Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Μάκης Παπαδόπουλος: «ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ για τη γέφυρα στο Κάτω Νοσοκομείο»

Δημοσιεύτηκε

στις

Εδώ και πολλά χρόνια, η σημερινή και η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου έδειξαν αδιαφορία και αμέλεια για τη συντήρηση και τον έλεγχο της γέφυρας στο Κάτω Νοσοκομείο.

Μετά την πτώση της γέφυρας, η σημερινή Δημοτική Αρχή έβαλε πάνω από τη λύση του προβλήματος την πολιτική της “διάσωση”, παραπλανώντας τους δημότες και αφήνοντάς τους να ταλαιπωρούνται καθημερινά.

Ο δε κ. Μουριάδης, ενώ γνώριζε το πρόβλημα ως πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών επί διοίκησης Σιμιτσή (δηλ. ως ο άμεσα υπεύθυνος για τα τεχνικά έργα και τις συντηρήσεις των δρόμων) άφησε τη γέφυρα στην τύχη της και τώρα μιλάει σαν ουδέτερος παρατηρητής, σα να μην έχει καμία ευθύνη για ό,τι συνέβη.

Εμείς πιστεύουμε ότι:

Η επισκευή της γέφυρας ή η επιλογή νέας λύσης απαιτούν σίγουρα ένα εύλογο χρονικό διάστημα, που θα εξαρτηθεί από τις μελέτες, την τεχνική λύση που θα επιλεγεί, αλλά και την αποφασιστικότητα του Δήμου να πιέσει για την επιτάχυνση του σχεδιασμού και την ολοκλήρωση του έργου.

Ωστόσο, η προσωρινή αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος που δημιούργησε η πτώση της γέφυρας έπρεπε και μπορούσε να γίνει ΧΘΕΣ:

με βελτιώσεις του υφιστάμενου δρόμου μπροστά στο Κάτω Νοσοκομείο, ώστε να γίνει διπλής κατεύθυνσης.

με ανάλογες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τα αυτοκίνητα, τους πεζούς και τις θέσεις στάθμευσης στην περιοχή (ενδεχόμενα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και το προαύλιο του Κάτω Νοσοκομείου).

Στους 4 μήνες που πέρασαν από την πτώση της γέφυρας μέχρι σήμερα, ήταν απόλυτα εφικτό να μελετηθούν ο κυκλοφοριακός φόρτος και οι αναγκαίες βελτιώσεις του δρόμου μπροστά στο Κάτω Νοσοκομείο. Έτσι, οι εργασίες θα μπορούσαν να έχουν ξεκινήσει και να προλάβουμε την καλοκαιρινή περίοδο, χωρίς να χρειάζεται η επιβάρυνση των οδών Βάσσου και Κολοκοτρώνη.

Η εγκατάσταση προβόλου (στην οποία αναφέρθηκε πρόσφατα ο κ. Μουριάδης) πιθανότατα θα αποδειχθεί ιδιαίτερα χρονοβόρα (μελέτες, νέες αδειοδοτήσεις, κατασκευή) και ανέφικτη (ο πρόβολος μπορεί να παρεμποδίσει το κύριο έργο αποκατάστασης της γέφυρας).

Σε κάθε περίπτωση, η “φαρσοκωμωδία” που εκτυλίσσεται γύρω από τη γέφυρα πρέπει να τελειώνει.

Για ένα τόσο σοβαρό θέμα η συζήτηση δεν μπορεί να γίνεται από τα μέσα ενημέρωσης και σε στυλ «ό,τι θέλει λέει ο καθένας».

Χρειάζεται οργανωμένη συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τους φορείς που διαθέτουν ειδική τεχνογνωσία, καθώς και λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων με ευθύνη όλου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Κόβουν χόρτα και οι οδοκαθαριστές!

Δημοσιεύτηκε

στις

Για τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Ανέστη Τσουρουκίδη δεν υπάρχει καμία είδηση. Όπως εξηγεί, εδώ και 2-3 μήνες ο κάθε οδοκαθαριστής του Δήμου που εργάζεται στις συνοικίες έχει μαζί του (εκτός από σκούπα και φαράσι) και μία τσάπα. Αυτήν την χρησιμοποιεί για κόβει τα χόρτα που συναντά στο δρόμο του. Η υπηρεσία επέλεξε αυτήν την λύση δεδομένης της αδυναμίας να κοπούν τα χόρτα της Άνοιξης οργανωμένα. Χθες λοιπόν το πρωί η γυναίκα οδοκαθαριστής (φωτογραφία) στη συνοικία του Βύρωνα ασχολήθηκε και με το κόψιμο των χόρτων. Επέλεξε αυτά στην άκρη του δρόμου, ανάμεσα στο δρόμο και το πεζοδρόμιο. Πρώτα με την τσάπα τα έκοψε, μετά τα μάζεψε και τα απομάκρυνε. Το πρόβλημα των άκοπων χόρτων φυσικά και είναι μεγάλο. Η φιλότιμη παρέμβαση των οδοκαθαριστών δεν φαίνεται να έχει σημαντικά αποτελέσματα. Ωστόσο είναι μια επιπλέον προσπάθεια, η οποία ίσως μακροπρόθεσμα αποδώσει.

Ο Αντιδήμαρχος δηλώνει στην Πρωινή ότι η καθαριότητα έπρεπε να έχει σήμερα 48 οδοκαθαριστές. Τόσο για το κέντρο όσο και για τις συνοικίες. Η έλλειψη προσωπικού περιορίζει το νούμερο. Οι οδοκαθαριστές σήμερα είναι μόνο 15. Την τσάπα την έχουν μαζί τους μόνο αυτοί που εργάζονται στις συνοικίες. Κακά τα ψέματα, δεν είναι πολλοί μιας και προτεραιότητα του Δήμου είναι οι οδοκαθαριστές να βρίσκονται στο κέντρο και σε άλλα πολυσύχναστα σημεία.

Το πρόβλημα των χόρτων που δεν κόβονται είναι μεγάλο. Τεράστιο. Το έργο του ιδιώτη που σε λίγο ξεκινά δεν αρκεί. Προσωπικό δεν υπάρχει. Ο κόσμος δείχνει να βρίσκεται σε φάση αναμονής ή και υπομονής. Το γεγονός έχει σχέση με την προεκλογική περίοδο που διανύουμε. Πάντως μετά τις εκλογές είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν ζωηρές διαμαρτυρίες. Δυστυχώς μετά τις εκλογές δεν φαίνεται ότι θα αλλάξουν τα δεδομένα ως προς το προσωπικό του Δήμου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Δημοσκόπηση για Περιφέρεια ΑΜ-Θ | Προβάδισμα Μέτιου, Σκληρή “μάχη” για δεύτερη θέση

Δημοσιεύτηκε

στις

Σημαντικό προβάδισμα του νυν περιφερειάρχη και υποψηφίου που στηρίζει η ΝΔ, Χρήστου Μέτιου, καταγράφει δημοσκόπηση που ολοκληρώθηκε προ λίγων ημερών στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Βάσει των ευρημάτων, φαίνεται να έχει κλειδώσει η είσοδος του κ. Μέτιου στον δεύτερο γύρο, την ώρα που σκληρή μάχη για τη δεύτερη θέση, με οριακή διαφορά μεταξύ τους, δίνουν ο γαλάζιος αντάρτης Χριστόδουλος Τοψίδης με τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Κατσιμίγα.

Στην τέταρτη θέση αλλά με αξιοσημείωτη δυναμική ακολουθεί ο υποστηριζόμενος από το ΚΙΝΑΛ, πρώην δήμαρχος Καβάλας, Κώστας Σιμιτσής, ο οποίος καταγράφει ποσοστά σαφώς μεγαλύτερα από την απήχηση του κόμματός του στη συγκεκριμένη περιφέρεια. Καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος αναμένεται να παίξει και η μουσουλμανική μειονότητα, η οποία, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην περιοχή, μοιράζεται κατά κύριο λόγο μεταξύ του κ. Μέτιου και του κ. Κατσιμίγα.

Να σημειωθεί ότι την εικόνα του φαβορί έχει ο κ. Μέτιος και στα ποσοστά που δίνουν οι bookmakers. Η εκλογή του κ. Μέτιου στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης δίνει απόδοση 1.60, έχοντας ανοίξει τις τελευταίες δύο περίπου εβδομάδες την ψαλίδα από τον κ. Τοψίδη η νίκη του οποίου πληρώνει σήμερα 2.20.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ένταση στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου λόγω νέων προσφύγων

Δημοσιεύτηκε

στις

Σύμφωνα με πληροφορίες ένταση έχει προκαλέσει η έλευση νέων προσφύγων από τον προσφυγικό καταυλισμό των Βρασνών στους πρόσφυγες που διαμένουν στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές οι πρόσφυγες είναι γύρω στους 20 και όλοι είναι ενήλικες ενώ φαίνεται ότι προκαλούσαν προβλήματα στον προσφυγικό καταυλισμό των Βρασνών. Η Ένταση προκλήθηκε λόγω μη-αποδοχής εισόδου των συγκεκριμένων προσφύγων στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν ένα ανθρώπινο “τοίχος” στην είσοδο του στρατοπέδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν στηθεί σκηνές εντός του στρατοπέδου για την φιλοξενία των προσφύγων ωστόσο πλέον αναμένεται πολιτική βούληση για το που τελικά θα μείνουν οι συγκεκριμένοι πρόσφυγες.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στα δελτία ειδήσεων του ENA Channel

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

“Λευκός Καπνός” για την Ακτή Καλαμίτσας ;

Δημοσιεύτηκε

στις

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις και ανακοινώσεις για την υπόθεση της Ακτής Καλαμίτσας ενώ για φέτος θα ισχύσει το περσινό καθεστώς της λειτουργίας της Ακτής σαν Λαϊκή πλαζ, και υπάρχουν δεδομένα για να λυθεί οριστικά το ιδιοκτησιακό ζήτημα που αφορά την ακτή. Αναμένονται νεότερες πληροφορίες τις επόμενες ημέρες.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
papadopoulos spot
Mouraidhs-Syxronos-Dhmos_banner
o-topos-tis-zois-mas_banner
stefanidoy-υποψήφια
AGANIKOLAS KARTA laos
ΓΚΡΙΤΖΕΛΑΚΗΣ ΚΑΡΤΑ
ypop-gior
GAKHS
dimotikos-symboulos
Talidhs_Akhs_banner
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ

Αρέσει σε %d bloggers: