Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Μορφίδης | Κύριε Λαζαρίδη υπάρχει και φιλότιμο

Δημοσιεύτηκε

στις

Σε μία καυστική ανακοίνωση προς το πρόσωπο του Μακάριου Λαζαρίδη προχώρησε ο πρώην Βουλευτής Καβάλας του Σύριζα Κώστας Μορφίδης.

Πιο συγκεκριμένα:

Μακάριος Λαζαρίδης | Υπάρχει και φιλότιμο;

Ο Μακάριος Λαζαρίδης, νεοεκλεγείς βουλευτής Καβάλας με τη ΝΔ, σε σημερινή του ανακοίνωση δήλωσε ότι «η πρωτοβουλία του για την ίδρυση και λειτουργία μονάδας τεχνητού νεφρού στην Θάσο επιτέλους παίρνει σάρκα και οστά» με τη στήριξη του επιχειρηματία φίλου του κ. Χαριτόπουλου και συμπλήρωσε ότι «αποτελεί προσωπική του δέσμευση η δημιουργία της μονάδας, που θα γίνει πράξη από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Κύριε Λαζαρίδη, να σας ενημερώσω ότι πολύ πριν αρχίσετε τις βόλτες με τον κ. Χαριτόπουλο στη Θάσο, με τις κάμερες να σας συνοδεύουν, εμείς δουλεύαμε συνεχώς και αθόρυβα για να λύσουμε τα προβλήματα του νομού και ζητήματα όπως η ίδρυση και λειτουργία μονάδας τεχνητού νεφρού στη Θάσο. 

Η πρόταση έγινε από το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Παπαφιλίππου και υιοθετήθηκε από το σύνολο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ της ΑΜΘ κατά τις διαδικασίες του περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου που έγινε στην Κομοτηνή το Νοέμβριο του 2017, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. 

Εν συνεχεία και οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα συνεργαστήκαμε για μεγάλο διάστημα με τους Υπουργούς Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, τον Ανδρέα Ξανθό και τον Παύλο Πολάκη, για να ξεπεραστούν οι τεχνικές δυσκολίες και τα νομικά ζητήματα που εμπόδιζαν τη δημιουργία μονάδων τεχνητού νεφρού στα νησιά μας και τη Θάσο.

Τα ζητήματα αυτά λύθηκαν επιτυχώς και στις 11 Ιουνίου 2019 υπογράφτηκε από τον Ανδρέα Ξανθό η τελική απόφαση, που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 5 Ιουλίου 2019. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καβάλας και προσωπικά ο Διοικητής Τάσος Καρασαββόγλου, έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση του χώρου, όπου θα λειτουργήσει η μονάδα και έχει εξασφαλίσει και διαθέτει άμεσα τις κλίνες και τον εξοπλισμό για τη δημιουργία της. Απομένει η στελέχωσή της με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. 

Να τονίσουμε ότι η απελθούσα κυβέρνηση και οι βουλευτές της δουλεύαμε άοκνα μέχρι την τελευταία μέρα. Ακόμη και στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, όταν εσείς περιοδεύατε και μοιράζατε ανέξοδες υποσχέσεις. 

Σε προηγούμενη δήλωσή μου έδωσα, ως όφειλα, συγχαρητήρια στους εκλεγέντες με τη ΝΔ βουλευτές του νομού Καβάλας, όπως επιβάλλει ο πολιτικός πολιτισμός και το υψηλό ήθος της αριστεράς και όσων ανήκουμε σ’ αυτήν. 

Σε ό,τι αφορά τουλάχιστον εσάς, κ. Λαζαρίδη, μάλλον βιάστηκα. Διότι με τον πολιτικό πολιτισμό και το ήθος, δεν φαίνεται να έχετε καμία σχέση.

Αν συνεχίσετε έτσι, περιμένουμε την επόμενη δήλωσή σας, στην οποία μην ξεχάσετε να αναφέρετε ότι «κατόπιν ενεργειών σας» χτίστηκε και ο Παρθενώνας και θεμελιώθηκε η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη. 

Κώστας Μορφίδης

πρώην Βουλευτής 

ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Τα σημεία πώλησης των καρτών ελεγχόμενης στάθμευσης στην Καβάλα

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Δήμος Καβάλας ενημερώνει ότι τα σημεία πώλησης των καρτών ελεγχόμενης στάθμευσης είναι τα εξής:

 1. Σαϊρίδης Γεώργιος, Ίωνος Δραγούμη – Πλατεία Ελευθερίας,
 2. Σαϊρίδου Σουλτάνα, Ίωνος Δραγούμη – Πλατεία Ελευθερίας,
 3. Dimitrova Emmanuela, Δοϊράνης 16 – Πλατεία Ελευθερίας,
 4. Μπακογιάννης Ηλίας, Δαγκλή 1,
 5. Shahverdyan Mariana, Μητροπολίτου Χρυσοστόμου 5,
 6. Χουλιάρας Δημήτριος, Ίωνος Δραγούμη & Ομονοίας – Πλατεία Ελευθερίας,
 7. Εσιρπέογλου Βασιλική, Κύπρου & Αβέρωφ γωνία,
 8. Φωκά Ελένη, Βενιζέλου 28Α,
 9. Χασιρίδης Ρώμαν, Κουντουριώτου 15,
 10. Τσακίρη Αθηνά, Ομονοίας 104,
 11. Αναπλιώτου Κ. – Χουλιάρας Δ. , Δαγκλή 24,
 12. Ιώβη Παναγιώτα, Δοϊράνης και Ομονοίας – Πλατεία Ελευθερίας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Δ. Παγγαίου | 13α Τσαμκιράνεια στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών

Δημοσιεύτηκε

στις

Για ακόμα μια χρονιά η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Παγγαίου διοργανώνει το Σάββατο 20 Ιουλίου 2019 έναν ιδιαίτερο αγώνα δρόμου από τη Νέα Πέραμο έως την Τοπική Κοινότητα Ελευθερών για να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη του ήρωα ανθυπολοχαγού Δημητρίου Τσαμκιράνη που έχασε τη ζωή του στις 22 Ιουλίου του 1974, στα τραγικά γεγονότα της εισβολής των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο. 

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 17:30 από την κεντρική πλατεία της Νέας Περάμου ενώ ο τερματισμός θα γίνει στην Τοπική Κοινότητα Ελευθερών, στο μνημείο του ήρωα. Οι διοργανωτές καλούν όλους τους συμμετέχοντες να προσέλθουν τουλάχιστον μία ώρα πριν την εκκίνηση στη γραμματεία του αγώνα για την εγγραφή τους.

 Μετά το πέρας του αγώνα και πριν την απονομή των μεταλλίων και των αναμνηστικών συμμετοχής θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Πρόσκληση για συμμετοχή στην 27η  ΔΙΕΘΝΗ  ΕΚΘΕΣΗ «KAVALAEXPO2019»

Δημοσιεύτηκε

στις

Με μία ανακοίνωση το Επιμελητήριο Καβάλας ενημερώνει τους επαγγελματίες για την διεξαγωγή και φέτος της έκθεσης «KAVALAEXPO2019» που θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό κέντρο Απόστολος Μαρδύρης από 27 έως 30 Σεπτεμβρίου 2019. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση :

Αγαπητοί Εκθέτες,

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας είναι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει ότι διοργανώνει και φέτος για 27η χρονιά την  έκθεση KAVALAEXPO η οποία αποτελεί θεσμό για την περιοχή μας και θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2019 στο Εκθεσιακό Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Καβάλας «Απόστολος Μαρδύρης» στην Νέα Καρβάλη Καβάλας.

Σκοπός της έκθεσης είναι να στηρίξει τον επιχειρηματία, προκειμένου να προβάλλει και να προωθήσει τα προϊόντα του και ταυτόχρονα να του δώσει την ευκαιρία να ενημερωθεί για νέες συνεργασίες και νέες αγορές καθώς και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη προς όφελος των επιχειρήσεων και της ανάπτυξης τους.

Η φετινή διοργάνωση της «KAVALAEXPO 2019»  θα περιλαμβάνει δυναμικές εκδηλώσεις και δράσεις με σκοπό την καλύτερη προσέλκυση των επισκεπτών και των επιχειρηματιών από την ευρύτερη περιοχή, αλλά και από τις γειτονικές Βαλκανικές χώρες, που προσκλήθηκαν από δυναμικούς κλάδους, δίνοντας τη δυνατότητα επαφών, με σκοπό την αναπτυξιακή προοπτική, που θα ενισχύσουν την προσπάθειά μας για καλύτερες εμπορικές συμφωνίες και συναλλαγές.

H συμμετοχή σας είναι ιδιαίτερη τιμή και καθοριστική για την επιτυχία της φετινής διοργάνωσης καθώς και της οικονομικής ανάπτυξης του τόπου μας. Παρακαλούμε να μας δηλώστε έγκαιρα, τη συμμετοχή σας στην Έκθεση μέχρι 23 Αυγούστου 2019. Σας ευχαριστούμε και σας αναμένουμε να σας καλωσορίσουμε στην «KAVALAEXPO 2019».

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Cosmopolis 2019 | Παρέλαση των αποστολών στον Δημοτικό Κήπο

Δημοσιεύτηκε

στις

Με την παρέλαση των συγκροτημάτων στο κέντρο της Καβάλας ξεκίνησαν την Πέμπτη (18/7) το μεσημέρι οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Cosmopolis 2019.

Μουσική, χορός, χρώματα και χαμόγελα ξεχείλισαν το κέντρο της πόλης. Μουσικοί και χορευτές από οκτώ χώρες, την Βραζιλία, την Ουγγαρία, την Κίνα, την Ουκρανία, την Βοσνία Ερζεγοβίνη, τον Παναμά, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και την Σύρο που εκπροσωπεί την Ελλάδα, αφού ξεσήκωσαν την οδό Βενιζέλου και το εμπορικό κέντρο έφτασαν στον δημοτικό κήπο όπου χόρεψαν δίνοντας στους καβαλιώτες και τους επισκέπτες της πόλης ένα μικρό δείγμα αυτού που θα επακολουθήσει το βράδυ στην κεντρική σκηνή, στην χερσόνησο της Παναγίας, κατά την τελετή έναρξης του φεστιβάλ. 

Μιλώντας σε ζωντανή μετάδοση στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» που διοργανώνει το φεστιβάλ Cosmopolis του δήμου Καβάλας, κάλεσε τους κατοίκους τους δήμου και τους επισκέπτες να «Cosmoπλημμυρίσουν την χερσόνησο της Παναγίας σήμερα το βράδυ» αλλά και τις επόμενες μέρες που θα είναι σε εξέλιξη οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ.  

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
aigaion
Island-thassos-banner
professional camera ad
filippidis marmara banner
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ