θεμιτή άσκηση των καθηκόντων εξωτερικός πολιτικής του προέδρου.

Διαιρεμένη παραμένει και η αμερικανική κοινή γνώμη. Όσο κυριαρχούσε η συζήτηση γύρω από την έρευνα Μύλερ, λίγο περισσότεροι από τους μισούς αμερικανούς έδειχναν να μην επιθυμούν την παραπομπή Τραμπ. Αυτό άλλαξε μετά τη μετατόπιση του βάρους στην υπόθεση της Ουκρανίας, όταν υπήρξε ελαφρό προβάδισμα αυτών που ήθελαν παραπομπή και καταδίκη. Αυτό διατηρείται και σήμερα. Ωστόσο, έχει σημασία ότι ακόμη και έτσι ένα ισχυρό 44% των αμερικανών δεν επιθυμεί την παραπομπή και καταδίκη του Ντόναλντ Τραμπ, την ώρα που η αντίθεση άποψη έχει σχετικό προβάδισμα αλλά βρίσκεται κάτω του 50%.

Αυτό πάντως αντιστοιχεί και στο ότι όλο αυτόν τον καιρό ο πρόεδρος Τραμπ διατηρεί ένα σταθερό ποσοστό θετικής αποδοχής άνω του 40%. Μπορεί οι αρνητικές γνώμες να παραμένουν περισσότερες από τις θετικές, αλλά είναι σημαντικό στην προεκλογική περίοδο ότι διατηρεί μια συμπαγή αφετηρία απήχησης. Ορισμένες από τις εξελίξεις στο οικονομικό πεδίο, όπως για παράδειγμα η ανακοίνωση ότι η ανεργία συνεχίζει να υποχωρεί και ότι αυξήθηκαν οι νέες θέσεις εργασίας, ενισχύουν ακόμη περισσότερο τη θέση του.

 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΟΣΜΟΣ

Κόλαση εκρήξεων με δεκάδες νεκρούς στη Βηρυτό – Εικόνες αποκάλυψης και αγωνία στα συντρίμμια

Δημοσιεύτηκε

στις

Δύο φονικές εκρήξεις συγκλόνισαν χθες τη Βηρυτό, σκότωσαν τουλάχιστον 78 και τραυμάτισαν πάνω από 4.000 ανθρώπους με βάση τον μέχρι στιγμής απολογισμό. Κατά τη διάρκεια της νύχτας η αγωνία χτύπησε κόκκινο για την ανεύρεση επιζώντων κάτω από τα συντρίμμια, με τις Αρχές να εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί δραματικά.

Περίπου 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου που βρίσκονταν στην αποθήκη στο λιμάνι της Βηρυτού ανατινάχθηκαν προκαλώντας δεκάδες θανάτους, χιλιάδες τραυματισμούς και ζημιές άνευ προηγουμένου στην πρωτεύουσα του Λιβάνου.

«Είναι απαράδεκτο το ότι φορτίο νιτρικού αμμωνίου, ποσότητα που εκτιμάται πως ανερχόταν σε 2.750 τόνους, βρισκόταν επί έξι χρόνια παρατημένο σε αποθήκη χωρίς μέτρα προφύλαξης. Δεν θα αναπαυθούμε προτού βρούμε τον υπεύθυνο για αυτό που έγινε ώστε να λογοδοτήσει», στηλίτευσε ο πρωθυπουργός της χώρας Χασάν Ντιάμπ ενώπιον του Ανώτερου Συμβουλίου Άμυνας της χώρας που συγκλήθηκε εκτάκτως χθες βράδυ.

Το νιτρικό αμμώνιο είναι χημικό λίπασμα, που όμως χρησιμοποιείται επίσης για την κατασκευή βομβών.

Το Ανώτερο Συμβούλιο Άμυνας συνιστά στην κυβέρνηση να κηρύξει «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» για δύο εβδομάδες στην πόλη της Βηρυτού. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα ανατεθεί σε επιτροπή ανώτατων αξιωματικών του στρατού να χειριστεί όλα τα ζητήματα «ασφαλείας» στη λιβανέζικη πρωτεύουσα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε μετά το πέρας της συνεδρίασης του Ανώτερου Συμβουλίου Άμυνας.

Το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει εκτάκτως αργότερα σήμερα.

«Αυτό που συνέβη είναι παρόμοιο με τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι»

Ο κυβερνήτης της Βηρυτού Μαρουάν Αμπούντ χαρακτήρισε «εθνική καταστροφή» παρόμοια με τους βομβαρδισμούς στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα στο λιμάνι της πρωτεύουσας και είχε ως αποτέλεσμα να επηρεαστεί σχεδόν η μισή πόλη. Μάλιστα, μιλούσε στους δημοσιογράφος με δάκρυα στα μάτια.

Ο Αμπούντ είπε ότι έχει χαθεί η επικοινωνία με μια ομάδα πυροσβεστών που είχε σπεύσει στο σημείο της καταστροφής. «Μια ομάδα 10 ανθρώπων έφτασε στο σημείο. Αυτό που συνέβη είναι παρόμοιο με αυτό που έγινε στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

Έφτασαν εκεί και εξαφανίστηκαν. Είναι εθνική καταστροφή για τον Λίβανο. Δεν ξέρουμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε αυτό», πρόσθεσε.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Ασύλληπτη τραγωδία στον Λίβανο | Ξεχασμένοι για 6 χρόνια οι 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου που εξερράγησαν

Δημοσιεύτηκε

στις

Περίπου 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου βρίσκονταν στην αποθήκη στο λιμάνι της Βηρυτού που εξερράγη χθες Τρίτη, προκαλώντας δεκάδες θανάτους, χιλιάδες τραυματισμούς και ζημιές άνευ προηγουμένου στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, στηλίτευσε ο πρωθυπουργός της χώρας Χασάν Ντιάμπ.

«Είναι απαράδεκτο το ότι φορτίο νιτρικού αμμωνίου, ποσότητα που εκτιμάται πως ανερχόταν σε 2.750 τόνους, βρισκόταν επί έξι χρόνια παρατημένο σε αποθήκη χωρίς μέτρα προφύλαξης», στηλίτευσε ο Ντιάμπ ενώπιον του Ανώτερου Συμβουλίου Άμυνας της χώρας, που συγκλήθηκε εκτάκτως χθες βράδυ.

Το νιτρικό αμμώνιο είναι χημικό λίπασμα, που όμως χρησιμοποιείται επίσης για την κατασκευή βομβών.

«Δεν θα αναπαυθούμε προτού βρούμε τον υπεύθυνο για αυτό που έγινε ώστε να λογοδοτήσει» για την πολύνεκρη καταστροφή, δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός του Λιβάνου.

Το Ανώτερο Συμβούλιο Άμυνας «συνιστά» στην κυβέρνηση να κηρύξει «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» για δύο εβδομάδες στην πόλη της Βηρυτού.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα ανατεθεί σε επιτροπή ανώτατων αξιωματικών του στρατού να χειριστεί όλα τα ζητήματα «ασφαλείας» στη λιβανέζικη πρωτεύουσα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε μετά το πέρας της συνεδρίασης του Ανώτερου Συμβουλίου Άμυνας.

Το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει εκτάκτως αργότερα σήμερα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΣΜΟΣ

«Χαστούκι» από Αίγυπτο σε Τουρκία | Οι σεισμικές έρευνες παραβιάζουν την αιγυπτιακή ΑΟΖ

Δημοσιεύτηκε

στις

Η Αίγυπτος δήλωσε το Σάββατο πως μέρος των σεισμικών ερευνών που σχεδιάζει η Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο παραβιάζει ενδεχομένως ύδατα όπου το Κάιρο διεκδικεί αποκλειστικά δικαιώματα.

Προειδοποίηση που εξέδωσε τον περασμένο μήνα η Τουρκία για τις έρευνες επικαλύπτει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Αιγύπτου, συνιστώντας «παραβίαση και επίθεση στα κυριαρχικά δικαιώματα της Αιγύπτου», ανέφερε σε μια ανακοίνωση το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών.

Το αιγυπτιακό ΥΠΕΞ δεν ανέφερε λεπτομέρειες, αλλά είπε πως η ενδεχόμενη παραβίαση προκύπτει από το σημείο οκτώ της προειδοποίησης της Τουρκίας.

Οι σεισμικές έρευνες είναι μέρος των προπαρασκευαστικών εργασιών για ενδεχόμενες έρευνες υδρογονανθράκων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

skaigr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποστολάκης στο MEGA | Ο Ερντογάν δεν είναι στριμωγμένος και αδύναμος

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης, Πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» και τους Γιώργο Χουδαλάκη και Μαρία Κατσή, για τις ενέργειες και τις επιδιώξεις της Τουρκίας, την ελληνική αντίδραση και τις διεθνείς αντιδράσεις.

«Έχουμε φτάσει στα όρια της σύγκρουσης και προσπαθούμε να απαντήσουμε στο ερώτημα, είναι επικίνδυνος ή δεν είναι;», υπογράμμισε αρχικά για τις προθέσεις του Ταγίπ Ερντογάν. «Προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του απειλώντας», σημείωσε.

«Θέλει να είναι ο επικυρίαρχος της περιοχής, να ελέγχει τα πάντα στην Αν. Μεσόγειο. Η Τουρκία έχει δει τον εαυτό της σαν μια σοβαρή περιφερειακή δύναμη και θέλει τα πάντα να γίνονται μετά τον έλεγχό της», ανέφερε χαρακτηριστικά, σχετικά με τους στόχους της γειτονικής χώρας.

«Δεν υπάρχουν σοβαρές συναντήσεις που να μην βρίσκεται ο Ερντογάν. Δεν υπάρχει σοβαρό κράτος που να μην θέλει να έχει καλές σχέσεις με την Τουρκία. Η Αμερική κάνει τεράστια προσπάθεια να κρατήσει τις σχέσεις της με την Τουρκία και να την τραβήξει προς τη Δύση.

Η Ευρώπη ανέχεται, προσπαθεί να μην συγκρουστεί μαζί του. Θεωρούν ότι ο τρόπος να διαχειριστείς την Τουρκία δεν είναι να την τιμωρήσεις αλλά να της δώσεις κάτι ακόμα. Είναι λάθος να θεωρούμε ότι ο Ερντογάν είναι στριμωγμένος και αδύναμος. Παίζει σε όλα τα γεωπολιτικά παιχνίδια, όλοι τον θεωρούν σοβαρό παίχτη, και τώρα όταν ξεκινήσουν οι συζητήσεις…».

Ερωτηθείς για το αν η Ελλάδα πρέπει να μπει σε διάλογο με την γείτονα χώρα, ο κ. Αποστολάκης, ήταν σαφής. «Όταν είσαι κυρίαρχο κράτος και όταν μπορείς να σταθείς στα πόδια σου, αν συζητήσεις είναι δικό σου θέμα και τι θα συζητήσεις είναι επίσης δικό σου θέμα. Τώρα βρισκόμαστε σε μία πίεση που μας φέρνει στο τραπέζι της κουβέντας, και τα θέματα που θα συζητηθούν δεν είναι καθαρά και μόνο δικιά μας επιλογή. Υπάρχουν πράγματα που είναι κατοχυρωμένα από διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο και θεωρούμε ότι δεν θα έπρεπε να συζητηθούν».

«Θέλει πάρα πολύ προσοχή, η κατάσταση είναι δύσκολη. Δεν ξέρουμε κατά πόσο μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη στον Ερντογάν σε αυτά που λέει. Μας απειλούν ότι αν δεν συζητήσουμε θα δημιουργήσουν θέμα. Αυτά που έχουμε να συζητήσουμε είναι μόνο οι θαλάσσιες ζώνες, υφαλοκρηπίδα και οι ΑΟΖ, η Τουρκία εκτιμώ δύσκολα θα κάτσει να συζητήσει μόνο γι αυτό το θέμα».

Αν βάλουμε τα πράγματα στη ζυγαριά με γεωπολιτικούς και οικονομικούς όρους, οι Ευρωπαίοι προτιμούν τους Τούρκους, σύμφωνα με τον κ. Αποστολάκη. «Οι συμφωνίες έχουν να κάνουν με συμφέροντα».

Σχετικά με τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, υπογράμμισε: «Η Ελλάδα δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Οι ένοπλες δυνάμεις είναι αρκετά ισχυρές. Όπως και στο τελευταίο συμβάν με τον ελληνικό στόλο να απλώνεται στο Αιγαίο και να δείχνει έτοιμη να συγκρουστεί. Έχω πει ότι δεν πρέπει να δείξεις ότι δεν θες να συγκρουστείς έναντι οποιοδήποτε κόστους και τιμήματος. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι υπάρχουν κόκκινες γραμμές, σημεία που αν ξεπεραστούν δεν έχεις περιθώρια».

Ενώ κλείνοντας, αναφορικά με τους συμπαίκτες, «υπάρχει κάποιος που έχει δείξει πρόθεση να μας στηρίξει, τη Γαλλία. Η μερική συμφωνία, η υπόθεση με την αγορά φρεγατών έπρεπε να συνεχίσουμε να κάνουμε κουβέντα. Θεωρώ πως πρέπει να έχουμε σχέσεις συμφέροντος με όλες τις χώρες που θέλουμε να συνεργαστούμε».

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Monopolio Delivery

Δημοφιλή

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Mladen Group 17

Mladen Group 18

Mladen Group 19

Mladen Group 20

Mladen Group 21

Mladen Group 22

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ