Quantcast
Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Market Pass: Καταβάλλεται η προτελευταία δόση

Την προτελευταία δόση του Market Pass, συνολικού ύψους 24 εκατ. ευρώ, πιστώνει έως την προσεχή Τρίτη, σε 645.000 δικαιούχους, το υπουργείο Οικονομικών

Η πληρωμή αφορά μόνο τους δικαιούχους της άυλης ψηφιακής κάρτας καθώς οι υπόλοιποι που είχαν επιλέξει κατάθεση χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό έχουν λάβει ήδη ολόκληρο το ποσό της επιδότησης.

Την ενίσχυση που δικαιούνται αναμένεται να λάβουν αναδρομικά και χιλιάδες δικαιούχοι στους οποίους είχε αποσταλεί email για να διορθώσουν το ΙΒΑΝ καθώς η αίτηση τους είχε εγκριθεί αλλά δεν ήταν δυνατόν να γίνει η καταβολή των χρημάτων.

Η πιθανότητα να συνεχιστεί το συγκεκριμένο μέτρο και μετά τον Ιούλιο είναι ισχυρή, καθώς το κύμα ανατιμήσεων (11,4%) στα τρόφιμα συνεχίζεται όπως αποτυπώνεται και στα στοιχεία για τον πληθωρισμό, ενώ όπως προκύπτει και από την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, έχουν δημιουργηθεί τα αναγκαία δημοσιονομικά περιθώρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πληρωμές του market pass άρχισαν τον Φεβρουάριο και ολοκληρώνονται τον Ιούλιο. Οι δικαιούχοι, που είχαν επιλέξει κατάθεση στον τραπεζικό τους λογαριασμό, έλαβαν στις αρχές Μαΐου την τελευταία επιδότηση για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο.

Όσοι προτίμησαν την κατάθεση του επιδόματος στην άυλη κάρτα θα εισπράξουν την τελευταία δόση στις 3 Ιουλίου ενώ οι ψηφιακές χρεωστικές κάρτες λήγουν αυτομάτως στις 31/8/2023 και δεν θα είναι δυνατή η πραγματοποίηση συναλλαγών με αυτές μετά την ημερομηνία αυτή.

Δικαιούχοι του Market pass είναι φυσικά πρόσωπα, άγαμα, έγγαμα, μέρη συμφώνου συμβίωσης, εν διαστάσει, διαζευγμένα ή σε κατάσταση χηρείας, τα οποία είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και πληρούν τα κριτήρια εισοδήματος και αξίας ακίνητης περιουσίας που προβλέπει ο νόμος.

Η άυλη ψηφιακή κάρτα του Market Pass χρησιμοποιείται σε POS που διαθέτουν τα Super Market, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων, αρτοποιεία και διάφορα καταστήματα τροφίμων.

Το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε ποσοστό 10% επί του μηνιαίου ύψους αγορών, που καθορίζεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού με ανώτατο όριο 1.000 ευρώ αγορών.

Τα ποσά διαμορφώνονται ως εξής: 22 ευρώ για μονομελές νοικοκυριό, 32 ευρώ για ζευγάρι χωρίς τέκνα, το ίδιο ποσό (32 ευρώ) δικαιούται και μια μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο, ενώ 42 ευρώ λαμβάνει μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα. Ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο θα λάβει 42 ευρώ, με δύο εξαρτώμενα τέκνα 52 ευρώ, με τρία 62 και με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα θα λάβει 72 ευρώ.

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ριζικές αλλαγές στις αγοραπωλησίες ακινήτων και ΦΠΑ στα Airbnb – Τι θα ισχύσει από 1η Ιανουαρίου 2024

Ριζικές αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ στην αγορά ακινήτων από 1η Ιανουαρίου 2024

Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει επιχειρεί να βάλει σε μία τάξη την αγορά των βραχυχρόνιων μισθώσεων (Airbnb), εξισώνοντας τις – από πλευράς φορολογίας – με αυτές των ξενοδοχείων και των ενοικιαζόμενων δωματίων, ενώ επίσης περιορίζει την χρήση «μαύρου χρήματος» για τις αγοραπωλησίες ακινήτων.

Ταυτόχρονα με την πρώτη κίνηση στην αγορά του Airbnb, ενισχύεται το Ταμείο Αλληλεγγύης που αφορά την αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές.

Επιγραμματικά τα μέτρα που έρχονται για το επόμενο χρονικό διάστημα, εστιάζονται στην κατάργηση μετρητών σε αγορές ακινήτων, στη θέσπιση ακόμη πιο αυστηρών ποινών για ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων οι οποίοι δεν δηλώνουν στην Εφορία τα ακίνητα που προορίζονται για βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb.

Με την τελευταία παρέμβαση επιχειρείται η αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών στην κτηματαγορά και ειδικά στο κομμάτι που αφορά την ενοικιαζόμενη κατοικία.

Κομβικής σημασίας είναι και η παρέμβαση που προβλέπει την θέσπιση ΦΠΑ για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις με άνοιγμα βιβλίων, για όλους εκείνους που εκμεταλλεύονται πάνω από δύο ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης, όπως επίσης και η επιβολή φόρου διαμονής σε 170.000 ακίνητα, ανάλογο με αυτόν που ισχύει σε ξενοδοχεία και ετοιμαζόμενα δωμάτια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΑΑΔΕ προκύπτει, ότι τα φυσικά πρόσωπα κατέχουν την συντριπτική πλειονότητα των ακινήτων που προορίζονται για βραχυχρόνιες μισθώσεις και συγκεκριμένα, τα 8 στα 10 ακίνητα που έχουν καταχωρηθεί στο Μητρώο Βραχυχρόνιων Μισθώσεων έχουν ιδιοκτήτη ή διαχειριστή φυσικό πρόσωπο.

Παράλληλα μέσα στο επόμενο έτος 7.440 ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων θα κληθούν να καταβάλλουν ΦΠΑ και τέλος παρεπιδημούντων εκτός και εάν μετατρέψουν τις βραχυχρόνιες μισθώσεις σε μακροχρόνιες.

Όλες οι αλλαγές που θα ισχύσουν από 1η Ιανουαρίου 2024

Ας δούμε αναλυτικά όλες τις παρεμβάσεις που θα ενεργοποιηθούν από την 1η Ιανουαρίου 2024 όπως αυτές έχουν ανακοινωθεί από το υπουργείο Οικονομικών.

Στον τομέα των βραχυχρόνιων μισθώσεων θεσμοθετείται συνδυασμός παρεμβάσεων με στόχο την αντιμετώπιση αθέμιτου ανταγωνισμού με τα ξενοδοχεία (στις περιπτώσεις που η δραστηριότητα σε αυτά αποκτά επιχειρηματικά χαρακτηριστικά χωρίς, έως τώρα, να συνοδεύεται από τις αντίστοιχες υποχρεώσεις), αλλά και την αντιμετώπιση των δευτερογενών αρνητικών επιπτώσεων στην κτηματαγορά και τα ενοίκια. Δεν θίγεται η ανάπτυξη των βραχυχρόνιων μισθώσεων που αποτελούν σημαντική πηγή εισοδήματος για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων αλλά και για τη χώρα συνολικά.

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν τα εξής:

 1. Τροποποίηση ορισμού της Βραχυχρόνιας Μίσθωσης: Βραχυχρόνια μίσθωση θα ορίζεται η μίσθωση ή υπεκμίσθωση για συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, μικρότερη των 60 ημερών, ακινήτου που είναι αναρτημένο σε ψηφιακή πλατφόρμα και εφόσον δεν παρέχονται άλλες υπηρεσίες πλην της διαμονής και της παροχής κλινοσκεπασμάτων.
 2. Δημιουργείται νέος Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητας (ΚΑΔ) ειδικά για Βραχυχρόνια Μίσθωση. Όλα τα νομικά πρόσωπα και τα φυσικά που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα βραχυχρόνιας μίσθωσης θα υποχρεούνται σε έναρξη ή προσθήκη δραστηριότητας με βάση τον νέο ΚΑΔ.

 3. Υποχρέωση έναρξης επιχειρηματικής δραστηριότητας για φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν σε ψηφιακή πλατφόρμα τρία ή περισσότερα προς εκμίσθωση/υπεκμίσθωση για σκοπούς βραχυχρόνιας μίσθωσης. Με την συγκεκριμένη παρέμβαση οι ιδιώτες που αναρτούν προς μίσθωση (ή υπεκμίσθωση) τρία ή περισσότερα ακίνητα σε ψηφιακή πλατφόρμα, θα καθίστανται επιχειρήσεις (ατομική ή νομικό πρόσωπο) και θα υποχρεούνται σε έναρξη όπως υποχρεούνται ήδη τα νομικά πρόσωπα που ασκούν την συγκεκριμένη δραστηριότητα, (με ανάλογες ασφαλιστικές εισφορές, τέλος επιτηδεύματος και ΦΠΑ από το πρώτο ακίνητο).

 4. Επιβολή ΦΠΑ, Τέλους Παρεπιδημούντων και τέλους αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής που αντικαθιστά το φόρο διαμονής: Για τους εκμισθωτές/ υπεκμισθωτές νομικά πρόσωπα/ατομικές επιχειρήσεις με ΚΑΔ βραχυχρόνιας μίσθωσης: α) το εισόδημα από βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων θα υπόκειται σε ΦΠΑ, β) θα υπόκεινται σε τέλος Παρεπιδημούντων και γ) θα υπόκεινται σε τέλος αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής που αντικαθιστά το φόρο διαμονής.

Επισημαίνεται ότι το νέο τέλος που αντικαθιστά το φόρο διαμονής, θα ισχύει και για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις των εκμισθωτών/υπεκμισθωτών φυσικών προσώπων (ιδιωτών) με ένα ή δύο ακίνητα. (περισσότερες πληροφορίες για το τέλος αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής στο τέλος του σημειώματος, στην ενότητα για τις φυσικές καταστροφές).

 1. Εντατικοποίηση ελέγχων, με βάση τα δεδομένα των ηλεκτρονικών πλατφορμών και επιβολή κυρώσεων στις περιπτώσεις φοροδιαφυγής ή παροχής επιπρόσθετων υπηρεσιών πλην της διαμονής και της παροχής κλινοσκεπασμάτων.
 • Αυστηροποίηση κυρώσεων: Σε περίπτωση μη εγγραφής στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Μίσθωσης, αυστηροποιείται το πρόστιμο και ορίζεται, ανά χρήση, σε 50%, των ακαθαρίστων εσόδων του τελευταίου φορολογικού έτους και κατ’ ελάχιστο 5.000 ευρώ (σήμερα το πρόστιμο είναι οριζόντιο και ανέρχεται σε 5.000 ευρώ). Σε περίπτωση υποτροπής για επόμενη χρήση το ανωτέρω πρόστιμο θα διπλασιάζεται.

 • Εκμίσθωση συνόλου διαμερισμάτων πολυκατοικίας: Σε περίπτωση που το σύνολο των διαμερισμάτων πολυκατοικίας ή συγκροτήματος κατοικιών διατίθεται προς βραχυχρόνια μίσθωση, θα θεωρείται τουριστικό κατάλυμα, το οποίο θα πρέπει να διαθέτει την αντίστοιχη αδειοδότηση.

 • Σημειώνεται ότι στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής της ΑΑΔΕ είναι καταχωρημένα 168.819 ακίνητα που ανήκουν σε 107.719 ΑΦΜ (νομικά και φυσικά πρόσωπα).

  Από αυτά:

  * 27.367 ακίνητα ανήκουν σε 5.297 νομικά πρόσωπα

  * 141.452 ακίνητα ανήκουν σε 102.422 φυσικά πρόσωπα. Από αυτά έως 2 ακίνητα έχουν 94.982 φυσικά πρόσωπα (92,7% των φυσικών προσώπων). Τρία ή περισσότερα ακίνητα έχουν 7.440 φυσικά πρόσωπα και αντιστοιχούν σε 30.329 ακίνητα.

  Συνεπώς, συνολικά θα κληθούν να καταβάλουν ΦΠΑ και τέλος παρεπιδημούντων 7.440 φυσικά πρόσωπα και 5.297 νομικά πρόσωπα με 57.696 ακίνητα (το 34,2% των ακινήτων), εκτός εάν επιλέξουν μέρος αυτών να τα μετατρέψουν σε μακροχρόνια μίσθωση. Σημειώνεται ότι 4.100 φυσικά πρόσωπα έχουν ακριβώς τρία ακίνητα (και επιπλέον 1.687 φυσικά πρόσωπα έχουν τέσσερα ακίνητα).

  Τέλος στο εξής όλες οι αγοραπωλησίες ακινήτων θα γίνονται μόνο με τραπεζικά μέσα πληρωμής. Στο πλαίσιο αυτό τα συμβόλαια αγοραπωλησίας ακινήτων θα αναγράφουν υποχρεωτικά την εξόφληση του τιμήματος μεταβίβασης αποκλειστικά με τραπεζικά μέσα πληρωμής. Στόχος είναι να καταργηθεί η δυνατότητα αγοράς ακινήτων με μετρητά που συντηρεί φαινόμενα φοροδιαφυγής και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις συναλλαγών με «αγνώστου προέλευσης» χρήμα.

  Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών από την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας myPROPERTY το Μάρτιο του 2021 έχουν καταχωριστεί 42.613 δηλώσεις μεταβίβασης ακινήτων, το τίμημα των οποίων εξοφλήθηκε αποκλειστικά με μετρητά και ανέρχεται αθροιστικά στα 462.493.710,3 ευρώ.. Έχουν καταχωριστεί επιπλέον 41.741 δηλώσεις μεταβίβασης ακινήτων το τίμημα των οποίων εξοφλήθηκε εν μέρει μόνο με μετρητά και ανέρχεται αθροιστικά στα 2.980.580.395.13 ευρώ χωρίς να υπάρχουν στοιχεία για το ύψος του ποσού που καταβλήθηκε με μετρητά.

  newsit.gr

   

  Continue Reading

  ΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Συντάξεις: Οι αυξήσεις από 1η Ιανουαρίου 2024 – Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν επίδομα προσωπικής διαφοράς

  Τέσσερα νέα μέτρα θα υλοποιηθούν από την 1η Ιανουαρίου 2024, για την ενίσχυση των συνταξιούχων

  Οι συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους από 1η Ιανουαρίου 2024, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ως αποτέλεσμα της θετικής πορείας της ελληνικής οικονομίας. Η αύξηση υπολογίζεται πως θα κυμανθεί από 3% έως 3,5% καθώς είναι συνάρτηση του πληθωρισμού και της ανάπτυξης.

  Πόσο αυξάνονται οι συντάξεις

  Αυξήσεις από 1η Ιανουαρίου 2024: 3%

  Θα φανεί: Τέλη Δεκεμβρίου 2023

  Αύξηση στην τσέπη: 1.900.000 συνταξιούχοι

  Επίδομα προσωπικής διαφοράς: 100 – 200€

  Αφορά 750.000 συνταξιούχους (αντί 1.112.000)

  • Προσωπική διαφορά: Άνω των 10€
  • Μηνιαία σύνταξη: Έως 1.600€

  • Πληρωμή: Τέλη Δεκεμβρίου

  Άθροισμα κύριων συντάξεων:

  Έως 700€: Επίδομα 200€

  700,1€ – 1.100€: Επίδομα 150€

  1.100,1€ – 1.600€: Επίδομα 100€

  newsit.gr

   

  Continue Reading

  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

  ΚΕΕΕ :  Διευρυμένη Διοικητική Επιτροπή με Εγκαίνια SEREXPO 2023

  Σε κλίμα αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του κορυφαίου επιχειρηματικού γεγονότος των Σερρών, της επιχειρηματικής έκθεσης SEREXPO, με εκατοντάδες συμμετέχουσες επιχειρήσεις. Κατά τα εγκαίνια και τη συνεδρίαση της διευρυμένης διοικητικής επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, κ. Ιωάννης Μασούτης,  αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Σερρών, κ. Αθανάσιο Μαλλιαρά, για την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει στην έκθεση, επεσήμανε την άριστη πρακτική του Επιμελητηρίου για την αξιοποίηση ενός χώρου, ο οποίος μετά από αγώνα αποδόθηκε στην κοινωνία και την  επιχειρηματικότητα.

  «Εντυπωσιάστηκα με το μέγεθος της έκθεσης, τους εκθέτες και την οργάνωση. Πρέπει να αξιοποιηθούν τα υφιστάμενα κτήρια και οι υποδομές σε όλες τις πόλεις. Συνδυάζονται όλες οι επιχειρηματικές δραστηριότητες, το εμπόριο και η διασκέδαση» πρόσθεσε και δήλωσε: «Συζητάμε όλα τα θέματα που απασχολούν τον τόπο και θα μεταφέρουμε στην κυβέρνηση τα ζητήματα προς επίλυση».

  Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Μάξιμος Σενετάκης, στο χαιρετισμό του, υπογράμμισε: «Αποτελεί ισχυρή βούληση του υπουργείου Ανάπτυξης  μια δυναμική συνεργασία με τα Επιμελητήρια. Τα μέτρα για την ακρίβεια, την ενίσχυση των  πολιτών  και την αντιμετώπιση καταστροφών περνούν μέσα από τα Επιμελητήρια και αναζητούμε τις προτάσεις των Επιμελητήριων» .

  «Για άλλη μια χρονιά υλοποιούμε όλοι μαζί το όραμα του Χρήστου Μέγκλα με την SEREXPO. Τα Επιμελητήρια δίνουν συμβουλές στους πολιτικούς και αποτελούν ένα ισχυρό κοινωνικό πρόσωπο. Η επενδυτική βαθμίδα θα τονώσει την επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια» ανέφερε από το βήμα της διευρυμένη διοικητικής, ο βουλευτής του νομού Σερρών, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου.

  «Είναι τιμή μας που έχουμε τον πρόεδρο της ΚΕΕΕ, κ. Γιάννη Μασούτη, και τη διευρυμένη διοικητική στις Σέρρες» δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, κ. Αθανάσιος Μαλλιαράς  ενώ μιλώντας για το επιχειρηματικό κέντρο  είπε ότι στόχος είναι η ανακαίνιση όλων των υποδομών, ώστε να φιλοξενούν την επιχειρηματική κοινότητα των Βαλκανίων. Την ανοιχτή συνεδρίαση διεύθυνε ο γενικός γραμματέας της ΚΕΕΕ, κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, ο οποίος δήλωσε ότι η ΚΕΕΕ είναι δίπλα στις επιχειρήσεις του Επιμελητηρίου Σερρών.

  «Τα Επιμελητήρια συνεχίζουν να στηρίζουν την επιχειρηματικότητα. Αλλάζουν την παροχή υπηρεσιών την τελευταία 20ετια. Η ΚΕΕΕ με συναντήσεις με αρμόδιους υπουργούς πετυχαίνει πολλά ζητήματα που απασχολούν το επιχειρείν» δήλωσε ο Α’ αντιπρόεδρος, κ. Ιορδάνης Τσώτσος και συμπλήρωσε ότι τα 250 στρέμματα που κατάφερε να αξιοποιήσει το επιμελητήριο Σερρών είναι παράδειγμα για κάθε πόλη σε κάθε νομό. «Ανοίγει πόρτα και για άλλες περιοχές. Πρέπει να ανοίξει η πολιτεία τα αυτιά της και να παραχωρήσει τους χώρους στην επιχειρηματική κοινότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

  «Χρειάζονται κοινές πολιτικές στις υποδομές και στην ανάπτυξη από τα Επιμελητήρια» τόνισε ο υπεύθυνος Εξωστρέφειας & Διεθνών Σχέσεων, κ. Στέφανος Γεωργιάδης και αναφέρθηκε στη δράση και το φεστιβάλ γαστρονομίας της Δράμας που είναι αφιερωμένο στους πληγέντες της Θεσσαλίας και του Έβρου. Μέρος από τα έσοδα  θα διατεθούν σε αυτές τις περιοχές.

  «Τα όσα βιώνουμε στην Θεσσαλία είναι δύσκολα. Σε αυτή τη συγκυρία, το μόνο αισιόδοξο είναι ότι υπάρχει αλληλεγγύη από τον επιχειρηματικό κόσμο. Πέρασε η μπόρα αλλά οι πληγές τώρα φαίνονται στις επιχειρήσεις μας. Θα το παλέψουμε και θα το καταφέρουμε» δήλωσε ο οικονομικός επόπτης της ΚΕΕΕ, κ. Βασίλης Γιαγιάκος.

  «Δύσκολη εποχή για εκθέσεις αλλά η SEREXPO απευθύνεται στην κοινωνία, σιγουρά βοηθάει την επιχειρηματικότητα και αποτελεί παράδειγμα για τα υπόλοιπα Επιμελητήρια» ανέφερε από την πλευρά του, ο υπεύθυνος ΓΕΜΗ & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων, κ. Εμμανουήλ Αλιφιεράκης.

  «Εντάσσουμε αμιγώς γυναικείες ομάδες επιχειρηματιών που καταφέρνουν να αποσπάσουν βραβεία» δήλωσε η πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου. «Ευχαριστούμε όλα τα επιμελητήρια της χωράς για την ανταπόκριση στην έκκληση για εμφιαλωμένο νερό και βασικά ήδη ανάγκης»  δήλωσε πρόεδρος του επιμελητηρίου Μαγνησίας, κ. Τέλης Μπασδάνης.

  «Ελπίζουμε να είναι το ελάχιστο δυνατό πλήγμα και να είναι μικρός ο αριθμός των επιχειρήσεων που χάθηκαν στη Θεσσαλία» ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, κ. Μάρκος Δέμπας.

  Τα εγκαίνια της SEREXPO 2023 πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.

  Continue Reading

  Κατοικία

  newsletter  Καιρος

  Πρωτοσέλιδα

  Χρήσιμα

  Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

  Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

  Αρέσει σε %d bloggers: