Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Ν. Καβάλας: Τηλεδιάσκεψη και πιθανή επίσκεψη Μητσοτάκη

Την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με πρωτοβουλία του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Θανάση Κοντογεώργη, διάρκειας τουλάχιστον δύο ωρών.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα προβλήματα και τα αιτήματα του Νομού Καβάλας. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι τρεις βουλευτές του Νομού, οι τέσσερις Δήμαρχοι της περιοχής, καθώς και οι Χριστόδουλος Τοψίδης και Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Παρόμοιες τηλεδιασκέψεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ή πρόκειται να γίνουν και για άλλους Νομούς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συμμετέχοντες σχημάτισαν την εντύπωση ότι ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενδέχεται να επισκεφθεί την Καβάλα το επόμενο διάστημα. Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ο κ. Κοντογεώργης ανέφερε ότι θα υπάρξει επίσκεψη Κυβερνητικού κλιμακίου στην περιοχή, γεγονός που ενισχύει τις προσδοκίες για ενδεχόμενη επίσκεψη και του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Στην τηλεδιάσκεψη τέθηκαν ποικίλα θέματα που αφορούν την περιοχή. Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν εκκρεμότητες σχετικά με τις ιδιοκτησίες της ΕΤΑΔ (όπως η Καλαμίτσα και το παλιό Δικαστήριο), η ανάγκη συνέχισης του έργου της Περιμετρικής Οδού, οι καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις των αγροτών, καθώς και η αποκατάσταση της πεσμένης γέφυρας. Τα ζητήματα αυτά αναφέρθηκαν προκειμένου να ενημερωθεί η Κυβέρνηση, αν και πολλά από αυτά είναι ήδη γνωστά.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Ολοκληρώνονται οι εργασίες αναβάθμισης στην αγορά του Αγίου Νικολάου

Η αναβάθμιση της αγοράς του Αγίου Νικολάου προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, φέρνοντας μια νέα εικόνα στην περιοχή.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν τη βελτίωση της αισθητικής και της λειτουργικότητας του χώρου, με παρεμβάσεις που διευκολύνουν την καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών.

Πρόσφατα, τοποθετήθηκαν νέα παγκάκια στον χώρο μπροστά από τον ιερό ναό, προσφέροντας περισσότερες επιλογές ξεκούρασης και αναψυχής για τους περαστικούς. Παράλληλα, αντικαταστάθηκαν τα καλαθάκια απορριμμάτων, ενισχύοντας την καθαριότητα και την ευταξία της περιοχής.

Οι παρεμβάσεις αυτές συμβάλλουν στην αναβάθμιση της εμπορικής και κοινωνικής δραστηριότητας, δημιουργώντας έναν πιο φιλόξενο και λειτουργικό χώρο για επαγγελματίες και καταναλωτές. Με τις εργασίες να πλησιάζουν στην ολοκλήρωσή τους, η περιοχή αποκτά νέα δυναμική, ενισχύοντας την τοπική οικονομία και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ολοκληρώνονται οι εργασίες αναβάθμισης στην αγορά του Αγίου Νικολάου

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στο πανελλαδικό συλλαλητήριο και την απεργία που διοργανώνεται με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη.

Η κινητοποίηση αυτή έρχεται ως ένδειξη διαμαρτυρίας και διεκδίκησης δικαιοσύνης, αλλά και ως μήνυμα για την ανάγκη βελτίωσης της ασφάλειας στις μεταφορές. Στο πλαίσιο της απεργίας, η αγορά της Καβάλας θα παραμείνει κλειστή από τις 11:30 το πρωί έως τις 14:30 το μεσημέρι της Παρασκευής. Μετά τη στάση εργασίας, τα καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά το απόγευμα. Την ίδια στάση εργασίας αποφάσισε και ο σύλλογος επαγγελματιών του Λιμένα Θάσου, εκφράζοντας την υποστήριξή του στις κινητοποιήσεις.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Υπό μελέτη το σχέδιο για την υδροδότηση της Ξάνθης από τον ποταμό Νέστο – Ανησυχία για τη λειψυδρία

Οι αρχές του Νέστου, βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς τα αποθέματα νερού μειώνονται δραματικά λόγω παρατεταμένης ανομβρίας. Σε αυτό το πλαίσιο, εξετάζεται ένα φιλόδοξο σχέδιο για την υδροδότηση της πόλης της Ξάνθης από τον ποταμό Νέστο.

Το έργο αυτό περιλαμβάνει την κατασκευή αγωγών και δικτύων, ώστε να διασφαλιστεί η επάρκεια νερού για την κάλυψη των αναγκών της Ξάνθης, τόσο για οικιακή χρήση όσο και για αγροτικές δραστηριότητες. Η μελέτη βρίσκεται σε προκαταρκτικό στάδιο, ενώ οι τοπικές αρχές συνεργάζονται με αρμόδιους φορείς για τη βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Ωστόσο, η λειψυδρία έχει γίνει έντονα αισθητή τα τελευταία χρόνια στην περιοχή, με αποτέλεσμα οι αρχές να αναζητούν μακροπρόθεσμες λύσεις για να αντιμετωπιστούν οι αυξανόμενες ανάγκες νερού και οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en