Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Μητέρα και κόρη που δεν μπορείς να τις ξεχωρίσεις | Τις χωρίζουν 24 χρόνια αλλά μοιάζουν σαν αδελφές

Δημοσιεύτηκε

στις

Μπορεί η Joleen Diaz και η κόρη της Meilani Parks να έχουν 24 χρόνια διαφορά ηλικίας, ωστόσο όσοι τις βλέπουν συχνά τις περνούν για αδελφές.

«Δεν νομίζω πως τη νοιάζει» λέει η 43χρονη Diaz για τη 19χρονη κόρη της. «Καθώς μεγάλωνε άκουγε συχνά τους ανθρώπους να λένε σε μένα πως μπέρδευαν τη μητέρα μου για αδελφή μου».

Μάνα και κόρη, που ζουν στην Καλιφόρνια, έχουν πολύ στενή σχέση. Αλλά η Diaz, δασκάλα στο επάγγελμα, παρότι δεν δείχνει την ηλικία της, δεν την αγνοεί και συμπεριφέρεται αναλόγως.

 

 

 

«Η Meilani κι εγώ ποτέ δεν πήγαμε σε πάρτι ή σε κλαμπ μαζί» λέει. Και ούτε πρόκειται, προσθέτει. Παλιά έκανε κι εκείνη τα ξενύχτια της, αλλά «τώρα προτιμώ να μένω σπίτι, να πίνω μια κούπα τσάι και να βλέπω μια ωραία ταινία».

Η 43χρονη, που είναι χωρισμένη εδώ και 13 χρόνια, δεν κρατά κρυφό το «μυστικό» της νεανικής εμφάνισής της.

 

 

«Πάντα ακολουθούσα έναν υγιεινό και ενεργό τρόπο ζωής. Σπάνια πίνω αλκοόλ, ξεκουράζομαι πολύ και έχω ισορροπημένη διατροφή» εξηγεί.

Κι όπως φαίνεται, αυτό έχει αποτέλεσμα.

 

 

Από την καθημερινή φροντίδα της δεν λείπει η περιποίηση του δέρματός της. «Το περιποιούμαι με ευλάβεια καθημερινά, πλένω το πρόσωπό μου το πρωί και πριν κοιμηθώ» περιγράφει, ρουτίνα που άρχισε ήδη από την ηλικία των 12. «Χρησιμοποιούσα κρυφά τις κρέμες τις μαμάς μου» λέει.

 

 

Δεν παραλείπει επίσης να χρησιμοποιεί αντιηλιακό, σέρουμ βιταμίνης C και ρετινόλη-Α. «Αντιηλιακό βάζω κάθε μέρα, ακόμα κι όταν έχει σύννεφα και βρέχει» εξηγεί. «Το να έχω ωραίο δέρμα μου δίνει αυτοπεποίθηση, ακόμα και τις ημέρες που δεν είμαι στα καλύτερά μου».

Παρόμοια ρουτίνα θέλει η 43χρονη να ακολουθεί και η κόρη της, «την ξεκίνησα στα 12» λέει χαρακτηριστικά.

«Ήμουν νέα όταν έκανα την κόρη μου, οπότε δεν θα ήταν απίθανο να είμαστε αδελφές» λέει για όσους την περνούν για αδελφή της κόρης της.

 

 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΟΣΜΟΣ

Brexit σε όσους δεν μιλούν αγγλικά | Τα προσόντα για να εργαστεί κανείς στη Βρετανία

Δημοσιεύτηκε

στις

Το νέο σύστημα μετανάστευσης με μοριοδότηση που θα ισχύσει στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit αποκαλύφθηκε σήμερα, Τετάρτη, από τη βρετανική κυβέρνηση. Το σύστημα αυτό ευνοεί τους «λαμπρούς» εγκεφάλους σε βάρος των «εργαζομένων με χαμηλό επίπεδο ειδίκευσης».

Για να εξασφαλίσει κανείς μια βίζα εργασίας θα πρέπει να παρουσιάσει συγκεκριμένες δεξιότητες, να μιλάει αγγλικά και να έχει ήδη μια πρόταση απασχόλησης με κατώτερο ετήσιο μισθό 25.600 στερλινών (30.820 ευρώ).

Το επίπεδο του διπλώματος που απαιτείται υποβαθμίσθηκε από ένα δίπλωμα τριετούς πανεπιστημιακής φοίτησης στο απολυτήριο Λυκείου ώστε να επιτραπεί «μεγαλύτερη ευελιξία».

 

«Θα ανταποκριθούμε στις προτεραιότητες των πολιτών εισάγοντας ένα νέο σύστημα μοριοδότησης που θα οδηγήσει σε μείωση του αριθμού των μεταναστών», σημειώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, Τρίτη, το βράδυ η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πάτελ, χαιρετίζοντας μια «ιστορική στιγμή», η οποία «βάζει τέλος στην ελεύθερη μετακίνηση».

Οι απαιτήσεις αυτές του νέου συστήματος προκάλεσαν ανησυχίες στους κόλπους ορισμένων βρετανικών δημόσιων υπηρεσιών, όπως αυτές της υγείας (Εθνικό Σύστημα Υγείας, NHS), οι οποίες λειτουργούν χάρη σε ξένους εργαζόμενους, ενίοτε χαμηλά αμειβόμενους.

Το σύστημα αυτό δίνει μόρια ανάλογα με τις ικανότητες, τα προσόντα και τα επίπεδα των μισθών και αντιμετωπίζει «με τον ίδιο τρόπο» τους Ευρωπαίους και τους μη Ευρωπαίους πολίτες.

Αυτό θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου του 2021, όταν ολοκληρωθεί η περίοδος μετάβασης, η οποία άρχισε μετά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου.

«Βίζες θα χορηγούνται πλέον μόνον σε αυτούς που θα έχουν εξασφαλίσει αρκετά μόρια», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, ώστε να «δοθεί προτεραιότητα στα καλύτερα ταλέντα», όπως οι «επιστήμονες, μηχανικοί και πανεπιστημιακοί».

Το υπουργείο κρίνει ότι με αυτό το σύστημα υπακούει στο “σαφές μήνυμα” που έστειλε ο βρετανικός λαός στο δημοψήφισμα του 2016 για το Brexit και στις βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου. Ο έλεγχος της μετανάστευσης ήταν ένα από τα βασικά θέματα των προεκλογικών εκστρατειών που είχαν γίνει και στις δύο εκλογικές διαδικασίες.

Το υπουργείο Εσωτερικών υπολογίζει ότι το 70% του σημερινού ευρωπαϊκού εργατικού δυναμικού, χαμηλής ειδίκευσης, δεν ανταποκρίνεται στις νέες απαιτήσεις και αυτό θα «συμβάλει στη μείωση του αριθμού (των μεταναστών) στο μέλλον».

Η πρόταση της κυβέρνησης απαιτεί κάθε ξένος εργαζόμενος να συγκεντρώνει 70 μόρια για να μπορεί να είναι υποψήφιος, όπως και να προσθέσει έναν αριθμό μορίων για κάθε ειδίκευση ή ικανότητα.

Το σύστημα αυτό δίδει ως 20 μόρια στους υποψηφίους για μετανάστευση που θα αμείβονται με τουλάχιστον 25.600 στερλίνες (30.820 ευρώ) και κανένα μόριο σε αυτούς που θα λαμβάνουν την κατώτερη απαιτούμενη αμοιβή των 20.480 στερλινών.

Επιπλέον 20 μόρια θα μπορούν να πάρουν αυτοί που επιδεικνύουν «κατάλληλες ικανότητες» και επιπλέον 20 μόρια αυτοί που μιλούν αγγλικά σε ένα «απαιτούμενο επίπεδο».

Τα μέτρα αυτά δεν αφορούν τους περίπου 3,2 εκατομμύρια πολίτες της ΕΕ που ζήτησαν άδεια να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν από την πραγματοποίηση του Brexit, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τώρα όσον αφορά τις φοιτητικές βίζες, αυτές θα στηρίζονται επίσης σε ένα σύστημα μοριοδότησης και θα είναι ανοιχτές «για τα ταλέντα από όλον τον κόσμο», υπό τον όρο ότι οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν πρόταση από ένα βρετανικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, ότι θα μιλούν αγγλικά και ότι θα μπορούν να συντηρούν τον εαυτό τους.

Οι πολίτες της ΕΕ και άλλων χωρών που έχουν συμφωνίες με τη Βρετανία δεν θα χρειάζονται βίζα για την διαμονή τους στη χώρα για μια περίοδο έως και έξι μηνών.

Το Εργατικό Κόμμα, το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, ανακοίνωσε ότι ορισμένοι εργασιακοί τομείς εξαρτώνται από το ξένο εργατικό δυναμικό, γεγονός που θα αναγκάσει την κυβέρνηση να κάνει έναν αριθμό εξαιρέσεων.

«Είναι ένα σύστημα που επιβάλλει ένα κατώτατο όριο μισθού, το οποίο θα χρειαστεί έναν αριθμό εξαιρέσεων (…) και το οποίο θα το κάνει ανούσιο», σημείωσε η εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος Ντάιαν Άμποτ.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Βrexit | Με μόρια η έκδοση βίζας για τη Βρετανία – Κλείνουν τα σύνορα για ανειδίκευτους εργάτες

Δημοσιεύτηκε

στις

Η Βρετανία θα δώσει έμφαση στην υποδοχή εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού από ολόκληρο τον κόσμο, στην -μετά το Brexit- περίοδο, υιοθετώντας ένα μεταναστευτικό σύστημα, το οποίο θα στηρίζεται στην προσέλκυση μονάδων, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της κυβέρνησης στο Λονδίνο.

Η βρετανική κυβέρνηση παρουσίασε τα σχέδια της, ώστε να τερματίσει την εξάρτησή της «από το φθηνό εργατικό δυναμικό της Ευρώπης».

Οι ανησυχίες από τις συνέπειες του υψηλού αριθμού των μεταναστών από την Ευρώπη, ήταν μία από τις ουσιαστικές διαστάσεις για την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit, το 2016.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πως έχει σχέδια για να μειώσει τον συνολικό αριθμό των μεταναστών.

Το νέο σύστημα θα λειτουργεί με τη συλλογή μονάδων για ειδικές δεξιότητες και προσόντα για τον καθορισμό των μισθών και την ανάθεση εργασίας, με την έκδοση βίζας να είναι δυνατή μόνο για αυτούς που συγκεντρώνουν τις απαραίτητες μονάδες.

Σύμφωνα με τον Guardian η κυβέρνηση Τζόνσον επιθυμεί να ακολουθήσει το Αυστραλιανό μοντέλο για έλεγχο των συνόρων.

Σύμφωνα με το προσχέδιο που δημοσίευσε ο βρετανικός Τύπος:

  • Τα βρετανικά σύνορα θα είναι κλειστά σε ανειδίκευτους εργάτες και όλοι οι μετανάστες θα πρέπει να γνωρίζουν αγγλικά.
  • Δεν θα υπάρχει χώρος για ελεύθερους επαγγελματίες που δεν έχουν αντικείμενο εργασίας.
  • Όποιος θέλει να έρθει στη Βρετανία για να εργαστεί θα πρέπει να έχει στα χέρια του προσφορά θέσης εργασίας με ετήσιες απολαβές 25.600 λιρών.
  • Στα σημεία συνοριακού ελέγχου δεν θα γίνονται δεκτές ταυτότητες από χώρες όπως η Γαλλία και η Ιταλία προκειμένου να εμποδιστούν περιστατικά εργατών εκτός χωρών ΕΕ να «ξεγελάσουν» το σύστημα με πλαστές ή κλεμμένες ταυτότητες.
  • Το όριο για τις σπουδές κατεβαίνει από το degree στα πτυχία A-levels ή τα ισότιμά τους.
  • Παραμένει το δικαίωμα ελεύθερης διέλευσης για καλλιτέχνες, διασκεδαστές, αθλητές και μουσικούς.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν | Οι επιτυχίες σε ανατολική Μεσόγειο και Λιβύη γέννησαν τις φήμες πραξικοπήματος

Δημοσιεύτηκε

στις

Στις φήμες περί πραξικοπήματος στην Τουρκία εστίασε ο πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποδίδοντάς τες στις επιτυχίες της χώρας του στην εξωτερική πολιτική και συγκεκριμένα στη Μεσόγειο, τη Λιβύη και τη Συρία. «Ο αποτελεσματικός μας αγώνας ενόχλησε την οργάνωση του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν» είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως ο Φετουλάχ Γκιουλέν θεωρείται από την Τουρκία ο «εγκέφαλος» της προηγούμενης απόπειρας το 2016.

Όπως μεταδίδει το sigmalive επικαλούμενο την ανταποκρίτριά του στην Κωνσταντινούπολη, σε πρωινό γεύμα που παρέθεσε σε βουλευτές του ο Τούρκος πρόεδρος σχολίασε τη φημολογία περί πραξικοπήματος λέγοντας «έπειτα από τον αποτελεσματικό αγώνα μας στη στην ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και τη Συρία, ο πολιτικός βραχίονας της FETÖ άρχισε να φέρνει στην επικαιρότητα φήμες περί πραξικοπήματος».

«Όταν κάνουμε κάποια πράγματα στο εξωτερικό, μέσα κάποιοι ταράσσονται. Κάποιοι προσπαθούν με τέτοιου είδους συζητήσεις να θέσουν εμπόδια στην Τουρκία και να αλλάξουν την ατζέντα. Αλλά εμείς θα συνεχίσουμε τον αποτελεσματικό μας αγώνα», φέρεται να δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν υπάρχει πραξικόπημα».

«Η κατάστασή δεν μας προκαλεί ανησυχία»
«Όλοι οι αρμόδιοι θεσμοί είναι σε επαγρύπνηση. Η κατάσταση δεν μας προκαλεί ανησυχία», δήλωσε.

«Κάποιοι απ’ έξω αλλά και κάποιοι από μέσα προσπαθούν να συκοφαντήσουν τον στρατό και να αποσπάσουν την προσοχή των πολιτών με φήμες προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν υπάρχει πραξικόπημα κλπ. Δεν είναι φυσιολογικά όλα αυτά. Εκείνοι που βγάζουν αυτές τις φήμες το κάνουν σκόπιμα», επεσήμανε.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο από την εν ψυχρώ δολοφονία στην Ταϊλάνδη, άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε τη σύζυγό του

Δημοσιεύτηκε

στις

η σοκαριστική στιγμή που ένας άνδρας στην Ταϊλάνδη μπήκε σε εμπορικό κέντρο της Μπανγκόκ και άνοιξε πυρ δολοφονώντας την πρώην σύζυγό του καταγράφει το παρακάτω βίντεο.

Ο άνδρας σκότωσε τη γυναίκα και τραυμάτισε ακόμα ένα άτομο. Στη συνέχεια διέφυγε από το εμπορικό κέντρο Century The Movie Plaza, το οποίο βρίσκεται κοντά στο Victory Monument, ένα μνημείο στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, πριν συλληφθεί σε άλλη επαρχία, όπως μεταδίδει το Reuters.

Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες μεταξύ άλλων για φόνο εκ προμελέτης και παράνομη οπλοκατοχή.

Δείτε το βίντεο

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Social

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ