Μειώθηκε στο 3,76% το επιτόκιο στην επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου του Ελληνικού Δημοσίου
Mε μειωμένο επιτόκιο δανείστηκε σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο κατά την επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου.
Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,76% από 4,34% που είχε διαμορφωθεί στην προηγούμενη δημοπρασία της 18ης Οκτωβρίου 2023.
Οι προσφορές έφθασαν τα 933 εκατ. ευρώ έναντι των 200 εκατ. ευρώ που επεδίωκε να αντλήσει το Ελληνικό Δημόσιο. Η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023.
Σκοπός της επανέκδοσης ήταν η ικανοποίηση της επενδυτικής ζήτησης και ταυτόχρονα η διευκόλυνση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων.
Πρεμιέρα την 1η Μαρτίου σε τουρισμό και εστίαση για την ψηφιακή κάρτα εργασίας
Διευκρινήσεις για την τρόπο εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας σε περίπου 750.000 εργαζόμενους του τουρισμού και της εστίασης από την 1η Μαρτίου εξέδωσε ο γενικός γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκος Μηλαπίδης.
Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι εργαζόμενοι και εργοδότες σε περιπτώσεις ευέλικτης προσέλευσης, τηλεργασίας, εργασίας με μη σταθερό τόπο παροχής εργασίας και δανεισμού.
Οι επιχειρήσεις που θα υποχρεωθούν να εφαρμόσουν την ψηφιακή κάρτα με την έλευση του επόμενου μήνα φτάνουν τις 50.000.
Συνολικά ψηφιακή κάρτα θα χρησιμοποιούν 1,5 εκατ. εργαζόμενοι σε 150.000 επιχειρήσεις.
Πώς θα εκταμιεύσετε «δωρεάν χρήμα» για να αναβαθμίσετε το σπίτι σας
Ητελική μορφή του προγράμματος όπως αποτυπώνεται στις εγκυκλίους που έχουν ήδη διανεμηθεί στα καταστήματα των τραπεζών κρύβει ευχάριστες εκπλήξεις για τους υποψήφιους δανειολήπτες.
Πρώτον δεν υπάρχουν εγγυήσεις για τη χορήγηση του δανείου. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και έξοδα για εγγραφή προσημείωσης, νομικούς ελέγχους κλπ.
Δεύτερον, δεν επιβάλλεται εισφορά στο δάνειο. Άρα ο δανειολήπτης δεν επιβαρύνεται ούτε με το 0,12% που προβλέπει ο νόμος
Τρίτον, δεν ζητούνται από τις τράπεζες έξοδα φακέλου.
Τέταρτον, η επιδότηση του επιτοκίου είναι πλήρης για όλους χωρίς κανένα απολύτως εισοδηματικό ή περιουσιακό κριτήριο.
Πέμπτον δίνεται η δυνατότητα προκαταβολής του 70% του αιτούμενου ποσού κάτι που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στις παραγγελίες που απαιτούνται χωρίς να αντιμετωπίσουν προβλήματα ρευστότητας.
2025: Στόχοι, dropshipping και το «μυστικό» της επιτυχίας για μία νέα επιχείρηση
Ακούγοντας success stories νέων επιχειρηματιών που ξεπερνούν κάθε εμπόδιο με σκληρή δουλειά και δημιουργικότητα, συνειδητοποιούμε ότι η επιτυχία δεν έχει ηλικία. Χρειάζεται, όμως, θάρρος, αποφασιστικότητα και, πάνω από όλα, focus στον τομέα που μας ενδιαφέρει. Όπως αναφέρει και ο Γιάννης Πορτάλιος στο επεισόδιο του «Μιλάμε Επιχειρηματικά»: «Όταν λες “ναι” σε κάτι, λες “όχι” σε κάτι άλλο, είτε το ξέρεις είτε όχι».
Στο επεισόδιο αυτό, μετά από τη συζήτηση για τους στόχους που πρέπει να θέτουμε και να καταγράφουμε κάθε χρόνο, εξετάζουμε την πρώτη επιχειρηματική ιστορία για το 2025: Dropshipping για brand ρούχων που φτάνει τα 250k τον μήνα, υπό τη διοίκηση ενός 25χρονου. Επιπλέον, συζητάμε τα πλεονεκτήματα των αμερικανικών καρτών, αποκαλύπτοντας πώς μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα και να κάνουμε τη διαφορά στην επιχείρησή μας.
Είναι η στοχοθέτηση το «κλειδί» για την επιτυχία ή μήπως πρέπει να αλλάξουμε στρατηγική; Πόσο μπορεί να μας αποσπάσει η ενασχόληση με πολλά tasks ταυτόχρονα και ποιο είναι το μυστικό για να καταφέρουμε πραγματικά να κάνουμε scale;