Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Μάκης Παπαδόπουλος: «Καθυστερεί πολύ η διοίκηση του Δήμου για αμφιδρόμηση και πεσμένη γέφυρα»

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Μάκης Παπαδόπουλος επαναφέρει στην επικαιρότητα το θέμα της “πεσμένης γέφυρας” με την αποστολή Δελτίου Τύπου στα ΜΜΕ της Καβάλας αναφέροντας χαρακτηριστικά… 

“Οι πρόσφατες πληροφορίες που βγαίνουν στη δημοσιότητα σχετικά με την αποκατάσταση της πεσμένης γέφυρας στο Κάτω Νοσοκομείο δεν προσθέτουν κάτι καινούριο σε όσα ξέρουμε.

Θεωρούμε μειονέκτημα που ο Δήμος Καβάλας παραμένει, από την αρχή μέχρι και σήμερα, “θεατής” των εξελίξεων και βρίσκεται έξω από το σχήμα των φορέων που εμπλέκονται στην άμεση λύση του προβλήματος. Ο Δήμος δεν συμμετέχει στην προγραμματική σύμβαση για τις μελέτες αποκατάστασης, που υπογράφτηκε μόνο μεταξύ Περιφέρειας ΑΜ-Θ και Εγνατίας Οδού Α.Ε.

Παρόλα αυτά, η διοίκηση του Δήμου οφείλει από δω και πέρα να εμπλακεί πιο ενεργά στην παρακολούθηση της εκπόνησης των σχετικών μελετών, για να επιταχύνει διαδικασίες και να συμβάλλει στην αντιμετώπιση οποιουδήποτε εμποδίου παρουσιαστεί στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος.

Παράλληλα, παραμένει άγνωστο πότε θα εφαρμοστεί η αμφιδρόμηση της κυκλοφορίας στο Κάτω Νοσοκομείο. Η λύση που επέλεξε η διοίκηση του Δήμου θα καθυστερήσει για πολύ ακόμη. Ελπίζουμε μόνο να μην περιμένουμε 3 χρόνια και για την αμφιδρόμηση…

Εδώ και μήνες, έχουμε καταθέσει μία άλλη λύση που μπορεί ακόμη να εξεταστεί και να εφαρμοστεί άμεσα, γρήγορα, με μικρές τεχνικές παρεμβάσεις και με ελάχιστο κόστος για τον Δήμο:

Αμφιδρόμηση της κυκλοφορίας με διαπλάτυνση – βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου, χωρίς να πειράξουμε το τοιχίο της αυλής του Κάτω Νοσοκομείου, που προκαλεί σοβαρές καθυστερήσεις στην επίλυση του προβλήματος.

Οι δύο λωρίδες θα είναι:

  • μία εξόδου από το κέντρο της πόλης για όλα τα οχήματα (ΙΧ, λεωφορεία, φορτηγά)
  • μία εισόδου προς το κέντρο της πόλης για τα επιβατικά και τα μικρού τύπου φορτηγά.

Μπορεί επίσης να αξιοποιηθεί το προαύλιο του Κάτω Νοσοκομείου με τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης.

Δυστυχώς, η Δημοτική Αρχή αρνείται να συζητήσει την πρότασή μας και επιμένει σε μία λύση που θα καθυστερήσει πολύ, σε βάρος της καθημερινότητας των δημοτών μας, αλλά και των επαγγελματιών και των επισκεπτών.”

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Kατεδαφίζεται το εγκαταλελειμμένο κτίριο στον Πυθαγόρα

Δημοσιεύτηκε

στις

Η Πολεοδομία Καβάλας εξέδωσε την προηγούμενη εβδομάδα άδεια κατεδάφισης για το ακίνητο που βρίσκεται στην αρχή της οδού 7ης Μεραρχίας (και Αγίας Λαύρας), απέναντι από το πολιτιστικό κέντρο του Πυθαγόρα.

Η άδεια αναφέρεται σε κατεδάφιση επικίνδυνου διώροφου κτίσματος με υπόγειο. Ταυτόχρονα προβλέπεται η κοπή δέντρων, τα οποία βρίσκονται στο ίδιο οικόπεδο. 

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ο Καθηγητής Ε. Γιαμαρέλος αναλύει πότε θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός για τον Covid-19 στο ENA Channel

Δημοσιεύτηκε

στις

Στις 21:00 το βράδυ της Δευτέρας 1 Ιουνίου 2020 ο Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ κ.Ευάγγελος Γιαμαρέλλος θα μιλήσει για το πρόγραμμα εμβολιασμού το οποίο ξεκίνησε την 1η Ιουνίου σε όλη την Ελλάδα.

Επιστημονικές αναφορές από πολλές χώρες δείχνουν ότι ο εμβολιασμός κατά της φυματίωσης σχετίζεται με μικρότερο κίνδυνο λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2.

Αναλυτική συνέντευξη του κ. Γιαμαρέλου αλλά και απαντήσεις στο πότε θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός στην Βόρεια Ελλάδα στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του

ENA Channel με την Μαρία Παπάζογλου στις 21:00

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Στην τελική ευθεία η επένδυση στο λιμάνι Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Μετά από μια γραφειοκρατική «διαδρομή» περίπου 8 ετών, φαίνεται πλέον στον ορίζοντα η έκδοση της οικοδομικής άδειας για την κατασκευή του μεγάλου εμπορικού κέντρου στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος».

Ο φάκελος του έργου «ανέβηκε» πρόσφατα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα όπως προβλέπει η ισχύουσα διαδικασία έκδοσης οικοδομικών αδειών, έχοντας πάρει ήδη την προβλεπόμενη προέγκριση.

Για το έργο αναφέρθηκε στο enanews.gr ο επενδυτής επιχειρηματίας Σωτήρης Γεωργούλιας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τενάγη των Φιλίππων | Άμεσες παρεμβάσεις ζητούν οι αγρότες της περιοχής

Δημοσιεύτηκε

στις

Στο ίδιο έργο θεατές. Μετά τις πλημμύρες του Νοεμβρίου και εξ αίτιας των έντονων βροχοπτώσεων που ακολούθησαν υπάρχει έντονος κίνδυνος ορισμένα χωράφια στα τενάγη των Φιλίππων να μην καλλιεργηθούν.

Την αγανάκτηση τους δηλώνουν οι αγρότες και αίτημα τους είναι να προχωρήσουν τα αποστραγγίστηκα και αρδευτικά έργα που πρέπει να γίνουν και βρίσκονται στον πάγο.

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Menoume Spiti

Monopolio Delivery

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ