Quantcast
Connect with us

VIDEOS

LNG | Κάποιοι προετοιμάστηκαν νωρίς

Μπορεί στην Καβάλα το κλίμα να είναι ιδιαίτερα αρνητικό για το ενδεχόμενο εγκατάστασης πλωτού LNG στην πόλη αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας. Όπως αναφέρει με άρθρο του το Dealnews.gr «Στο απόγειό της βρίσκεται η αγορά των LNG Carriers, την ώρα μάλιστα που οι υπόλοιποι κλάδοι της ναυτιλίας βρίσκονται στη μέγγενη της κρίσης.

Το γεγονός αυτό αντανακλάται από τον αριθμό των πλοίων αυτού του τύπου που έχουν παραγγελθεί μέσα στο έτος.

Μέχρι τώρα έχουν παραγγελθεί, 64 νέα πλοία. Για ακόμη μια φορά τα σκήπτρα της πρωτιάς κρατούν οι Έλληνες εφοπλιστές με 29 νέες παραγγελίες πλοίων μεταφοράς αερίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της BIMCO.

Αλλά και οι ναύλοι έχουν εκτοξευτεί και έχουν φτάσει σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και 300% επάνω σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Το σύνολο των παραγγελιών φέτος περιλαμβάνει και δύο πλωτές εγκαταστάσεις παραγωγής, αποθήκευσης LNG (FPSO). Επίσης υπεγράφη το πρώτο συμβόλαιο για πλωτή εγκατάσταση υγροποίησης αερίου, καθώς και πέντε πλωτές εγκαταστάσεις αποθήκευσης επαναεριοποίησης (FSRUs).

Η συντριπτική πλειονότητα των νέων παραγγελιών αφορά LNG Carriers χωρητικότητας 155.000 μέχρι 175.000 cbm. Οι περισσότερες από τις νέες ναυπηγήσεις LNGC, που έχουν υπογραφεί με κορεάτικα ναυπηγεία, ανέρχονται στην τιμή των 200 εκατ. δολαρίων, ενώ τα FSRUs κοστίζουν περίπου 250 εκατ. δολάρια.

Το βιβλίο παραγγελιών για το 2011 χαρακτηρίζεται από την ισχυρή παρουσία ανεξάρτητων πλοιοκτητών με πρώτους τους Ελληνες που έχουν καταθέσει 29 παραγγελίες. Πλοιοκτήτες από τη Βόρεια Ευρώπη και τη Σκανδιναβία έχουν παραγγείλει 23 πλοία αυτού του τύπου, ενώ από τις ΗΠΑ προέρχονται ακόμα πέντε.

Ακόμα ένα δείγμα της θετικής πορείας των LNG Carriers είναι η πορεία των ναύλων, η οποία έχει αυξηθεί ραγδαία από πέρσι. Τους τελευταίους μήνες οι ναυλωτές δεσμεύουν σύγχρονα πλοία για περιόδους δύο με τέσσερα χρόνια έναντι 120.000 με 140.000 δολάρια την ημέρα.

Αξίζει να αναφερθεί πως πρόκεται για άρθρο του Δεκεμβρίου του 2011 που όμως αποδεικνύει περίτρανα πόσο νωρίτερα έχει γίνει ο σχεδιασμός τον οποίο προσπαθούμε να αποφύγουμε σήμερα. Με τα χρήματα πάντως που πέφτουν στο τραπέζι η προσπάθεια της τοπικής κοινωνίας θα είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Click to comment

Απάντηση

VIDEOS

Μποτιλιάρισμα στον Ειρηνικό: Δεκάδες πετρελαιοφόρα ακινητοποιημένα (video)

Εικόνες που εντυπωσιάζουν και θυμίζουν ταινία, αν και τα πλάνα επισημαίνουν την εν εξελίξει οικονομική κρίση.

Ένας στόλος περίπου 24 πετρελαιοφόρων περιμένει να εκφορτώσει αργό πετρέλαιο στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνιας στις ΗΠΑ, καθώς οι εταιρείες πετρελαίου έχουν εξαντλήσει τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης τόσο στην Αμερική, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τα δεκάδες δεξαμενόπλοια στον Ειρηνικό Ωκεανό θυμίζουν κάτι από “μποτιλιάρισμα” περιμένοντας να ξεφορτώσουν το πετρέλαιο στο λιμάνι.

Τη Δευτέρα, οι τιμές του αργού πετρελαίου κατρακύλησαν σε πρωτοφανή επίπεδα, εν μέσω της κάθετης πτώσης της ζήτησης και της μεγάλης προσφοράς που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού.

 

Continue Reading

VIDEOS

Μία μεγάλη αποκάλυψη κρύβει το νέο trailer του Resident Evil 3

Στο επίκεντρο η Jill Valentine

Ένα νέο trailer για το νέο Resident Evil δημοσιοποίησε η Capcom, με την πρωταγωνίστρια του παιχνιδιού, Jill Valentine, να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.

Στο trailer εμφανίζονται κι άλλοι χαρακτήρες της δημοφιλούς σειράς στον χώρο των video games.

Όπως γνωρίζουμε ήδη, το timeline του Resident Evil 3 τοποθετείται 24 ώρες πριν και 24 ώρες μετά τα γεγονότα του Resident Evil 2, με την Capcom να μην αποκλείεται να κρύβει κι άλλες εκπλήξεις, εκτός από τη μεγάλη αλλαγή του Nemesis, όπως φαίνεται στο τελευταίο καρέ του trailer.

Ένα επίσης νέο στοιχείο που αποκάλυψε η Capcom είναι πως η Jill θα είναι playable χαρακτήρας στο multiplayer mode του παιχνιδιού, Resident Evil Resistance.

Το Resident Evil 3: Nemesis θα κυκλοφορήσει στις 3 Απριλίου για PS4, Xbox One και PC.

Continue Reading

MEDIA

ΙΜΑΜ ΜΠΑΙΛΝΤΙ Ευλαλο – Εκπομπή (TEASER) FHD

To IMAM ΜΠΑΙΛΝΤΙ βρέθηκε στο χωρίο ευλαλο και στο παζάρι όπου γίνετε στην περιοχή , μίλησε με τον κόσμο τους παραγωγούς άλλα και τους επαγγελματίες

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en