Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Μάκης Παπαδόπουλος: «Καθυστερεί πολύ η διοίκηση του Δήμου για αμφιδρόμηση και πεσμένη γέφυρα»

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Μάκης Παπαδόπουλος επαναφέρει στην επικαιρότητα το θέμα της “πεσμένης γέφυρας” με την αποστολή Δελτίου Τύπου στα ΜΜΕ της Καβάλας αναφέροντας χαρακτηριστικά… 

“Οι πρόσφατες πληροφορίες που βγαίνουν στη δημοσιότητα σχετικά με την αποκατάσταση της πεσμένης γέφυρας στο Κάτω Νοσοκομείο δεν προσθέτουν κάτι καινούριο σε όσα ξέρουμε.

Θεωρούμε μειονέκτημα που ο Δήμος Καβάλας παραμένει, από την αρχή μέχρι και σήμερα, “θεατής” των εξελίξεων και βρίσκεται έξω από το σχήμα των φορέων που εμπλέκονται στην άμεση λύση του προβλήματος. Ο Δήμος δεν συμμετέχει στην προγραμματική σύμβαση για τις μελέτες αποκατάστασης, που υπογράφτηκε μόνο μεταξύ Περιφέρειας ΑΜ-Θ και Εγνατίας Οδού Α.Ε.

Παρόλα αυτά, η διοίκηση του Δήμου οφείλει από δω και πέρα να εμπλακεί πιο ενεργά στην παρακολούθηση της εκπόνησης των σχετικών μελετών, για να επιταχύνει διαδικασίες και να συμβάλλει στην αντιμετώπιση οποιουδήποτε εμποδίου παρουσιαστεί στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος.

Παράλληλα, παραμένει άγνωστο πότε θα εφαρμοστεί η αμφιδρόμηση της κυκλοφορίας στο Κάτω Νοσοκομείο. Η λύση που επέλεξε η διοίκηση του Δήμου θα καθυστερήσει για πολύ ακόμη. Ελπίζουμε μόνο να μην περιμένουμε 3 χρόνια και για την αμφιδρόμηση…

Εδώ και μήνες, έχουμε καταθέσει μία άλλη λύση που μπορεί ακόμη να εξεταστεί και να εφαρμοστεί άμεσα, γρήγορα, με μικρές τεχνικές παρεμβάσεις και με ελάχιστο κόστος για τον Δήμο:

Αμφιδρόμηση της κυκλοφορίας με διαπλάτυνση – βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου, χωρίς να πειράξουμε το τοιχίο της αυλής του Κάτω Νοσοκομείου, που προκαλεί σοβαρές καθυστερήσεις στην επίλυση του προβλήματος.

Οι δύο λωρίδες θα είναι:

  • μία εξόδου από το κέντρο της πόλης για όλα τα οχήματα (ΙΧ, λεωφορεία, φορτηγά)
  • μία εισόδου προς το κέντρο της πόλης για τα επιβατικά και τα μικρού τύπου φορτηγά.

Μπορεί επίσης να αξιοποιηθεί το προαύλιο του Κάτω Νοσοκομείου με τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης.

Δυστυχώς, η Δημοτική Αρχή αρνείται να συζητήσει την πρότασή μας και επιμένει σε μία λύση που θα καθυστερήσει πολύ, σε βάρος της καθημερινότητας των δημοτών μας, αλλά και των επαγγελματιών και των επισκεπτών.”

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Δημοσιεύτηκε

στις

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος που δείχνουν ότι τα εισοδήματα της περιόδου για το 9μηνο Ιανουάριος Σεπτέμβριος 2019 σημείωσαν αύξηση 14% υπερβαίνοντας 16 δυς ευρώ.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Συνέντευξη τύπου Δημάρχου

Δημοσιεύτηκε

στις

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Καβάλας Θεόδωρος Μουριάδης ώστε να ενημερώσει τους πολίτες ότι μέχρι τις 31 Μαρτίου οι δημότες Καβάλας πρέπει να δηλώσουν στην αρμόδια υπηρεσία τα ακριβή τετραγωνικά μέτρα των σπιτιών τους. Ο δήμαρχος έδωσε και απαντήσεις σχετικά με την αύξηση των ανταποδοτικών τελών.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Δημοσιεύτηκε

στις

Το πρωί της Τετάρτη η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της παρουσία του Δημάρχου Θεόδωρου Μουριάδη και άλλων φορέων της πόλης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Διαφωνία και αποχώρηση Παναγιωτίδη από την διοίκηση Δέμπα του Επιμελητηρίου Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Χθες το βράδυ στις 7.30 υπήρξε σύσκεψη στο Επιμελητήριο Καβάλας της παράταξης του Μάρκου Δέμπα με σκοπό και στόχο να διερευνηθούν οι προθέσεις του Α΄Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας Γιάννη Παναγιωτίδη μετά την τελευταία συνέντευξη τύπου που έδωσε, όπου ισχυρίστηκε ότι υπήρχε “μυστική συμφωνία” μεταξύ του Δέμπα και του ιδίου, για την αλλαγή της Προεδρίας του Επιμελητηρίου τον Δεκέμβριο που μας πέρασε. 

Στην σύσκεψη διαπιστώθηκε πλήρη διάσταση απόψεων μεταξύ των δυο ανδρών με τον κ. Δέμπα να είναι κατηγορηματικός ότι ποτέ δεν υπήρξε συμφωνία παρά μόνο κάποιες συζητήσεις, έστω και προχωρημένες οι οποίες όμως ποτέ δεν κατέληξαν σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα και αποφάσεις.

Επίσης όπως προέκυψε κανένα μέλος της Διοικητικής Επιτροπής δεν γνώριζαν την “επίμαχη” υποτιθέμενη συμφωνία όπως παραδέχθηκαν και οι άμεσα εμπλεκόμενοι Δέμπας και Παναγιωτίδης. 

Από την πλευρά των μελών της Διοικητικής Επιτροπής υπήρξαν τοποθετήσεις όπου χαρακτήρισαν την “μυστική συμφωνία”, ακόμα και αν υπήρχε “παράνομη” και άνευ ουσίας, εφόσον δεν ήταν ενήμερα τα μέλη της παράταξης και οι υποψήφιοι επισήμως όπως θα έπρεπε να είχε γίνει για λόγους τυπικούς αλλά και δεοντολογίας. 

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε ότι δύο φορές δόθηκε η ευκαιρία και στους δυο εμπλεκόμενους να “αποκαλύψουν” την υποτιθέμενη μυστική συμφωνία, αλλά  την αρνήθηκαν. Μία κατά την διάρκεια της συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του συνδυασμού, αλλά και όταν το θέμα τέθηκε ευθέως από όλα τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής σε συνεδρίαση όπου και πάλι δεν επιβεβαιώθηκε με την Μάρκο Δέμπα να την αρνείται κατηγορηματικά και τις δύο φορές. 

Ο κ. Παναγιωτίδης μετά την εξέλιξη αυτή διαχώρισε την θέση του από την ομάδα Δέμπα και δήλωσε στους παρεβρισκόμενους ότι θα συνεχίσει μόνος του, παραιτούμενος ουσιαστικά από την Αντιπροεδρία αλλά και την συμμετοχή στην παράταξη με την οποία εκλέχθηκε.

Επίσης ανέφερε στους παρεβρισκόμενους ότι στις επόμενες εκλογές του Επιμελητηρίου Καβάλας θα διεκδικήσει την προεδρία με δική του παράταξη.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

geotech_banner

Social

Facebook
TwitterΔρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ