Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: «Ενωμένοι, ως Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, θα τα καταφέρουμε»

Τη βούληση και την αποφασιστικότητα της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη να δώσουν συνέχεια «στην γενναία οικονομική, θεσμική και πολιτική επανεκκίνηση που συντελείται τα τελευταία χρόνια», υπογράμμισε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας του κόμματος, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης

«Ενωμένοι, ως Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και θα τα καταφέρουμε», τόνισε και εξέφρασε την πρόθεση όλων «να τηρήσουμε μέχρι κεραίας το συμβόλαιο τιμής που υπογράψαμε ξανά με τον ελληνικό λαό στις 25 Ιουνίου. Θα εργαστούμε σκληρά και έντιμα για να τιμήσουμε τον λόγο μας. Με διαφάνεια και λογοδοσία. Με σύνεση, αλλά και τόλμη. Με αποφασιστικότητα, αλλά και ενσυναίσθηση».

Ο κ. Λαζαρίδης επισήμανε ότι «όραμά μας είναι η συλλογική και ατομική ευημερία. Η διαμόρφωση ενός σύγχρονου, λειτουργικού κράτους, που θα συμβάλλει στην ποιοτικότερη ζωή των πολιτών του. Αυτούς άλλωστε υπηρετούμε, πιστοί στο καθήκον για το οποίο μας εξουσιοδότησαν. Να πάμε μπροστά την Ελλάδα που δεν αφήνει καμία και κανέναν πίσω. Την Ελλάδα που δίνει ευκαιρίες, που ανοίγει προοπτικές, που στέκεται δίπλα σε κάθε προσπάθεια εξέλιξης και προόδου».

Παράλληλα, χαρακτήρισε τη νίκη στις πρόσφατες εκλογές ως «ιδεολογική δικαίωση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Μια νίκη που αλλάζει ουσιαστικά τις κρίσιμες ισορροπίες στο πολιτικό μας σύστημα, για πρώτη φορά, μετά από πάρα πολλά χρόνια. Μεταβάλλει όχι μόνον το πολιτικό τοπίο αλλά έχει ισχυρό αντίκτυπο και στην κοινωνία, στο σύνολο των προτεραιοτήτων και προσδοκιών των Ελληνίδων και των Ελλήνων… Και στο χέρι μας είναι πλέον να κεφαλαιοποιήσουμε τα επόμενα χρόνια αυτή τη μεταβολή που καταγράφεται στο εκλογικό σώμα υλοποιώντας μια κεντροδεξιά, φιλελεύθερη, εθνική πολιτική, με τον άνθρωπο και την καθημερινότητα στο επίκεντρο».

Οι πολίτες, σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης, «μας έδειξαν τον δρόμο. Άφησαν πίσω, πρώτοι εκείνοι, τα σύνδρομα του παρελθόντος και κοιτάζουν μόνο μπροστά,  με γνώμονα το συμφέρον των πολλών. Πλέον, γι’ αυτούς αξία έχουν οι πολιτικές συμπεριφορές και όχι οι εξαγγελίες. Οι πολιτικές αυτές δικαιώνονται στην πράξη. Και τελικά προοδευτική δύναμη είναι αυτή η οποία είναι χρήσιμη για την πατρίδα μας και τους πολίτες».

Ο κ. Λαζαρίδης, στην αρχή της ομιλίας του, εξέφρασε και από το βήμα τη Βουλής τις θερμές ευχαριστίες του προς τις χιλιάδες Καβαλιώτισσες και τους χιλιάδες Καβαλιώτες που τον εμπιστεύθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη φορά να τους εκπροσωπεί στα βουλευτικά έδρανα. «Είναι μεγάλη τιμή και συνάμα μεγάλη ευθύνη», τόνισε.

Δείτε σχετικό βίντεο απο την ομιλία του:

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Αγώνες ιππικής δεξιοτεχνίας ΒΕ στον ιππικό όμιλο στο Πολύστυλο Καβάλας

Αγώνες ιππικής δεξιοτεχνίας ΒΕ πραγματοποιήθηκαν στον ιππικό όμιλο Καβάλας στο Πολύστυλο την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, με την ημέρα να είναι αφιερωμένη σε όλα τα κορίτσια που θυσιάστηκαν ώστε σήμερα να γίνεται για δεύτερη χρόνια η πραγματοποίηση των αγώνων ιππικής δεξιοτεχνίας στην καβάλα.

Μια ιστορία που γράφτηκε από παλιά με πόνο κόπο και ιδρώτα τόσο για τους αθλητές τους προπονητές και ακόμη περισσότερο για τους γονείς όπου χωρίς εγκαταστάσεις υποδομές -προπονητές –κατέγραφαν πολλά χιλιόμετρα για αρκετά χρόνια σχεδόν σε όλη την Ελλάδα για την καθημερινή τους προπόνηση και την ευζωία των ίππων τους.

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοιχτή συνάντηση από το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” για το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής

Με αφορμή την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής ΙΣΝ στις αρχές Νοεμβρίου 2023 και πιστό στη δέσμευση να διατηρήσει ανοιχτό τον διάλογο με την τοπική κοινωνία, καθ’ όλη τη διάρκεια εξέλιξης του έργου, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργάνωσε μια ακόμη ανοιχτή συνάντηση για το κοινό με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΙΣΝ, του Υπουργείου Υγείας, της ομάδας μελέτης και του αναδόχου κατασκευής – Ομίλου ΑΒΑΞ.

Στη συζήτηση συμμετείχε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει, μέσω ζωντανής σύνδεσης, ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, κ. Ανδρέας Δρακόπουλος.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκρέκας: Τα μέτρα για τον πληθωρισμό αντιμετωπίζουν στη ρίζα του το πρόβλημα της ακρίβειας

Με τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα να τονίζει ότι «τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση και θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι να αποκλιμακωθεί ο πληθωρισμός, είναι διαρθρωτικού χαρακτήρα, αντιμετωπίζουν στη ρίζα του το πρόβλημα της ακρίβειας και ήδη αποδίδουν» και την αντιπολίτευση να τα χαρακτηρίζει «ημίμετρα και αποσπασματικά, που βοηθούν μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις αλλά όχι τους καταναλωτές», ξεκίνησαν οι διεργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στην Κεφαλονιά.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en