Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Μάκης Παπαδόπουλος: «Θα βάλουμε κριτήρια και κανόνες στις εποχικές προσλήψεις του Δήμου Καβάλας»

Η καθυστέρηση εδώ και 15 χρόνια στα έργα διαχείρισης των απορριμμάτων έχουν επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην “τσέπη” των δημοτών, κάτι που ο κ. Παπαδόπουλος δεν ανέχεται άλλο. Με αφορμή την αντίθετη γνώμη του δηλώνει:

“Το έργο της επέκτασης της χωματερής (ΧΥΤΑ) είναι ένα σημαντικό έργο που καθυστέρησε 15 χρόνια και ακόμη δεν έχει τελειώσει!

Ρώτησε ο Δήμαρχος Καβάλας τους κατοίκους του Περιγιαλίου πώς αντέχουν τη δυσοσμία και τη βρώμα που βγαίνει από τη χωματερή όλη αυτή την περίοδο; Πόσο επιβαρύνθηκε η συνοικία τους όλα αυτά τα 15 χρόνια που καθυστερεί το έργο της επέκτασης της χωματερής με την μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα και την καταστροφή των δρόμων από τα απορριμματοφόρα;

Ρώτησε ο Δήμαρχος Καβάλας τους Καβαλιώτες, που υφίστανται “στο σπίτι τους” τα σκουπίδια της Θάσου, του Παγγαίου, του Νέστου και της Δράμας, ποιο είναι ανταποδοτικό όφελος που έχουν όλα αυτά τα χρόνια; Τους ρώτησε αν θέλουν να πληρώνουν 1.500.000 ευρώ κάθε χρόνο σε μία ακριβή και αναποτελεσματική διαχείριση των σκουπιδιών;

Γνωρίζουν οι Καβαλιώτες ότι θα δέχονται από τώρα και τα σκουπίδια της Ξάνθης; Πότε θα ξεκινήσει και πότε θα τελειώσει η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) στην Καβάλα, που θα ελαφρύνει τη χωματερή;Αυτή η καθυστέρηση έχει ήδη ένα τεράστιο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ για τους Καβαλιώτες πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ!Για όλη αυτή την κατάσταση “χαίρεται” και “πανηγυρίζει” ο Δήμαρχος Καβάλας;”

“ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ! Από τον Ιανουάριο του 2024, θα συγκροτήσουμε ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ για όλες τις εποχικές προσλήψεις στον Δήμο Καβάλας!

Όχι για να μοιράσουμε ρουσφέτια, αλλά για να μπουν ΚΑΝΟΝΕΣ και ΚΡΙΤΗΡΙΑ και να έχουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ σε εποχικές θέσεις απασχόλησης στον Δήμο μας!

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ: Ο προεδρεύων της Διαπαραταξιακής θα είναι Ο ΝΕΟΤΕΡΟΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ από τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης!”

“Έτσι θα διασφαλίσουμε ότι ο επικεφαλής της Διαπαραταξιακής θα ανήκει στη “νέα εποχή” της ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ και της ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ!” , τόνισε.

 

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Έναρξη της Δημοτικής Συγκοινωνίας Δήμου Παρανεστίου

Από την Τετάρτη 17/04/2024 οι κάτοικοι και επισκέπτες του Παρανεστίου θα εξυπηρετούνται καθημερινά για τις μετακινήσεις τους με δύο δρομολόγια.

Μετά την έγκριση λειτουργίας της δημοτικής συγκοινωνίας, υπογράφηκε σήμερα μεταξύ του Δημάρχου Παρανεστίου κ. Καγιάογλου Αναστάσιου και του Προέδρου του ΚΤΕΛ Δράμας κ. Χατζόπουλου Θεόδωρου η σύμβαση για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών της Δημοτικής Κοινότητας Παρανεστίου με δυο δρομολόγια καθημερινά. Το πρώτο δρομολόγιο θα ξεκινάει από την Δράμα στις 06:00 το πρωί, με επιστροφή στις 07:00 από το Παρανέστι και το δεύτερο δρομολόγιο θα ξεκινάει από την Δράμα στις 13:40, το μεσημέρι με επιστροφή στις 14:30 το μεσημέρι από το Παρανέστι.

Η έναρξη των δρομολογίων έχει οριστεί για την Τετάρτη 17/4/2024. Η διαδρομή από την Πλατανιά μέχρι το Παρανέστι και αντίστροφα θα είναι δωρεάν για όλους
τους επιβάτες. Ο Δήμαρχος Παρανεστίου σε δηλώσεις του ανέφερε : «Σήμερα για τον δήμο μας είναι μια ιδιαίτερη μέρα και είμαι πολύ χαρούμενος που ξεκινάει η Δημοτική μας
Συγκοινωνία. Είμαστε δίπλα στους πολίτες μας, ακούμε τους προβληματισμούς τους και προσπαθούμε διαρκώς να δίνουμε λύσεις.

Το Παρανέστι δεν άξιζε να είναι εκτός συγκοινωνιακής κάλυψης. Στο Παρανέστι βρίσκεται όλη η αναπτυξιακή προοπτική του Νομού μας και για αυτό εργαζόμαστε και διεκδικούμε καθημερινά».

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ροδόπη | 80 χρόνια από την μαύρη επέτειο της θυσίας των 29 Ξυλαγανιωτών

Ηταν 9 Απριλίου 1944 όταν  29 πατριώτες  Ξυλαγανιώτες  συνελήφθησαν από τους Βουλγάρους , βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν από τα μοναρχοφασιστικά στρατεύματα κατοχής.

Με την κατάληψη της Ελλάδας οι Γερμανοί παραχώρησαν στη Βουλγαρία τη Θράκη (από το Νέστο ποταμό μέχρι ένα σημείο προ του Έβρου ποταμού) και αργότερα την Ανατολική Μακεδονία, μέχρι τον Στρυμόνα ποταμό.

Σήμερα ακριβώς μετά από 80 χρόνια στο σημείο της σφαγής τελέστηκε  μνημόσυνο από τον Μητροπολίτη  κκΠαντελεήμωνα στη μνήμη των 29 ηρωικά πεσόντων Ξυλαγανιωτών παρουσία του δημάρχου Μαρωνείας Σαπών Απόστολου Ιωάννου , του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Μανώλη Ταπατζά, του Τοποτηρητή Μουφτή Κομοτηνής Δρ Τζηχάτ Χαλήλ , δημοτικών συμβούλων, απογόνων των εκτελεσθέντων και κατοίκων του οικισμού.

maronnews.gr

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Εστία μόλυνσης αποτελούν για τα κουνούπια τα ακαθάριστα οικόπεδα

Η έξαρση των κουνουπιών κατά τους θερινούς μήνες αποτελεί φλέγον ζήτημα τα τελευταία χρόνια για τους κατοίκους της Καβάλας κι όχι μόνο με τους επιστήμονες να εφιστούν την προσοχή καθότι δεν ήταν λίγα τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου που έκαναν την εμφάνισή τους στην περυσινή χρονιά.

Ο Νομίατρος Καβάλας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος, εφιστά την προσοχή ενώ δηλώνει πως μεγάλος παράγοντας πρόληψης είναι η αποψίλωση των χόρτων και η αποφυγή προσέλευσης σε χώρους με στάσιμα ύδατα όπου γεννούν τα κουνούπια τους θερινούς μήνες.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en