Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Μαρία Βαρύτη | Χωροθέτηση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στο Ορφάνι Παγγαίου

Το έργο της κατασκευής του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Παγγαίου (ΣΜΑ), είχε ενταχθεί αρχικά στις 20.2.2020 στο πρόγραμμα υποδομών του Υπουργείου Ανάπτυξης, ώστε να κατασκευαστεί στα αγροτεμάχια με αριθ. 1059 και 1060 του αγροκτήματος Ορφανίου.

Όταν αργότερα έγινε γνωστό το γεγονός αυτό, προκάλεσε αναστάτωση και αντιδράσεις στους κατοίκους του οικισμού.

Προεκλογικά ο δήμαρχος Παγγαίου κ. Αναστασιάδης, θέλοντας να αποφύγει τις αντιδράσεις των κατοίκων του Ορφανίου, δημοπράτησε με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής τη μίσθωση του ενός από τα δύο αγροτεμάχια με αριθ. 1060 (!)  και με την 101/2023 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου επικύρωσε το πρακτικό της δημοπρασίας για την 20ετή μίσθωση του αγρού.

Στη συνέχεια, στις 12 Απριλίου 2023 (προεκλογικά)  υπογράφει μισθωτήριο συμβόλαιο με τη μισθώτρια κ. Παυλίδου Φωτεινή.

Παράλληλα στην ίδια χρονική περίοδο δημοπρατεί ο Δήμος Παγγαίου το έργο της κατασκευής του ΣΜΑ ο οποίος χωροθετείται και στο εν λόγω αγροτεμάχιο.

Μετά το πέρας των εκλογών του Οκτωβρίου, στις 15.12.2023 το έργο συμβασιοποιήθηκε.

Πριν λίγες ημέρες, στις 19.1.2024 στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τέθηκε ως θέμα η λύση της 20ετούς μίσθωσης που είχε υπογραφεί λίγους μήνες πριν.

Πολλά ερωτηματικά προκύπτουν για τον τρόπο διαχείρισης από τη Δημοτική Αρχή και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου για την λόγω μίσθωση του υπ. αρ. 1060 αγροτεμαχίου.

  1. Πως και γιατί προχώρησαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες στην εισήγηση εκμίσθωσης του εν λόγω αγροτεμαχίου, τη στιγμή που γνώριζαν ότι προοριζόταν ήδη από το 2020 για την εγκατάσταση του ΣΜΑ;

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Ο Γιώργος Αυτιάς σε εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου στην Καβάλα

Σε εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Καβάλας δίνει το παρών ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ και δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς.

Το παρών επίσης στην εκδήλωση δίνει και ο εξής υποψήφιος ευρωβουλευτής Ν.Δ και Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της Ν.Δ για τις Ευρωεκλογές, υπό την προεδρία του Νικολάου Παναγιωτόπουλου

Όπως ανάρτησε ο βουλευτής Καβάλας της Ν.Δ :

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της Νέας Δημοκρατίας για τις προσεχείς Ευρωεκλογές, υπό την προεδρία του Βουλευτή Καβάλας κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης ήταν ο σχεδιασμός των δράσεων και οι κατευθύνσεις στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα, με κύριο γνώμονα την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου και την πολιτική σταθερότητα της χώρας.
Το στοίχημα των προσεχών εκλογών είναι η αυξημένη προσέλευση και συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία, και σε αυτό το πλαίσιο μέγιστη είναι η σημασία της εφαρμογής της επιστολικής ψήφου, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά και δυναμώνει την φωνή της κοινωνίας. Η μεταρρύθμιση αυτή καθιερώθηκε και ισχύει για όποιον πολίτη το επιθυμεί, εντός και εκτός Ελλάδας.
Για την εφαρμογή εγγραφής στην επιστολική ψήφο ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://epistoliki.ypes.gov.gr

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πιερρακάκης από Αλεξανδρούπολη | Πιστεύουμε στα περιφερειακά πανεπιστήμια

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες της 105ης Συνόδου των Πρυτάνεων, στην οποία παρέστη ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Η δέσμευση της κυβέρνησης για στήριξη του ΔΠΘ και για λόγους εθνικούς και για λόγους ακαδημαϊκούς μετουσιώθηκε με τον τελευταίο νόμο για την ανώτατη εκπαίδευση, τον οποίο φέραμε στην ελληνική Βουλή. Πιστεύουμε βαθιά στο Δημοκρίτειο, πιστεύουμε βαθιά στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια, στα ελληνικά περιφερειακά πανεπιστήμια», δήλωσε από την Αλεξανδρούπολη ο υπουργός.

Αναφορικά με την ατζέντα της πολύωρης συζήτησης, που είχε με τους πρυτάνεις, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημείωσε πως εξετάστηκε μία σειρά από πρόσθετες ρυθμίσεις και ενέργειες για την περαιτέρω μείωση της γραφειοκρατίας, ώστε να δοθεί στα πανεπιστήμια η δυνατότητα να αναπτυχθούν γρηγορότερα και καλύτερα διεθνώς. «Σ’ αυτό το πλαίσιο της διαρκούς συζήτησης και της διαρκούς ώσμωσης με τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια θα περιμένουμε περαιτέρω προτάσεις από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων για πρόσθετες ενέργειες, που τα πανεπιστήμιά μας θα κληθούν να κάνουν κι εμείς θα κληθούμε να νομοθετήσουμε στο επόμενο διάστημα», είπε ο κ. Πιερρακάκης.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en