Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Meteokav | Διανύουμε τις θερμότερες μέρες και νύχτες στην Καβάλα

Το διήμερο Δευτέρας-Τρίτης (8-9/8) τα θερμότερα βράδια και μέρες σύμφωνα με το meteokav, σε απόλυτες τιμές και όχι σε αίσθηση.  

Σύμφωνα με το meteokav, παρατηρήθηκε σημαντική ενίσχυση των ανατολικών-βορειανατολικών ανέμων στην περιοχή μας η οποία έφερε ιδίως στην παράκτια ζώνη άνοδο της θερμοκρασίας, αφού ελαχιστοποίησαν την επίδραση της θαλάσσιας αύρας στις περιοχές αυτές (ενδεικτικά στην Καβάλα καταγράφηκε η υψηλότερη θερμοκρασία του καλοκαιριού 34.6°C).

ή θερμοκρασία κυμάνθηκε σε παρόμοια επίπεδα λόγω της εξαιρετικά χαμηλής υγρασίας που επικρατούσε στο σύνολο του νομού καθώς οι άνεμοι αυτοί είναι ηπειρωτικής προέλευσης και σε πολλές περιοχές που βόρεια ή ανατολικά τους έχουν κάποιον ορεινό όγκο λειτουργούν και σαν καταβάτες (λίβας).

Οι άνεμοι αναμένεται να εξασθενήσουν τις επόμενες ώρες αλλά θα συνεχίσουν να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ.

Το γεγονός ότι η θερμοκρασία είναι σε υψηλά επίπεδα στα παράκτια θα έχει ως αποτέλεσμα σε πολλά παράκτια τμήματα να παραμείνει σε πολύ υψηλά επίπεδα σε όλη την διάρκεια της νύχτας αλλά και οι ελάχιστες θα είναι πολύ υψηλές.

Ενδεικτικά στα παράκτια οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι 22-26°C με τις χαμηλότερες τιμές να εντοπίζονται σε παράκτια τμήματα με επίπεδο ανάγλυφο και μακριά από ορεινούς όγκους (π.χ Τούζλα και Κεραμωτή και γύρω από αυτές) και οι υψηλότερες τιμές στην πόλη της Καβάλας και γενικά σε περιοχές με κλίση ή κοντά σε ορεινό όγκο (π.χ  Παληό και Νέα Πέραμος).Να πούμε ότι κατά το μεγαλύτερο μέρος της νύχτας η θερμοκρασία θα είναι 3-4 °C σε σχέση με τις απόλυτα ελάχιστες τιμές.

Στα ηπειρωτικά η κατάσταση θα είναι πολύ καλύτερη με τις ελάχιστες να κυμαίνονται από τους 18-22°C με τις χαμηλότερες τιμές να εντοπίζονται στο εσωτερικό κλειστών κάμπων και τις υψηλότερες σε πεδινά τμήματα κοντά σε ορεινούς όγκους. Ωστόσο κι εκεί η θερμοκρασία μέσα στην νύχτα θα είναι 3-4°C σε σχέση με τις ελάχιστες.

Στα ορεινά τμήματα οι θερμοκρασίες θα είναι απολύτως φυσιολογικές.

Παρόμοιες συνθήκες θα επικρατήσουν και αύριο μέσα στην μέρα αλλά και την Τρίτη την νύχτα.

meteokav.gr

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Χαλκιδική | Ζευγάρι κατήγγειλε ξενοδόχο ότι έβαλε κρυφή κάμερα σε δωμάτιο!

Νεαρό ζευγάρι κατήγγειλε ότι εντόπισε κρυφή κάμερα σε τουριστικό κατάλυμα της Χαλκιδικής, όπου διανυκτέρευσε στα τέλη του περασμένου μήνα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, επρόκειτο για συσκευή καταγραφής και αποθήκευσης εικόνα και ήχου, η οποία ήταν τοποθετημένη σε πρίζα του δωματίου.

Επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη όπου ζουν, οι καταγγέλλοντες (ένας 26χρονος και μία 25χρονη) απευθύνθηκαν στην αστυνομία, υποβάλλοντας μήνυση σε βάρος του ιδιοκτήτη του καταλύματος (ενοικιαζόμενα δωμάτια), ενώ προσκόμισαν και την συγκεκριμένη συσκευή.

Η μήνυση διαβιβάστηκε στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα της Χαλκιδικής για τη διενέργεια έρευνας. Στο πλαίσιο αυτό θα αποσταλεί η επίμαχη συσκευή στα αρμόδια εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστωθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

«Τους κατέγραφα για προσωπική χρήση» απαντά ο ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τις κάμερες στα δωμάτια

Σύμφωνα με το GRTimes.gr ο ιδιοκτήτης του καταλύματος βρέθηκε σε περιοχή της Χαλκιδικής και στη συνέχεια έδωσε κατάθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας ενώ έπειτα αφέθηκε ελεύθερος.

Επίσης, σύμφωνα με το GRTimes.gr, ο άντρας σημείωσε στην κατάθεσή του πως κατέγραφε τις προσωπικές στιγμές των ενοικιαστών για προσωπική του χρήση.

Η έρευνα θα συνεχιστεί από το ΑΤ Κασσάνδρας.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Κ. Καραμανλής | Η επιτάχυνση των σιδηροδρομικών έργων θα αναδείξει το ρόλο των λιμανιών της βόρειας Ελλάδας

Τη συμβολή του συζητούμενου νομοσχεδίου στην επιτάχυνση των σιδηροδρομικών έργων και στην ανάδειξη των λιμένων της βόρειας Ελλάδας σε κόμβους μεταφορών και υποδομών στη βαλκανική χερσόνησο, ανέδειξε ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Καραμανλής στη Βουλή, μιλώντας επί του νομοσχεδίου για τις αστικές και υπεραστικές μεταφορές, και ειδικότερα για τις διατάξεις που αφορούν στον διαχωρισμό της ΕΡΓΟΣΕ από τον ΟΣΕ.

«Με την παρούσα κατάσταση, χρειαζόμασταν σχεδόν 16 χρόνια για ένα σιδηροδρομικό έργο, και μετά λέγαμε, γιατί η χώρα δεν έπαιξε το ρόλο της στη βιομηχανία των συνδυασμένων μεταφορών…» είπε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε ότι «αναγνωρίσαμε εξ αρχής ότι η κατάσταση δεν προχωρά άλλο: εάν θέλουμε να δούμε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να συνδέεται σιδηροδρομικά, ώστε να γίνει λιμάνι εξόδου όλων των προϊόντων από την βαλκανική, δηλαδή να γίνει ένα getaway port, πρέπει να κάνουμε το αυτονόητο. Τη σιδηροδρομική σύνδεση του. Αλλά όχι σε 15 χρόνια» τόνισε.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει δημοπρατήσει το έργο, και έως το τέλος του 2028 θα είναι έτοιμο, επειδή ερχόμαστε με τη διαδικασία τη μελετοκατασκευής. «Με το κλειδί στο χέρι» δηλαδή, ώστε το έργο να τελειώσει με ένα κοινοπρακτικό σχήμα, και όχι με κατακερματισμό των εργολαβιών, για να γίνονται τα έργα στην ώρα τους, με βάση τους προϋπολογισμούς και με βάση τους διαγωνισμούς, είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Επισήμανε μάλιστα ότι η χώρα μας, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, έχει «ένα μικρό παράθυρο ευκαιρίας». Εάν αυτά τα έργα δεν γίνουν στα επόμενα 6 χρόνια, η χώρα θα χάσει το πολύ σημαντικό «τρένο», να παίξει ρόλο σοβαρού κέντρου υποδομών και μεταφορών της περιοχής, είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: Πώς θα συνδέσουμε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης, έργα που έχουν δημοπρατηθεί -την πεδινή σιδηροδρομική Εγνατία- και μετά με τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας; Πώς θα γίνει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ένα λιμάνι κόμβος μεταφορών και υποδομών, και άρα κόμβος ενεργειακός για τη ευρύτερη περιοχή; Με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, καταφέρνουμε να «μπαϊπασάρουμε» (παρακάμψουμε) τα στενά. Επομένως δίνουμε εναλλακτική δίοδο για πολλά προϊόντα, να βρουν είσοδο και έξοδο από το λιμάνι Αλεξανδρούπολης, είπε ο κ. Καραμανλής.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Προειδοποίηση Εριφυλλίδη για αντιπυρική προστασία στο Δημαρχείο Καβάλας

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο επικεφαλής του ομίλου “Η Καβάλα Μπροστά” Γιάννης Εριφυλλίδης σχετικά με την αντιπυρική προστασία σε περίπτωση πυρκαγιάς του Δημαρχείου Καβάλας.

Με αφορμή πρόσφατη μεγάλη φωτιά στο παλιό Δημαρχείο Σερβίων Κοζάνης ο κ. Εριφυλλίδης ανέφερε τα παρακάτω :

“Ξυπνήστε στον Δήμο Καβάλας προτού να είναι πολύ αργά! Το κτίριο του Δημαρχείου μας είναι πολύ πιο επικίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιάς από το Δημαρχείο των Σερβίων. Ήδη πριν από λίγο καιρό είχαμε μικρής έκτασης φωτιά στο Δημαρχείο Καβάλας και τα χειρότερα αποφεύχθηκαν χάρη στην ψύχραιμη επέμβαση του φωτογράφου Tsoutsas Laskaris. Τι έκανε από το τότε ο Δήμαρχος Καβάλας; Την φαντάζεστε την απάντηση, αλλά ας τη δείτε και γραπτώς: ΤΙΠΟΤΕ.
Καλό θα ήταν να αναλάβουμε από κοινού πρωτοβουλία όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, γιατί δυστυχώς από τον νυν Δήμαρχο δεν μπορούμε να περιμένουμε και πολλά.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: