Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Novartis | Έλληνες μάρτυρες έδωσαν στο FBI βίντεο, ηχητικά ντοκουμέντα και email με ονόματα

Στην υπόθεση που υπάρχει στα χέρια του FBI υπάρχουν πρόσωπα που είναι κρατικοί αξιωματούχοι στην Ελλάδα. Μεταξύ των ονομάτων υπάρχουν και Έλληνες πολιτικοί. Ο δικηγόρος των τριών Ελλήνων προστατευόμενων μαρτύρων στις ΗΠΑ, Παύλος Σαράκης, είπε πως οι πελάτες του κατέθεσαν στοιχεία περιλαμβάνον ακόμη και βίντεο, ηχητικά ντοκουμέντα και email που αποδεικνύουν τα λεγόμενά τους.

Μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1 ο δικηγόρος των τριών Ελλήνων που βρίσκονται υπό την προστασία των αρχών των ΗΠΑ έχουν δώσει στοιχεία που περιγράφουν τον τρόπο υπερκοστολόγησης φαρμάκων και σκευασμάτων στην Ελλάδα και κυρίως τα πρόσωπα που εμπλέκονται στο σύστημα αυτό.

Ο κ. Σαράκης έκανε λόγο για κρατικούς λειτουργούς, αλλά και πολιτικούς. Όπως είπε κάποια από τα ονόματα των πολιτικών που ακούστηκαν και από τα χείλη των τριών προστατευόμενων μαρτύρων στην Ελλάδα, περιλαμβάνονται και στις καταθέσεις των μαρτύρων στο FBI.

Ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης μιλάει για τρία άτομα τα οποία, αρχικά οι δύο και ύστερα ο τρίτος, από το 2016 ως και τον Δεκέμβριο του 2017 κατέθεσαν στο FBI. Είναι όπως λέει υψηλόβαθμα στελέχη της Novartis που προσέφυγαν στις αμερικανικές αρχές.

Το FBI, λέει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος, ζητάει στοιχεία, δεν αρκούν εκεί μόνο τα λόγια και έτσι οι πελάτες του έχουν αποδείξει τα όσα ισχυρίζονται με υλικό που περιλαμβάνεται σε email, βίντεο αλλά και ηχητικά ντοκουμέντα που καταγράφηκαν σε «κλειστές» συσκέψεις.

Ονόματα, διευθύνσεις, ΑΦΜ και τραπεζικούς λογαριασμούς 4.700 γιατρών, κατέθεσαν όπως λέει ο κ. Σαράκης οι πελάτες του, που εξυπηρετούσαν την στρατηγική της Nvartis, αλλά και τα ονόματα 53.000 γιατρών ανά την Ελλάδα που ήταν στο στόχαστρο της εταιρείας για την προώθηση των προϊόντων της. Προσέθεσε μάλιστα ότι υπάρχουν ονόματα πολιτικών στην έρευνα του FBI εναντίων των οποίων υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν λάβει πολιτικές αποφάσεις που εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα της εταιρείας.

Ουσιαστικά η φαρμακευτική χειραγωγούσε το πολιτικό ελληνικό σύστημα ώστε να διαμορφώνει το νομικό πλαίσιο με στόχο να ευνοούνται τα συμφέροντά της.

Είναι τρία άτομα που επέβαλαν μηνυτήρια αναφορά στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Ήταν σε καίρια πόστα της Novartis στην Ελλάδα, γνώριζαν τη στρατηγική αλλά και τις μεθόδους της εταιρείας ξεκαθάρισε ο δικηγόρος.

Τα λεγόμενά τους κρίθηκαν βάσιμα από τις αμερικανικές αρχές όπως τόνισε, καθώς τα στοιχεία που έδωσαν ήταν χιλιάδες. Ουσιαστικά πρόκειται για άτομα που συμμετείχαν στον σχεδιασμό της στρατηγικής της εταιρείας αλλά και στην υλοποίησή της.

newsit.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ικανοποιητική η κίνηση στις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα για τα ευρωψηφοδέλτια

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι δηλώνουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με την μεγάλη συμμετοχή που υπήρξε στις προκριματικές εκλογές για τα ευρωψηφοδέλτια του κόμματος.

Στόχος του κόμματος αλλά και των μελών της Καβάλας, είναι η ένταξη όσο περισσότερων γίνεται ευρωβουλευτών στο Κοινοβούλιο με πρώτο και κύριο σχέδιο την αποκατάσταση της δικαιοσύνης στην χώρα μας.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Προπονητής κλιμάκιου Ταεκβοντό Β. Ελλάδος ο Χάρης Παλτόγλου στο Διεθνές Πρωτάθλημα στην Σόφια

Το διεθνές τουρνουά 15th Hereya Open Sofia, που θα διεξαχθεί στις 21 και 22 Απριλίου 2024 στο Asics Arena της Σόφιας, θα φιλοξενήσει 1100 αθλητές από 12 χώρες. Οι επίλεκτοι αθλητές έχουν επιδείξει  αφοσίωση και εξαιρετικές επιδόσεις στους αγώνες και έχουν καταταγεί στην πρώτη θέση από τα τρία προκριματικά πρωταθλήματα.

Η συμμετοχή των 100 επίλεκτων αθλητών από την Ένωση Τάεκβοντο Βορείου Ελλάδος, υπό τον προπονητή Χάρη Παλτογλου, ενισχύει την Ελληνική αποστολή στο διεθνές τουρνουά 15th Hereya Open Sofia. Μία τιμητική θέση που τιμάει την πόλη μας, την Καβάλα, παρέχοντας σημαντική αναγνώριση στον τομέα του Τάεκβοντο.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σύλλογοι, φορείς και εθελοντές καθάρισαν τμήμα του περιαστικού δάσους

Πολλά είναι τα παράπονα που έχουν γίνει για τα απορρίματα τα οποία πλυμμηρίζουν το περιαστικό δάσος της Καβάλας. Σίγουρα ένα γεγονός που ιδίως και με τον ερχομό της αντιπυρικής περιόδου προκαλεί έντονο προβληματισμό.

Μπορεί πολλοί πολίτες να μην είναι υπεύθυνοι όσο αφορά την ρίψη των απορριμάτων όμως αρκετοί φορείς, σύλλογοι και εθελοντές προέβησαν στον καθαρισμό ενός τμήματός του.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en