Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Μακάριος Λαζαρίδης | Κάποιοι από τους 134 της ΒΦΛ απειλούν εμένα και την οικογένειά μου!

Σοβαρή καταγγελία του βουλευτή Καβάλας με τη ΝΔ – Καλεί τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στα Λιπάσματα να παραιτηθεί αν δεν μπορεί να ελέγξει τα μέλη του – Προειδοποιεί ότι θα «μιλήσει» η Δικαιοσύνη και τα κινητά όσων «χρησιμοποιούν τακτικές μαφίας».

Απειλές για τον ίδιο και την οικογένειά του από κάποιους, όπως αναφέρει, από τους 134 εργαζόμενους της πρώην ΒΦΛ κατήγγειλε πως δέχεται το τελευταίο διάστημα στο τηλέφωνό του ο βουλευτής Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020 στο ALPHA Radio 88,6.

Ο ίδιος εξήγησε πως έχει ήδη ειδοποιήσει τόσο τον πρόεδρο των εργαζομένων και δημοτικό σύμβουλο του δήμου Καβάλας Νίκο Βογιατζίδη όσο και την Αστυνομία για τις απειλές αυτές και πως αν δεν σταματήσουν, θα ζητήσει «να ανοίξουν τα τηλέφωνα των 134 για να δούμε ποιοι από αυτούς με καλούν και με απειλούν», ενώ τόνισε πως οι απειλές δεν τον κάμπτουν. Υπογράμμισε επίσης πως τον ίδιο τον ενδιαφέρει η λειτουργία της ΒΦΛ και όλοι οι άμεσα και έμμεσα εργαζόμενοί της και όχι μόνον οι 134 οι οποίοι δεν υπογράφουν τις νέες συμβάσεις.

Κλείνοντας, είπε πως δικαιώθηκε που δεν πήγε στη συνάντηση την οποία συγκάλεσε ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, καθώς δεν είχε να προσφέρει τίποτα το ουσιαστικό στο ζήτημα.

«Ενδιαφέρομαι για όλους τους εργαζόμενους, δεν μου αρέσει δηλαδή να ασχολούμαστε μόνο με τους 134»

Αρχικά, ο κ. Λαζαρίδης υποστήριξε: «Αυτό το οποίο με ενδιαφέρει πρωτίστως είναι η ομαλή λειτουργία του εργοστασίου λιπασμάτων, καθώς η ΒΦΛ είναι ταυτισμένη με την Καβάλα και η Καβάλα ταυτισμένη με τη ΒΦΛ. Από εκεί και πέρα, εγώ δεν βλέπω μόνο τους 134, βλέπω συνολικά τους εργαζόμενους είτε άμεσα εργαζόμενους είτε έμμεσα, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ΒΦΛ έχει εκατοντάδες άλλους που συνδέονται με τα λιπάσματα. Εγώ, μιλώντας και με τους συνταξιούχους της βιομηχανίας και με τον κ. Βογιατζίδη, εκτιμώ ότι θα βρεθεί στο τέλος της μέρας μία λύση, γιατί καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές. Απλά εμένα με ενδιαφέρουν πολύ όλοι οι εργαζόμενοι, δεν μου αρέσουν οι εργαζόμενοι των δύο ταχυτήτων, δεν μου αρέσει δηλαδή να ασχολούμαστε μόνο με τους 134, γιατί όπως σας είπα υπάρχουν πολλοί περισσότεροι που εργάζονται, έχοντας υπογράψει τις συμβάσεις».

«Χρησιμοποιούν τακτικές μαφίας, δέχομαι στο κινητό μου απειλές τόσο για μένα όσο και για την οικογένειά μου»

Ο κ. Λαζαρίδης, ωστόσο, κατήγγειλε ανοιχτά πως δέχεται απειλές, υπογραμμίζοντας: «Θέλω να σας πω ότι αισθάνομαι μερικές φορές ότι κάποιοι από τους ανθρώπους αυτούς -και το λέω δημόσια- αισθάνομαι ότι χρησιμοποιούν τακτικές μαφίας και το λέω αυτό, γιατί το τελευταίο χρονικό διάστημα έχω ενημερώσει και τον κ. Βογιατζίδη και τον πρόεδρο των συνταξιούχων κ. Παναγιωτίδη, ότι δέχομαι στο κινητό μου απειλές τόσο για μένα όσο και για την οικογένειά μου. Βεβαίως, εμένα δεν με κάμπτουν οι απειλές πέρα από αυτά τα οποία γράφονται, ανώνυμες είναι οι απειλές και ενημέρωσα τον κ. Βογιατζίδη ότι αν συνεχιστούν αυτές οι απειλές -και δεν το λέω ως βουλευτής, δε μου αρέσει να απειλούν κανέναν άνθρωπο- θα αναγκαστώ να ζητήσω προστασία και θα ζητήσω να ανοίξουν τα τηλέφωνα των 134 για να δούμε ποιοι από αυτούς με καλούν και με απειλούν».

«Κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτήν την κατάσταση πολιτικά»

«Τέτοιες μέθοδοι, οι οποίες θυμίζουν μαφία, δεν έχουν καμία θέση στη δημοκρατία. Ο κ. Βογιατζίδης μου είπε ότι αποκλείεται να είναι από τους εργαζόμενους, δεν περίμενα να μου πει κάτι διαφορετικό, όπως αντιλαμβάνεστε, είπε ότι είναι κατά των ακραίων προσεγγίσεων. Από εκεί πέρα καταλαβαίνετε ότι και αυτός έρχεται σε μία δύσκολη θέση. Εάν ο κ. Βογιατζίδης δεν μπορεί να ελέγξει τους συναδέλφους του, τότε το καλύτερο που έχει να κάνει, είναι να παραιτηθεί. Εγώ, αυτό που ξεκαθαρίζω, είναι ότι με ενδιαφέρει η παρουσία της βιομηχανίας με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Δεν πρέπει να παρασυρόμαστε ούτε σε ακραίες προσεγγίσεις ούτε να μπαίνουν τα κόμματα μέσα σε αυτήν την ιστορία, γιατί αισθάνομαι σε κάποιες περιπτώσεις ότι κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτήν την κατάσταση πολιτικά», ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης.

«Δικαιώθηκα που δεν πήγα στην συνάντηση»

Απαντώντας στο γιατί δεν πήγε στην συνάντηση στο δημαρχείο, εξήγησε: «Η κριτική που μου ασκείται είναι γιατί δεν πήγα στη συνάντηση την οποία προκάλεσε ο δήμαρχος. Δεν πήγα σε αυτήν τη συνάντηση, γιατί θεωρούσα -και νομίζω ότι δικαιώθηκα- ότι δεν ήταν δομημένη με τέτοιον τρόπο ώστε να προσέφερε ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών. Νομίζω ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί, δεν υπάρχει καμία σχέση με αυτά τα οποία συνέβησαν το 2016, δεν μιλάμε για απολύσεις, μιλάμε για μία αλλαγή, όπως προβλέπει η εργατική νομοθεσία της εταιρίας, στην οποία θα είναι δανεισμένοι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι».

kavalapost

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Διακοπή ρεύματος σε πολλές περιοχές της Καβάλας

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα βρίσκονται αρκετές περιοχές της Καβάλας μετά από διακοπή ρεύματος που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 25 Απριλίου λόγω μίας βλάβης που αναζητούν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ.

Πιο συγκεκριμένα οι περιοχές που δεν έχουν ρεύμα είναι :

Άγιος Λουκάς

Κηπούπολη

Νεάπολη

Βύρωνας

Καλαμίτσα

Χρυσοστόμου Σμύρνης – Ραψάνη

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Στην Καβάλα βρέθηκε ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΝΔ Σπύρος Καρανικόλας

Σχεδόν ένας μήνας έμεινε μέχρι τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου και οι επισκέψεις από Υποψήφιους Ευρωβουλευτές είναι πλέον συχνές.

Το πρωί της Πέμπτης 25 Απριλίου την Καβάλα επισκέφθηκε ο κ. Σπύρος Καρανικόλας Υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος κατά την άφιξη του πέρασε από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη  Καβάλας, Θόδωρου Μαρκόπουλου ενώ στην συνέχεια της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Υποψήφιος ήρθε σε επικοινωνία με φορείς της πόλης, συζητώντας τα όσα προβλήματα υπάρχουν έχοντας ως μέλημα να μεταφέρει τις πληροφορίες στην κεντρική διοίκηση.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Όλα έτοιμα για το Πάσχα στους φούρνους και τα ζαχαροπλαστεία της Καβάλας

Μια εβδομάδα πριν την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα και φαίνεται πως τα καταστήματα στην Καβάλα είναι έτοιμα να εξυπηρετήσουν τους πολίτες με διαφορά εδέσματα.

Πασχαλινά τσουρέκια σε διάφορες γεύσεις , πασχαλινά αυγά αλλά και κεράσματα  για τις πασχαλινές επισκέψεις είναι όλα στις θέσεις τους. Ενώ φημολογίες θέλουν τις τιμές να αυξάνονται, συγκριτικά με άλλες χρονιές, κάποια καταστήματα στην Καβάλα κρατούν σταθερή την τιμή τους για τα προϊόντα τους ενώ ήδη είναι μεγάλο το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για την αφορά τους βλέποντας τους Καβαλιώτες πολίτες να έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία των δώρων τους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en