ΚΑΒΑΛΑ
Μαρινάκης για εξάλειψη οπαδικής βίας: «Αυτή τη φορά δεν θα κάνουμε πίσω»

«Αυτή τη φορά δεν θα κάνουμε πίσω», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφορικά με τα κυβερνητικά μέτρα για την εξάλειψη οπαδικής βίας στη χώρα μας.
«Πάνω από πεντακόσιες επιχειρήσεις έχουν πραγματοποιηθεί από τις αρχές, δεν θα σταματήσουμε», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφορικά με τα μέτρα της κυβέρνησης για εξάλειψη οπαδικής βίας στην Ελλάδα, μιλώντας στο MEGA.
Ακόμη, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι «με την ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα, όσοι συλλαμβάνονται, φυλακίζονται. Κάνουμε μία θυσία για δύο μήνες, μέσα στους οποίους πρέπει να εφαρμοσθεί ο νόμος από τις ομάδες. Προστατεύουμε αυτό που αγαπάμε, ώστε να επιστρέψουμε ασφαλείς», μεταξύ άλλων.
«Η βία και η εγκληματικότητα δεν έχουν χρώμα»
«Για πρώτη φορά, ήρθε η κυβέρνηση και είπε τα πράγματα με το όνομά τους. Προσωπικά, η σημαντικότερη ανακοίνωση δεν είναι ότι θα κλείσουν τα γήπεδα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αλλά η συνολική αντιμετώπιση των ανθρώπων με παραβατικές συμπεριφορές από τη Δικαιοσύνη.
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κάνουμε πίσω σε αυτήν την απόφαση. Στόχος είναι αυτοί οι λίγοι που κάνουν κακό σε όλες τις ομάδες και τους φιλάθλους, να αντιμετωπισθούν επιτέλους ως εγκληματικές οργανώσεις», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να απομονωθούν και εφόσον κριθεί από τη Δικαιοσύνη –η εκτελεστική εξουσία δεν υποκαθιστά τη δικαστική– να λάβουν τον δρόμο της δικαιοσύνης, με τις προβλεπόμενες ποινές. Η βία, η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα δεν έχουν χρώμα», προσέθεσε στη συνέχεια.
ΚΑΒΑΛΑ
Άνοιξαν 8 Νέες Θέσεις Ιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας

Άνοιγμα οκτώ νέων θέσεων ειδικευμένων ιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, μετά από σχετική προκήρυξη. Οι θέσεις αφορούν διάφορες ιατρικές ειδικότητες, και συγκεκριμένα είναι:
-
Εσωτερικής Παθολογίας (Επιμελητής Β’)
-
Εσωτερικής Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Χειρουργικής ή Πνευμονολογίας – Φυματιολογίας ή Ορθοπαιδικής (Επιμελητής Β’)
-
Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (Επιμελητής Β’)
-
Αιματολογίας (Επιμελητής Β’)
-
Αιματολογίας ή Ιατρικής Βιοπαθολογίας / Εργαστηριακής Ιατρικής (Επιμελητής Β’)
-
Κυτταρολογίας (Επιμελητής Β’)
-
Ακτινολογίας (Επιμελητής Β’)
-
Παθολογικής Ανατομικής (Επιμελητής Α’)
Η βουλευτής Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία, Αγγελική Δεληκάρη, εξέφρασε την ικανοποίησή της και ευχαρίστησε τον Υπουργό Υγείας Α. Γεωργιάδη, τον Υφυπουργό Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους και την 4η Υγειονομική Περιφέρεια για την ανταπόκρισή τους στο αίτημα κάλυψης αυτών των θέσεων.
Απόσπασμα από τις δηλώσεις της:
«Πολλές ευχαριστίες στον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη και τον Υφυπουργό Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους καθώς και την 4η Υγειονομική Περιφέρεια για την ανταπόκριση στο αίτημά μας για την πλήρωση θέσεων ιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας με την προκήρυξη οκτώ θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ. Ελπίζουμε σύντομα να υπάρξει θετική απάντηση και σε άλλα ζητήματα που έχουμε θέσει!»
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Το LOUX GNC 3on3 επιστρέφει στην Καβάλα – Μπάσκετ, πάθος και ενότητα στην Πλατεία Ηρώων

Η Καβάλα, η μαγευτική πόλη της Μακεδονίας με τις κρυστάλλινες ακτές και το ιστορικό της αποτύπωμα, ετοιμάζεται να φιλοξενήσει ένα από τα κορυφαία τουρνουά street basketball στην Ελλάδα: το LOUX GNC 3on3! Η διοργάνωση που έχει «ταξιδέψει» σε όλη τη χώρα, κάνει στάση στην Πλατεία Ηρώων στις 10 και 11 Μαΐου 2025, φέρνοντας μαζί της ενέργεια, δράση και πάθος για το αγαπημένο άθλημα μικρών και μεγάλων.
Το μπάσκετ κατεβαίνει στους δρόμους
Το τουρνουά 3on3 είναι μια ανοιχτή γιορτή του μπάσκετ, δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά και νέους να παίξουν, να διασκεδάσουν και να γίνουν κομμάτι της ιστορίας του LOUX GNC, που για χρόνια ενώνει μέσα από το μπάσκετ ανθρώπους σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Η Καβάλα, «η αρχόντισσα του Βορρά», γίνεται φέτος σταθμός αυτής της δυναμικής διαδρομής.
ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή και μαζική συμμετοχή
Η συμμετοχή είναι εντελώς δωρεάν, σε μια διοργάνωση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τη στήριξη του Δήμου Καβάλας και του GNC 3on3, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.
Όπως αναφέρεται και στην επίσημη ανακοίνωση, πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία για τα παιδιά της περιοχής να ζήσουν την εμπειρία ενός πραγματικού τουρνουά, με μπασκέτες, μουσική, πάθος και αθλητικό πνεύμα. Στόχος; Να αναδειχθεί το μήνυμα:
«Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΝΩΝΕΙ»
ΚΑΒΑΛΑ
Καβάλα: Εκδήλωση για τα αδέσποτα ζώα με στόχο λύσεις μέσα από συνεργασία

Μια σημαντική εκδήλωση με θέμα τα αδέσποτα ζώα και τη διαχείρισή τους θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2025, στις 7:00 το απόγευμα, στο MARINE All-day Bar (πλησίον Τελωνείου Καβάλας).
Η εκδήλωση, με τίτλο «Αδέσποτα Ζώα: Όταν ξεκαθαρίζουμε ρόλους, βρίσκουμε λύσεις», διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Μάκη Παπαδόπουλου, Δημοτικού Συμβούλου Καβάλας και Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης “Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ”.
Μια πρωτοβουλία με σκοπό τον διάλογο και τη δράση
Στόχος της εκδήλωσης είναι να τεθούν επί τάπητος τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν τη φροντίδα, την προστασία και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων στην περιοχή της Καβάλας – ένα θέμα που απασχολεί έντονα τόσο τους κατοίκους όσο και τις φιλοζωικές οργανώσεις.
Με το μήνυμα “Όταν ξεκαθαρίζουμε ρόλους, βρίσκουμε λύσεις”, η πρωτοβουλία επιδιώκει να προωθήσει τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων (Δήμος, εθελοντές, φιλοζωικά σωματεία, πολίτες), να αποσαφηνίσει τις ευθύνες κάθε πλευράς και να προτείνει συγκεκριμένα βήματα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ζητήματος.
Ανοιχτή πρόσκληση σε πολίτες και φορείς
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό, και καλούνται να συμμετάσχουν πολίτες, εθελοντές, εκπρόσωποι φορέων, κτηνίατροι και κάθε ενδιαφερόμενος που επιθυμεί να συμβάλει σε έναν ουσιαστικό και δημιουργικό διάλογο.
Ο Μάκης Παπαδόπουλος δήλωσε σχετικά:
«Τα αδέσποτα δεν είναι απλώς πρόβλημα· είναι δείκτης του πολιτισμού μας. Πρέπει να πάψουμε να πετάμε τις ευθύνες ο ένας στον άλλον και να προχωρήσουμε όλοι μαζί σε πρακτικές λύσεις. Σας περιμένουμε όλους για να βρούμε λύσεις μέσα από συνεννόηση και δράση.»